- 1 Mayıs 2014
- 257
- 277
- 103
Bizde tamamen mamayla besleniyoruz. 4 ay bitti. 5. Ay bittikten sonra tadimlara baslicam insallah. Bende oncelikle ygurt ve sebzelerle ardindan corba ve yumurta sariyla devam edicem İnşallahArkadaslar artik yavas yavas ek gida konularina girsek mi acaba ayin 17sinde tam 4 aylik oluyor olum insaallah ben bir ay sonra tavas yavas baslamayi dusunuyorum ek gidaya cunku sadece anne sutu almiyo formul mama da kullaniyoruz hatta agirlikli mama aliyor ilk basta havuc puresi kabak puresi elma puresi armut puresiyle baslarim sanirim 6. Ayda da gunluk yogurtlar vs olur acikcasi cok bilgim de yok daha bir ayimin oldugunu dusunursek sizlerin bilgilerinden de faydalanabilirim paylasirsaniz ne zaman baslamayi dusunuyosunuz nasil bir yontem izleyeceksiniz neler vereceksiniz ya da ikinci ucuncu cocugu olanlar ilk zamanlar neler verdiniz tecrubelerinizi patlasir misiniz su anda cok istahli bir bebegim yok butun umudum ek gida da
Meyve erken vermeyi dusunmuyorum onlari 6dan sonra baslarim muhtemelenArkadaslar artik yavas yavas ek gida konularina girsek mi acaba ayin 17sinde tam 4 aylik oluyor olum insaallah ben bir ay sonra tavas yavas baslamayi dusunuyorum ek gidaya cunku sadece anne sutu almiyo formul mama da kullaniyoruz hatta agirlikli mama aliyor ilk basta havuc puresi kabak puresi elma puresi armut puresiyle baslarim sanirim 6. Ayda da gunluk yogurtlar vs olur acikcasi cok bilgim de yok daha bir ayimin oldugunu dusunursek sizlerin bilgilerinden de faydalanabilirim paylasirsaniz ne zaman baslamayi dusunuyosunuz nasil bir yontem izleyeceksiniz neler vereceksiniz ya da ikinci ucuncu cocugu olanlar ilk zamanlar neler verdiniz tecrubelerinizi patlasir misiniz su anda cok istahli bir bebegim yok butun umudum ek gida da
Ben doktorumu dinleyeceğim. 5.ayda başlayabiliriz dedi. Sadece anne sütü aliyorve artık az kilo almaya başladı. Onun söylediklerini paylaşırım burada.Arkadaslar artik yavas yavas ek gida konularina girsek mi acaba ayin 17sinde tam 4 aylik oluyor olum insaallah ben bir ay sonra tavas yavas baslamayi dusunuyorum ek gidaya cunku sadece anne sutu almiyo formul mama da kullaniyoruz hatta agirlikli mama aliyor ilk basta havuc puresi kabak puresi elma puresi armut puresiyle baslarim sanirim 6. Ayda da gunluk yogurtlar vs olur acikcasi cok bilgim de yok daha bir ayimin oldugunu dusunursek sizlerin bilgilerinden de faydalanabilirim paylasirsaniz ne zaman baslamayi dusunuyosunuz nasil bir yontem izleyeceksiniz neler vereceksiniz ya da ikinci ucuncu cocugu olanlar ilk zamanlar neler verdiniz tecrubelerinizi patlasir misiniz su anda cok istahli bir bebegim yok butun umudum ek gida da
Maşallah Canım, sen çoğumuza göre iyi emzirebildin. Son zamanlarda bizimki hiç emmeye yanaşmıyordu, dilinin ucuyla oyun oynamaya alıyor göğsümü, mecbur sağıyordum. Zaten yetmiyordu ama o da artık bitmek üzere.Ben doktorumu dinleyeceğim. 5.ayda başlayabiliriz dedi. Sadece anne sütü aliyorve artık az kilo almaya başladı. Onun söylediklerini paylaşırım burada.
Bende yaşadım emme istememe durumunu donemselmis çünkü. Benimki biberon almayınca mecbur emzirmem gerekiyordu. Yata kalka atlattık o dönemi şükür. Kızım doyacak diye uyandırdım kendimi. Şükür tek memeyle bu zaman geldik. Emzirebildigim kadar emzirmeye devam. Mama aldım bide aparat aldım. Pipet sistemi yapayım dedim. Göğsünün altına sakladım istemedi. Plâstik tadını sevmiyor çocuğum. Emziren anne süt hiç bitmez diyor. Sadece azalır. Şu içip artırmak lazım dengeli beslenmek lazım. Sut bitmiyor azalıyor. Ekleme dönemsel sakın vazgeçme. Benimki yatarak ve ayakta gezerken emmeyi seviyordu. Karanlık olacak hiç ses olamayacak. Dene bunları istersenMaşallah Canım, sen çoğumuza göre iyi emzirebildin. Son zamanlarda bizimki hiç emmeye yanaşmıyordu, dilinin ucuyla oyun oynamaya alıyor göğsümü, mecbur sağıyordum. Zaten yetmiyordu ama o da artık bitmek üzere.
Doktorla ayak üstü konuşmuştuk ek gıda ve püre konusunu. Benim bebeğim şuan küçük ama 5,5-6 aylık olduğunda başlarda günde 1 kere (öğlen öğününde süt emdikten sonra) 30-40ml kadar Havuç , bal kabağı veya patates ile başlayacağız. 3 gün boyunca hangisi ile başladıysak sadece ona devam edeceğiz. Herşey yolunda ise 3 gün sonra gıdayı değiştirebiliriz.
Bunlara iyice alıştıktan sonra ( yaklaşık 3 hafta gibi) elma, armut gibi meyveleri de deneyeceğiz. Ben heyecanlanıyorum bakalım nasıl gidecek sebze meyve maceramız
Aklına kötüyü getirme, bebeğin mutluysa demekki sevecen davranıyor. Kadının kendi çocuklarının hareketlerine dikkat et bence.Bende hala kendime gelemedim. Kızı pazartesi bakıcıya nasıl bırakacağım bilmiyorum. Amin inşallah iyi vicdanlı insanlarla karşılaştırsın Rabbim. Şuan 4 aylığına. Iki buçuk aylıktan beri bakıcıya yavrum. Olumsuz bir hareketi olsa belli eder herhalde değil mi? Geçen arkadaş geldi. Uzun zaman görmemişti ona baktıkça dudaklarını bize bize ağladı. Bakicisina sürekli gülücük atıyor. Gel gel diye çağırınca kucağına gidiyor. Yatırayım isime bakayım demiyor. Her istediğinde kucaklıyor gezdiriyor oyunlar oynatıyor. Kendi çocuklarını yanına yaklaştırmıyor. Uzaktan konuşun uzaktan sevin diyor. Ben varken boyle. Yokken nasıl onu bilemiyorum işte. Offf çok zormuş canını birine emanet etmek
daha once de paylasmistim, doktorumuz bu kitaplari onermisti. umarim faydasi olur:Arkadaslar artik yavas yavas ek gida konularina girsek mi acaba ayin 17sinde tam 4 aylik oluyor olum insaallah ben bir ay sonra tavas yavas baslamayi dusunuyorum ek gidaya cunku sadece anne sutu almiyo formul mama da kullaniyoruz hatta agirlikli mama aliyor ilk basta havuc puresi kabak puresi elma puresi armut puresiyle baslarim sanirim 6. Ayda da gunluk yogurtlar vs olur acikcasi cok bilgim de yok daha bir ayimin oldugunu dusunursek sizlerin bilgilerinden de faydalanabilirim paylasirsaniz ne zaman baslamayi dusunuyosunuz nasil bir yontem izleyeceksiniz neler vereceksiniz ya da ikinci ucuncu cocugu olanlar ilk zamanlar neler verdiniz tecrubelerinizi patlasir misiniz su anda cok istahli bir bebegim yok butun umudum ek gida da
cok sagol canim,boyle bir seye ihtiyacim vardi. cok guzel bilgiler var. bugun dikkat ettim uyku arası surelerine ve su ana kadar iyi gidiyor, insallah denk geldigi icin degil de biyolojik saatini yakaladigim.icin uyumustur. bu hafta deneyeyim ,indallah biraz duzene girer bizim de.Kızlar uyku düzeniyle ilgili instagramda baldan_anne diye bir sayfayı önermişti arkadaşım. Bebeklere uyku rutini oluşturmak için önerilerde bulunuyor. Bu önerilere uyarak uyuttuğumda gündüz uykularımız düzene girdi. Gece uykularımızda çok iyiydi ama kızım dün rahatsızdı. Arada bozuluyor ama sabretmek gerekiyor sanırım. Ayrıca ek gıda önerilerinde de bulunuyor. İnceleyin derim ben faydasınk görüyorum.
Biz de bir haftadir bu durumdayiz.Biberon istiyor,memeyi birakir diye korkuyorum.Emzigi veriyorum gozlerini kapatinca memeyi dayiyorum.Bir kafa rahat olmuyor.Gaz bitiyor,reflu basliyor,o bitiyor pamukcuk o bitiyor burun hiriltisi o bitiyor meme reddi.Bir rahat nefes alamadim.Bende yaşadım emme istememe durumunu donemselmis çünkü. Benimki biberon almayınca mecbur emzirmem gerekiyordu. Yata kalka atlattık o dönemi şükür. Kızım doyacak diye uyandırdım kendimi. Şükür tek memeyle bu zaman geldik. Emzirebildigim kadar emzirmeye devam. Mama aldım bide aparat aldım. Pipet sistemi yapayım dedim. Göğsünün altına sakladım istemedi. Plâstik tadını sevmiyor çocuğum. Emziren anne süt hiç bitmez diyor. Sadece azalır. Şu içip artırmak lazım dengeli beslenmek lazım. Sut bitmiyor azalıyor. Ekleme dönemsel sakın vazgeçme. Benimki yatarak ve ayakta gezerken emmeyi seviyordu. Karanlık olacak hiç ses olamayacak. Dene bunları istersen
4.aydayiz. Ben artık her şeyi yiyorum.Emzirirken mercimek kuru fasulye falan yesem mi ya gaz yapar mı hala onu düşünüyorum sizce??
Ah canim bu sorunun cevabını sana bugün yaşayarak veriyorum.Emzirirken mercimek kuru fasulye falan yesem mi ya gaz yapar mı hala onu düşünüyorum sizce??
Biz de ilk dozu 2.ayda yaptırdık.gecen hafta 4.ay aşıları ile birlikte rotavirus aşısında yaptırdık.bir sorun yasamadik.Hanimlar merhaba, benim oğlum bu ayin 9nda 4.ayini doldurdu 2 aylikken rota asisi yaptirmistik smdi onun zamani geldi ayni zamanda 4 aylik saglik ocagi asilari da var hepsini ayni gun yaptirabilir miyim ya da sizler nasil yaptirdiniz bilgi verir misinz kucuk bir yere tasindk 1 ay once cok fazla doktora gitme imkanimiz yok saglik ocaginda halletmeye calisacagm hepsini
Bende öyleyim saat söyledi mi peki su kadar saat oyala öyle emzir diye benimki biberon almıyor aç kalmasın fiye ağladı kca emziriyorum biryere gidemiyorum anneme bırakıp ac kalacak diye4 aylik canim, her ağladığında emzirerek hata yapmisim galiba.
Tek tavsiyem şu tatlıyla başlama canım sebzeyi zor yer sonra ben yoğurt sebze meyve sırayla tatirmayi düşünüyorum ilk oğluma elma suyuyla basladim çok pismanim hale sebze yemezArkadaslar artik yavas yavas ek gida konularina girsek mi acaba ayin 17sinde tam 4 aylik oluyor olum insaallah ben bir ay sonra tavas yavas baslamayi dusunuyorum ek gidaya cunku sadece anne sutu almiyo formul mama da kullaniyoruz hatta agirlikli mama aliyor ilk basta havuc puresi kabak puresi elma puresi armut puresiyle baslarim sanirim 6. Ayda da gunluk yogurtlar vs olur acikcasi cok bilgim de yok daha bir ayimin oldugunu dusunursek sizlerin bilgilerinden de faydalanabilirim paylasirsaniz ne zaman baslamayi dusunuyosunuz nasil bir yontem izleyeceksiniz neler vereceksiniz ya da ikinci ucuncu cocugu olanlar ilk zamanlar neler verdiniz tecrubelerinizi patlasir misiniz su anda cok istahli bir bebegim yok butun umudum ek gida da
Ya ne çektik biz dimi halen çekiyorum ben almıyor dün oğlumun veli toplantısına gittim biraz uzadı bi geldim açlıktan aglamaktan mahvolmus koşa koşa geldim eve terden sırılsıklam oldum hemem emzirdim aglaya aglaya emdi aç ama plastik ağzına degince midesi bulanıyor inşallah 6 ay bari emzirebilsem en azindan sutum çok az hergecen gün azaliyor ac kalacak korkuyorumBende yaşadım emme istememe durumunu donemselmis çünkü. Benimki biberon almayınca mecbur emzirmem gerekiyordu. Yata kalka atlattık o dönemi şükür. Kızım doyacak diye uyandırdım kendimi. Şükür tek memeyle bu zaman geldik. Emzirebildigim kadar emzirmeye devam. Mama aldım bide aparat aldım. Pipet sistemi yapayım dedim. Göğsünün altına sakladım istemedi. Plâstik tadını sevmiyor çocuğum. Emziren anne süt hiç bitmez diyor. Sadece azalır. Şu içip artırmak lazım dengeli beslenmek lazım. Sut bitmiyor azalıyor. Ekleme dönemsel sakın vazgeçme. Benimki yatarak ve ayakta gezerken emmeyi seviyordu. Karanlık olacak hiç ses olamayacak. Dene bunları istersen
Tesekkur ederim.ayni gun hepsini yaptirabiliyoruz o Zaman cok iyi :)Biz de ilk dozu 2.ayda yaptırdık.gecen hafta 4.ay aşıları ile birlikte rotavirus aşısında yaptırdık.bir sorun yasamadik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?