- 11 Ocak 2017
- 1.814
- 2.368
- 53
Canim sen bebegi 7 yasinda unv ye de baslatirsin he :)Cok erken degil mi.5 aylikti sanirim.Bunu anlayabilecek olgunlukta degil.Yoksa lazimliga 9 aylikken ben de baslayacagim.Sen neye dayanarak bu kadar erken basladin?Bu sekilde yapip sonuc alan biri var mi?Kızlar biliyorum bunu yazınca taşlanacağım burada ama paylaşmak istedim. Ben yavaştan oğlumu lazımlıga oturtmaya başladım bezini açınca çişi olduğunu tahmin ediyorsam oturtuyorum o da seviyor zaten oturmayı ve çoğunda yapıyor. Önce şaşırıyor sonra mutlu oluyor ben de aferim pasama falan dedikçe kahkaha atıyor
Erken olduğunu biliyorum anlamıyor da olabilir ama en azından tuvalet diye bir yer olduğunu öğrensin istiyorum
Abuuu kız daha 5 aylik bebe :) Annesi sensin sonucta bebek senin bebegin canim.Neyi nasil yaptigini sorgulayamayiz. Ama erken yani Biz daha destekli oturtsak mi oturtmasak mi dayız :)Kızlar biliyorum bunu yazınca taşlanacağım burada ama paylaşmak istedim. Ben yavaştan oğlumu lazımlıga oturtmaya başladım bezini açınca çişi olduğunu tahmin ediyorsam oturtuyorum o da seviyor zaten oturmayı ve çoğunda yapıyor. Önce şaşırıyor sonra mutlu oluyor ben de aferim pasama falan dedikçe kahkaha atıyor
Erken olduğunu biliyorum anlamıyor da olabilir ama en azından tuvalet diye bir yer olduğunu öğrensin istiyorum
Canim her cocuk kendine ozeldir, kendini ne zaman hazir hissederse o zaman ogrenir bence. Tabi ki annesi sensin ama bence gerek yok cook erken :)Kızlar biliyorum bunu yazınca taşlanacağım burada ama paylaşmak istedim. Ben yavaştan oğlumu lazımlıga oturtmaya başladım bezini açınca çişi olduğunu tahmin ediyorsam oturtuyorum o da seviyor zaten oturmayı ve çoğunda yapıyor. Önce şaşırıyor sonra mutlu oluyor ben de aferim pasama falan dedikçe kahkaha atıyor
Aşı sonrası kizim aglarken bana ilaci verip anlatmaya basladi ben hic bisi dinlemeden aldim ciktim. Zten kullanmayi dusunmuyordum kan tahlili yapilmadan. Kontrole gidincede doktorumuza sordum 6.ayda kan tahlili yapar baslariz ona gore dedi.ilac ismini sormayi unuttum iyi bir ilac önerecegim dedi.Bugun 4 ay aşımızı olduk ferro sanol kan ılacı vermek ıstedıler almadım tahlıl yapılmadan neden kan ılacı kullansın kı saglık bakanlıgı mecbur kılıyormuş ayrıca kan ılacı da bebege uygun degıl arastsırmıstım sız neyaptınız?
Evet hiç zorlamaya gerek yok onu lazımlığa oturtmayı hayal bile edemiyorum şuan çok erken önce bir yürüsün heleCanim her cocuk kendine ozeldir, kendini ne zaman hazir hissederse o zaman ogrenir bence. Tabi ki annesi sensin ama bence gerek yok cook erken :)
Annem bana yasima girmeden baslamis tuvalet egitimine ama cok gec ogrenmisim, hatta 5. sinifa giderken bile geceleri hep altima yapardim hatirliyorum. Cocukta travma olmasin bence. Annem simdi bana asla erken baslama diyor. Ek gidada da ayni sekilde dusunuyorum, eninde sonunda yemek yiyecek, cisini ogrenecek, yuruyecek. Bunlari erken yapti diye madalya takmayacaklar ya sonucta :)
Babaannem beni kırkım çıkmadan wc ye tutuyormuş öyle uzaktan uzaktan :) ne oluyordu diyorum ee yapıyormuşum altım açılınca tabi :)) 9 aylıkken bezi bırakmışım ama kardeşim 4 yaşına kadar yaptı altına , ona sökmedi o iş :) yani bence kişiyle alakalı kesin bişey yok ben yapamam mesela oğlum 3,5 yaşında söyledi bir kere bile yatağa altına kaçırmadı şükürCanim sen bebegi 7 yasinda unv ye de baslatirsin he :)Cok erken degil mi.5 aylikti sanirim.Bunu anlayabilecek olgunlukta degil.Yoksa lazimliga 9 aylikken ben de baslayacagim.Sen neye dayanarak bu kadar erken basladin?Bu sekilde yapip sonuc alan biri var mi?
Bilgi caginda -bilgi kirliligi yasamadan- bilgilerden yararlanmak lazim.Mesela aile hekiminin verdiği d3 ü veriyor musunuz bebeklerinize ben hic vermedim. 4 ay boyunca sadece bir kere mor calpol verdim.
Günlük sut ortalamam 750 800 cc buna ek olarak mama vermeli miyim.
Dün dr antibiyotik verdi almadım minnacık bebek antibiyotik icer mi ben bu yasimda icmiyorum
6 aya kadar onun odasında uyumayı planlıyorduk acaba geç mi olur kendi odamıza gecsek mi ki?
Şu aralar dikkatini çeken her şeye uzanmak istiyor. Oyuncak hiç almadım. Ne bulursam yıkayıp eline veriyorum. Acaba oyuncak alsam mı ki sadece renksel ve dokusal farkındalık için.
Kafamda deli sorular???
Ben kızımın alnindan burnuna dogru kirpikleri de dahil avuc icimi hafif hafif sürüyorum ve uyuyor rahatlıyor da birde bazen yüz yüze olacak sekilde yatakta yan yatıyoruz başını koluma yaslamis oluyor bu şekilde gündüz uykusu da uyumaya başladıBen de bize ozel saniyordum :)Baska taktikler varsa paylasir misin?
Kızlar eşime söz verdim diye 4 aydır nete hiç bakmadan bebeğimi büyüttüm. Annelik içgüdüsüyle hareket ettim hep. O şunu yapmış bu bunu yapmış diyenlere kulak asmadım. Annem ve kv dışında kimseye soru sormadım soyleyenlerinkini dikkate almadım. Bilmiyorum doğru mu yaptım atladığım bişeyler var mı? Soru işaretlerim cok ama eşimde bende panik olmamak için nette yazılan söylenen hic birşeye bakmıcaz diye söz verdik hatta iddiaya girdik 3 ay tlfu elimize almadan yaşayabilecek miyiz diye. Aslında güzel bi sürü tarafı var cok iyi oldu bizim için tam vir cekirdek aile olduk 4. Kisi hic olmadı hayatımızda. Eve tripot kurup tlfdan cekmek yerine foto makinesi ile cekim yaptık çoğu zaman. Ama işte gebelik döneminde burda çok kisiyle irtibat içindeydik ve kim ne derse bunu duymamıştım deyip uyguladıgımiz çok sey oldu ve ben geri döndüm. Tabi aklımda bi sürü sorularla..
Mesela aile hekiminin verdiği d3 ü veriyor musunuz bebeklerinize ben hic vermedim. 4 ay boyunca sadece bir kere mor calpol verdim.
Günlük sut ortalamam 750 800 cc buna ek olarak mama vermeli miyim.
Dün dr antibiyotik verdi almadım minnacık bebek antibiyotik icer mi ben bu yasimda icmiyorum
6 aya kadar onun odasında uyumayı planlıyorduk acaba geç mi olur kendi odamıza gecsek mi ki?
Şu aralar dikkatini çeken her şeye uzanmak istiyor. Oyuncak hiç almadım. Ne bulursam yıkayıp eline veriyorum. Acaba oyuncak alsam mı ki sadece renksel ve dokusal farkındalık için.
Kafamda deli sorular???
Bizimde aynı çıngıraklı yeni oyuncaklar aldım şimdi onları sevdi oynuoHerşeyden sıkılıyor oyuncakla ilgisi yol pek bizimki gezme delisi saatlerce evin içinde gezdir etrafı inceler durur sesi çıkmaz ama oturtmuyor ayakta olcak Tabi belimiz sırtımız kopuyor kilosu da var maşallah benim sezaryen yerim sızlar oldu
Sıralamaya aynen katılıyorumGünün Sorusu...
Anne Olduktan sonra özlediginiz 3 şey?
Ilk ben yazayim
1.Uyku
2.Uzun uzun duş Almak
3.Eşimle el ele gezmek :))
Bize özel sanıyordum. Oğlum öyle yüzyüze temasa bayılıyor. Elleriyle parmaklarımı yada kolumu kavrıyor. Rahatlayıp gözlerini kapıyor. Bazen öyle dalıyor gece uykusuna ,öğlen ise bu sayede kısa şekerlemeler yapıyor 5-10 dakikalık. Çok tatlı oldu bu bebekler. Hepsinin huyları var kendine ait.Ben kızımın alnindan burnuna dogru kirpikleri de dahil avuc icimi hafif hafif sürüyorum ve uyuyor rahatlıyor da birde bazen yüz yüze olacak sekilde yatakta yan yatıyoruz başını koluma yaslamis oluyor bu şekilde gündüz uykusu da uyumaya başladı
Ben artık ayağımda sallıyorum canımBebeklerimizi nasıl uyutuyorsunuz? Ayağında sallayan var mi?
Canım ben ve kardeşlerimin dişleri 5.ayın içinde 5.ayı doldurmadan çıkmış geçen anneme bi sorayım dedim şok oldumSagol canim.. InsaaAllah yanlış tahmin olur 4 hafta sonra 4,5aylık oluruz. 4,5aylık bebeğin dişi mi olur hiç
Ben kullaniyorum canim. Alacaksan 2. El al ve alttaki vidalarin tam ve sökülmemis olmasina dikkat et. Pazar gunune kadar evde degilim. Ama gec demezsen gidince olcer tartarim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?