Bizde ayni canm yaa hic istahlı degil öylesine zorla bi iki dkkaBu sabah benim kız memeye oyun yapıyor. Islahı iyice azaldı. Tattığı yerde kafayı bana çeviriyor memeyi uzatıyorum kafasını geri çevirip gülüyor. Her defasında aynısını yapıyor. Şarki türkü emziriyorum emzirebildigim kadar. Inş bu memeden soğukluk cabuk geçer. Emiyor ama eskisi gb uzun degil
ben artik uzulmuyorum napayim mama yesin zaten 4 aylik olduk kaldi 2 ay sonra ek gidayla doyar sutum olursa yine kahve niyetine veriirrim.Bizimkininde baya tükürük oluyor ama ustunu ıslatıcak kadar degil suanda elleride deli gibi hep agzındaydı memeyide istemiyordu 1bucuk 2saatte bir uykuluyken 5_10 dk arasi emiyordu pazar gununden beri mamayi artirdim artik fazla ellerini agzina goturmuyor benimki aclıktanmıs sanırım
Canim 4 aydan sonra ek gidaya geçiş degil ama tattirma yapiyor musun? Bor cay kaşığı mesela?ben artik uzulmuyorum napayim mama yesin zaten 4 aylik olduk kaldi 2 ay sonra ek gidayla doyar sutum olursa yine kahve niyetine veriirrim.
Benimki mamayi bitiriyor eli agzindan memeyi emiyor meme agzindan cikinca elini tikiyot agzina acliktan degil benimki. Tukurukler ustunu islatiyor bu arada kusmamiz azaldi dun sadece 1 kere kustu bugun hic kusmadi sabah ilk isimiz kusmak oluyordu.
Merak ettim tırnaklarını oyun oynarken kesebiliyor musun? Ben uyurken dahi kesemiyorum dokunduğum anda kıpırdatıyor bende dikkatli olamıyorum. Birtek emzirirken uygun pozisyon alabilirsem kesebiliyorumzBen de bu soruyu soracaktim?Artik oyun zamanlari geldi.Ben birkac aktivitemi paylasayim.Ellerini acip parmaklariyla bu tutmus bu pisirmis oyunu oynamak,uzaktan geldi bocuk yapip yaklasik opmek,bebek aynasinda yuzunu burnunu agzini gostermek,tirnak keserken vasparmagim basparmagim sarkisini soylemek,yuzustu koyup elleri ustunde kalkinca alkisllamak,kollari ve ayaklarina duz,capraz ,dairesel hareketler yaptirmak,evi gezdirmek,ilgisini ceken seylerin onunde durup izletmek,lafontaine masallarindan aklima gelenleri anlatmak,ilgisini ceken seyleri dokundurmaya calismak.Ayaklarini,kollarini hareket ettirirse takdir etmek,alt acma sirasinda kakasini takdir etmek:),emzigi agzina gotirmesine yardimci olup agzina goturunce tadir etmek,alkislamak,her firsatta goz temasi ve gulumsemek,sevgimi gostermek ve mumkun oldugunca cok kucak.Her gun hepsini yapamiyorum.Aklima geldikce,zamanim ve enerjim oldukca.Oyunxaklar daha cok ilgisini cekmiyor.Basit bir cingiragi var onu seviyor.Battaniyelerine ve kiyafetlerine bakip cekistiriyor.Disleri kasiniyor hep bisileri isirma pesinde.Pamukcuktan dolayi agzini karbonatli suyla silerken elleriyle parmagimi dislerine yonlendirip isiriyor :)
6.aydan önce hic dusunmuyorum tattirma filan nasilsa sonra hep yiyecek :) 6ya 1 kala belkiCanim 4 aydan sonra ek gidaya geçiş degil ama tattirma yapiyor musun? Bor cay kaşığı mesela?
Oynatiyor canim sıkı tutuyorum,tutarken parmagin sarkisini soyluyorum.Merak ettim tırnaklarını oyun oynarken kesebiliyor musun? Ben uyurken dahi kesemiyorum dokunduğum anda kıpırdatıyor bende dikkatli olamıyorum. Birtek emzirirken uygun pozisyon alabilirsem kesebiliyorumz
Bizim ki en çok beşiğine fisher price mutlu düşler dönence aldım onu seviyor. Çığlık atarak konuşmaya çalışıyor. Bu arada inanılmaz bağıran bir bebek oldu. Sürekli konuşulmasını istiyor kendisiyle.Bebeğinizin hoşuna giden, aldığınız oyuncakların isimlerini yazabilir misiniz arkadaşlar?
Oyun halısının oyuncaklarını tek tek konuşturuyorum izliyor ama eline almak istemiyor. Oyun halısında yatmak istemiyor zaten .Bir tek ağzında ışık çıkan şarkı çalan bir su aygırı var onu seviyor alıyor. Demekki müzikli şeyler daha bi ilgisini çekiyor.
Ve de yaptığınız diğer aktiviteleri de yazarsanız sevinirim. Beden jimnastiği ve bol bol konuşma bizimki ama eğitici bişeyler bulup konuşmam lazım. Sanki tüm gün yemek ve uyutma çabasıyla geçiyor gibi. Bilhassa öğretmen arkadaşlardan yardım ve fikir bekliyorum
Kızım dışarda gezmeyi de seviyor misafir kalabalık ilgisini çekiyor. Hava da soğudu avm dışında bir yere de gidilmez artık, akranı bebeler olsaydı keşke
4 aylık olmamıza az kaldı çay kaşığıyla değil ama parmağımi batırıp diline sürüyorum. Her şeyin tadını bilsin yesin diye.Canim 4 aydan sonra ek gidaya geçiş degil ama tattirma yapiyor musun? Bor cay kaşığı mesela?
Bizimki sadece mutluyken ve ben yaptigimda bana karşılık yapıyor. Çığlık atarken korkuyor gözlerini kirpistiriyor. Ödlek mi olcak ne :))) pantolonu çıkardığında dinleniyor giyince düşüyor. Bezin değişmesine çok seviniyorBebeği benim gibi sürekli çığlık atan var mı? Sabah kalktığı gibi başlıyor. Gülerek çığlık atıyor,babasını uyandırıyor :) bazen konuşmalara bağırıyor , bazen oyuncaklara bazende ağlarken. Ama sesi kısılacak diye korkuyorum o derece bağırıyor. Cadılığından mı yapıyor, konuşma çabaları mı anlayamadım valla.
Canım başla ki tattırmaya sonra yedirirken sıkıntı yaşama ben kızımda öyle yaptım hala daha dogru düzgün bişey yemez hç bişeyi sevmez bu 2.bunda başladım bile :)))6.aydan önce hic dusunmuyorum tattirma filan nasilsa sonra hep yiyecek :) 6ya 1 kala belki
Çevremden hep bunu duydum biliyor musun:)) ilk çocuğu kitaba internete göre yetiştirdik 6 ay bekledik bir şey yemiyor, ikincide 4.ayda başladık dediler. Ben ilk çocuğu ikinciymis gb yetistiriyorum:)) kitaba bağlı kalamıyorum. Okuyorum dinliyorum mantığıma yatanı yapiyorumCanım başla ki tattırmaya sonra yedirirken sıkıntı yaşama ben kızımda öyle yaptım hala daha dogru düzgün bişey yemez hç bişeyi sevmez bu 2.bunda başladım bile :)))
Canım ben ne yersem içinde ona zararlı olmayanları veriyorum. Ev yoğurdu peynir reçel domates suyu çorba vs o gün ne varsa uygun olan. Bi de salatalık erik falan emiyor sadece bir kaç yudum ama hiç biri mideye gidecek kadar çok değillerDr a soracagim ama 4. ayda tadima baslamayi dusunuyorum.Tecrubeli anneler ne veriyorsunyuz?Yemeklerden veremem tuzlu oluyor.Ilk yil seker ve tuz yok.Hipp in pureleri,ek gidalari var ama onlara alisinca evde yapilani yemiyor diye duymustum.
İlkte yaptığım hatalar ohoooo bunda hiçbirini uygulamıyorum :))) cocuk deneme tahtası oldu sayemizde hep denedik yanıldık fln filan kuzum benim yaaaÇevremden hep bunu duydum biliyor musun:)) ilk çocuğu kitaba internete göre yetiştirdik 6 ay bekledik bir şey yemiyor, ikincide 4.ayda başladık dediler. Ben ilk çocuğu ikinciymis gb yetistiriyorum:)) kitaba bağlı kalamıyorum. Okuyorum dinliyorum mantığıma yatanı yapiyorum
Inanki icimden gelmiyor :) 6.ayinda 3 gun kuraliyla baslarim zaten benim kiz yemegi her halukarda sevmeyecek simdiden belli :)))Canım başla ki tattırmaya sonra yedirirken sıkıntı yaşama ben kızımda öyle yaptım hala daha dogru düzgün bişey yemez hç bişeyi sevmez bu 2.bunda başladım bile :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?