Bebeğime henüz ek gıda vermeyi düşünmüyorum ama bu yoğurdu bir doktora sorarım büyük oğluma şişe sütten küçük kavanozlara tek kullanımlık yapıyordum yine öyle yaparım herhaldeÇok karışıyo gibi olmayayım ama doktorlar çiğ sütten yoğurdu önermiyor bebekler için. Pastörize olması gerekiyormuş. Çiğ sütü kaynatırken probiyotiği ölüyor diye biliyorum bende
Yok bildiğin kbb doktoru (onun çocuk için olanı yok diye biliyorum)Aa.. tmm cnm, cocuk kkb dimi?
Nasıl atlattınız? Şikayetleriniz nelerdi?
Merhaba, babası bebekle hep Almanca konuşuyor. Yani başladık denebilir.Merhaba kızlar Kaç aylıkken almanca eğitimine başlamayı düşünüyorsunuz?
Hepsinin görüsü farklı oglumun doktoruda bizi elmayla başlatmıştı hic sorun olmamıştı başla bakalım ne yapıcak çok tatlılar dün aksamda elma verdim sevdi maşallah 1dilim rendelemistim yarısı yetti zaten onaMeyve şekerli olduğu için sebzeyle başlamak daha iyi diyenler de var.ben de sebzeyle baslicam inşallah.yogurt da 2.hafta
3ayrı kavanoza yapıp hergun birini acıp 3gunluk vermistim öylemiymis bilmiyordum ogluma günlük yapardım hergun yeni mayalardım bu sekilde agzi acilmayinca birsey olmuyor diye duydum herkes 5,6kavonoza yapıyordu ben ona cesaret edemedim 3gúnlük yapmıstım ozaman 2gunde 1mayalamaya geciyimDoktor 2 günde bir yeni mayalamalısınız dedi. Bikere mayalayıp kapağı kapalı beklese bile probiyotik özelliğini kaybediyormuş bilginize
Bizden iyi yoğurt yapma Makinesi mi olurmuşMadem yoğurt mayalama konuşulmuş. Şimdi soracağım ben de.Yoğurt yapma makinesi olan var mı? Marka önerisi istiyorum? Almayı düşünüyorum nasipse
Bende bilmiyorum doğumundan sonra öğrendim. Hem pastörizeden mayalamak daha basit ısıt mayala hemen. Ötekini kaynat bekleki ılısınDoğru bilgi, kesinlikle haklısın. üniv. Ve uzmanlığımda tüm prof. Lar aynı şeyi anlatırdı. Kaynatmak ve pastörizasyon çok farklı işlemler. Üstelik evde çiğ süt kaynatırken içindeki zararlı bakterilerin öldüğünü garantileyemezsiniz. Saatli bomba gibi birşey.
Sor tabi. Sen bilirsin ama ben en son çareyi yarın litreyle mayalamakta bulmuştum. 2 gün veriyorum kalanı kendim tüketiyorumBebeğime henüz ek gıda vermeyi düşünmüyorum ama bu yoğurdu bir doktora sorarım büyük oğluma şişe sütten küçük kavanozlara tek kullanımlık yapıyordum yine öyle yaparım herhalde
Doktorumun dediği bu şekilde canım yine de sen bilirsin tabiki.3ayrı kavanoza yapıp hergun birini acıp 3gunluk vermistim öylemiymis bilmiyordum ogluma günlük yapardım hergun yeni mayalardım bu sekilde agzi acilmayinca birsey olmuyor diye duydum herkes 5,6kavonoza yapıyordu ben ona cesaret edemedim 3gúnlük yapmıstım ozaman 2gunde 1mayalamaya geciyim
Hangi sutlerden aliyorsun peki. Siseli gunluk sutmu normal kutu zut muBende bilmiyorum doğumundan sonra öğrendim. Hem pastörizeden mayalamak daha basit ısıt mayala hemen. Ötekini kaynat bekleki ılısın
Normal kutu sütte olur demişti doktor ama ben şişede günlük olan sütlerden alıorum canım. Sek kullanıyorum süt ve yoğurtta normaldedeHangi sutlerden aliyorsun peki. Siseli gunluk sutmu normal kutu zut mu
Tmm cnm , bu hafta goturmek istyrm bende içim raht etsn...Yok bildiğin kbb doktoru (onun çocuk için olanı yok diye biliyorum)
Damla verdiler bitane karışım şeklinde eczanede hazırladılar 15 gün kullandık geçti. Abartılı bi şikayetimiz yoktu aslında sürekli eli orda emerken uyurken flan içim rahat etmedi götürdüm kulak kiri de çoktu bi baktırayım dedim. Kiri de temizledi hem aletle
Canim ben artik mucadele etmeyi biraktim benimkide birakinca uyaniyor kisa sure sonra o yuzden ayakta uyutuyorum indirmiyorum , oyle uyanck gibi oldukca salliyorum 2 saat uyuyor hem uykusunu almis oluyor huzursuzluk yapmiyor ben de dinleniyorum nette geziniyorumSlm arkadaşlar 12 temmuz doğumluyuz bizde fırsat buldukça takip ediyorum sizi. Ama bu son bir haftadır çok zor geçti kızımın gündüz uykusu hiç yok denecek kadar azaldı. Kucağımda ve ayağımda geçiyor uykuya yerine koyduktan maksimum 10 dakika sonra uyanıyor acaba diş sıkıntısından mıdır. Var mı bizim gibi olan
Kizlar bebeginde atopik dermatit problemi olan var mi biz de inek sutu alerjisinden suphelenildi bunun icin ama yapilan ne deri testinden ne de inek sutu ige si kan testinden bisey cikmadi bu yuzden keci sutlu mamaya devam ediyorum ama atopik dermatitimizde gecmedi yasayan var mi ne kullaniyorsunuz ne onerirsiniz
Gerçi sen mama sormuşsun hiç anne sütü almıyorsa diyete de gerek yok tabii. Alerjik bünyeler için özel bir mama varmış rapor cıkartıp alıyorlar, sanırım biraz pahalıymış. Face de alerji ile yaşam platformu diye bir grup var orda kullanmadıkları acılmamış mamalarıda gönderiyorlar birbirlerine, ayrıca bilgilerinide paylaşıyor üyeler bir bak istersen.Kizlar bebeginde atopik dermatit problemi olan var mi biz de inek sutu alerjisinden suphelenildi bunun icin ama yapilan ne deri testinden ne de inek sutu ige si kan testinden bisey cikmadi bu yuzden keci sutlu mamaya devam ediyorum ama atopik dermatitimizde gecmedi yasayan var mi ne kullaniyorsunuz ne onerirsiniz
Tamam canim sagolasin ek gidaya basladigimda bende bir deneyimNormal kutu sütte olur demişti doktor ama ben şişede günlük olan sütlerden alıorum canım. Sek kullanıyorum süt ve yoğurtta normaldede
Ne demek tatlım amacımız burda bilgi alışverişiTamam canim sagolasin ek gidaya basladigimda bende bir deneyim
Canim ben artik mucadele etmeyi biraktim benimkide birakinca uyaniyor kisa sure sonra o yuzden ayakta uyutuyorum indirmiyorum , oyle uyanck gibi oldukca salliyorum 2 saat uyuyor hem uykusunu almis oluyor huzursuzluk yapmiyor ben de dinleniyorum nette geziniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?