2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Aralığa girdik ama dışarıda bir hava var günlük guneslik:)) bugün yemek yapma dersim yok. Kızla yürüyüş e cikayim. Bebeklerle yürüyüşlere devam edenler var mi?
Bura iki gündür karlı bembeyaz. Bahçeye indirip göstermek istiyorum hem, hem de çok soğuk , babası yokken hasta ederim diye çekiniyorum. Görse fark eder mi karı acaba?

Bence fark eder. Benimki elinin gölgesini bile takip ediyor dokunmaya çalışıyor şapşik:))) kar yağsın bende giydirip kara yatıracağım karda yuvarlayacagim:))))

Goturcektim cnm ama vazgectim cunku atesimiz yok cok sukur
Zaten onumuzdeki hafta 5 ay kontrolumuz var ....
Bu gece daha rahat gecti
Galba gazımız var ıkınıyor gazını yapıyor , terliyor... yardımcı olmk için fitil yaptım gazımızı cıkarttık oyle yatırdım gece uykusuna ve rahat uyudu...
Kulagını cekiştiriyor ama dişe baglıyom bende
Once idrar yolu enf,geldi aklıma aglama krızıne girince geceleri ama ates yok, cişte koku yok ... inş yoktur yanı inş sadece gazdır problm.. bu haftaki kontrlde tahlil istycem ,idrar fln ne gerekiosa içim raht olsn

Evt cnm belirtileer oyle ama nette arastirinca .. kulak agrısı , diş çıkartma, idrar yolu enf. Fln nerdeyse tum belirtiler aynı yani derdini anlmk cok zoor .. oyuzden onumzdeki hafta 5 ay kontrolm var tahlil istiycem ki içim raht olsn
2 yasına kdr boyle olck bu dişler cıkana kdr donem donem uykusuz huzursuz gunler geceler yasıycaz demk ki... saglikli olsnlar da atlatırız herseyi.. siz cıkartınız mı diş ?

İçli içli sadece açken ağlar memeyi verene kadar gözünden yaş bile çıkıyor balışkomun hiç açlığa dayanamaz :)
Evt dayanmıo aclıgına benimkide ama ac aglaması farkli , bide sut yetmio diye mama da verdim hiç içmedi itirdi istemedi , agrısı vardı derdi baskaydı da işte anlyamıyor insan
Galba gaz mış problm bu gece daha rahat uyuduk , yatmdn once fitille cıkarttık gazları bol bol ...
İnş problm gazdır , knumzdeki hafta 5 ay kontrolumuz var yine de kulak kontrolu ve tahlil istiycem bi bakalım ,iççim raht olsn

Canım benim kız gece agladiginda acıkmış oluyor emip tekrar uyuyor senin minik emmiyorsa bir yeri mi ağrıyor acaba yada gazı oluyor belki

Evt cnm galba gazmış , dun anladım ve gece uykuya yatmn once fitill verdim cıkarttık tum gazımızı ve daha raht bir gece gecrdik
Kulak diş hatta idrar yolu enf. Bile aklıma geldi de bu gaz hiiç sklımın ucundn gecmedi bizim bayadır oyle problmimiz yoktu , 3bucuk aylıktn snra kendi raht bir sekilde cıkartıyordu , snlmdm usuttu mu acaba ...
Yine de bu hafta 5 ay kontrolumuzde tahlil istycm ,içim raht etsin

Mama vermeyi dene cnm belki açtır
Gaz olabilir , diş cıkartıo olabilir... buyume ataga olabilir
Bende donem donem bu şeyleri yasıyorum huyu degişio uykusuz geceler gunler gecirdik bizde

Yok canım çıkarmadık henüz, ben kızımdan tecrübeliyim de ondan öyle yazdım. Her dönemlerinde farklı zorluklar ve farklı güzellikler yaşayacağız inş. Mesela yürümeye ilk başladıklarında ay ne rahatmışız eskiden diyeceğiz arkalarından koşmaktan yorulup

Ek gida vermeye baslayan anneler havucu bal kabagini kisacasi sebzeleri nasil veriyorsunuz neyle basladiniz biz de sut alerjisinden suphelenildigi icin yogurtla baslamayacagim ama yavas yavas iki hafta sonra bes aylik olunca ek gidaya geciyim diyorum sizde durumlar nasil

İki gun once bir parmak kadar havucu buharda haşladım. Tencereye su koydum, uzerine demir süzgeç (plastik değil yanar) koydum onun uzerine tencerin kapagini kapadim suzgecte havucu hasladim
Sonra çatalla iyice ezdim kaşıklada bastırdım. Hafif pütürlü oldu istersen yine süzgeçten geçırerek ezebilirsin. Ve kolay hazmı için o gün kizimin formul mamasina zeytinyagi koydum. Cikmasida kolay oldu

Tesekkur ederim canim havucla baslayim diyorum ben de insaallah sever buharda pisirmek mantikli galiba

Sen bakliyat yediysen yapmıştır

Yok cnm halaa yedikllerime dikt edyrm
Ben sey dusunuyorum acaba emerkn hava mı yutuyo , emerkn uyuyor......
Onu anlarsın gurg gurg diye ses çıkıyor hava yutarlarsa uyusa bile birazcık dik tutup gazını çıkartıyorum ben hemen ağlamaya başlaıyor sebepsiz

Ne kadarlık oldu senin bebiş

Canım benimki de sadece anne sütü alıyor.kilo alımı çok az.anne sütü alanların kilo alımı mama alanlardan az olurmuş.sıkıntı yapma.benim diğerleri de çok az alırdı.ek gıdaya geçince tosbikleşiyorlar.

Anneler bebeğinizin acıktığını nerden anlıyorsunuz? Benimki açıksa da ağlamıyor sanırım. Bugün restorana gittik. Evden çıkmadan 5te doyurdum. Kalabalık ışıklı ortam etrafa bakındı durdu. Aradd parmak emdi. 8 gb kalktik. Arabada uyudu. Eve girsek uyanacak diye hava soğuk değildi yürüyüş yaptık. Eve geldiğimizde 9 olmuştu. Hala parmak emiyor ama emmek istemiyor. 4 saat olmus acikmis olmasi gerek. Şarki türkü zorla emzirdim ama bu defa memede değil parmağıyla uyudu. Normalde memede uyurdu. Bu araa akşamüstü uykusunu uyuyamamıştı. Çok uykusu vardı ama ona rağmen keyifle kalabalığı insanların neler yaptığını izledi. Ben uykusuz olacagim suratsizin teki olurum. Bu kız babasına cekmis:)) biz bundan dolayı mi kilo alamıyoruz acaba? Gece uykusuna 23.00te yattı. Ne zaman uyanacak bakalim

Gündüzleri 9-10 arasi 12-13 arasi yatiriyorum sonra ne yaparsam yapayim uyutamiyorum. Sonra 18.00de uyuyor gece uykusu 21.30-23.30 arasında değişiyor. Bugün yemeğe gittiğimiz için 18.00 uykusunu uyumadı. Yolda uyur dedim ama yine uyumadı. Işıklı kalabalık ortam olunca sürekli etrafa bakındı. Uyku düzenini oturtan var mi? Bende aman çocuğum uyuyacak gezmeyeyim yok. Ondan uyku duzenimiz de yok. Ben uyuyan çocuğu alıp çarşıya giden insanım. Bırakacak kimsem yok. Haftada 3 gün bakıcıya duzenimiz var o kadar. Böyle davranarak çocuğuma kötülük mu yapıyorum acaba? Ben hiçbir zaman planlı olamadım ki! Çocuğa ayak uydurmak mi doğru, çocuğu kendime uydurmak mi? Ben ikincisini seçiyorum. Bugün kafam çok karışık..

Valla ben 1. Sini yapıp ona ayak uyduruyorum canım. Sosyallik neredeyse sıfır ama düzenli uyuması beni diğer şeylerden daha mutlu ve huzurlu ediyor.Çünkü o da huzurlu uyuyor. Nasılsa yıllarca bu kadar çok uyumayacak kısa bir dönem sabır diyorum. Bir de onunla olabilmek adına 1 yıl ücretsiz izin aldım o yüzden tüm vaktimi ona harcamazsam vicdan azabı duyacağım kendimi biliyorum.
nasıl için rahat ediyorsa öyle yap canım sen de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…