2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Sagol canim bakarim cok arastirdim ama parabensiz hic rastlamadim doktorumuz var dedi ama adini sormadim.
Cok gecmis olsun canim Rabbim kuzuya sifa versin.

Anladim canim blw den bende kirkuyorum ama denemekte cok istiyorum zaten ikimizimde bebekleri premature bizim blw yapmamiz icin düzeltilmiş ayini beklememiz gerek yani 40 hafta ustune 180 gun blw kurali bu sekilde ayrica dik oturabilmeso kafasini dik tutabilmesi sart peki ne kadar veriyorsun bunlardan ben tadimlik basliycam once 3gun kuraliyla 3gun ust uste ayni seyi 1cay kasigi vererek baslamayi dusunuyorum
Yoğurt tamam ama meyve ve muhallebi şekerli bence başlamak için uygun değil. Ben kızımda yaptım o hatayı, şimdi hep tatlı şeyler yemek istiyor. Çok muzdaribiz yemek konusunda
Oglumun doktoruda bizi ilk elma puresiyle baslatmisti hic sorun yasamadim ama her cocuk farkli kizim cok istahsiz ek gidada ne yapicaz bakalim muhallebi formul mama yada anne sutuylede yapiliyor nette tarifi vardi oyle yaparim sanirim

Cnm, suan hala bi düzenimiz yok. Sebzeye meyveye baslamadim. Sadece bir parca bir muz denedim, severek yedi. Kucuk bir yogurt veriyordum gunde bir kez onuda iki gundur vermiyorum. Dis cikartma aşamasında bayagi huzursuz, onumuzdeki hafta baslarim tam anlamiyla ins. Yazarim burayada. Bir kaşık az olur sanki emzirdikten sonra veririm, miktarini kendi istegine birakirim sanirim. Zaten benim cocuklar bebeklik donemlerinde hic istahli olmadılar, ama sonrasinda iyiler. Anne sutu bagimlilari oluyorlar. Bir deri bir kemik kalana kadar kullanirlar beni :)

Canım dr ne diyo bu duruma cok geçmiş olsun illaki vardr bi yolu Allah yardımcın olsun inşallah içer ya
Sağolasın ilaç içmeyen çocuk ne zormuş inan üç günde ömrümden iki yıl gitti enaz dün gece boğuluyırdu kucağımda allahım esirgesin yardım etsin

Doktor eline aldı çocuğu ağzının içine soktu ilacı parmaklarıyla yanaklarını sıka sıka yutmasını sağlamaya çalıştı ama gırgır ses geliyor yutmuyor inat ilacı kaynatıyor boğazından en son zaten ağlıyor bir yandan kaçıyor işte öksürüp moraracak gbi oluyor delircem

Merhaba kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz? Uyku eğitimi veren vermeyi düşünen var mı? Nasıl bir eğitim bu ?

Sağolasın ilaç içmeyen çocuk ne zormuş inan üç günde ömrümden iki yıl gitti enaz dün gece boğuluyırdu kucağımda allahım esirgesin yardım etsin
Allah ım esirgesin canım Allah yardımcın olsun inşallah inadı bırakırda cabucak düzeliverir ateşi de düşer inşallah bi an önce

Alerjisi olan arkadaslar suphelendigim badem fındığı kestim bugun yine kakasinda kan vardi.tahlil yapildi gizli kan yok dendi.doktor demir ilacından olur diyor bu hafta kan ilacı vermicem bakalım ondan mi.insallah alerji değildir.alerji icin hangi tahliller yapiliyor.sagliklari hep yerinde olsun bebislerimizin.

Benim oglumda meme bagimlisiydi uyku yüzü gormemistim ama istahliydu ek gidalarida cok iyi yiyordu kız memeyi bıraktı artik sagiyorum ve mama veriyorum sutum iyice azaldi ek gidada istahi olur insallah ben ilk basladigim hafta tadim amacli 1kasik vericem agîr gelmesin diye sonra fazlalastiricam

Merhaba kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz? Uyku eğitimi veren vermeyi düşünen var mı? Nasıl bir eğitim bu ?
Uzun zamandir vermeye calisiyorum ama ne kadar basariliyim tartisilir gunduzleri 2saatte bir yatagina koyup emzigini verip şşş pat yontemiyle uyutuyorum cok diretirse zaten hep agliyor uyku gecislerinde ilka kıyameti kopariyor cok cıldırîrsa kucagima alip poposuna hafif vurarak yine uyutuyorum en fazla 30dk uyuyor aksamlari butun duzen alt ust oluyur aksam 6dan sonra uyutamiyorum cildiriyor agliyor 10gibi yatak odasina gecio gece lambasini aciyorum pijamslarini giydiriyorum elektrik süpürgesi sesi aciyorum tutarsa enzigini veriyorum yataginda done done oynayarak iyice uykusu geliyor sansliysam kenfiliginden uyuyor degilsek baba devreye giriyor kucaginda dolastirarak.uyutuyir yada ben kucagimda oturarak.uyutuyorum ama 12 bucuk 1bucuk u buluyor simdi yeni uyudu mesela

Kızlar oğlum bir süredir battaniyesini yorganını yüzüne kapatıyor, oyun oynuyor. Yazlık Uyku tulumlarını kullanmadık gereksiz gelmişti ama uyurken çeker kapatır suratını falan korktum açıkçası kaç gecedir kontrole uyanıyorum 50 kere. Yazlıklar çok ince Bugün 80 cm. e göre kışlık uyku tulumu aldım. Terlemezse üçümüz de rahat uyuruz artık.

bizimki de öyle, 6 dan sonra duzen bozuluyor. Gece 12-1de uyuyor zar zor

Bir kaç kez bende battaniyeyi yuzune kapamiş buldum. Daha sonra careyi orttugum seyi besigin kenarlarina sıkıştırmakla buldum. Hem tepinip kendini açamiyor

1.5-2 saate bir uyutunca daha huzurlu. Şu aralar kucagimda uyuyup besigine yatarken uyaniyordu. Bende bizim yataga yatiriyorum patpat yontemiyle uyuyor. Emziği olmadan asla uyumaz uyku arkadasi gibi bisey oldu. Birde alissin diye yanina aldigim bebegi koyuyorum. Ama gece uykularimiz çok geç 12.30 1.00 den once uyumaz

Yorganınını besigin kenarlarına sıkıstıròyorum bizimkide kapatiyordu artik kapatamıyor 2yaninada yastik koyuyorum dönme sanşıda kalmıyor

bizimki de öyle, 6 dan sonra duzen bozuluyor. Gece 12-1de uyuyor zar zor
Of ya söyle 9gibi uyusalar büyük 9da yatiyor okul oldugu icin zaten bütün gün yorgunluktan mahvoluyorum en azından akşam bikaç saati kendime ayırırım esimde bende hic dinlenemiyoruz

Kızlar instagramda takip ettigim bir bayan var 1bardak ılık veya sıcak süt 1tatlı kaşıgı tahin 1çay kasıgı tarcın karıstırılıp 2ara ögünde icilirse hem süt yapıyormuş hem yağ yakıyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…