2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben emzirmediğim için benimle bağı kesilmiş oldu o bakımdan. Bu hafta coğu zaman uyumadı. Mama içmiyor, cok huysuz. Yeni yeni toparlamaya başladık
Neden emzirmiyosun canım . Benim kızım da huzursuz bu ara bir günü diğer gününü tutmuyor bizde zorla emiyoruz ağzına sütümü sıkiyorum içerse içiyor içmezse zorlamiyorum

Neden emzirmiyosun canım . Benim kızım da huzursuz bu ara bir günü diğer gününü tutmuyor bizde zorla emiyoruz ağzına sütümü sıkiyorum içerse içiyor içmezse zorlamiyorum
Sütüm geri çekildiği için mama ağırlıklı devam ettik. Sonrada emmedi, emmedikçe de süt bitti tamamen

Sütüm geri çekildiği için mama ağırlıklı devam ettik. Sonrada emmedi, emmedikçe de süt bitti tamamen
Sütun bitmemistir bitmez söyle düşün Bebeğini kaybeden annelerin bile sütu kesilmiyor dmarda kan varsa süt de var demektir sadece iniş de sorun vardır yerinde olsam biraz daha uğraşır emzirmeye calisirdim inan kafa da bitiyor hersey sağlık sorunları bebeğin kilo alma sorunu sarılık günde çok az cisli bez gibi durumlar dışında ben mama yanlısı değilim kızım 1 ay meme reddi yaşadı damla damla süt sagdim kaşık kaşık içirdim yarı içti yarı döktü ağlaya ağlaya süt sagdim çünki kızım aç ve beni emmiyor,sagdigim süt 20cc yi geçmiyor du ama zamanla düzeldi. Sana Face...kta bi grup var inanılmaz yardimci oluyorlar emzirme desteği veriyorlar istersen özelden atarım sana adını üye olursun

1 aydir emziremiyorum. Anlamiyorum süt vardir diyosunuz ya yalanmi söylüyorum ben? Sutum olsa neden emzirmeyeyim kizimi. Kusura bakmayin ama cocuk orda aglarken mamanin sicakligiyla sogukluguyla ugrasmak meme vermekten daha zor. Yasadigim sikintilar yuzunden geri cekildi sütüm. Daha oncelerde de paylaştım burada
Ayrica bebegim sirf emzirdigim donemde kilo kaybetti bunuda belirteyim.

Ben yalan söylüyorsun demedim ki inişte sorun vardır dedim. Hangi durumlar dışında mama yanlısı olmadığımi da söyledim içine kilo kaybı vs açık açık yazmıştim sanırım sadece işine gelen kisimlari okumuşsun. Yargılamak değil destek olmak ti niyetim demekki kimsenin durumuna karışmamak gerek . Kimse keyfi yere bebeğini mama ile beslemek istemez ben sorunun için yol göstermek istedim kendimde sikintilar yasadigim için.

Arkadaşlar uzun zamandır yazamıyorum eşim izne geldik,ordan oraya ordan oraya derken yeni geldik iZmire evimize...4 gündür hastaydı kızım,bugün de hafif ateşi vardı huysuzdu hastalıktan dedim ama meğerse dişi
çıkmışşşşşş bizde bir mutluluk babası gördü daha mutlu oldummmm darısı başınızaaa inşallah hafif aylatırız

Gözunuz aydın ne kadar güzel :) benim kızım da 3 gündür huzursuz uyumuyor mız mız emmek de istemiyor gece ağlayarak uyandigi da oldu hafif başında ateş de var ama abartılı değil bende şüpheleniyorum dış mi çıkacak diye. Dış etinde kırmızılık var mıydı

Hiç kimse durduk yere mama vermez çocuğuna konusmalariniza dikkat edin hiç hoş değil

Konuşmamin nesine dikkat etmem gerektiğini anlamadım hele de hos olamayan kismi . Konuyu ne kadar carpituyosunuz enteresan. yazdıklarımı okumayan biri ancak böyle yorum yapar. Sanki mama kullanımıni yermisim elestirmisim gibi . Hayret doğrusu . Neyse daha fazla yorum yapmicam

Ne yalan söyleyeyim farketmedim beyazlık gördüm gibiydi daha önce,annem de görmüş söylemeyi unutmuş 1 haftayı geçti çünkü eşim geleli o telaşla bakmadım hiç ama uZun zamandır dişi kaşınıyor 2,5 aylık olmamıştı baslamıştı kaşıntı köpürme salya..iki günüdr farklı bir hal vardı hastalıktan dedim de dişmiş

Canım arkadas destek olmak istemiş birbirimizi yanlış anlamayalım elbette her anne sadece emzirmek ister sende elinden geleni yapmıssın msjda bi art niyet görmedim destek amaclı yazılmış geldi banada fikrimi belirtmek istedim sadece

M mer_4260 canim bahsettigin face grubuna ben de uyeyim ve onlar sayesinde oglumu emzirmeye basladim, ilk 1 ay emmemisti. Ben de buradaki emziremeyen arkadaslara grubu onermistim, bir damla bile sut varsa umut vardir diye. Ama saglik sorunlari var demek ki bir sekilde sutleri bitmis. Ben senin yazdiginda bir sorun gormuyorum acikcasi. Herkes bebegini emzirmek ister. Emziremiyorum diyince biz de yardim etmek istiyoruz haliyle. Ama arkadasimiz zaten bu durumdan hosnut olmadigi icin bi de biz sut vardir dedikce yanlis anlasilma oldu sanirim.
Kimsenin kotu bir niyeti yok. Bebisler saglikli olsun yeter. Hepsi bir sekilde buyuyecekler. Ben de hala mama kesme asamasindayim mesela, azalttim ama bitiremedim. Napalim kismet.

Vücudunda kızarıklık yok canim.sadece kakada kucuk küçük parçalarla kan var.alerji olsa en baştan belli olması gerekmez mi??sadece demir ilacıdır inşallah başka bir alerjimiz yoktur.insallah balığa alerjiniz çıkmaz.alerjik durum zor allah kolaylık versin.2 yaşına kadar düzenliyormuş bebekler de inşallah en kısa zamanda iyileşir.

Uyku egitimi derken sahsen benim yaptıgım bir uyku rutini oluşturmak diger uyku egitimi yontemleri icin evet cok erken odadan cıkıp bebegi yatagında bırakıp aglatiyorlar dakika sayıyorlar falan bu kadar kücük bebekler aglatılarak uyutulmaz bizim kız her uykuya gecisti illa ağlıyor gözlerini ovuşturuyor esniyor ama direniyor kucakta yatakta hic farketmez yani biz ağlatmıyoruz benim yaptıgım öyle bir egitim degil

Son düzenleme:
4,5 aylık olduk biz bu hafta çok hstaydı ben geceleri hiç uyuyamadım falan derken sütüm azaldı çocuğu doyuramıyorum birde ishal oldu ilaçlardan günde 8 kere kaka yaptı e emmek istedi emzirdim memelerim ilk zamanki gibi yara oldu çok fena acıyor açıldı off velhasıl kelam mama aldım bugun napiyim çocuğun gözünden yaş geliyor ağlarken acıkınca doyuramıyorum inşallah sütüm artar

Insallah canim benimde artik bitmek uzere 2gogusten 60 i zor cikariyorum emmiyor bizimki kilo alimi az olduu icin zaten doktor bol bol mama vericeksin dedi sagarak olmuyor sut azaliyor zamanla insallah goguslerin cabuk iyilesir emdikce artar zaten ama emmiyince gidiyor süt

Evet emiyor şükür başka yolu bilmiyor çünkü zaten çok çektirmekten memeşrir yara etti sıpacan :) biberon verdim bugün ağzında geveledi emzik midir dişlik midir anlayamadı diliyle itti oturmadım ağzına ama neyse sonra anladı emdi buna alışmasını istemiyorum tabi yoksa memeyi bırakanilir büyük oğlumda öyle olmuştu ikisi birden gitmemişti

Benim de şuan sütüm Yok, tümüyle çekildi. Sanırım yaşamayan tam olarak bilemiyor durumu. Benim ki azaldığında eczaneye özel ürün bile getirttim kullandım uçuk paralar ödeyip. (Süt arttıran maltlardan değil direk süt için uyaran ürünlerden.)Kısa bir süre birkaç öğüne yetecek kadar işe yaradı ancak. Yine de çekildi ve tümüyle bitti süt. Arkadaşı anlıyorum süt konusunda belki üstüne çok gidiliyorsa hassaslaşabiliyor insan. Maması, mama suyu, biberonları, uçları, sterilizatörü, ayrı biberon deterjanı vs ile uğraşmak gerçekten zor. Siz süt vardır diyorsunuz fakat olsa keşke biz de bebeklerimiz için daha doğal, pratik ve ekonomik olan anne sütünü verirdik tabi ki. Kusura bakmayın uzun oldu, iyi niyetinizi görüyorum, yardımcı olmak istiyorsunuz fakat kendi adıma emzirmek namına herşeyi deneyip sonuç alamamış biri olarak benim gibi bazı bünyelerde süt çabuk çekiliyor diye tahmin ediyorum.Mesajınız direk bana olmasa da teşekkür ederim yine de yardımcı olmak istediğiniz için.

Günaydın anneler. Benimki emerek uyumaya alıştı. Uykusu gelince parmağını emiyor ama dalamıyor meme arıyor. Emziği almadı oyuncak etti kendine:)) bende bu bağı seviyorum uyuması için emziriyorum. Emzirme dönemi kısa bir süreç zaten istediğini vereyim hadi sıcaklığı kokusuyla uyusun diyorum. Boyle alışınca bakıcıya uyumuyor. Uyumadıkça huysuzlanıyor. Bir-kac aya uyku düzenimizi buluruz inşallah. Bebeklerin çocukların sendromları bitmiyormuş. Her anının tadını çıkarmaya bakalım. Her ayın her yaşın ayrı bir zorluğu var. Şu bitse de rahat etsek yok annelikle:))). Sağlıklı olsunlar da gerisi geçici dönemler anlatılıyor.

Ya su anne sutu mevzusu ne kadar masumane olsa da bana biraz ozel bi durum gibi geliyor arkadaslar yani kisinin bebegi ve kendisiyle arasindaki mahremidir bu anne sutu.. anne her hangi bir saglik sebebiyle ya da sartlar munasebetiyle emzirememis hatta emzirmemis bile olabilir.. yardimci olmaya calisan arkadaslarim siz uzerinize alinmayin ama ulkemizde bu soru nedense bebegi olan her anneye otomatiken sorulan yeri geliyo mahalle esnafinin bile uzerine vazife alindigi bir merak konusu oluyo..ben sahsen cok da takilmadim hic bir zaman bence en onemlisi bebegin anneyle olan guvenli bagi 3 ay boyunca memeden son bir aydir da sagdigim sutten ve dogdugundan beridir de mama takviyeli hatta son zamanlarda mama agirlikli besleyen bir anneyim artik calismaya da basladim ve saginca sutumun yetmesi imkansiz ankarada gittigimiz unlu bir prof esin koc anne sutu diye diye kafayi yemeyin anne sutu en cok goz sagligina ve bebegin zekasina etkili derler ama bebek zekayi sutten degil direk annesinden alir zaten dedi katilmayanlar illa da anne sutu vericem ac da kalsin farketmez diyenlere de saygim sonsuz ama mama veren anneler dunyanin sonu degil inanin bana oyle cok da takilmamak gerek yani ulkece takinti yaptik bu konuyu zira...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…