Kızlar bebeğim yatarken kafasını hep sola çeviriyor.ben çeviriyor um o çeviriyor yine o tarafa uyurken.kv boynu eğri olacak diyor arkasını destekliyorum bu defada yüzü kapanıyor cevirince gerçekten boynu eğik mi olur moralim bozuluyor
Bizimde hep sola dönük uyuyordu. Çevirsem bile kendi çeviriyordu. Son zamanlardır kendiliğinden sağada dönmeye başladı. Hatta bazen vucut olarak sağa dönük yatiyor. Kafasinda solda hafif duzlesme olmustu bingildak henuz kapanmadi inşallah düzelir diye umud ediyorumBoynu eğik olmaz canım bana da kafası yamuk olcak diyolar hafif egim var basında diyolar sanli milimetrik olmak zorunda gibi hep sola dönüyo oglum destek yapıorum basını yine ceviriyo saga yatırmaya gayret gösteriyorum bende ilgisini cekecek seyler koyuyorum sonucta saga hiç dönmüyo degil nasıl yatmak istiyosa öyle yatsın kuzular doktora sordum kafası biraz eğri diyolar diye bişey yok dedi zamanla asıl şeklini alır dedi dr bile göremedi yamukluk resmen milim milim hesaplıyolar ve ben kızıyorum böyle insanlara
Saga yatırmamın sebebi sola dönmekten saga dönmeyi unutmasın diye yoksa yamukluktan dolayı degill
Estağfurullah öyle düşünmedim zaten Canım. Hepimiz bazı süreçlerden geçiyoruz, birşeyler okuyup deniyoruz başarılı olursak burda paylaşıp herkes faydalansın istiyoruz. Bu iyi niyet. Bazı yöntemlerde herkeste işe yaramıyor malesef. Sadece bundan dolayı birbirimizi kırmamalıyız. Hepimizin burda olma sebebi zaten birbirimizden bebeklerle, annelikle, bakımla ilgili birşeyler öğrenmek, bilgilerimizi paylaşmak sonuçta.Çok doğru her anne en zahmetsiz olanı hazir süt u yani emzirmeyi ister. Dönem dönem hepimiz ciddi aşamalardan geçiyoruz inanin benim de sütüm azaldı 1 damla bile zor geldiği oldu bi grupla tanıştım ve hersey zamanla normale döndü mama öcü değil öyle beslenen bebekler de anne sütü alan bebekler den geri değil sadece kendim de yaşamış olduğum sıkıntıdan Kurtulmuş biri olarak destek olmak ti. Yoksa kimsenin işine karışmak Akıl vermek ve dugulqrini ezmek değil niyetim
Bu arada bebeğiniz için çok geçmiş olsun. Kanlı ishal ciddi bir durum eğer teşhisi doğru ise tedavinizi atlamayın.Çok doğru her anne en zahmetsiz olanı hazir süt u yani emzirmeyi ister. Dönem dönem hepimiz ciddi aşamalardan geçiyoruz inanin benim de sütüm azaldı 1 damla bile zor geldiği oldu bi grupla tanıştım ve hersey zamanla normale döndü mama öcü değil öyle beslenen bebekler de anne sütü alan bebekler den geri değil sadece kendim de yaşamış olduğum sıkıntıdan Kurtulmuş biri olarak destek olmak ti. Yoksa kimsenin işine karışmak Akıl vermek ve dugulqrini ezmek değil niyetim
Kesinlikle katılıyorum canım sana denedigim ve faydasıni gördüğüm bir yöntem ve grup olduğu için önermek istedim belki faydası olur diye kimsenin içinde yara kalmış bi meseleyi ona hatırlatıp üzmek değil kastim mesajlasinca insanlar duygularını sanırım tam yansitamiyor karşısina. Kimsenin kalbi kırılsin istememEstağfurullah öyle düşünmedim zaten Canım. Hepimiz bazı süreçlerden geçiyoruz, birşeyler okuyup deniyoruz başarılı olursak burda paylaşıp herkes faydalansın istiyoruz. Bu iyi niyet. Bazı yöntemlerde herkeste işe yaramıyor malesef. Sadece bundan dolayı birbirimizi kırmamalıyız. Hepimizin burda olma sebebi zaten birbirimizden bebeklerle, annelikle, bakımla ilgili birşeyler öğrenmek, bilgilerimizi paylaşmak sonuçta.
Korkma benim kızım da aynı seninki gibi sağa da çevirsme yine sola dönüyor Dr normal dedi bizim kafa hafif eğimli sola yatmaktan onun için sormuştüm için rahat olsunKızlar bebeğim yatarken kafasını hep sola çeviriyor.ben çeviriyor um o çeviriyor yine o tarafa uyurken.kv boynu eğri olacak diyor arkasını destekliyorum bu defada yüzü kapanıyor cevirince gerçekten boynu eğik mi olur moralim bozuluyor
Biz Sezeryan doğum yaptık benim kızım da sola yatış sürekli çocuk Dr una sormistim normal demişti bende acaba fiziktedavi bölümüne gitmelimiyim yaEşim de bizim oğlana diyordu hep sağa bakıyor kiss sendromu olabilir mi diye doktora götürdük, doktor “alakası Yok biraz blokaj var zamanla geçer” dedi. Zor ve uzun süren vajinal doğumlarda atlas kemiğinde blokaj olabiliyormuş.
Eşim ikna olmadı fizyoterapiste götürdük, o da blokaj ve hızlı uzadığı için sertleşme olmuş dedi. 5 seans verdi. İlk seansta düzeldi , ikinci randevudan iki gün önce yine aynı şeyi yapmaya başladı . Fizyoterapist yine uzamış dedi, düzeltti iki gün önce. 1 ml,2ml uzasa böyle olmaz ama bir iki gün içinde birden büyüyünce kaslar tendonlar zorlanıp sertleşebiliyormuşönclikle İyi bir fizyoterapiste danışın isterseniz, boynunu düzeltsin sonrada daha çok yüzüstü yatırın, boyun ve sırt kaslarını geliştirin bir egzersiz vardı yazmıştım (bunlar zaten her bebeğin evde yapması gerekenler)
Çok teşekkürler ama teşhis konusunda şüpheliyim Erzurum un bi ilçesindeyiz koştur koştur acile gittim ve eminim ordaki Dr bU konuda benden daha az bilgili gozlerle bakındi bna bende sağlıkciyim konuşmalarımdan anlamış buna istinaden cocuk Dr unu cepten aradı o antibiyotik ve probiyotuk ilaç verdi ishal için Dr umu aradım ilacı kullancam ama yine de şüpheliyim daha doğrusu çaresiz hafta ici donus yapicam ankara ya hemen alerji bölümüne gidicem tekrarlarsa pazartesi direk dönüş yaparım burdan ama çok ÜzgünümBu arada bebeğiniz için çok geçmiş olsun. Kanlı ishal ciddi bir durum eğer teşhisi doğru ise tedavinizi atlamayın.
O bizdede var cnm cok hafif doktor gecer dedi inşallah düzelirBizimde hep sola dönük uyuyordu. Çevirsem bile kendi çeviriyordu. Son zamanlardır kendiliğinden sağada dönmeye başladı. Hatta bazen vucut olarak sağa dönük yatiyor. Kafasinda solda hafif duzlesme olmustu bingildak henuz kapanmadi inşallah düzelir diye umud ediyorum
Üzülme ben sadece destek olmak istemiştim oturduğm yerden ahkam kesmek asla değil niyetim. Bahsettigim yerde çok imkansız vakalar vardı ben çok sıkı takip ediyorum o grubu o yüzden önermek istedim özelliklede neden emziremiyosunuz diye sordum ondan sonra yazdım size cevabi eğer bi sağlık sorunu varsa bebek kilo almıyor sa aç mi kalacak tabiki mama yiyecek Allah herkesin sizinde yardımcınız olsun evlat büyütmek cok fedakarlık istiyor inşallah bizde layıkıyla üstesinden gelebiliriz. Ama beni siz değil sizden sonra doğru konusun diye uyaran başka bi vatandaş sinirlendirdi. İçimde zerre kadar art niyet yokken. Neyse konuyu kapatalım sizinde hassasiyetinizi irdelenmek istemem. Benden yana sorun yok ama Bebeğinizle ilgili kendinizi suçlamayın bende kızım i göğsümu elimle sıkar süt yok diye emzirmek istemezdim. Halbuki ne kadar yanlış ama bilemiyoruz o an bu şekilde tecrübe kazanıp doğrusunu bulmaya çalışıyoruzBen 17 günlükken bebeğimi pusetten düşürdüm. Bu vicdan acısı aylarca yüreğimden çıkmadı. Zaten yeni emmeye başlamıştı bebeğim üzüntüyle azaldı.. annen ve kayinvalidemde kaldim evimde kalamadim. Eşim bebeğimi alıp gitmekle tehdit etti, eve hep geç geldi arkadaşlarıyla gezdi tozdu bizimle ilgilenmedi. Mama vermeme karşı çıkıp kavgalar çıkardı en sonunda 1 aylıkken 5 gün mama vermedik bebek kilo kaybetti. Mecburen mamaya geri döndük. Mama içtikçe emmesi azaldı, azaldıkça sütün tadı değişti sağımda hiç çıkmaz oldu. Uçla da denedim emzirmeyi. Humana çayı, galactago damla denedim.
En zoru neydi biliyo musunuz, o sirf emzirdiğim 5 gün içerisinde kızım gece gündüz ağlarken ben sütüm olsun diye uyudum. O içeride ağlarken ben gidip uyudum en acısı buydu. Ama sütüm artmadı. Artmadığı için mama ağırlıklı oldu ve sonunda emmedikçe de bitti.
İstemeden kalbini kirdiysam ozur dilerim M mer_4260 . Ama inan çok savaştım ve hâla ağlıyorum bu konular geçince. Çok daha ağır şeyler yaşadım eşimle.
Yaşadığın şeyler için çok üzgünüm canım sen zaten elinden geleni yapmışsın bu konuda yaralı olduğun belliydi bende hatta fikrimi belirtmek istedim arkadaş yardımcı olmak istiyo diye iyi niyetli yazmıştı mesajıda biz burda birbirmizden destek alıyoruz hepimiz hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz unutulur gider benceBen 17 günlükken bebeğimi pusetten düşürdüm. Bu vicdan acısı aylarca yüreğimden çıkmadı. Zaten yeni emmeye başlamıştı bebeğim üzüntüyle azaldı.. annen ve kayinvalidemde kaldim evimde kalamadim. Eşim bebeğimi alıp gitmekle tehdit etti, eve hep geç geldi arkadaşlarıyla gezdi tozdu bizimle ilgilenmedi. Mama vermeme karşı çıkıp kavgalar çıkardı en sonunda 1 aylıkken 5 gün mama vermedik bebek kilo kaybetti. Mecburen mamaya geri döndük. Mama içtikçe emmesi azaldı, azaldıkça sütün tadı değişti sağımda hiç çıkmaz oldu. Uçla da denedim emzirmeyi. Humana çayı, galactago damla denedim.
En zoru neydi biliyo musunuz, o sirf emzirdiğim 5 gün içerisinde kızım gece gündüz ağlarken ben sütüm olsun diye uyudum. O içeride ağlarken ben gidip uyudum en acısı buydu. Ama sütüm artmadı. Artmadığı için mama ağırlıklı oldu ve sonunda emmedikçe de bitti.
İstemeden kalbini kirdiysam ozur dilerim M mer_4260 . Ama inan çok savaştım ve hâla ağlıyorum bu konular geçince. Çok daha ağır şeyler yaşadım eşimle.
Canım cok gecmiş olsun normalde ankaradamısınÇok teşekkürler ama teşhis konusunda şüpheliyim Erzurum un bi ilçesindeyiz koştur koştur acile gittim ve eminim ordaki Dr bU konuda benden daha az bilgili gozlerle bakındi bna bende sağlıkciyim konuşmalarımdan anlamış buna istinaden cocuk Dr unu cepten aradı o antibiyotik ve probiyotuk ilaç verdi ishal için Dr umu aradım ilacı kullancam ama yine de şüpheliyim daha doğrusu çaresiz hafta ici donus yapicam ankara ya hemen alerji bölümüne gidicem tekrarlarsa pazartesi direk dönüş yaparım burdan ama çok Üzgünüm
Benim bahsettiğim kafa şekli ile ilgili değil onu belirteyim( Bazı arkadaşlar kafadaki şekil bozukluğundan bahsetmiş) Boynunu genelde aynı yöne doğru tutmak istemesi durumu.Kafayı boyuna bağlayan 1. omuriliğinin orda bir sertleşme olunca bebek rahat ettiği pozisyonu tercih ediyor. Hatta gıdığının o tarafı pişik tarzı kızarıyor genelde kapalı kaldığı için. Zorlu Normal Doğumda olabilir ama birden büyüme vs. başka durumlarda da olabilir dedi fizyoterapist. Doktor kendiliğinden geçer demişti geçmedi. Siz de takibe alın ama panik yapmayın. Egzersizle, yüz üstü yatırarak ve zorlandığı tarafa ilgisini çekecek aktiviteler yaptırarak daha çabuk düzelebilir eğer sorun aynı durumsa.Biz Sezeryan doğum yaptık benim kızım da sola yatış sürekli çocuk Dr una sormistim normal demişti bende acaba fiziktedavi bölümüne gitmelimiyim ya
Kanlı ishal okuyunca amipli dizanteriyi düşünüyorum Allah korusun yavrucağa nerden geçecek , kontamine çiğ sebze, meyve ağzına alması lazım. Daha süt bebeği oysaki. Bence de ve umarım değildir. Kendini üzme, önlem almak lazım. Keşke Ankara da baksalar gaitaya. Çok geçmişler olsun.Çok teşekkürler ama teşhis konusunda şüpheliyim Erzurum un bi ilçesindeyiz koştur koştur acile gittim ve eminim ordaki Dr bU konuda benden daha az bilgili gozlerle bakındi bna bende sağlıkciyim konuşmalarımdan anlamış buna istinaden cocuk Dr unu cepten aradı o antibiyotik ve probiyotuk ilaç verdi ishal için Dr umu aradım ilacı kullancam ama yine de şüpheliyim daha doğrusu çaresiz hafta ici donus yapicam ankara ya hemen alerji bölümüne gidicem tekrarlarsa pazartesi direk dönüş yaparım burdan ama çok Üzgünüm
Benim kızımda sola yatış meyilli var yani düz bile yatsa bakıyorum sola çeviriyor kafasını. Sola yatış nedeniyle başında egrilik oldu bende düzelsin diye arada sağa yatirayim dedim ama elimde bile zor çeviriyorum kasiyor kendini en iyi ihtimal hemen sola donus yapıyor önce egzersizi yapayım eğer zorlanacak olursam Dr a mutlaka başvururumBenim bahsettiğim kafa şekli ile ilgili değil onu belirteyim( Bazı arkadaşlar kafadaki şekil bozukluğundan bahsetmiş) Boynunu genelde aynı yöne doğru tutmak istemesi durumu.Kafayı boyuna bağlayan 1. omuriliğinin orda bir sertleşme olunca bebek rahat ettiği pozisyonu tercih ediyor. Hatta gıdığının o tarafı pişik tarzı kızarıyor genelde kapalı kaldığı için. Zorlu Normal Doğumda olabilir ama birden büyüme vs. başka durumlarda da olabilir dedi fizyoterapist. Doktor kendiliğinden geçer demişti geçmedi. Siz de takibe alın ama panik yapmayın. Egzersizle, yüz üstü yatırarak ve zorlandığı tarafa ilgisini çekecek aktiviteler yaptırarak daha çabuk düzelebilir eğer sorun aynı durumsa.
Sastim kaldım bende kendi kendime nedir nedir diye düşünmek ten deli oldum cuma ankara ya donus yine de orda Gaita kesinlikle baktircamKanlı ishal okuyunca amipli dizanteriyi düşünüyorum Allah korusun yavrucağa nerden geçecek , kontamine çiğ sebze, meyve ağzına alması lazım. Daha süt bebeği oysaki. Bence de ve umarım değildir. Kendini üzme, önlem almak lazım. Keşke Ankara da baksalar gaitaya. Çok geçmişler olsun.
Teşekkürler canım evet ankara da yaşıyorum normal de kardeşimin yanına gelmiştik Erzurum aCanım cok gecmiş olsun normalde ankaradamısın
Anladm canm bende ankaradayım o yüzden sordum hangi hast gidiyosunuzTeşekkürler canım evet ankara da yaşıyorum normal de kardeşimin yanına gelmiştik Erzurum a
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?