Aa bilmiyordum hic onu sagol canim bilgi icin.Kızım bronsiolit olduğunda Dr bana özellikle odanın nemli olmasi için buhar makinası kullanmayacaksin dedi astım hastalığına neden oluyorMuş sanırım birde bakteri üremesi olayı en iyi nemlendirme büyük banyo havlusu nu ıslat ve odanın bi köşesine as bu yeterli olacak dedi bende öyle yapıyorum rahat ediyoruz bu sayede
Camasir suyumu aa ozon. Canim suda beklet sonra kaynat bi kac sefer oyle kullan. Kaynatincada icine iki uc damla sirke koy.Camasr suyu sonucta agir kimyasal hani durulansada kaliyor mudr dye endiselendim sagol canim
Ben de buhar makinesinin bakteri urettigini duymustum o yuzden hamilelikte almadim.Benim evde izalasyon cok iyi ama yatak odasi caddeye baktigindan soguk oluyor.Kaliriferi actigimda butun ev kavruluyor yatak odasi hala serin.Biz de yatak odasina ufo koyduk.Evin diger odalari da sicak oldugundan calistirmiyordum kaloriferi.Ufo cok kurutuyor.Havlu falan basedemeyiz.Cay makinesini getirdim odaya su an onunla idare ediyoruz.Ses yapiyor o seste uyunmaz.Emzirmeye kalktigimda 15 dk aciyorum.Dun ebebege gittik.Iyonizerli olanlar ve sicak hava ufleyenlerde daha az bakteri uretme riski varmis.Yilda bir servise gitmeliymis.Iyi su kullanmali ve icinde su bekletmemeliymisiz .Her gun temizligi yapilmaliymis.O biraz zor geldi.Haftada iki yeter sanirim.Sessiz modellermis bunlar.Weevel ve Lobeks de o modeller var.Lobeks de arti olarak hava temizleme ozelligi de varmis.Hepsiburada ya da akakceden siparis verecegim. Ebebekle arada 60-70 lira fark var.Kızım bronsiolit olduğunda Dr bana özellikle odanın nemli olmasi için buhar makinası kullanmayacaksin dedi astım hastalığına neden oluyorMuş sanırım birde bakteri üremesi olayı en iyi nemlendirme büyük banyo havlusu nu ıslat ve odanın bi köşesine as bu yeterli olacak dedi bende öyle yapıyorum rahat ediyoruz bu sayede
Benim kizimda uyumayan kesimden memede kestiriyor yatağa koyunca pirt gözler ayna gibi hooop kuçağa ben 3 4 gündür kızımı yatakta uzanarak emziriyorum emdikten sonra uykuya geciyor yanindan sessizce kalkiyorum bazen de gündüZ bende uyuyorum yanında bana da iyi geliyor.bi dene istersen ben kızımı ayakta sallardim saatlerCe uyumazdi şimdi böyle deniyorum ve faydasını gördüm sallama işi bitti besigini de sallamayı bıraktım bu sayede
canm bizimkinin de hic gunduz uykusu yoktu bir sey yapamazdim ama son iki haftadir az da olsa uyumaya basladi, en azindan yemek yiyorum,yapiyorum. Bir sey yapmakla alakalı değil,cocuk kendi kendine degisti. yine sadece memede uyuyor. bazen uyanmasin diye 10-15 dk bas ucunda bekliyorum,emzigi düşerse falan diye. 05.07 dogumluyuz.
oyun halıları varya tatlım ondan varmı benimkiler onla oynarken konusurken uyuyakalıyorlar
Gecmis olsun canim.Bu aralar herkeste oksuruk ve burun tikanikligi sikayeti var.Ayarlamak zor kalin giydiriyorum terliyor gibi oluyor ince giydirince de usutur diye korkuyorum.Mama onlugu taksana 15-20 tane almak lazim cok islaniyor ustleri gercekten.Kulakla oynamak dis cikma belirtisiymis ya da kulsk agrisi diye biliyorum.Uykusu gelince benimki ya yuzunu gogsume gomuyor ya battaniyesini ustune cekiyor.Kendilerini anlatiyorlar iste.Ben gogsumde 45 derecelik aciyla oturtuyorum.Yapmamak lazim ama biraz dinlenmek icin muzik kanalini aciyorum duruyor,babasiyla da mac izliyor.Bence uygun aciyi yapip oturtabilirsin.Benimkinde kalkma calismasi yok bana kol kasi yaptiriyor:)Muzik acip dansediyorum onla her gun,sakinlesiyor. Hisirdayan bir oyuncagi var onla ya da ellerimle oynuyor.Oyun halisinda tekme atip muzik caldiriyor,cingiraklariyla oynuyor.Son gunlerde nara atiyor.Bir haftadir hic aglamadi masallah.Bagirarak uyandigini,sikintisini,sevincini anlatiyor.Beni de oyuncak yapti.Memeyle oynuyor.Emer gibi yapip ham diye yapisiyor emmeden cekilip bana guluyor.Ben gulunce devam ediyor :)Slm kızlar bizde bugün acildeydik..3 gündür kızım öksürüyodu.. aslında öksürügede benzemiyor ben oyun yapıyor zannettim..biraz soğuk almış ama çiğerleri iyi dedi.. burun damlası verdi sadece akşam ve 4 gün kullancaz.. 4 hafta sonrada dişi çıkar dedi.. diş için erken değil mi?? Daha 3,5 aylığız..ağzının suyu çok akıyor kıyafetlerimiz çok ıslanıyor sanırım bu yüzden üşüttü.. elimden geldiği kadar kuru tutmaya çalışmıştım.. uyurken kulağını oynamaya başladı dr söyledik kulaklarınada baktı sorun yok dedi..bu aralar çok husuzsuz, hareketli yatmak istemiyor sürekli kalkma modunda..yorganını asılarak kalkma çalışmaları yapıyor..gündüzleri kendiliğinden uyuyan çocuk geçe gündüz kucak istiyor.. ayağımda sallıyorum.. bu aralar yeni buluşumuz ayağımda sallarken battaniyesiyle yüzünü kapatıyor ve öyle uyuyor.. ben kapatınca sinirleniyor.. kendi yüzünü kendi örtüyor.. çok garip bi çocuk.. hemen büyümek istiyor sanırım.. o kadar mızmızlanıyor ki sağına soluna yastıkları dayatıp oturtcam dayanamıyorum durmuyor 2 dk..
M Maya_06 ben de doğduğundan beri evde Kare pamuk+su kullanıyorum canım dışarda ıslak mendil kullanıyorum. Bir de afedersiniz su bazlı diye ıslak mendilden kendim de kullandım bi kere yaktı resmen o yüzden dışarda kullansam bile eve gelince yıkıyorum bebişin poposunuben ilk ayda oğluşum kızıraklık yasadığından beri temizleme pamuğu kullanıyorum.baya baya masraf azaldı hergün 1 paket harcıyordum unibayb kullanıyordum bende.aldığım pamuk 6 paket ebebekten 2 hafta yetiyor tavsiye ederim evdeyseniz pamuk su en güzeli..dışardada komili yenidoğan aldım deneyeceğim
Canim benim yatak odamda serin maalesef yalıtım yok bizim sitede. O yüzden haliyle ne kadar yakarsan yak serın bende ufo kullanıyorum bu havlu olayı ufolu Odamızda bize iyi geldi istersen bi dene yine de yeterli gelmezse düşünürsun almayi ha unutmadan hocam bana demlikle falanda şu kaynatmayacaksin sadece havlu dediBen de buhar makinesinin bakteri urettigini duymustum o yuzden hamilelikte almadim.Benim evde izalasyon cok iyi ama yatak odasi caddeye baktigindan soguk oluyor.Kaliriferi actigimda butun ev kavruluyor yatak odasi hala serin.Biz de yatak odasina ufo koyduk.Evin diger odalari da sicak oldugundan calistirmiyordum kaloriferi.Ufo cok kurutuyor.Havlu falan basedemeyiz.Cay makinesini getirdim odaya su an onunla idare ediyoruz.Ses yapiyor o seste uyunmaz.Emzirmeye kalktigimda 15 dk aciyorum.Dun ebebege gittik.Iyonizerli olanlar ve sicak hava ufleyenlerde daha az bakteri uretme riski varmis.Yilda bir servise gitmeliymis.Iyi su kullanmali ve icinde su bekletmemeliymisiz .Her gun temizligi yapilmaliymis.O biraz zor geldi.Haftada iki yeter sanirim.Sessiz modellermis bunlar.Weevel ve Lobeks de o modeller var.Lobeks de arti olarak hava temizleme ozelligi de varmis.Hepsiburada ya da akakceden siparis verecegim. Ebebekle arada 60-70 lira fark var.
Sağol canimGünaydın canım numara yaptığını düşünen bendim.. herşeyi taklit etmeye çalışınca öyle düşünmüştüm.. tam öksürmeyede benzemiyodu garip bişeydi gülüyor öksürüyor arasıydı.. acile götürdük.. dr bitaz üşütmüş dedi.. burun damlası verdi 4 günlk.. burnu kuruğu için ağızdan nefes alıp veriyormuş bu da zorladığı zaman öksürüyormuş.. ayrıca ben doğduğundan beri badem yağı kullanıyorum.. boynu, poposu kızardığında aradada masaj yapıyorum.. bizde hemen geçiriyor kızarıklığı..
evet yurtdısında genelde oturtuyorlarmış oyle duymustum zaten bende oturtmuyorum denedım sadece ama sız hep yatırıyomusunuz sırt ustu kucaga alınca pusette oturur gıbı sekılde hep kucagımda 2 aydır falan yooksa mumkun deıl kızım yatmıyorBi vloger ı takip ediyorum cocugu 2,3 aylıkken hep oturtuyordu kucagında cok sasîrdım yurt dısında yasıyor acba ordaki doktorlar oturtturuyolarmı diye dusunmustum yinede cesaret edemiyorum
Agriyo canim ya aslinda kilosu cok degil ama surekli kucakta tutunca agriyo, kanguru aldim bakalim artik onda tutucam, severse tabi :)Evett aynı durumdayız... ev işini bi kenara koy da ...kolların sırtın belin agrmıyor ku,arkadasım..
Nezaman duzelcek bu bebişler,nezmn az da olsa rahatlicaz acaba
Evet ya yoksun. Iyiz cok sukur inisli cikisli sen ?selam anneler bayadır yazmadım nasılsınız :)
Oksurmeyi ilk ogrendiginde dikkat cekmek icin yapiyordu benim kiz ayy noldu diyodum guluyordu :) sonra bogazina tukuruk kactiginda oksurdu nadir de sabah uyandiginda dokt.a bu sebeple gitmedim ama kontrolune denk gelmisti gogsunu dinlettim bisey yok dedi. Poposu çok hassas alismis yenidogan islak pamuk zaten alkolsuz en iyisi su pamuk ile temizlemen. hipp pisik kremini yazın isilikte kullandim cok memnun kaldim birde ilac yerine gecen bir tavsiye aldim hametan pomad mavi kutu hatta sgk oduyor dediler gerek olmadi ama arkadas kizinda kullanmis senin dedigin gibi popo kızarikligindaGünaydın anneler. Benim kız öksürmeye başladı. Sanki numara yapar gb. Biri demişti numara yapıyor sanmistim diye. Dr ne demişti? Benim kızın altı kirlendiginde aglamasını beklemeden hemen degisiyorum. Acaba yanlış mı yapıyorum? Kendinin haber vermesini mi beklesem? Ağlamıyor ama mizirdaniyor bende anlıyorum ki altı kirli. Acıkınca da ağlamıyor. Cop cop parmak emiyor anlıyorum ki ac doyuruyorum. Bir tek kucakta yatırırsak agliyor:))) bizde artık dik tutuyoruz. Geçen ağlayarak uyandı. Beni görünce sesimi duyunca sakinledi gulmeye basladi. Ruya gördü sanirim. Popo deliğinin etrafı çok fena kızardı. Pişik kremi zeytinyağı fayda etmedi bu defa. Ne önerirsiniz? Islak mendilu yıkamadan kullanınca oluyor. Unibaby yenidoğan ama yine de suya tutmadıgımda tahriş ediyor.
Hametan pomad iyi gelir canım gecmiş olsunGünaydın anneler. Benim kız öksürmeye başladı. Sanki numara yapar gb. Biri demişti numara yapıyor sanmistim diye. Dr ne demişti? Benim kızın altı kirlendiginde aglamasını beklemeden hemen degisiyorum. Acaba yanlış mı yapıyorum? Kendinin haber vermesini mi beklesem? Ağlamıyor ama mizirdaniyor bende anlıyorum ki altı kirli. Acıkınca da ağlamıyor. Cop cop parmak emiyor anlıyorum ki ac doyuruyorum. Bir tek kucakta yatırırsak agliyor:))) bizde artık dik tutuyoruz. Geçen ağlayarak uyandı. Beni görünce sesimi duyunca sakinledi gulmeye basladi. Ruya gördü sanirim. Popo deliğinin etrafı çok fena kızardı. Pişik kremi zeytinyağı fayda etmedi bu defa. Ne önerirsiniz? Islak mendilu yıkamadan kullanınca oluyor. Unibaby yenidoğan ama yine de suya tutmadıgımda tahriş ediyor.
TesekkurlerOksurmeyi ilk ogrendiginde dikkat cekmek icin yapiyordu benim kiz ayy noldu diyodum guluyordu :) sonra bogazina tukuruk kactiginda oksurdu nadir de sabah uyandiginda dokt.a bu sebeple gitmedim ama kontrolune denk gelmisti gogsunu dinlettim bisey yok dedi. Poposu çok hassas alismis yenidogan islak pamuk zaten alkolsuz en iyisi su pamuk ile temizlemen. hipp pisik kremini yazın isilikte kullandim cok memnun kaldim birde ilac yerine gecen bir tavsiye aldim hametan pomad mavi kutu hatta sgk oduyor dediler gerek olmadi ama arkadas kizinda kullanmis senin dedigin gibi popo kızarikliginda
TesekkurlerHametan pomad iyi gelir canım gecmiş olsun
Sen hic aglattin mi onu?Yani biraz aglasin da bensizlige alissin diye aglayarak biraktin mi?Baska birine bakmasi icin hic biraktin mi?Ayakta da sallıyorum evt hosuna gidiyor hemen uyuyor yeter ki uykusu olsun gazı olmasın
Bende aynı ninniyi soyluyorum sakinleşiyor begeniyor ,rutinlik iyi bunu biliyorum da... yatagına koyunca uyanıyor, benim yatagıma koyuyorum uyanıyor,ana kucakta uyanıyor heryeri denedim uyanıyor cocuk bırakınca onu kucagımdan hemen olmasa da 5-10 dk içinde acıyor gozunu sonraaaa tekrardan başlıyorum uyutmaya bu cok yorucu belim kolum kopuyor......
Uyutmakta problm yok sallıyorum gezdiriyorum omuzumda da uyutuyorum hatta iyice bekledigim bile var dalmasını 30-40 dk bile denedim ama ozmn da koyunca cok az uyuyor hemen uyanıyor...... benim hatam nerde ...
Biz haftasonu da zor cikiyiruz.Bir tane avm var cok sıkıldik oraya gitmekten.Digerleri cok kalabalik ve gelen kesim hijyene pek dikkat etmiyor gibi.Disarida biraz dolastik bugun o kadar.Gezmekten keyif de alaniyorum artik.Ne zaman keyifli gezmeler olacak acaba?Of 2.bebegim sozde bunu ilki gibi yapmıycaktık esimde bende pinpirikli yime eve tıkıldımhaftasonlari arabayla heryere gidiyoruz hafta ici evdeyim sözde hergun cıkarip hava aldiricaktim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?