MutluHuzurluBereketli
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 1 Kasım 2016
- 3.839
- 4.899
- 133
Yavrumun keyfi yerindeydi. Kucaktan kucağa gezdi, millete gülücükler saçtı pis kiz:))) hiç uykusuz gb değildi. Benim kız kalabalığı gürültüyü çok seviyor. Bende şimdiden sosyallessin istiyorum. Halimden ve bebegimden memnunum cok sukur masallah yavruma. Bugun uyumayinca vicdan yaptim sanirim.Valla ben 1. Sini yapıp ona ayak uyduruyorum canım. Sosyallik neredeyse sıfır ama düzenli uyuması beni diğer şeylerden daha mutlu ve huzurlu ediyor.Çünkü o da huzurlu uyuyor. Nasılsa yıllarca bu kadar çok uyumayacak kısa bir dönem sabır diyorum. Bir de onunla olabilmek adına 1 yıl ücretsiz izin aldım o yüzden tüm vaktimi ona harcamazsam vicdan azabı duyacağım kendimi biliyorum.
nasıl için rahat ediyorsa öyle yap canım sen de
Bizim düzenimiz var , gece uykusu, gündüz uykuları oturdu aslında ona rağmen rutinin dışında birşey olunca o gün huzursuzluk yapıyor. 4. Ay aşılarından sonra iki gece uyurken huysuzdu, veya babasının Doğum günü için ev partisi yaptık, çok fazla insan görünce, uyaran olunca 2 gün aksadı düzeni. Böyle şeyleri fark edince artık ben onun uyku saatlerine göre davranıyorum. Benle dışarda olması gerekiyorsa uyku vaktine eve yetişmeye çalışıyorum gibi.Sen de yavru ve sen nasıl rahat ediyorsanız öyle davran. Her çocuk Farklı mesela benimki yengeç çocuğu; düzenini yatağını istiyor. Kalabalık sevmiyor vs. Sen artık miniği tanıyorsun ikiniz orta yolda buluşursunuz bence .Gündüzleri 9-10 arasi 12-13 arasi yatiriyorum sonra ne yaparsam yapayim uyutamiyorum. Sonra 18.00de uyuyor gece uykusu 21.30-23.30 arasında değişiyor. Bugün yemeğe gittiğimiz için 18.00 uykusunu uyumadı. Yolda uyur dedim ama yine uyumadı. Işıklı kalabalık ortam olunca sürekli etrafa bakındı. Uyku düzenini oturtan var mi? Bende aman çocuğum uyuyacak gezmeyeyim yok. Ondan uyku duzenimiz de yok. Ben uyuyan çocuğu alıp çarşıya giden insanım. Bırakacak kimsem yok. Haftada 3 gün bakıcıya duzenimiz var o kadar. Böyle davranarak çocuğuma kötülük mu yapıyorum acaba? Ben hiçbir zaman planlı olamadım ki! Çocuğa ayak uydurmak mi doğru, çocuğu kendime uydurmak mi? Ben ikincisini seçiyorum. Bugün kafam çok karışık..
Normalde etrafına gülücükler saçan, oyuncu bebek açken emziğini ısırarak sinirlenmeye başlıyor. Açlığa tahammülü yok, bana benzememiş . Karnı toksa genelde mutlu, sorunsuz zaten ordan anlıyorum ben. Ama bu da her bebeğin kendine ait huyu olmalı. Yoğun bakımdaki hemşireler bile iştahına şaşırmışlardı, daha iki günlüktü. Hala da öyle biberonu görünce seviniyor sıpaAnneler bebeğinizin acıktığını nerden anlıyorsunuz? Benimki açıksa da ağlamıyor sanırım. Bugün restorana gittik. Evden çıkmadan 5te doyurdum. Kalabalık ışıklı ortam etrafa bakındı durdu. Aradd parmak emdi. 8 gb kalktik. Arabada uyudu. Eve girsek uyanacak diye hava soğuk değildi yürüyüş yaptık. Eve geldiğimizde 9 olmuştu. Hala parmak emiyor ama emmek istemiyor. 4 saat olmus acikmis olmasi gerek. Şarki türkü zorla emzirdim ama bu defa memede değil parmağıyla uyudu. Normalde memede uyurdu. Bu araa akşamüstü uykusunu uyuyamamıştı. Çok uykusu vardı ama ona rağmen keyifle kalabalığı insanların neler yaptığını izledi. Ben uykusuz olacagim suratsizin teki olurum. Bu kız babasına cekmis:)) biz bundan dolayı mi kilo alamıyoruz acaba? Gece uykusuna 23.00te yattı. Ne zaman uyanacak bakalim
Islak mendili bir guzel yikiyorum sicak suyla sonra siliyorum. Şu ana kadar pisik vs de olmadi bez degistim bir ara o donemde hafif kizariklik olmustu o kadar.Kızlar gunaydin. Islak mendilimi komili kullanmaya başlamıştım. Memnunum. Benim aldığım mendillerde hep garip bir kökü var. Unibaby olsun baby me olsun komilide öyle kokuyor. Islak mendillerle ilgili yazılara bakıyordum. Kullanmayı tavsiye etmiyorlar. Pamukla temizlik zor oluyor. Islatilabilir pamuk mendil buldum. Twins baby mendil diye. Sipariş vereceğim. Kullanayim memnun kalıp kalmadığını yazarım. Islak mendilin kurusu pamuktan üretilmiş. Suyla ıslatıp sileceğim artik.
Bende öyle yapıyordum ama kimyasal içine işlemiştir diyorlar.Islak mendili bir guzel yikiyorum sicak suyla sonra siliyorum. Şu ana kadar pisik vs de olmadi bez degistim bir ara o donemde hafif kizariklik olmustu o kadar.
Hemde sleppy kullaniyorum.
Cok iyi fikir valla benimde ekstra yazilmis anilar ajandalari her birine ozel. Gelecege yazilmis mektuplar. Ilk yaptiklari resimler, ana okullari calismalari.... Istifcimi deniyordu iyice onlara dondum ben. Ya hastaneye sutumu sagip ustune tarihi saatini yazdigim biberonlari niye atmaya kiyamiyorum kiEvet canim 6 ay zirve asisisonra 1 yasina kadar yok.
harici bellekler hard diskler flash bellekler cd dvd kizimin ceyizi olarak onlari verecegim ben evlenince :)))
Yok yahu o kadarda degil.. öyle dusunursek bu dunyada yasamayalim :)Bende öyle yapıyordum ama kimyasal içine işlemiştir diyorlar.
Ayy bizim daha 1 sende aynisindan 4 tane :)) cop ev olma yolunda ilerliyorsundur :)))Cok iyi fikir valla benimde ekstra yazilmis anilar ajandalari her birine ozel. Gelecege yazilmis mektuplar. Ilk yaptiklari resimler, ana okullari calismalari.... Istifcimi deniyordu iyice onlara dondum ben. Ya hastaneye sutumu sagip ustune tarihi saatini yazdigim biberonlari niye atmaya kiyamiyorum kicocuklarla oynadigimiz tahta bloklarin uzerine bile tarih atmis o gune dair bisey yazmisim. Evdeki duvar kagitlarinin altinda bile biseyler yazmisim. Galiba ben hastayim. Her gecen bir gunun , zamanin tekrari olmayisi sanirim icimi acitan, bana bunlari yaptiran...
Alpi her seferinde mi yıkıyorsun yoksa hepsini yikayip biseye mi koyuyorsunIslak mendili bir guzel yikiyorum sicak suyla sonra siliyorum. Şu ana kadar pisik vs de olmadi bez degistim bir ara o donemde hafif kizariklik olmustu o kadar.
Hemde sleppy kullaniyorum.
Doktor bana nane limon icebilirsin demişti ama ben sadece limonlu su içtim.Sürüm azalır falan diye düşündüm hatta sordum. Öyle bir şey yok dedi. Hamilelikte sakıncalı nane dedi. Ben yinede içmedim.Kızlar grip oldum bitki çayı falan ne içebilirim..
Afiyet olsun :)Yedi az bişey. Yuzunu buruşturup öğürsede yedi
Bizim doktor sebzeye bidahaki ay gecicez dedi yogurt,meyve, muhallebi bunlarla basla dedi ben yogurtla basladim 3gun verdim alerjik bir durum olmadi bugunde elmaya basliyorumEk gida vermeye baslayan anneler havucu bal kabagini kisacasi sebzeleri nasil veriyorsunuz neyle basladiniz biz de sut alerjisinden suphelenildigi icin yogurtla baslamayacagim ama yavas yavas iki hafta sonra bes aylik olunca ek gidaya geciyim diyorum sizde durumlar nasil
Bizim gunduz uykularimiz 1.5 saatte bir yarim saat yada 40 dk. Gece uykusuna kadar boyle. Gece 2den 12.30a kadar cektikYavrumun keyfi yerindeydi. Kucaktan kucağa gezdi, millete gülücükler saçtı pis kiz:))) hiç uykusuz gb değildi. Benim kız kalabalığı gürültüyü çok seviyor. Bende şimdiden sosyallessin istiyorum. Halimden ve bebegimden memnunum cok sukur masallah yavruma. Bugun uyumayinca vicdan yaptim sanirim.
Her seferinde yikiyorum ama aksamdan yikayip suda bekletsende olur diyorlar. Ben kullanacagim zman guzelce yikiyorum hemde sicak oluyor usumeden kullaniyorum.Alpi her seferinde mi yıkıyorsun yoksa hepsini yikayip biseye mi koyuyorsun
Canim bizimkisi de 3 hafta once kulagini tutuyordu distendir dedi kaynanam hatta saglik ocagindaki hemsire bile aynisini soyledi.icin rahat etmedi doktora goturdum orta kulak enfeksiyonu olmus antibiyotik kullandi kuzum.allah korusun sen onlemini al bence yine bi gotur doktoraGoturcektim cnm ama vazgectim cunku atesimiz yok cok sukur
Zaten onumuzdeki hafta 5 ay kontrolumuz var ....
Bu gece daha rahat gecti
Galba gazımız var ıkınıyor gazını yapıyor , terliyor... yardımcı olmk için fitil yaptım gazımızı cıkarttık oyle yatırdım gece uykusuna ve rahat uyudu...
Kulagını cekiştiriyor ama dişe baglıyom bende
Once idrar yolu enf,geldi aklıma aglama krızıne girince geceleri ama ates yok, cişte koku yok ... inş yoktur yanı inş sadece gazdır problm.. bu haftaki kontrlde tahlil istycem ,idrar fln ne gerekiosa içim raht olsn
Canim bizimkisi de 3 hafta once kulagini tutuyordu distendir dedi kaynanam hatta saglik ocagindaki hemsire bile aynisini soyledi.icin rahat etmedi doktora goturdum orta kulak enfeksiyonu olmus antibiyotik kullandi kuzum.allah korusun sen onlemini al bence yine bi gotur doktora
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?