2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Korkuyorum işte bu sebepten geçmiş olsun

Bende öyleyim saat söyledi mi peki su kadar saat oyala öyle emzir diye benimki biberon almıyor aç kalmasın fiye ağladı kca emziriyorum biryere gidemiyorum anneme bırakıp ac kalacak diye
ilk zamanlarda bakkal emzigiyle oyala demisti ama bulamadim. Doktora göre aglamasi problem degil ama biz kiyamiyoruz. Sütüm az gibi geliyor hep ama kilo alimi normal oldugu icin mama vermiyorum. aclik mi aliskanlik mi bu meme istegi bilmiyorum

anneler ek gidalar konusulmus bizde 5.5 aylik basladik 1 hafta oldu banada doktorum once sebzeden basla meyve verirsen tadi alir sebzeyi istemez diye ilk asama olarak tatmasi onemli o an ne hazirsa ver yuzde yetmisbes anne sutu blendar yok ezip ver meyveninde suyunu degil kendisini ezip ver posasi asil onemli olan demisti 3 gun kuraliyla ilk patatesten basladim havuc biraz puturlu kaldi ama baya baya cigniyordu sirayla havuc kabak brokoli simdi yogurt sirada biberon reddi yasiyoruz bizde uyanikken vermek imkansiz hemen damaklari kasiyor uykuya geciste uyku sirasinda anca verebiliyorum insallah hepimiz ek gida donemini sorunsuz geciririz

Kızlar bizde yavaş yavaş normale döndük.. benim badem beni biraz zorladı.. bi ara evliliğin , anneliğin bana göre olmadığını bile düşündüm tövbe tövbe.. ufacık çocuğu avutanadım..yemesi, uykusu hep stresliydi.. ama şimdi iyiyiz.. öksüreğimizde geçti.. haftaya 4.ay aşımız var.. düz yattığımızda sağa sola dönüyoruz, kucağımızda oturtuyoruz ve çok mutlu.. kızıyor, gülüyor, sürekli beni takip halinde değişik şeyler öğreniyoruz.. eğitici bir sürü oyuncağımız var ana şimdilik sadece ışıklarıyla ilğileniyoruz..artık açıktığını ve uykusu geldiğini anlıyorum :) mızırdanma şekilleri farklı.. artık eskisi kadarda yemedi içmedi diye sıkıntı yapmıyorum..

ben de hep sabirli ve sogukkanli oldugumu düşünürdüm ama değilmişim. Butun annelere saygiyla bakiyorum artik ozellikle cok cocuklu olanlara.

ben de hep sabirli ve sogukkanli oldugumu düşünürdüm ama değilmişim. Butun annelere saygiyla bakiyorum artik ozellikle cok cocuklu olanlara.
Bir gülüşü için ömrümü veririm ama geçen gün çok zorladı beni.. hem kızdım o ağladı ben ağladım.. hiç kimsemde yok ki yarım saat bıraksam bi sakinleşsem..kucakta sustu, yere koyunca çığlık çığlığa bağırdı.. en son dayanamadım eşimi aradım ağlayarak.. ne olur gel kollarım ağrıdı diye.. geldi sağolsun.. ıyku saatine kadar kucağında gezdirdi hanımefendiyi.. sonrada battaniyede sallaya sallaya uyuttuk.. o gün ne oldu anlamadım çocuğa.. çok zor anne olmak.. hele 1 den fazla çocuğu olanları tebrik ediyorum..

Siz siz olun iyi korunun inanin yas arasi az iki bebek suan yasadiginizin 5 kati zor bedensel ruhsal olarak. 2 bebekli anne olarak tavsiyem.olsun herkese..

Bizde de turp yediğimde aynısı olmuştu ben hala turp yemiyorum

Siz siz olun iyi korunun inanin yas arasi az iki bebek suan yasadiginizin 5 kati zor bedensel ruhsal olarak. 2 bebekli anne olarak tavsiyem.olsun herkese..
Büyüyünce rahat edersin bana da hep öyle diyorlar ama giden benden gidiyor şuan yorgunluktan uyuyamıyorum kollarım bacaklarım dövünüyor ama Rabbime binlerce şükür iyi ki varlar

Canım bende bi hafta grip öksürük oldum kızımi emziremedim. Sütü sağıp içirdim. Benim kızda biberona alısınca memeyi unuttu. Sütümde azalmaya başladı. Tekrar alması için aç bıraktım mecbur alır diye 4 saat aç durdu yine almadı en sonunda meme ucuma ufacık bi reçel sürdüm o zaman aldı bi kaç kez tekrarladım aldı uykudaykende direk almaya başladı simdi reçele gerek kalmadı. Cnm sende istersen biberonun ucuna biraz tatlı bişey sür. Belki öyle öyle alışır.

Kızlar çok şükür bebeklerimiz 4. Ayını doldurdu. Zaten bebeklerin ilk 3 ayı hamilelikten sonra kı 4.trimester sayılıyormuş yani ilkte olsa 3.ü bebekte olsa anne 3 ay gecene kadar acemilik yaşıyormuş. Bizde artık bebeklerimizin dilinden anlamaya başladık. Ama hâlâ zorlanan anneler varsa benim uyguladığım ufak yöntemler var denemenizi tavsiye ederim.

Gazını çıkarmak için kucağımdayken poposunu sikica kavrıyorum ( poposunu altından degil) sırtına hafif hafif vuruyorum vururkende zıplatıyorum. Her emme sonrasında eğer uyanıksa hiç vakit kaybetmeden kucagımda hemen gazını çıkarıyor.

Uykuya gecişi için oncelikle iki uyku arasında en az bir buçuk saat oluyor. Bir buçuk saatten sonra eğer huzursuzsa ve uyumak isterse beşiğinde sağ tarafına yatırıp sırtına hafif hafif vurarak pispişliyorum gozleri açık olsa bile 3 5 dk böyle rahatlıyor ve hemen uykuya dalıyor sırt üstü çevirip emziği ağzindan çıkarıyorum.

Az once de yazdım eğer memeyi almak istemezse meme ucuna çok azcık reçel sürüyorum sorunsuz 5 10 dk arası emiyor.

Birde her akşam 11 de 11.30 arası uyuyor uyumadan yarım saat önce baş kısmından başlayarak her yerine masaj yapıyorum. Oyun sanıyor gülücükler saçıyor. Kollarını sağa sola yukarı aşağı oynatıyorum vucudunu gıdıklıyorum. Bacaklarını sıkıyorum sıvazlıyorum bu arada uydurma şarkılar söylüyorum hem o egleniyor hem ben eğleniyorum bu kadar ilgiden sonra yatağına koyar koymaz uyuyor.

Artık banyomuzu da kucakta yapıyoruz kucağımda yıkamak kuvette yıkamaktan kolay geliyor bana.

Anneler kızım dün geceden beri ağlayarak uyanıyor. Ağlamaktan gözlerini açamıyor. Sürekli ellerini ısırıyor. Kıpkırmızı yapmış parmaklarını ısırmayan. Dişlik vermeye başladım. 5dk buzlukta bekletip öyle veriyorum hoşuna gidiyor. Uykuya dalmadı zorlaştı. Sürekli kucak istiyor. Oyun halısında bile durmak istemiyor. Ateşi 37.3. Ağzımın içide yanıyor yavrumun. Biraz sınırlı her şeye kızıyor. Sanırım bizim diş çıkarma belirtileri başladı. Biz gb olan var mi?

Benimkinin de kafası sıcal gibi ateş yok da elimi tutarsa çok fena ısırıp emiyor yoksa kendi elini acayip emiyor ama kanamıyor emmek değil dişi kaşınııoe belli diş kaşıyıcılar ince geliyor ona parmak gibi dolgun bişey lazım

Dişk kaşıyıcı eldiven var ya ondan mı alsam napsam 50 tl ama değermi ki, bir anne tasarlamış mantıklı gibi

Aynen cnm dün gece hiç ıyumadık manada yemiyor şaşırfım sürekli sinirli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…