- 1 Mayıs 2014
- 257
- 277
- 103
Evde gercek pekmez varsa bebisler buyudugu icin bi damla surup verebilirsin canim bize ankaradaki bi prof. mamayi yemezse icine bi damla pekmez damlat demisti pekmez ek gidada 6. Ayda da veriliyo kahvaltida meselaAynı sorun bizdede var bi ara güzel aldı şimdi fırlatıp atıyor. Tatlı bişeyler sür diyo annem ama içime sinmiyo o şekilde alıştırmakta bilemedim bende
Teşekkürler canimBildigim kadariyla sadece ILItip yapiliyo pastorize sutten yogurt canim
Canim bu mesele çok gıcık bizim kaka da mukus oluyor du zaman zman sonra kaka da kan lekesi oldu 3 4 kez sonra alerji bölümüne gittik kaka da reduktan madde pozitif çıktı ama Dr yinede süt alerjisi vardır diyemwyiz dedi ve gastrolojiye sevk etti orda ne bakılacak anlamadım geçen hafta sürekli hastanedeydik kızım inanılmaz huzursuz oldu bu hafta gitmedim oyüzdenCanim bizim kakada falan bir problem olmafi aslinda tek belirtimiz atopik dermatit yani vucutra asiri kuruluk bacaklarda ve cok az gobekte kizarikliklar vardi viz bilmeden keci sutu bazli mama anne sutune en yakin diye yeni dogandan beridir golden goat veriyorduk bir gun inek sutu bazli mama verdik sma o gun asiri kustu ishal oldu komulu cocuk cok kotu oldu sonra doktora gittik inek sutu alerjisi olabilir dedi testler yapildi deriden ve kandan negatif cikti hic bisey olmayinca bi ay sonra tekrar inek sutu bazli mama denedik bu kez hipp ama cok pisman oldum oglum 24 saat boyunca kustu ishal oldu aci cekti tekrar atopik dermatitleri azdi doktora sorduk testler negatif ciksa da alerjisi olabilir en onemli test sizin gozleminizdir dedi o yuzden inek sutu alerjisi oldugu kesinlesti ama cok sukur ki su anda keci sutune bi alerjisi yok aslinda onlar capraz alerjen olmasina ragmen..
Emzirip yatırınca benim kızım hep kusuyor oyleAnneler kızımı 19.30 gb emzirdim, emerken uyudu. 20.40 gb sesi geldi yanına gittim kucağına aldım kustu sanırım. Tükürük o kadar çok olmaz herhalde. Üzerindeki beyazboldugu için ayırt edemedim. Acaba usuttu mu? Uykudan uyanan bebek niye kusar ki? Yine emzireyim dedim acikti diye yine uyuyakaldi. Cok korktum. Ara ara gazını çıkarmayı unutunca kusuyor ama uykudan uyanır uyanmaz kusunca.. uyurken kusmaz değil mi? Yan yatırdım ama yanında mi dursam ne yapsam bilemedim.
Bende galeyana gelip denedim bugun makinayla bakalim neye benzeyecekŞişedeki günlük sütleri kaynatmak gerekiyor mu? Birazdan kutu sütten deneyecegim. Sadece ılıyıp mayalarsam olur herhalde. Pastörize sutu kaynatmaya gerek var mi?
Canim benim kızım da ara da yattığı yerde kusuyor fazlası da olabilir sen kendini de üsutmus olabilirsin korkma fışkırir tarzda kusma tehlikeli yan yatır için rahat etsinAnneler kızımı 19.30 gb emzirdim, emerken uyudu. 20.40 gb sesi geldi yanına gittim kucağına aldım kustu sanırım. Tükürük o kadar çok olmaz herhalde. Üzerindeki beyazboldugu için ayırt edemedim. Acaba usuttu mu? Uykudan uyanan bebek niye kusar ki? Yine emzireyim dedim acikti diye yine uyuyakaldi. Cok korktum. Ara ara gazını çıkarmayı unutunca kusuyor ama uykudan uyanır uyanmaz kusunca.. uyurken kusmaz değil mi? Yan yatırdım ama yanında mi dursam ne yapsam bilemedim.
Ben mama kullanmaya başladığımdan beri ayrı su alıyorum ve ondan veriyorum. Mamalardan sonra 2 çay kaşığı veriyodum şimdi suluğuyla 2-3 yudum içiriyorum mamalardan sonra.Bir de ek gıdaya başlayan arkadaşlara sorum var.ne kadar su veriyosunuz?bir de içme suyundan mı yoksa kuzuya ayrı su mu alıyorsunuz
Ne demem tatlım. Evet marketlerde satılan cam şişe günlük sütler canımDoktorlar yurutec -orumcek denilenlerden- onermiyor kizlar, ozellikle erkek cocuklarda testislere baski yaptigi icin zararliymis. Kizlarda da surtunmeye sebep oldugu icin zararliymis. Ben eliyle tutup surulen arabalardan aldim, ayagiyla yere basabildigi zaman ona tutunup yuruyecek.
Bu arada yogurt onerileri icin tesekkurler Y Yellu acik sutten yapmayi dusunuyordum zararli oldugunu ogrendigim iyi oldu. Gunluk sutler cam sisede satilanlar dimi? Daha once almadim da hic.
Rica ederim tatlım. Bende ev yoğurdu mayası olmadığı için evimde kullandığım sek yoğurttan mayaladım cıvık oldu. Pınar organik ypğurt var küçük kaplarda 4 lü satılıyor. Onunla yaptım daha iyi oldu. 4 lü olduğu için tarihli uzun oluyor 4 kere mayalayalirsiniz
Yok canım pastörize olan hiçbir sütü kaynatmaya gerek yok. Geç cevap verdim kusura bakmaŞişedeki günlük sütleri kaynatmak gerekiyor mu? Birazdan kutu sütten deneyecegim. Sadece ılıyıp mayalarsam olur herhalde. Pastörize sutu kaynatmaya gerek var mi?
Canim benim oglum hep oyle kusuyor. Hep emerek uyuyor, gazini cikaramiyorum. Yan yatiriyorum reflu yatagina(artik yataktan tasiyor ama yine de yatiriyorum). Uykusundan uyanirsa anliyorum ki kusacak, kucagima alir almaz kusuyo. Sonra emzirip tekrar uyutuyorum :) fiskirir tarzda degilse sorun yoktur. Bence gazini cikaramadigi icin olmustur. Usutmemistir insallah.Anneler kızımı 19.30 gb emzirdim, emerken uyudu. 20.40 gb sesi geldi yanına gittim kucağına aldım kustu sanırım. Tükürük o kadar çok olmaz herhalde. Üzerindeki beyazboldugu için ayırt edemedim. Acaba usuttu mu? Uykudan uyanan bebek niye kusar ki? Yine emzireyim dedim acikti diye yine uyuyakaldi. Cok korktum. Ara ara gazını çıkarmayı unutunca kusuyor ama uykudan uyanır uyanmaz kusunca.. uyurken kusmaz değil mi? Yan yatırdım ama yanında mi dursam ne yapsam bilemedim.
Bizim kakada mukusluydu ve bebegim acayip gazliydi sürekli agrisi vardi redüktan madde pozitif geldi laktoz interolansi demek oluyomus oda her emmedeb önce relactaz damla kullaniyoruz inek sütü alerjisi negatif geldi zaten ikisi farkli seyler yogurt süt peynir laktozsuZ tüketiyorum ayrica sen ank dasin bildigim kadaryla bize taniYi medicanada esin hanim koYduCanim bu mesele çok gıcık bizim kaka da mukus oluyor du zaman zman sonra kaka da kan lekesi oldu 3 4 kez sonra alerji bölümüne gittik kaka da reduktan madde pozitif çıktı ama Dr yinede süt alerjisi vardır diyemwyiz dedi ve gastrolojiye sevk etti orda ne bakılacak anlamadım geçen hafta sürekli hastanedeydik kızım inanılmaz huzursuz oldu bu hafta gitmedim oyüzden
Evet ben ankaradayim canım çok aşikar laktoz intoleransi ama Dr bu tek başına sut alerjisi teşhisi koymaya yetmez dedi senin Dr un medicanada ki alerji hocası mi deri testi de yapildi mi ayrıcaBizim kakada mukusluydu ve bebegim acayip gazliydi sürekli agrisi vardi redüktan madde pozitif geldi laktoz interolansi demek oluyomus oda her emmedeb önce relactaz damla kullaniyoruz inek sütü alerjisi negatif geldi zaten ikisi farkli seyler yogurt süt peynir laktozsuZ tüketiyorum ayrica sen ank dasin bildigim kadaryla bize taniYi medicanada esin hanim koYdu
Senn bebegindede anladigiim kadariyla laktoz interolansi var
Cnm sen ankarada mısın arkadaşım sami ulus hastanesi alerhi bölümüne gitti hemen deri testi yapmışlar neye alerjisi varsa çıkmış çok memnun kaldılar bi git istersenCanim bu mesele çok gıcık bizim kaka da mukus oluyor du zaman zman sonra kaka da kan lekesi oldu 3 4 kez sonra alerji bölümüne gittik kaka da reduktan madde pozitif çıktı ama Dr yinede süt alerjisi vardır diyemwyiz dedi ve gastrolojiye sevk etti orda ne bakılacak anlamadım geçen hafta sürekli hastanedeydik kızım inanılmaz huzursuz oldu bu hafta gitmedim oyüzden
Alerji dru degil canim normal cocuk dru bize damla verdi laktozsuz ürün tüketmemi söyledi oglum cok agri cekiyodu zaten anne sütü cok fazla iceriyo laktozu onu sindirsin diye damlada sizde agri olmuYo mu deri testi yapilmadi kanda bakti inek sütü alerjisi varmi diyeEvet ben ankaradayim canım çok aşikar laktoz intoleransi ama Dr bu tek başına sut alerjisi teşhisi koymaya yetmez dedi senin Dr un medicanada ki alerji hocası mi deri testi de yapildi mi ayrıca
Ah ah canım bende iyi bir araştırma hastanesine gittim güya ama benim Dr manyak çıktı kızımın görüntüsüne ve kilosu na bakıp senin bebeğin birsey yok sen fazla takılıyorsun lütfen sürekli bezini inceleme dedi arti test sonucu pozitif çıkmasına rağmen burdan kesin tanı koyamayiz Gastroenteroloji bölumune girmeniz herkes dedi şaka gibiCnm sen ankarada mısın arkadaşım sami ulus hastanesi alerhi bölümüne gitti hemen deri testi yapmışlar neye alerjisi varsa çıkmış çok memnun kaldılar bi git istersen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?