- 3 Ocak 2013
- 7.362
- 14.472
- 448
Igne ile üç yere lokal anestezi verdiler canım oğlum uyanikti asi kadar ağladı sonra yirmi dakika falan bekledik. Biz yanında iken de sünneti oldu o da on dakika falan sürdüUyusturma işlemi nasıl oluyor canım biraz anlatabilirmisin
Canım kesildikten sonra pipi baya Bi küçük kalıyor öyle görünüyor artık yani :) ben kumaş bez kullanıyorum o yüzden daha sık değiştirdim. Yara tam olarak bir ay sonra falan sisi yok oluyor ama dikişler bir hafta içinde eriyor. Igne olan yerlere morluk indi bizim on günde de onlar geçti. Ama bezden değil şişme iyileşme aşaması olduğu için. Bir de bizim kesilen yer hala biraz daha sis gibi ama sis değil yani deri tam gerilmiyor. Hayırlı uğurlu olsun annesi Rabbim damat olmayı da nasip etsinmerhaba anneler. biz cumartesi günü sünnetimizi olduk. tamamen iyileştikten sonra baştan sona yazacaktım fakat soranlar olmuş. iki günlük tecrübemizi anlatayım.
bir arkadaşımızın tavsiye ettiği genel cerrahtan randevu aldık. özel muayenehanesinde. isteyenler için isim verebilirim istanbul/fatih te. tavsiye eden kişi, kendi oğlunu ve yakınlarını hep bu doktorda sünnet ettirmiş. memnun kalmışlar. biz de güvendik. cumartesi sabah 11,30 da gittik. evden çıkarken yarım çay kaşığı calpol verdim. gidince ilk önce uyuşturucu iğnesi yapılıyor. yardımcısı yaptı iğneyi. tıpkı diş için anestezi yapılır gibi pipinin dibinden 4-5 yere çıkarıp batırıyor iğneyi. tabi iğne acısından ağladı ama kucakta sakinleşti. sonra bekleme salonuna geçtik 15-20 dk uyuşmasını bekledik. uyuştuktan sonra pipinin tepesindeki kesilecek deri kısmı makas gibi birşeyle kıstırdı. bizimki ağlamaya başladı. demek tam uyuşmamış diyerek bir iki yere daha iğne yaptı. 10 dakika daha bekledik. sonra doktor geldi. işleme başladı. ben çok fazla bakamadım yavruyu meşgul etmeye çalışıyordum. (giderken yanınıza çıngırak, oyuncak vs.ilgisini çekebilecek birşey götürebilirsiniz) sünnet esnasında ağladı baya ama acı çektiği için değil yatmaktan sıkıldığı için. doktorun sekreteri tabletten çocuk şarkısı filan açtı ama bizimki pek ilgilenmedi. babası dizlerinden bastırarak bacaklarını tuttu ona bunaldı baya.
doktor sünnet edilecek deriyi makas gibi aletle kıstırıp koter denilen sıcak bir demir ile o fazlalığı yakarak kesiyor. evet baya kötü bir görüntü ama şöyle düşünün kızlar, bu deri bir fazlalık onun vücudu için. ordan alınması lazım, şifa için yapılıyor böyle düşünün. yakılarak alındığı için kan olmadı hiç. deriyi kestikten sonra dikişi atıyor. batticon döküyor ve işlem bitiyor. 15 dk sürüyor en fazla. herhangi bir sargı yapmadı. bezi bağlayıp çıktık. yolda gelirken baya ağladı. eve geldiğimizde arabada uyumuştu sakinleşti. 3saat sonra tekrar ağrı kesici verdim. onun dışında bir antibiyotik (enfeksiyon olmasın diye), bir merhem bir de batticon kullanıyoruz.
o gün akşama kadar keyifsiz gibiydi, ağlamadı ama suratı asıktı. herhangi bir acıma ağlama vs. olmadı. akşam gülücüklü haline geri döndü. ilk gecemiz de güzel geçti çok şükür. normalde 2 saatte bir uyanır, cumartesi gecesi 4 saat pazar gecesi 6 saat uyudu. ilaçlardan olabilir. pazar günü de gayet normaldi, rutin günlerimiz gibi.
şuan tek sıkıntımız bezini değiştirirken kirli bezi alıyorum. altını ıslak pamukla silip dikiş yerlerine batticon döküyorum. buraya kadar sorun yok. temiz bezi koyup kapatırken başlıyor ağlamaya. temiz bez oraya ilk deyince acıyor sanırım. bi 20 dk keyifsiz oluyor. ondan sonra herşey normal, eskisi gibi. yüzüstü bile yatabiliyor acıma olmuyor. ben ki aşı olurken, sünnet olurken gayet sakin ağlamayan bir anneyken, dün gece çırpına çırpına ağlamasına dayanamadım. o ağladıkça ben de ağladım. derin uykusundaydı, kaka sesini duyunca temizlemek istedik. belki uyandırdık diye o kadar çok ağlamıştır bilmiyorum. sabah bezini değiştirirken dün geceki kadar çok ağlamadı.
genel olarak çok sıkıntılı bir süreç değil şuana kadar. eltim oğlunu 3 yaşında sünnet ettirdi, çocuk haftalarca kendine gelemedi. anlamıyorken yaptırmak en iyisi galiba. Rabbim şifa versin inşallah, sünnet olacak yavrulara da..
asfarovski canım sana sorayım sen tecrübelisin. pipideki iyileşme halini ben anlamıyorum şuan. kaçıncı günde düzelmeye başlıyor. şuan ufacık kalmış gibi ve dibindeki dikiş yerleri şişik. bezden hava almıyor da o yuzden yumuşak kalıyor sanki. havalandırmak gerekiyor mu sen nasıl yaptın?
Ben burada bir arkadaşın tavsiyesi ile e bebekten baby me ana kucağı aldım hem sabit oluyor hem öne arkaya sallanır. Sandalye falan da oluyor ben her yere onu götürüyorum yemek ütü falan yaparkenPark yatagımız sag sol sallanıyor cnm ama hoşuna gitmiyor, ana kucagı gibi ileri geri sallanan birşey olsa daha cok hosuna gidck..off nerden bulucam ben boyle tarz birsey ya...
senin dedigine de bi goz atarım şimdi
evet onlardan.uzama gibi degil de 1 kademede besik pozisyonu ilk 2 ay kullandik simdi 2. kademedeyiz yari yatar pozisyon 1 aya kadar bunu kullanamam ayaklar degecek 3. kademede sandalye gibi kullaniyorsun daha dik bu yuzden ayaklarin sigmamasi gibi bir problem yok.hemde kemeri de var hareketlenince bebegi baglamak icin. ayaklari hem sabitleniyor hem sallaniyor. sallama sekli ileri geri. ayrica titresim ozelligi de var2 kademe derken ? Uzuyor mu boyu kademe kademe
Hani şu 3 fonksiyonlu dedikleri ana kucagından mı bahsedyrsn cnm
cnm ben tiny love ana kucagi kullaniyorum su an 2. kademede kullaniyorum yavastan kucuk gelmeye basladi ama 3 kademe sandalye gibi 18 kg kadar tasiyor. bi bakabilirsin hem ileri geri sallaniyor hemde donencesi var kizim onu cok seviyor
evet onlardan.uzama gibi degil de 1 kademede besik pozisyonu ilk 2 ay kullandik simdi 2. kademedeyiz yari yatar pozisyon 1 aya kadar bunu kullanamam ayaklar degecek 3. kademede sandalye gibi kullaniyorsun daha dik bu yuzden ayaklarin sigmamasi gibi bir problem yok.hemde kemeri de var hareketlenince bebegi baglamak icin. ayaklari hem sabitleniyor hem sallaniyor. sallama sekli ileri geri. ayrica titresim ozelligi de var
6 fonksynlu olan tip mi cnm.. senin bebiş kac aylık, kac cm, bbu ürünün olculerini bilyrsn yazar mısın ?Ben burada bir arkadaşın tavsiyesi ile e bebekten baby me ana kucağı aldım hem sabit oluyor hem öne arkaya sallanır. Sandalye falan da oluyor ben her yere onu götürüyorum yemek ütü falan yaparken
evet aynisi1.Yarı Yatar&Sallanır Pozisyon 2.Oturur&Sallanır Pozisyon 3.180° Uyku Pozisyonu
Bu tip ana kucagından mı bahsedyrsn cnm
Biz ilk çocuk dr gittiğimizde anne babayı bilgilendirme amaçlı bir sürü brışür verdiler.. bu broşürlerdn 1 taneside anne sütüyle ilgiliydi.. sağım yapan anne oda sıcaklığı ca.21 dereceye kadar 6-8 saat bekleyebilir yazıyor.. oda sıcaklığında bekleyen anne süütünün ısıl işleme gerek yok ama ısıltılmak şsteniyorsada bu tencere , mikrodalga vb şeylerde olmamalı sıcak suda bekleterek ısıl işlem yapılanilir. Ayrıca ısıl işlem görmüş anne sütünü tekrar ısıtıp bebeğe verilmesi sakıncalıdır.. şeklinde bilgi var canım.. ben sağım yaptığım zaman oda sıcaklığında en fazla 3 saat bekliyor ki zaten bu sürede kızım sütü içmiş oluyor..benımkı tam tersı mamayı yemıyo Artk hep benı emıyo ama sutum yetersız bılıyorum gunde 3 kere mama vermeye calısıyorum onu da almıyo cok nadır alıyor mamayı da 60 ml yapıyorum onu da dokuyorum emınce de 5 dakıka emıyor Acmı bu kız ondanmı uyumuyor Ama yemıyor da anlamıyorum mAmayı yemeZse dısarda nekadar bekleyebılır bır saat sonra ısıtsam hafıf olurmu kı ben hep dokuyorum da
3 . ay 3 gunluguz 2. ay kontrolunde 57 cm di su an 60 i gecmistir baya uzadi. kitapcigi vardida kutuyla attik pek bisi yazmiyor diye .resmini atayim olmadiBebegin kac aylık, kac cm? Ben bu ürünün ölculerini bulamadım ya , kitapcık fln varsa orda yazıyorsa bana soylrmsn cnm
resim yukleyemiyorum malesef ugrastim baya olmadiBebegin kac aylık, kac cm? Ben bu ürünün ölculerini bulamadım ya , kitapcık fln varsa orda yazıyorsa bana soylrmsn cnm
Sagol canim bende özledim sizleri. Esim yurtdisina egitime gitti bende esimin memleketine gittim mevlut yaptik halalariyla vakit gecirdik gelirkende hepsini aglattik geldik. Yalniz hayatimiza dönduk geri :-/Selamm Alpi özlettin kendini gerçekten bebişlerimizin arasında 5gün var bizde hareketlenmeye başladık gaz sorunumuz bu ara inanılmaz arttı 4.ayda geciyomuş sanırım bekleyip görcez iyiyiz çok şükür :)sen nerelerdeydin nasıl gecti tatilin
3 . ay 3 gunluguz 2. ay kontrolunde 57 cm di su an 60 i gecmistir baya uzadi. kitapcigi vardida kutuyla attik pek bisi yazmiyor diye .resmini atayim olmadi
Tmm problm yok ..evbebekte gordm eger aynı ana kucagına bakıyrsm su an kampyadaresim yukleyemiyorum malesef ugrastim baya olmadi
3 . ay 3 gunluguz 2. ay kontrolunde 57 cm di su an 60 i gecmistir baya uzadi. kitapcigi vardida kutuyla attik pek bisi yazmiyor diye .resmini atayim olmadi
Selam güzel anneler ben geldim..
Uzun bir tatilin ardindan evindeyim. Bugun 4aylik olduk asimizi yaptirdik cok agladi eve geldim uzun sure yine agladi bacak zor yahu agizdan niye degil bu asilar
Hepiniz iyisinizdir insallah ara ara okudum msjlarinizi ama son sayfalari hic okumadim .. Merak ediyorum bebisleriniz nasil hareketlendiler mi ben elinden tutunca kalkip oturuyor elini tutmaya korkuyorum artik :))
Hosgeldin canim...bizde yeni asidan geldik,agladi kuzum nasil uyutmaya calisiyorum simdi..biz rotayi da bu ay vurduruyoruz bir de o var insallah atessiz ishalsiz atlatiriz.
Canım kanguruyu aparatıylanı kullanıyorsun bızımkı daha 5.500 gram ve 61 cm oldu ben aparatla kullanıyorum ama aparatla ellerını baglanıyorum sadece oturtma amaclı kullanıorumBugun aşıya tek gittim kanguruya koydum ama arkasini baglamadim sadece bana destek amacli kullandim iyi işe yaradi sadece donuste cok aglayinca kucagima aldim beni hissetsin sussun diye. Zorlandim donuste.. gidiste elimle alttan destekleyerek gittim. Solomombaby benimkininde markasi.
canım ben de sutumu sagarsam dolaba koyuyorum cıkarınca dedugın gıbı sıcak suda ılıtıyorum zaten evdeyken sagmıyorum bıyere gıtceksem annem ya da esim ısıtıyor benımkı mamayı yemedıgı ıcın mamayı en fazla bır saat bekletıorm ıccekse ılıtıyorum yoksa dokuyorum korkuyorum mamaya bısey olur dıye zaten Mamayı hep dokuyoruz eskıden yerdı ama smdı yemıyorBiz ilk çocuk dr gittiğimizde anne babayı bilgilendirme amaçlı bir sürü brışür verdiler.. bu broşürlerdn 1 taneside anne sütüyle ilgiliydi.. sağım yapan anne oda sıcaklığı ca.21 dereceye kadar 6-8 saat bekleyebilir yazıyor.. oda sıcaklığında bekleyen anne süütünün ısıl işleme gerek yok ama ısıltılmak şsteniyorsada bu tencere , mikrodalga vb şeylerde olmamalı sıcak suda bekleterek ısıl işlem yapılanilir. Ayrıca ısıl işlem görmüş anne sütünü tekrar ısıtıp bebeğe verilmesi sakıncalıdır.. şeklinde bilgi var canım.. ben sağım yaptığım zaman oda sıcaklığında en fazla 3 saat bekliyor ki zaten bu sürede kızım sütü içmiş oluyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?