Bura iki gündür karlı bembeyaz. Bahçeye indirip göstermek istiyorum hem, hem de çok soğuk , babası yokken hasta ederim diye çekiniyorum. Görse fark eder mi karı acaba?Aralığa girdik ama dışarıda bir hava var günlük guneslik:)) bugün yemek yapma dersim yok. Kızla yürüyüş e cikayim. Bebeklerle yürüyüşlere devam edenler var mi?
Doktora gitmediniz mi? Bu ara benimkide kulağını tutuyor ama ağlaması yok. Gece ağlayarak uyandı emince sustu. Tukuruklerimiz ısırma isteğimiz arttı. Dış damak ağrısı kulağa vururmuş diye okudum ateş falan olmayınca doktora götürmedim. Aylık kontrolde ağız kulak kontrolü yapıyor zaten.
Belirtiler diş çıkarma dönemlerine çok uyuyor, huzursuz bir şekilde bazen ağlayarak bazen de mızmızlanarak sürekli uyanıyorlar diş çıkarırken, ama bence kulakları gösterin en azından için rahatlar, endişelenmeden atlatırsınız uykusuz geceleri. Bu arada bu dişlerin biri bitmeden öteki çıkıyor
Evt dayanmıo aclıgına benimkide ama ac aglaması farkli , bide sut yetmio diye mama da verdim hiç içmedi itirdi istemedi , agrısı vardı derdi baskaydı da işte anlyamıyor insanİçli içli sadece açken ağlar memeyi verene kadar gözünden yaş bile çıkıyor balışkomun hiç açlığa dayanamaz :)
Canım benim kız gece agladiginda acıkmış oluyor emip tekrar uyuyor senin minik emmiyorsa bir yeri mi ağrıyor acaba yada gazı oluyor belki
Kizlar oglum asiri huysuz oldu, gece 12 den once asla uyumuyo ve sabaha kadar yarim saatte bir uyanip emiyoonceden gozleri kapali uyanirdi 5 10 dk emip 2 saat uyurdu sonra tekrar kalkardi. Uykusuzluktan kafayi yicem, gunduz zaten hic uyumuyo :/ gece uyumadan mama versem daha rahat uyur mu acaba acliktan mi uyumuyo? Mamayi da kestik diye seviniyodum.
Yok canım çıkarmadık henüz, ben kızımdan tecrübeliyim de ondan öyle yazdım. Her dönemlerinde farklı zorluklar ve farklı güzellikler yaşayacağız inş. Mesela yürümeye ilk başladıklarında ay ne rahatmışız eskiden diyeceğiz arkalarından koşmaktan yorulupEvt cnm belirtileer oyle ama nette arastirinca .. kulak agrısı , diş çıkartma, idrar yolu enf. Fln nerdeyse tum belirtiler aynı yani derdini anlmk cok zoor .. oyuzden onumzdeki hafta 5 ay kontrolm var tahlil istiycem ki içim raht olsn
2 yasına kdr boyle olck bu dişler cıkana kdr donem donem uykusuz huzursuz gunler geceler yasıycaz demk ki... saglikli olsnlar da atlatırız herseyi.. siz cıkartınız mı diş ?
Ek gida vermeye baslayan anneler havucu bal kabagini kisacasi sebzeleri nasil veriyorsunuz neyle basladiniz biz de sut alerjisinden suphelenildigi icin yogurtla baslamayacagim ama yavas yavas iki hafta sonra bes aylik olunca ek gidaya geciyim diyorum sizde durumlar nasil
Tesekkur ederim canim havucla baslayim diyorum ben de insaallah sever buharda pisirmek mantikli galibaİki gun once bir parmak kadar havucu buharda haşladım. Tencereye su koydum, uzerine demir süzgeç (plastik değil yanar) koydum onun uzerine tencerin kapagini kapadim suzgecte havucu hasladim
Sonra çatalla iyice ezdim kaşıklada bastırdım. Hafif pütürlü oldu istersen yine süzgeçten geçırerek ezebilirsin. Ve kolay hazmı için o gün kizimin formul mamasina zeytinyagi koydum. Cikmasida kolay oldu
Sen bakliyat yediysen yapmıştırEvt cnm galba gazmış , dun anladım ve gece uykuya yatmn once fitill verdim cıkarttık tum gazımızı ve daha raht bir gece gecrdik
Kulak diş hatta idrar yolu enf. Bile aklıma geldi de bu gaz hiiç sklımın ucundn gecmedi bizim bayadır oyle problmimiz yoktu , 3bucuk aylıktn snra kendi raht bir sekilde cıkartıyordu , snlmdm usuttu mu acaba ...
Yine de bu hafta 5 ay kontrolumuzde tahlil istycm ,içim raht etsin
Sen bakliyat yediysen yapmıştır
Suda vitamini gidiyor diyolar o yuzden böyle daha iyi sankiTesekkur ederim canim havucla baslayim diyorum ben de insaallah sever buharda pisirmek mantikli galiba
Onu anlarsın gurg gurg diye ses çıkıyor hava yutarlarsa uyusa bile birazcık dik tutup gazını çıkartıyorum ben hemen ağlamaya başlaıyor sebepsizYok cnm halaa yedikllerime dikt edyrm
Ben sey dusunuyorum acaba emerkn hava mı yutuyo , emerkn uyuyor......
Ne kadarlık oldu senin bebişHayirli kandiller kizlar.
Ne haftaydi öyle! 3 oglum birden hastalandi. Yusuf Akif abartisiz 5 dk durmadi ağlamadan 3, 4 gun boyunca. Cok huzursuzdu kuzum. O her bakisima gulen cocuk ne yaptiysam gulumsemedi. Sirtima baglayip yaptim butun işlerimi. Sukur bugun daha iyi. Sanirim ayni zamanda buyume ataginida gecirdi. Bugun bir baktim desteksiz dakikalarca oturuyor, bana dogru uzaniyor. Iki elini birlestirip oyuncaklari daha iyi kavriyor.....
Benim ogullarim ilk sene cok huysuz oluyorlar, az uyuyorlar ve surekli kucagimda vakit geciriyorlar. Yusufta gelenegi bozmadi.
Dun sebze corbasi yaparken icinden brokoliden havuctan patatesten kucuk parcalar alip ezip biraz zeytinyagi koyup verdim cok guzel yedi 3, 4 kasik. Ama hazie yogurtlari yeyince kusuyor vermiyorum artik
Canım benimki de sadece anne sütü alıyor.kilo alımı çok az.anne sütü alanların kilo alımı mama alanlardan az olurmuş.sıkıntı yapma.benim diğerleri de çok az alırdı.ek gıdaya geçince tosbikleşiyorlar.Günaydın arkadaşlar. Bebekleriniz 5.ayında ne kadar kilo aldı? Bilhassa anne sütü alanlar yazabilirler mi bizde mi anormallik var acaba. 350 gr almış görünüyor oğlum. Sadece anne sütü. Süt alerjisi olduğu için de herşeyi yiyemiyorum. Sütümü artırıp yağlı hale getiremiyorum malesef
Valla ben 1. Sini yapıp ona ayak uyduruyorum canım. Sosyallik neredeyse sıfır ama düzenli uyuması beni diğer şeylerden daha mutlu ve huzurlu ediyor.Çünkü o da huzurlu uyuyor. Nasılsa yıllarca bu kadar çok uyumayacak kısa bir dönem sabır diyorum. Bir de onunla olabilmek adına 1 yıl ücretsiz izin aldım o yüzden tüm vaktimi ona harcamazsam vicdan azabı duyacağım kendimi biliyorum.Gündüzleri 9-10 arasi 12-13 arasi yatiriyorum sonra ne yaparsam yapayim uyutamiyorum. Sonra 18.00de uyuyor gece uykusu 21.30-23.30 arasında değişiyor. Bugün yemeğe gittiğimiz için 18.00 uykusunu uyumadı. Yolda uyur dedim ama yine uyumadı. Işıklı kalabalık ortam olunca sürekli etrafa bakındı. Uyku düzenini oturtan var mi? Bende aman çocuğum uyuyacak gezmeyeyim yok. Ondan uyku duzenimiz de yok. Ben uyuyan çocuğu alıp çarşıya giden insanım. Bırakacak kimsem yok. Haftada 3 gün bakıcıya duzenimiz var o kadar. Böyle davranarak çocuğuma kötülük mu yapıyorum acaba? Ben hiçbir zaman planlı olamadım ki! Çocuğa ayak uydurmak mi doğru, çocuğu kendime uydurmak mi? Ben ikincisini seçiyorum. Bugün kafam çok karışık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?