- 20 Kasım 2016
- 4.977
- 6.676
- 158
Epidural alacagim bastan belliydi canim katateri yerlestirdiler ama agrilarin cogalinca dozu verelim dediler. 12 saat suni sanci cektim, ilk dozu 7. saatin sonunda istedim dayandim o zamana kadar, 2. dozu normalde 3 saat sonra veriyorlardi ama gec verdiler iste, Meliha hanimin hemsiresi surekli biraz daha dayaniyosan dayan diyip durdu, sonra dedigim gibi dogumda hic sancim olmadi ikinma hissi gelmedi gec epiduralden dolayi. Dogumum 40 dk dikislerim 2 saat surdu ve berbatti. Kan kaybindan kac kere bayildim. Bana dogumda vakum kullandiklarini bile soylemedi doktor, hemsireden ogrendim. O yuzden iyimser bakamiyorum maalesef.Ben de öyle suni sancı ile başlatılarak doğurdum canım. Epidural de uygulanmadı. O 10 katını çekeceksin’i falan deliliğine veriyorum, güya güç vermek içindir ama gerçekten de çok acı çektik duvarları da tırmaladık suniyi yaşadığını düşünürsek, ama iç dikişleri kontrol etmedi mi 1 hafta sonra? Epidurali yaptıklarında sen yarıyı geçmişsin demek ki. Aslında yapılması gereken baştan kataterle girip hazır olması epiduralin. Sana doğum başlamadan sormuş olmalılar epidural açalım mı diye. Sonradan karar vermişsen sancı çekerken yolu açmak zormuş hem de etki etmesi zormuş. Anestezi yine iyi ki yanlış açmamış, bir çok yerde yanlış açıldığı için geçmeyen baş ağrıları çekiyorlar. Oranın anestezisi baya iyi.
Doğumu da uzatmıştır di mi geç etki etmesi? Belki de etki etmedi dediğin için fazla doz verdiler? Ikınmaya etkisi çok az çünkü bir doz epiduralin.
Sen hiç Meliha hanıma kesme faturayı bence, her doğumda her yerde olabilir böyle şeyler. Öyle olsa sezaryene alır bitirirdi olayı. Bir çok arkadaşım var Meliha hanıma giden de çok memnunlar. Olabiliyor demek ki.
Canim benim esimde gripti kac gundur evde kose bucak bebegi kacirmaktan ve aksamlari da bebege tek basima bakmaktan o kadar yoruldum ki ayni oda da yatirmadim esimi ve mutlaka her gece sogan kesip koydum basina evet cok kotu kokuyo ama sogan mikrobu iyice aliyo gece yatarken islak havlu koydum peteklere buhar makinem var ama bizim gittigimiz doktor buhar makinesini degil havluyu onerdi bir de serum fizyolojik slklp burnunu bol bil cekmek faydaliymis doktorum dedi her uc dort saatte bir cekebilirsin dedi cigere inmemesi icin bikdiklerim ve yapilabilecekler bu kadar sanirimHayırlı sabahlar güzel anneler.. eşim nezleydi kaç gündür oh geçmedi bebişe diyordum ama dün gece arkadaşımın kınası vardı arabadan inerken biner az bi mesafe yürüdük şimdi hırıltılı nefes alıyor nadir Aralık'larla öksürüyor yavrum üşüttüm belli kibenim de boğazım kurudu şiş gibi biraz da , buhar makinesini çalıştırdım odaya başında oturuyorum miniğim uyuyor ne yapmalıyım bana tavsiye var mı bronşit astım çok korkuyorum terletmeyeyim derken çok mu ince giydirdim diyorum offf
Hadi canımSevindim sekerim sonunda anlamissin :)
Doğum tarihimiz aynı. Benimkide 1 haftadır öyle. Bugün doktor kontrolümüz vardı sorduk. Normal dedi. Tekrardan ses çıkarmaya başlayacakmış. DonemselmisGüzel anneler günaydın bişey sormak istiyorum 4 aylık olucak ayın 4 ünde Bebeğim bebekleriniz aguu yapıyor mu benim ki daha çok izliyor hı hı diye sesler çıkarıyor ama takibi iyi eline uzattığım nesneleri kavrıyor ama agu veya diğer sesleri çıkarmıyor sanırım ben de takılacak yer arıyorum ama merak ettim
Bugün doktordaydık. Kilo alımımız az ama mama önermedi bu doktorumuz. Oteki aya kilo alımı iyice az olursa ek gıdaya başlayalım dedi. 4 aylık 63cm, 5300gr. Bu ay için normal dedi kilo alımımıza. Ses çıkarmama donemselmis. Emmesi azaldı dedim. Damakları kabarmış geçer dedi. Tutma refleksleri iyi dedi. Kilo sağlık değil bence. Anası zayıf babası zayıf kızım ne olacaktı:)))Kizlar oglum cok istahli olmadigi icin kilo takinti oldu ben de ayin 17sinde tam 4 aylik olacagiz insaallah kilomuzun kac olmasi gerekir dogum kilosunu ne zamana kadar ikiye katlamasi gerekiyo siz de durumlar nasil istahsiz bebek de zormus gercekten Allah canlarina saglik versin..
Merhaba annelik artık bir ömür boyu o endişeyle yaşıyıcaksın canım 8senedir aynı durumdayım tecrübeyle sabittir1) Kendime yeterince zaman ayıramamak
2) Alışverişi, dışarı ve içeri işlerini gönlümce, acelemiz ve eksiksiz yapamamak. + İşime odaklanamamak.
3) Kafamın hiç relax moda geçememesi. ( Doğumdan beri kaygılıyım. Bebeğe , bana veya eşime birşey olursa...
sirt ustu yatiriyorum oyle saga sola donuyor yuzustu koyup donmesini beklemedim hic deneyeyim onuda.Evt canim yuzustunden sirt ustune donmesini bekliyorum.Sen nasil yapiyorsun?Yuz ustu yatinca kafa dik sag sol ceviriyor.Sonra yatiyor.Oyun halisinda tutuo tekmeliyor sadece.Hava kurumus olabilir.Benim de burnum tikanmisti gece.Siparis vereyim buhar makinesi.Burada bir arkadas Loobeks tavsiye etmisti.Sen memnun musun,ne kullaniyorsun?
Zamanla bu his azalmazsa veya buna alışılmazsa akıllara zarar. Ben erken yaşta kalpten falan giderim.Merhaba annelik artık bir ömür boyu o endişeyle yaşıyıcaksın canım 8senedir aynı durumdayım tecrübeyle sabittir
Ben kendim icin almistim kullandim gecen yil neden zarari olsun ki ortami nemlendiriyor. Bugun itibariyla da tekrar kullanmaya basliyorum cunku yine bogazim kuruyor geceleri. Markasi yok baktim siyah beyaz ustunde cicekleri var netten bak cikar her yerde var zaten gormustum.kızlar herkese merhaba umarım keyifler iyidir..
aklım karıstı buhar makinesi kullanan var mı faydası zararı nedir zamansızlıktan arastıramıyorum..kullananlar marka model tavsiyesi fikirlerinize ihtiacım var görüşürüz
Ya bende anlamadimDün bu 3.nude yapabiliyorum ki ben diyordun ya :)) Hani nerde uyku
Herkeste eli emme var sanirim benimki emzigini tutmayu ogrendi agzindan cikariyor geri agzinida bulamiyor elimden atiyor :) Birde emzik ariyorum nerede olabilir diye
Gecmis olsunHayırlı sabahlar güzel anneler.. eşim nezleydi kaç gündür oh geçmedi bebişe diyordum ama dün gece arkadaşımın kınası vardı arabadan inerken biner az bi mesafe yürüdük şimdi hırıltılı nefes alıyor nadir Aralık'larla öksürüyor yavrum üşüttüm belli kibenim de boğazım kurudu şiş gibi biraz da , buhar makinesini çalıştırdım odaya başında oturuyorum miniğim uyuyor ne yapmalıyım bana tavsiye var mı bronşit astım çok korkuyorum terletmeyeyim derken çok mu ince giydirdim diyorum offf
Siz böyle yazınca ben ana değil miyim diyorum. Bakıcıya giderken atesolcwr almayı hep unuturum. Dışarı çıkarken bezi ıslak mendili varsa çanta hazırdır. Bir tulum bir bere ağız mendili ve mo adlı oyuncağı alırım tamam. Ben çıktım mi 3-4 saatten önce eve girmem üstelik. Esiyor giiydir derler aman üşümez o diyorum.kilosu az küçücük diyorlar sağlıklı ya diyorum.Zamanla bu his azalmazsa veya buna alışılmazsa akıllara zarar. Ben erken yaşta kalpten falan giderim.. Çocukla yarım saat bir dışarı çıkacakken bile cepheye gidiyormuşcasına 100 kere çanta kontrol ediyorum. Popo termometresinden Ateş düşürücü fitile, karın ağrısı ilacından yedek bereye kadar ... Bu çocuğun ayaklandığını, kreşe başladığını falan düşününce kalbim sıkışıyor.
Nasıl koruyacağız? Ben haftada 3 gün bakıcıya götürüyorum.Geçmiş olsun kızlar, etrafta virüsler kol geziyor. Herkesin bebeğine şifalar diliyorum. Ne yapsak dışardan korusak mı minikleri ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?