Sallamak zarar vermez de bel destegine dikkat et omurgalari gelismedigi icin sekil aliyor su an bel destegi yoksa cok uzun sure kullanma yada belini destekle yoksa sorun olmaz neden olsun hepimiz salliyoruz besikte pusette anakucaginda vs vs..Mrb iyi aksamlae kizim uc aylik. Anakucaginda uzun sure tutmak ve sallamak bebege zarar verir mi merak ediyorum cunku ben anca boyle sakinlestirip uyutabiliyorum yardimci olursania sevinirim.
Bir cay kasigini gecmeyecek uzum suyu,elma suyu gibi.Bu arada Hipp meyve purelerinin uzerinde 4. ay sonu ya da basi yaziyordu.Zararli olsa nasil onay alacaklar.Tabiki canim tadimdan kasit burda tabikide agir besinler degil yogurt Gibi meyve püresi gibi domates yazani görmedim elbette ki verilmemeli bu verilenler de zaten kaşıgın ucuyla belli belirsiz tatlarını bilmesi açısından
Benim kızda elini sokuyor sürekli drumuz normal demişti vucudunu tanıyormuş.. ben elimden geldiğince emziğini veriyorum..benim ablamda parmağını emerek uyuyanlardandır.. aramızda 1 yaş var.. ortaokula giderken bile emerdi o parmağı.. sonra kendiliğinden unuttu sanırım..hatırlamıyorum.. parmağında incelme falan olmadı yani..Kizlar kızım bir buçuk saattir baş parmak ağzında uyuyor. Ac mi acaba dedim emzirdim gazını çıkarıp yatırdım yine ağzına almış. Tüm gece boyle yatması sakıncalı midir? Çekiyorum yine ağzına aliyo. Napsak acaba
6.aydan önce hic dusunmuyorum tattirma filan nasilsa sonra hep yiyecek :) 6ya 1 kala belki
4 aylık olmamıza az kaldı çay kaşığıyla değil ama parmağımi batırıp diline sürüyorum. Her şeyin tadını bilsin yesin diye.
Ben de sadece tadini almasi için vermeyi düşünüyorum.doktorumuz baslama dedi ama soruyu yanlış sordum sanırım.ek gida sayılmıyor bence.sadece tadini alsın istiyorum.karnini doyurmak amaciyla vermem.Dr a soracagim ama 4. ayda tadima baslamayi dusunuyorum.Tecrubeli anneler ne veriyorsunyuz?Yemeklerden veremem tuzlu oluyor.Ilk yil seker ve tuz yok.Hipp in pureleri,ek gidalari var ama onlara alisinca evde yapilani yemiyor diye duymustum.
Sağol canım.Benim kızda elini sokuyor sürekli drumuz normal demişti vucudunu tanıyormuş.. ben elimden geldiğince emziğini veriyorum..benim ablamda parmağını emerek uyuyanlardandır.. aramızda 1 yaş var.. ortaokula giderken bile emerdi o parmağı.. sonra kendiliğinden unuttu sanırım..hatırlamıyorum.. parmağında incelme falan olmadı yani..
Canım eczanede bura mayası tableti de satılıyor direkt kuru pak maya da deneyebilirsiniz aynı seyMrb cnm sütüm yok denecek kadar az ve çalışıyorum sağıyorum ancak 30 cc çıkıyor ve asla yetmiyor mama veriyorum bu tablet nedir süt aetırıcımu ve nerden alınır
Aynen öyle 4.aydan itibaren yazıyor önemli olan bebege alerjen içeren gıdalar ve ağır gıdalar vermemek benceBir cay kasigini gecmeyecek uzum suyu,elma suyu gibi.Bu arada Hipp meyve purelerinin uzerinde 4. ay sonu ya da basi yaziyordu.Zararli olsa nasil onay alacaklar.
Valla canım bizimkide gece cis yapmıyordu hic sabaha karsi basliyordu cis yapmaya simdi bezi daha dolu cisli bezleride daha agır bide 1bucuk aydir 2,3 gunde 1kaka yapiyordu sanirim oda acliktanmis simdi gunde 2,3 kez kaka yapmaya basladi ama malesef biberonu cogalttikca uykuluyken emiyordu eskiden bugun hepten birakti 1kere zor tutturdum oda 2,3 dk sonra birakti bende sagip verdim yeterli beslenip beslenmedigi kilo alimindan belli olurBu ara benimkide memeyi istememeye basladi. Kucagimda yatar pozisyonda istemiyor agliyor. Bir yere yatirip emziriyorum artik. Büyüdüm ben mi diyor ne diyor:)) benim kız gece cis yapmıyor. Sabah dolu cis oluyor. Mama yediremiyorum. Gündüz 4-5 bez değiştiriyorum. Gece cis yapmamasi normal mi? Doymuyor mu? Benimkinin uykusunu böldüğümüzde baş parmağına sarılıyor. Uyumak için emiyor orası kesinleşti. Bakıcı ne zaman uyutma zamanı gelse hemen baş parmağını ağzına alıyor uyuyunca çıkarıyormuş. Doyuyor herhalde. Cid renginde bir sıkıntı yok çünkü. Ağlamıyor da. Cid neden yok anlamadim
Memeyi tutsunda mamada icsin doyuyordur ozaman masallah bizim kusmalarda kurbandan sonra bitti bir anda insallah geri gelmezben artik uzulmuyorum napayim mama yesin zaten 4 aylik olduk kaldi 2 ay sonra ek gidayla doyar sutum olursa yine kahve niyetine veriirrim.
Benimki mamayi bitiriyor eli agzindan memeyi emiyor meme agzindan cikinca elini tikiyot agzina acliktan degil benimki. Tukurukler ustunu islatiyor bu arada kusmamiz azaldi dun sadece 1 kere kustu bugun hic kusmadi sabah ilk isimiz kusmak oluyordu.
Evet bende takip ediyorum oralari 2cocugumada su dahi vermedim oglumu 5bucuk aylikken baslatmisti doktor ozamana kadar beklemistim simdi 3gun kiraliyla 6.ayina kadar bekleyip baslamayi dusunuyorum blw yide cok istiyorum oglumu klasik yontemle besledim ozaman blw falan bilmiyorudm 8yasinda hala sorun yasadigim seyler var kendi beceremiyor bazi seyleri ama blw dende cok korluyorum ya bogazına kacarsa diyeKizlar ben bu topigi hep takip ediyorum ama genelde yazmiyorum, 4. ayda tadimlara baslicaz diye yorumlarinizi gorunce yazayim dedim. Ben bu konuda baya arastirma yaptim, ilk 6 ay sadece anne sutu ya da formul mama oneriliyor. Su bile verilmiyor. Cunku bebeklerin bagirsak florasi buna uygun olarak yaratilmis. Eger 4. ayda baslanirsa bagirsak sistemi kotu etkileniyor. Cocugun yemesi istahli olup olmamasiyla alakali bir durum, yoksa 4. ayda baslandi diye her seyi yiyecek diye bir durum yok.
Al_pi nin dedigi gibi 6 ay dolunca 3 gun kurali ile tadimliklara baslanmali. Bazi arkadaslar domates suyu verdigini yazmis, domates alerjik bir besindir, 1 yastan once verilmemeli. Size facete blw turkiye, emzirme sanati, instagramda da gidadedektifini takip etmenizi oneririm, faydali bilgiler var.
Yanlis anlamayin bu arada, nacizane tavsiyemdir. Herkesin kendi bebegi sonucta, istedigi gibi buyutebilir. Bizler bir cogumuz pirinc unuyla buyuyen nesiller olarak ilerde hastalik yonunden ne sikinti yasayacagimizi bilmiyoruz, o yuzden daha bilincli olup eskilerin yaptiklari hatalari yapmamamiz gerekiyor diye dusunuyorum. Sevgiler :)
Aynı canım ya ne guzel uyurdu emzigini verir pıspıslardım küt giderdi simdi uyuyana kadar canım cıkıyor dizime yatiriyorum bagira bagira aglayarak zor uyuyor uyduguda 10 15dk eskiden kendime zaman ayirabiliyordum biraz simdi oda yok 2coxuk ev isi yemek bitiyorum valla banyo yaptirmak tam bir facia oldu yerinde durmuyor tam suyu dokerken koluma bir vuruyor butun su suratina her yere dagiliyorKızlarr bebekler büyüdkce uyutması emzirmesi daha mı zorlaşıyor? Yoksa benim kıza mahsus bi şey mi?? Artık emmiyor, resmen oyun oynuyor, tamamen sağma işine geçtim, ondada oda oda gezerek içiyor sütü.. oturarak çok zor hiç durmuyor. Kıç atıp duruyor, kalkmak istiyor, beni tekmeliyor, saçım eline gelirse çekiştiriyor..uyutmak hele resmen işgenceye dönüyor.. önce pış pış diyince uyurdu şimdi ne mümkün.. birlikte uyuyoruzgece 4 de yastığımı tırmıklıyor o sese uyanıyorum, hiç sec çıkarmıyorum, uykusu açılmasın diye, kendi kendi mızırdanıyor, konuşmaya çalışıyor, düz yatırdığım çocuk 180 derece dönüyor..artık pılımızı pırtımızı toplayıp salona geciyoruz.. gülücükler, kıpır kıpır hareketler başlıyor.. bu çocuk bu enerjiyi nerden buluyor anlamış değilim.. 3 gündür bittimmm..
Bu biberonlar 0-6 ay olmuyor mu zaten? 6.aya kadar büyük numara olmuyor diye biliyorum.Biberon ucunu degisen var mi ? Ben ilk aldigim gibi degismedim de acaba degismem gerekir mi . Cok aksin istemiyorum beni hic emmez o zaman bu cok minnak delikli. Aventin biberonunu kullaniyorum .
Bende dusundum hatta yeni uç alcam ama yine 1 numara alicam fazla akış iyi olmazBiberon ucunu degisen var mi ? Ben ilk aldigim gibi degismedim de acaba degismem gerekir mi . Cok aksin istemiyorum beni hic emmez o zaman bu cok minnak delikli. Aventin biberonunu kullaniyorum .
Aaa tüh pek giremiyorum İnternete ben. Telefon bilgisayar hak getire kızımdan fırsat bulamıyorum. Yeni evimize taşındık 1 ay oalçak bebekle çok zor oldu. Onun dışında dogum iznim bittiIzmirliler hepimiz bir uctayiz :)) Yoksa tabiki bulusurum mesela dün çeşmedeydim amayesilbalon kayiplarda gitmisken görürdüm :)
Bir önceki gün aliagadaydim @almora1 tasinma telasinda onuda görürdüm yoksa..
Digerlerinin yerini bile bilmiyorum duymadim desem yeridir. En çok @Melissa81 in evinin cevresinde geziniyorum bu aralar oda iki bebekle dunyasi kaymistirIki yasina kadar kendine gelemez o biz az cok rahata erdik :)
Ben bile kendimi bulamıyorum bazen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?