Benim kizimda uyumayan kesimden memede kestiriyor yatağa koyunca pirt gözler ayna gibi hooop kuçağa ben 3 4 gündür kızımı yatakta uzanarak emziriyorum emdikten sonra uykuya geciyor yanindan sessizce kalkiyorum bazen de gündüZ bende uyuyorum yanında bana da iyi geliyor.bi dene istersen ben kızımı ayakta sallardim saatlerCe uyumazdi şimdi böyle deniyorum ve faydasını gördüm sallama işi bitti besigini de sallamayı bıraktım bu sayedeOff cnm giç umudum yok acıkcası bu uyku arkad.
Gecen ustumdeki tsortu cıkardım hemen yanına koydum kokumu alsın uyanmasın diye ....hiiiç bişi olmadı koydum yatagına 5 dk gecmedi actı gozunu...
Canim ben emzigi bıraktirmaya karar verdim emzik emen bebeklerde kolesistokinin hormonu salgılaniyomus yani tokluk hissi oluyomus bu sayede üstelik emzikten süt akmadığı ocin anne memesinde emme reddi yaşaniyomus ben emme reddi yasiyodum çok araştırdım ve böyle bir sürü şey çıktı karşıma gerçekten kızım aç ve ben gogsumu veriyorum almak istemiyor ağlıyor ama emzik verince hemen emiuor bana gerçekten mantıklı geldi üstelik şu da var uyku sırasında ağzından emzik düşünce ağlıyor ve cok sık uyanıyor emzik olmasa uykusu bolunmeyecek belki deBizim uyku arkadaşı emzik oluyo. Emziksiz asla uyumaz. Tokta olsa agzinda durcak uyurken. Uyaniksada asla agzinda tutmaz :)
Hayırlı olsun bebeğiniz, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.Slm kızlar bende hamile olduğumu bugun öğrendim 4yıl sonra cok şükür bugun mucizeyi yaşadım 27.günde idrarda çıktı. Kan sonucum da 156.6 daha cok yeniymiş darısı tüm isteyenlere rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasn
Canim benimki de oyle kendisi asla uyumuyo gece bile, o yuzden yapisik geziyoruz. O uyusun diye ben de yanina yatiyorum gunduzleri, gece zaten beraber yatiyoruz. Hicbi is yapamiyorum o yuzden. Bi de sadece emerek uyuyo baska turlu uyumuyo.Ayakta da sallıyorum evt hosuna gidiyor hemen uyuyor yeter ki uykusu olsun gazı olmasın
Bende aynı ninniyi soyluyorum sakinleşiyor begeniyor ,rutinlik iyi bunu biliyorum da... yatagına koyunca uyanıyor, benim yatagıma koyuyorum uyanıyor,ana kucakta uyanıyor heryeri denedim uyanıyor cocuk bırakınca onu kucagımdan hemen olmasa da 5-10 dk içinde acıyor gozunu sonraaaa tekrardan başlıyorum uyutmaya bu cok yorucu belim kolum kopuyor......
Uyutmakta problm yok sallıyorum gezdiriyorum omuzumda da uyutuyorum hatta iyice bekledigim bile var dalmasını 30-40 dk bile denedim ama ozmn da koyunca cok az uyuyor hemen uyanıyor...... benim hatam nerde ...
Hayırlı olsun bebeğiniz, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
:) yok okadar kalmıyor ama hep ya ben ölürsem ya eşim ölürse ya cocuklarıma birsey olursa iste o korkular hep oluyor her hasta olduklarinda icinden birseyler kopup gidiyorZamanla bu his azalmazsa veya buna alışılmazsa akıllara zarar. Ben erken yaşta kalpten falan giderim.. Çocukla yarım saat bir dışarı çıkacakken bile cepheye gidiyormuşcasına 100 kere çanta kontrol ediyorum. Popo termometresinden Ateş düşürücü fitile, karın ağrısı ilacından yedek bereye kadar ... Bu çocuğun ayaklandığını, kreşe başladığını falan düşününce kalbim sıkışıyor.
Of 2.bebegim sozde bunu ilki gibi yapmıycaktık esimde bende pinpirikli yime eve tıkıldımYa ben cok pimpirikliyim.Hastanenin karsisinda bir eve tasinsak yol cekmeyiz bari.Bakiyorum herkes bebeklerini cikariyor disari.O karli havalarda bile bebek arabasinda gezdirenler var.Nasil yapmali gercekten?Hem bagisikligi guclu olsun hem viruslerden korunsun nasil olacak?
Aslında cok dogru söylüyorsun ama bir türlü kendime söz geciremiyorum doktorum dediki karı koca doktorlarmıs bu arada benim hanım cocukları soguk fanın önünde uyutuyor diyor 2ay onceydi tabi bu konu cocugu giydirme cocuk serin yerde durucak icerisi sıcak olmuycak diyor bizim ev 25 dereceydi 3gün oncesine kadar simdi 22derececogumuzun ilk bebegi oldugu icin pimpirikleniyoruz herseye ama ben bagisiklik sisteminin gelismesi icin mikroba da ihtiyaci var sogugu gormeye de. ben elimden geldigince rahat olmaya calisiyorum. bir keresinde haberlerde rusyada cocuklari kara yatirdiklarini gormustum. biraz fazla ve abes belki ama kucuklukten ne kadar narin yetisirse buyuyunce de oyle oluyor malesef...
Ben kalın bir battaniye serdim yere ustune koyuyorum bazen koltuga koysammi acaba diye dusunmuyorda degilim ama hareketlerini kısıtlıyor koltuk zemin yumusak oldugu icinOyun halısını bende yere koyamam alttakinde çocuk yok yakmıyor bişey galiba soğul oluyor yerler sanki
Bi vloger ı takip ediyorum cocugu 2,3 aylıkken hep oturtuyordu kucagında cok sasîrdım yurt dısında yasıyor acba ordaki doktorlar oturtturuyolarmı diye dusunmustum yinede cesaret edemiyorumben bugun oturttum kızımı bıraz zaten kucagımda oturuyor bazen koltuga koydum az oturdu sureklı sırt ustu yatıp kendını kaldırıyor arastırmalarım sonucu 3 aydan sonra eger bebek başını cok dık tutuyorsa ve kendını kaldırmaya çalısıyorsa oturtmaya baslayabılırmısız asıl hep yatarsa sıkıntı olurmus
Hayırlı olsun bebeğiniz Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallahSlm kızlar bende hamile olduğumu bugun öğrendim 4yıl sonra cok şükür bugun mucizeyi yaşadım 27.günde idrarda çıktı. Kan sonucum da 156.6 daha cok yeniymiş darısı tüm isteyenlere rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasn
Amin canım.. hayırlı saglikli evlat olur insallah saglikla kavusun.Slm kızlar bende hamile olduğumu bugun öğrendim 4yıl sonra cok şükür bugun mucizeyi yaşadım 27.günde idrarda çıktı. Kan sonucum da 156.6 daha cok yeniymiş darısı tüm isteyenlere rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasn
Amin canım inşallahAmin canım.. hayırlı saglikli evlat olur insallah saglikla kavusun.
Dun aksam esim kucagina aldiginda herseye deger tum sanciya aciya dedin mi diye sordu bnde hosgeldin bebegim dedigimde sicacik elleri ile yuzumu tutup minicik agzi ile cenemi emdi dedim nasil degmez ki.. ikimizinde yaslar suzuldu gozlerinden. Sonra dua ettik Allah isteyen her anne babaya evlat sevgisini tatdirsin. Olanlarida bagislasin Rabbim Amin..
Hayırlı olsun bebeğiniz Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Amin canım.. hayırlı saglikli evlat olur insallah saglikla kavusun.
Dun aksam esim kucagina aldiginda herseye deger tum sanciya aciya dedin mi diye sordu bnde hosgeldin bebegim dedigimde sicacik elleri ile yuzumu tutup minicik agzi ile cenemi emdi dedim nasil degmez ki.. ikimizinde yaslar suzuldu gozlerinden. Sonra dua ettik Allah isteyen her anne babaya evlat sevgisini tatdirsin. Olanlarida bagislasin Rabbim Amin..
Günaydın canım numara yaptığını düşünen bendim.. herşeyi taklit etmeye çalışınca öyle düşünmüştüm.. tam öksürmeyede benzemiyodu garip bişeydi gülüyor öksürüyor arasıydı.. acile götürdük.. dr bitaz üşütmüş dedi.. burun damlası verdi 4 günlk.. burnu kuruğu için ağızdan nefes alıp veriyormuş bu da zorladığı zaman öksürüyormuş.. ayrıca ben doğduğundan beri badem yağı kullanıyorum.. boynu, poposu kızardığında aradada masaj yapıyorum.. bizde hemen geçiriyor kızarıklığı..Günaydın anneler. Benim kız öksürmeye başladı. Sanki numara yapar gb. Biri demişti numara yapıyor sanmistim diye. Dr ne demişti? Benim kızın altı kirlendiginde aglamasını beklemeden hemen degisiyorum. Acaba yanlış mı yapıyorum? Kendinin haber vermesini mi beklesem? Ağlamıyor ama mizirdaniyor bende anlıyorum ki altı kirli. Acıkınca da ağlamıyor. Cop cop parmak emiyor anlıyorum ki ac doyuruyorum. Bir tek kucakta yatırırsak agliyor:))) bizde artık dik tutuyoruz. Geçen ağlayarak uyandı. Beni görünce sesimi duyunca sakinledi gulmeye basladi. Ruya gördü sanirim. Popo deliğinin etrafı çok fena kızardı. Pişik kremi zeytinyağı fayda etmedi bu defa. Ne önerirsiniz? Islak mendilu yıkamadan kullanınca oluyor. Unibaby yenidoğan ama yine de suya tutmadıgımda tahriş ediyor.
Canim benimki de oyle kendisi asla uyumuyo gece bile, o yuzden yapisik geziyoruz. O uyusun diye ben de yanina yatiyorum gunduzleri, gece zaten beraber yatiyoruz. Hicbi is yapamiyorum o yuzden. Bi de sadece emerek uyuyo baska turlu uyumuyo.
Sada hastanesindeki :)Alpi klasik sorumi sorayim hangi doktor dedi onu:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?