- 1 Mayıs 2014
- 257
- 277
- 103
Haklisin aslinda canim kilo her sey degil saglikli olsun bebisler huzurlu keyifli olsunlar insaallah endiseli olmamak gerek ama dayanamiyorum az yedikce kendimi sucluyorum annelik bol bol evham getirdi bana esim bile diyir yuzun solgun duruyo hep diye hic dusunmezdim boyle olacagimi ama elimde degilBugün doktordaydık. Kilo alımımız az ama mama önermedi bu doktorumuz. Oteki aya kilo alımı iyice az olursa ek gıdaya başlayalım dedi. 4 aylık 63cm, 5300gr. Bu ay için normal dedi kilo alımımıza. Ses çıkarmama donemselmis. Emmesi azaldı dedim. Damakları kabarmış geçer dedi. Tutma refleksleri iyi dedi. Kilo sağlık değil bence. Anası zayıf babası zayıf kızım ne olacaktı:)))
Canim hangi kitabi okuyorsun? Benimki de her sesi cikarmiyor da merak ettim cikarmasi gerektigini bilmiyordum. Agu, gu falan diyor 3.5 ayligiz. Saga sola donuyor ama gunde 1 kez falan cok degil.Agu yapiyor.Bu donemde alfabedeki tum sesli harfleri cikarmalimis.Cikarmiyorsa harfleri soyleyip onun da o sesi cikarmasini bekleyin diyor kitabimda.Su anda hepsini cikaramiyoruz.Ne istedigini anlatabiliyor ya da ben anliyorum :)Elleriyle kavriyor.Emzigi agzindan cikariyor ama geri takamiyor.Yuz ustu yatmayi sevmiyor.Yatirinca basini kaldiriyor.Saga sola ceviriyor.Ben donmesini bekliyorum.Hala donmedi.Yatakta yuz ustu yapip donme calismalari yaptiriyorum. Sancisi olmazsa dingin bir bebek.Oyle cok hareketli degil.Burada bebekler icin bir yuzme kursu buldum. Havuzu ozonla temizliyorlar.Ortam sicakligi,su sicakligi bebeklere uygun.5. ya da 6. ay oraya goturelim diyoruz. Hareketlendirir belki.Ben de kafayi cok takiyorum. Alisilmisin disinda bir sey olsa uykularim kaciyor.Gece hiriltiya taktim uyuyamadim.
Yaratılış meselesi belki de , ben başta biraz daha rahattım.Şuan hayattan soğuyorum. Eşim evham yapa yapa beni de kendine benzetti. Çocukta ne görse açıyor neti bunda şu sorun var, hooop doktordan randevu alıyor. Sağına çok bakıyormuş mesela, bundan doktora mı gidilir ... Teşhisi kendi koyuyor doktora öyle gidiyor. aman kafasındaki vakum izi geçmedi, elini ağzına çok alıyor dişleri erken çıkacak , başı sıcak ateşi mi var, kaka yapmadı fitil mi versek, hava soğuk bir kat daha giydir, o hırka fazla terler hasta olur, ... Oyun halısını bile koltuğa koymak istiyor. Savuşturuyorum ama içimde kalıyor heralde ya bu keZ haklıysa diye. Birşey olsa ben demiştim diyecek kesin, çünkü o kadar çok şey diyor ki... Zaten ben de rahat bir tip değilim. Eşim de katmerliyor.Siz böyle yazınca ben ana değil miyim diyorum. Bakıcıya giderken atesolcwr almayı hep unuturum. Dışarı çıkarken bezi ıslak mendili varsa çanta hazırdır. Bir tulum bir bere ağız mendili ve mo adlı oyuncağı alırım tamam. Ben çıktım mi 3-4 saatten önce eve girmem üstelik. Esiyor giiydir derler aman üşümez o diyorum.kilosu az küçücük diyorlar sağlıklı ya diyorum.
Allah kolaylık versin canım. Koltuğu açıp oyun halisini onun üzerin e koyuyoruz:) iki kere yere koyduk altına battaniye sermeye rağmen öksürmeye başladı. Artık koltukta takılıyoruz. Bir taraf pimpirikli bir taraf rahat oluyor zaten. Ben esime attim pimpirikliliigi ben boyle iyiyim:)) benim isime bir tek kv karışır o da iki gün sonra gidecek insalllahYaratılış meselesi belki de , ben başta biraz daha rahattım.Şuan hayattan soğuyorum. Eşim evham yapa yapa beni de kendine benzetti. Çocukta ne görse açıyor neti bunda şu sorun var, hooop doktordan randevu alıyor. Sağına çok bakıyormuş mesela, bundan doktora mı gidilir ... Teşhisi kendi koyuyor doktora öyle gidiyor. aman kafasındaki vakum izi geçmedi, elini ağzına çok alıyor dişleri erken çıkacak , başı sıcak ateşi mi var, kaka yapmadı fitil mi versek, hava soğuk bir kat daha giydir, o hırka fazla terler hasta olur, ... Oyun halısını bile koltuğa koymak istiyor. Savuşturuyorum ama içimde kalıyor heralde ya bu keZ haklıysa diye. Birşey olsa ben demiştim diyecek kesin, çünkü o kadar çok şey diyor ki... Zaten ben de rahat bir tip değilim. Eşim de katmerliyor.
Bağışıklık sistemi ufak ufak hasta olarak gelişecek zaten ama aşıları biraz koruyuncaya kadar ağır hasta olmasınlar yeter.Nasıl koruyacağız? Ben haftada 3 gün bakıcıya götürüyorum.
Ayni esimi tarif ettin :))Yaratılış meselesi belki de , ben başta biraz daha rahattım.Şuan hayattan soğuyorum. Eşim evham yapa yapa beni de kendine benzetti. Çocukta ne görse açıyor neti bunda şu sorun var, hooop doktordan randevu alıyor. Sağına çok bakıyormuş mesela, bundan doktora mı gidilir ... Teşhisi kendi koyuyor doktora öyle gidiyor. aman kafasındaki vakum izi geçmedi, elini ağzına çok alıyor dişleri erken çıkacak , başı sıcak ateşi mi var, kaka yapmadı fitil mi versek, hava soğuk bir kat daha giydir, o hırka fazla terler hasta olur, ... Oyun halısını bile koltuğa koymak istiyor. Savuşturuyorum ama içimde kalıyor heralde ya bu keZ haklıysa diye. Birşey olsa ben demiştim diyecek kesin, çünkü o kadar çok şey diyor ki... Zaten ben de rahat bir tip değilim. Eşim de katmerliyor.
Cnm sağol tüm eczaneleri gezdim yok marka falan varmıCanım eczanede bura mayası tableti de satılıyor direkt kuru pak maya da deneyebilirsiniz aynı sey
O ne bicim drmus ya.Okurken nasil sinir oldum.Epidural alacagim bastan belliydi canim katateri yerlestirdiler ama agrilarin cogalinca dozu verelim dediler. 12 saat suni sanci cektim, ilk dozu 7. saatin sonunda istedim dayandim o zamana kadar, 2. dozu normalde 3 saat sonra veriyorlardi ama gec verdiler iste, Meliha hanimin hemsiresi surekli biraz daha dayaniyosan dayan diyip durdu, sonra dedigim gibi dogumda hic sancim olmadi ikinma hissi gelmedi gec epiduralden dolayi. Dogumum 40 dk dikislerim 2 saat surdu ve berbatti. Kan kaybindan kac kere bayildim. Bana dogumda vakum kullandiklarini bile soylemedi doktor, hemsireden ogrendim. O yuzden iyimser bakamiyorum maalesef.
Oncesinde de surekli beni hastaneye yatirmaya calismasindan bikmistim. Asiri maddiyatci biri ve kutahyada ona giden tanidiklarimin hepsini erken dogum riski diye hastanede yatiriyormus. Prim aldigini dusunuyorum.
Dikislerim de tutmamis iste kontrole gittigimde bisey demedi. Bana hala evinize emzirme hemsiresi yollayalim gunduz duruyomus 500 tl aliyomus onu soyluyo. Resmen bizi yolunacak kaz gibi gordu. Ve daha bir suru sey var aileme ve bana karsi sacma sapan davranislari falan. Neyse yazdikca sinirlerim bozuluyor bastan beri cok memnun degildim zaten degistirmedigim icin cok pismanim.
Dedigin gibi baska sikintilarim olmadi sukur, o travmalari atlatmak zor olsa da su anda iyiyim kalici bir hasar olmadi Allahtan.
Dr a gittik canim dusundugum gibi kuruluktanmis.Bir damla verdi bir de buhar makinesi onerdi.Bakayim da siparis vereyim.sirt ustu yatiriyorum oyle saga sola donuyor yuzustu koyup donmesini beklemedim hic deneyeyim onuda.
Ben memnunum siyah beyaz cicekli marka baktim yazmiyor esim arastirip almisti bunu. Alt ayri ust ayri parca bi arkadasta yazmisti bunu. Yazinca cikar zaten anlarsin dedigimi.
Gecen yil bogazim hep kururdu aldiktan sonra hep kullandim cok rahat etmistim hamilelikte.
Çok geçmiş olsun canım. Allah bir daha göstermesin. Doktor seçimi kesinlikle çok önemli. Ben dün doktorumu ziyarete gittim resmen el öpmeye götürdüm oğlumu. Iki kürtajdan sonra doğumda o kadar yardımcı oldu hakkını ödeyemem özelde ama kaç kere giriş yapmadan baktı bebeğe. Benim doğumum ilginç oldu sezeryan için aneztesi verildikten sonra normal doğum yaptım iç yırtık fazla oldu doğal olarak ama harika dikti hiç iz kalmadı resmenEpidural alacagim bastan belliydi canim katateri yerlestirdiler ama agrilarin cogalinca dozu verelim dediler. 12 saat suni sanci cektim, ilk dozu 7. saatin sonunda istedim dayandim o zamana kadar, 2. dozu normalde 3 saat sonra veriyorlardi ama gec verdiler iste, Meliha hanimin hemsiresi surekli biraz daha dayaniyosan dayan diyip durdu, sonra dedigim gibi dogumda hic sancim olmadi ikinma hissi gelmedi gec epiduralden dolayi. Dogumum 40 dk dikislerim 2 saat surdu ve berbatti. Kan kaybindan kac kere bayildim. Bana dogumda vakum kullandiklarini bile soylemedi doktor, hemsireden ogrendim. O yuzden iyimser bakamiyorum maalesef.
Oncesinde de surekli beni hastaneye yatirmaya calismasindan bikmistim. Asiri maddiyatci biri ve kutahyada ona giden tanidiklarimin hepsini erken dogum riski diye hastanede yatiriyormus. Prim aldigini dusunuyorum.
Dikislerim de tutmamis iste kontrole gittigimde bisey demedi. Bana hala evinize emzirme hemsiresi yollayalim gunduz duruyomus 500 tl aliyomus onu soyluyo. Resmen bizi yolunacak kaz gibi gordu. Ve daha bir suru sey var aileme ve bana karsi sacma sapan davranislari falan. Neyse yazdikca sinirlerim bozuluyor bastan beri cok memnun degildim zaten degistirmedigim icin cok pismanim.
Dedigin gibi baska sikintilarim olmadi sukur, o travmalari atlatmak zor olsa da su anda iyiyim kalici bir hasar olmadi Allahtan.
Ya ben cok pimpirikliyim.Hastanenin karsisinda bir eve tasinsak yol cekmeyiz bari.Bakiyorum herkes bebeklerini cikariyor disari.O karli havalarda bile bebek arabasinda gezdirenler var.Nasil yapmali gercekten?Hem bagisikligi guclu olsun hem viruslerden korunsun nasil olacak?Geçmiş olsun kızlar, etrafta virüsler kol geziyor. Herkesin bebeğine şifalar diliyorum. Ne yapsak dışardan korusak mı minikleri ?
Ben solgar bira mayası internet ten aldımCnm sağol tüm eczaneleri gezdim yok marka falan varmı
Valla ben de rahat anneyim galiba hava soğuk konyada sabah koydum bebek arabasına yağmurlgu taktık arkadaşa gittim kahvaltıya şimdi de parkta oturuyoruz bir saattir gayet keyfi yerindeYa ben cok pimpirikliyim.Hastanenin karsisinda bir eve tasinsak yol cekmeyiz bari.Bakiyorum herkes bebeklerini cikariyor disari.O karli havalarda bile bebek arabasinda gezdirenler var.Nasil yapmali gercekten?Hem bagisikligi guclu olsun hem viruslerden korunsun nasil olacak?
bende bir benim esim mi bu kadar pimpirikli diyordum seninki benimkinden de fazlaymis. bende cok rahatim aksine rahat yetissin narin olmasin diyorum evde baya catisma cikiyor o yuzdenYaratılış meselesi belki de , ben başta biraz daha rahattım.Şuan hayattan soğuyorum. Eşim evham yapa yapa beni de kendine benzetti. Çocukta ne görse açıyor neti bunda şu sorun var, hooop doktordan randevu alıyor. Sağına çok bakıyormuş mesela, bundan doktora mı gidilir ... Teşhisi kendi koyuyor doktora öyle gidiyor. aman kafasındaki vakum izi geçmedi, elini ağzına çok alıyor dişleri erken çıkacak , başı sıcak ateşi mi var, kaka yapmadı fitil mi versek, hava soğuk bir kat daha giydir, o hırka fazla terler hasta olur, ... Oyun halısını bile koltuğa koymak istiyor. Savuşturuyorum ama içimde kalıyor heralde ya bu keZ haklıysa diye. Birşey olsa ben demiştim diyecek kesin, çünkü o kadar çok şey diyor ki... Zaten ben de rahat bir tip değilim. Eşim de katmerliyor.
Aynı bizi anlatmışsın. Dışarı çıkmayayım bi kaç gün diyorum bakalım Allah korusun kötüye giderse giderim doktora size de geçmiş olsun canımGecmis olsun.Hirilti hafif oksuruk bizde de var.Bronsit olmasin diye ev sicak,bu sefer de terliyor.Burnuna bakiyorum temiz.Ne yapmak lazim.Dr a mi gitsek?Cok fazla uyuyor?Uyanik oldugunda keyfi yerinde.Emmesi de fena degil.Huysuzlugu yok.
Buhar makinesinden sonra geçti hırıltı bakalım gözlemliyorum bu gece de öyle olursa götürürüm saolasın canımHırıltılı solunum varsa canım bi götürmekte yarar var belki burnu tıkalı oldugu için öyle nefes alıyor ama yinede bi dinlesinler bebeği geçmiş olsun cabul atlatırsınız inşallah
Çok teşekkür ediyorumCanim benim esimde gripti kac gundur evde kose bucak bebegi kacirmaktan ve aksamlari da bebege tek basima bakmaktan o kadar yoruldum ki ayni oda da yatirmadim esimi ve mutlaka her gece sogan kesip koydum basina evet cok kotu kokuyo ama sogan mikrobu iyice aliyo gece yatarken islak havlu koydum peteklere buhar makinem var ama bizim gittigimiz doktor buhar makinesini degil havluyu onerdi bir de serum fizyolojik slklp burnunu bol bil cekmek faydaliymis doktorum dedi her uc dort saatte bir cekebilirsin dedi cigere inmemesi icin bikdiklerim ve yapilabilecekler bu kadar sanirim
Şifa bulsun tüm yavrucuklarGecmis olsunumarim cabucak atlatir benim kizda usuttu hic kusmadigi kadar kustu hafifte oksuruyor sanki saka mi sahimi anlayamiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?