Ben gecensefer surup vermeme ragmen 38e cikmisti gece 2de. Fitil atinca düştü. Bunsefer fitil atip goturmeyi dusunuyorum. Fitil vermesende olcmen lazim saat basiaşıdan sonra atesimiz 37.3 lerde sabahtan beri. hemsire 38.5 olursa fitil ver dedi. Bu gece basinda beklemeli miyim, yukselir mi acaba? esim , yuksek atesli cocuk huzursuz olur uyumaz , basinda beklemeye gerek yok diyor. bilemedim.
Gecmis olsun bizimde yarın aşımız bakalım napcaz. Gece illa uyanır ölçersin canım olmadı saat kur uyu üstünü çok örtmeaşıdan sonra atesimiz 37.3 lerde sabahtan beri. hemsire 38.5 olursa fitil ver dedi. Bu gece basinda beklemeli miyim, yukselir mi acaba? esim , yuksek atesli cocuk huzursuz olur uyumaz , basinda beklemeye gerek yok diyor. bilemedim.
D3 kullanmalısınız canım biz wellcare aldık. Oyuncak tutuyor benim kız dikkatini de çekiyor bu dönem sesleri taklitte edebiliyorlar oyuncak alabilirsin bence. Biz beşiği yatak odasına aldık odasına bırakamam henüz küçük ayrıca buyuyup aramizda yatacagi gunleri sabirsizlikla bekliyorummKızlar eşime söz verdim diye 4 aydır nete hiç bakmadan bebeğimi büyüttüm. Annelik içgüdüsüyle hareket ettim hep. O şunu yapmış bu bunu yapmış diyenlere kulak asmadım. Annem ve kv dışında kimseye soru sormadım soyleyenlerinkini dikkate almadım. Bilmiyorum doğru mu yaptım atladığım bişeyler var mı? Soru işaretlerim cok ama eşimde bende panik olmamak için nette yazılan söylenen hic birşeye bakmıcaz diye söz verdik hatta iddiaya girdik 3 ay tlfu elimize almadan yaşayabilecek miyiz diye. Aslında güzel bi sürü tarafı var cok iyi oldu bizim için tam vir cekirdek aile olduk 4. Kisi hic olmadı hayatımızda. Eve tripot kurup tlfdan cekmek yerine foto makinesi ile cekim yaptık çoğu zaman. Ama işte gebelik döneminde burda çok kisiyle irtibat içindeydik ve kim ne derse bunu duymamıştım deyip uyguladıgımiz çok sey oldu ve ben geri döndüm. Tabi aklımda bi sürü sorularla..
Mesela aile hekiminin verdiği d3 ü veriyor musunuz bebeklerinize ben hic vermedim. 4 ay boyunca sadece bir kere mor calpol verdim.
Günlük sut ortalamam 750 800 cc buna ek olarak mama vermeli miyim.
Dün dr antibiyotik verdi almadım minnacık bebek antibiyotik icer mi ben bu yasimda icmiyorum
6 aya kadar onun odasında uyumayı planlıyorduk acaba geç mi olur kendi odamıza gecsek mi ki?
Şu aralar dikkatini çeken her şeye uzanmak istiyor. Oyuncak hiç almadım. Ne bulursam yıkayıp eline veriyorum. Acaba oyuncak alsam mı ki sadece renksel ve dokusal farkındalık için.
Kafamda deli sorular???
ben de ıZmıre donunce doktoruma sorcam artık almadıgıma da pısman oldum oraya not olarak anne ıstemıyor yazdılar:) keske alıp dursaydı eger kan degerlerı dusukse 6.ay tahlıle kadar bısey olmaz herhalde degıl mi bızımkı de cok agladı ya zor susturdum ates cıkmadı ama cok huzursuzdu uyudu smdıAşı sonrası kizim aglarken bana ilaci verip anlatmaya basladi ben hic bisi dinlemeden aldim ciktim. Zten kullanmayi dusunmuyordum kan tahlili yapilmadan. Kontrole gidincede doktorumuza sordum 6.ayda kan tahlili yapar baslariz ona gore dedi.ilac ismini sormayi unuttum iyi bir ilac önerecegim dedi.
mamarooCnm sen hangi modelini kullanıyorsun ...4moms bounceroo mu , mamaroo mu?
beklemesen de 2 saate bir olc canim ne olur ne olmaz. Bi de ustunu cok ortme.aşıdan sonra atesimiz 37.3 lerde sabahtan beri. hemsire 38.5 olursa fitil ver dedi. Bu gece basinda beklemeli miyim, yukselir mi acaba? esim , yuksek atesli cocuk huzursuz olur uyumaz , basinda beklemeye gerek yok diyor. bilemedim.
Gecmis olsun bizimde yarın aşımız bakalım napcaz. Gece illa uyanır ölçersin canım olmadı saat kur uyu üstünü çok örtme
Calpol zaten parasetamoldurBilgi caginda -bilgi kirliligi yasamadan- bilgilerden yararlanmak lazim.
Sorularina "kendimce" cevap vereyim.
D3 yerine wellcare veya decotabs veriyoruz. Parabensiz organik. Bebeklerin de annelerin de bol bol d vitaminine ihtiyaci var.
Calpol yerine parasetamol iceren -parol gibi- agribkesici ve ates dusuruculer oneriliyor.
Bebegin aylik kilo alimi nirmalse mamaya gerek yok. Gunluk 6-7-8 cisli bezi varsa doyuyordur.
Antibiyotik kullansin istemem ama lazimsa da kullanilmalim idrar yolu enfeksiyonu oldu bebek kullandim. Hala bakteriler var cisinde simdi 1 doktora daha gidip gerekliyse kullanmak zorundayiz.
Suan bebekle ayni odada ama farkli yataklarda yatiuoruz. Niyetim bu aylarda odayi ayirmakti ama calisiyorum ve gece zor olur diye erteledim ama yataktan ayaga kalmaya basladigi gun ayiricam. Belki 8. - 9. Ay falan olur.
İsik ses ve rengarenk oyuncaklarin cocuk gelisimi icin gerekli oldugunu dusunuyorum.
Tabiki 4 aylık , 4 aydır dünyada olduğu içinmerhaba hanımlar kullanıcı adımı değiştrdim pekte aktif olamıyorum burada
sizlere sorularım olacaktı....
benim kiz bu ayın 6 sında 4 ayını bitirdi 5 ten gün aldı benim kız 4 aylık mı 5 aylık mı babası ile süreklş tartısıyoruz ama bi konuda anlasmıs değiliz size sormak istedik .. kızım sağ göğsümü güzek emiyor solu bir kaç gündür az emiyor gelşyor ama sağdıgımda geç iniyor süt ama göğsüm dolu yani pek emmediği için ne yapmam gerek.. tahmini 2 saate bir emzirdiğimi varsayarsak bir göğsümden 10 cc çıktı sağdıgımda tahmini günde 200 cc süt emmiş oluyor kilosu iyi gidiyor ama bebeğim huzursuz hep bi ağlama yabından ayrıldıgım an cıldırıyor gözlerinden yaş geliyor uyumuyor 3 saatte bir uyuyor yarım saati geçmiyor hemen uyanıyor gündiz bende temizlikti yemekti bebekti derken psikolojim bozuldu aglayınca bende cıldırıyorum beynım zonkluyor aglayınca sizde de oluyor mu haliyle de dinlenemeyince de sütüm gündüzleri gwceye göre az geliyor ne yapmalıyım dr a gdip mamaya mı başlatsan acaba sizce yetiyormudur sütüm yetiyorsa bu ağlamalar neden??
suanda bile aglıyorrr
ha birde bebeğime vitiligo teşhisi koydular beyaz lekeler için böyle bir sorunla karsılasan var mı iyileşti mi ilerledi mi acaba
Ayy sorma ya tam yemelik oldular artık :) emerken beni mıncıklayıp duruyor ; parmaklarımı sıkıca tutuyor dokunmayı seviyorBize özel sanıyordum. Oğlum öyle yüzyüze temasa bayılıyor. Elleriyle parmaklarımı yada kolumu kavrıyor. Rahatlayıp gözlerini kapıyor. Bazen öyle dalıyor gece uykusuna ,öğlen ise bu sayede kısa şekerlemeler yapıyor 5-10 dakikalık. Çok tatlı oldu bu bebekler. Hepsinin huyları var kendine ait.
Vitiligo geçen bişey değil ama ilerler mi bilmiyorum bir arkadaşta var yüzünde sizinkiler neresindemerhaba hanımlar kullanıcı adımı değiştrdim pekte aktif olamıyorum burada
benim kiz bu ayın 6 sında 4 ayını bitirdi 5 ten gün aldı benim kız 4 aylık mı 5 aylık mı babası ile süreklş tartısıyoruz ama bi konuda anlasmıs değiliz size sormak istedik .. kızım sağ göğsümü güzek emiyor solu bir kaç gündür az emiyor gelşyor ama sağdıgımda geç iniyor süt ama göğsüm dolu yani pek emmediği için ne yapmam gerek.. tahmini 2 saate bir emzirdiğimi varsayarsak bir göğsümden 10 cc çıktı sağdıgımda tahmini günde 200 cc süt emmiş oluyor kilosu iyi gidiyor ama bebeğim huzursuz hep bi ağlama yabından ayrıldıgım an cıldırıyor gözlerinden yaş geliyor uyumuyor 3 saatte bir uyuyor yarım saati geçmiyor hemen uyanıyor gündiz bende temizlikti yemekti bebekti derken psikolojim bozuldu aglayınca bende cıldırıyorum beynım zonkluyor aglayınca sizde de oluyor mu haliyle de dinlenemeyince de sütüm gündüzleri gwceye göre az geliyor ne yapmalıyım dr a gdip mamaya mı başlatsan acaba sizce yetiyormudur sütüm yetiyorsa bu ağlamalar neden??
suanda bile aglıyorrr
ha birde bebeğime vitiligo teşhisi koydular beyaz lekeler için böyle bir sorunla karsılasan var mı iyileşti mi ilerledi mi acaba
Birsey olmaz canim zaten onlarin verdigi bedava olan cokta iyisi oldugunu sanmiyorum. Sende kansizlik varmiydi bana doktor onu sordu annede kansizlik varsa bebek anne sutuyle cogunlukla besleniyorsa bebektede vardir ve kullanmali dedi. Bende kansizlik yoktur o yuzden 6.aya kadar erteledik kullanmayi.ben de ıZmıre donunce doktoruma sorcam artık almadıgıma da pısman oldum oraya not olarak anne ıstemıyor yazdılar:) keske alıp dursaydı eger kan degerlerı dusukse 6.ay tahlıle kadar bısey olmaz herhalde degıl mi bızımkı de cok agladı ya zor susturdum ates cıkmadı ama cok huzursuzdu uyudu smdı
Hamilelikteki gibi buda ben 4 aylik diyorum 5e girdi iste diyorlar :))Tabiki 4 aylık , 4 aydır dünyada olduğu için
Aç olabilir benimki bu ara çok emiyor gece gündüz uykusuzum büyüdüler valla yetmiyor olabilir, yardımcı kimsen yoksa sütünün azalması da normal, her işe yetmek zor maalesefmerhaba hanımlar kullanıcı adımı değiştrdim pekte aktif olamıyorum burada
suanda bile aglıyorrr
yanağında sırtında poposunda dr bebwklerde daha masum gecebilir dedi de ondannsordum inşallahbgecerVitiligo geçen bişey değil ama ilerler mi bilmiyorum bir arkadaşta var yüzünde sizinkiler neresinde
yardımcı olacak kimse yok bakacak birini buldum mu zaten ev temzliği yapıyorum malesefAç olabilir benimki bu ara çok emiyor gece gündüz uykusuzum büyüdüler valla yetmiyor olabilir, yardımcı kimsen yoksa sütünün azalması da normal, her işe yetmek zor maalesef
aynen hamilelikte 2 ay boyunca 6 aylık dedim kaynanam daha gecwn 7 aylık dşyodun diyordu bnmde jafam cok karısmıstı ve karısıyordaHamilelikteki gibi buda ben 4 aylik diyorum 5e girdi iste diyorlar :))
Arap sacına döndu kafam kime ne diyecegimi sasiriyorum ayin 23.de 5 aylik olacagiz baslayacaklar 6.aya girdiniz diye :))
Müzik, loş ışık ve yakın temas :) oğlum romantik olacak sanırım..bebeklerimizi sallamadan uyutmanın yöntemi var mı acaba ben şunu denedim bebeklerde işe yarıyor dediğiniz
Çocuklar popoları açılınca çok mutlu oluyorlar.hatta bazen diyorum.yaz olsaydı da bir kilot bir şort salıversem.çünkü hasta bezinden biliyorum.çok rahatsız edici birşey.umarım bir an önce kurtulur kuzucuklar taktığımız ne olduğu belirsiz şeylerden .zorlama olmadıktan sonra bence hiç bir sıkıntı yok senin yaptığında.Kızlar biliyorum bunu yazınca taşlanacağım burada ama paylaşmak istedim. Ben yavaştan oğlumu lazımlıga oturtmaya başladım bezini açınca çişi olduğunu tahmin ediyorsam oturtuyorum o da seviyor zaten oturmayı ve çoğunda yapıyor. Önce şaşırıyor sonra mutlu oluyor ben de aferim pasama falan dedikçe kahkaha atıyor
Erken olduğunu biliyorum anlamıyor da olabilir ama en azından tuvalet diye bir yer olduğunu öğrensin istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?