- 21 Haziran 2016
- 1.786
- 2.732
- 83
Sürekli takipte kalcan canım.. büyükler çocukların ağzına bişey vermeye bayılıyorlar.. ben şuan yalnız olduğum için sıkıntı olmuyor..herşeyini ben veriyorum.. ama bende eşimden korkuyorum.. o da kucağına aldığımı hemen çocuğun dudağına bileyler sürüyor kızıyorum.. tadına baksın diyor..nerden öğrendi hiç bilmiyorum.. kahvaltıya gitmiştik kız ağladı o sıra ben wc ye gittim geldiğimde kızım susmuştu.. meğersem emziğine recel sürmüş ağzına vermiş.. kıyameti kopardım.. tehdit ediyorum şimdi benden habersiz çocuğa bişey verirsen şikayet ederim seni diyorum.. hahahaaa..yazık garibim kızının masada oturacağı günü dörtgözlw bekliyorGönlünü aldım dün Canım, dedim bak alerjik reaksiyon gösterse neye olduğunu anlayamayız böyle her meyveyi vs. vermesen daha doğru olur diye. Ama annemi tanıyorum pek takmışa benzemiyor beni. Dediğim dedik bir karakter, olayı anlamadığından değil, kendi bildiğini yapmak istiyor. “birşey olmaz ne olacak, yer yer sebzeyi de yer benim oğlum, oo sen limona bayılırdın vs. ”....
Güya projeme odaklanırım o bebek bakarken diyordum şimdi gözüm arkada kalıyor. Hem bir yandan diyorum bizi o büyüttü haksızlık mı yapıyorum. Kafamda deli sorular
Tsk ederim canım.. bugün internette takıldım biraz.. bi tane alman sitesinde 5. Ay anneler bebekleri için menüleri paylaşmışlar.. aklım durdu resmen, püreler, çorbalar,çaylar, kaşık mamaları,üstüne anne sütü yada mama..ve bunların ölçüsüde 200 g.. 5 aylık bebekler o kadar şeyi nasıl yiyor anlamış değilim.. brnde kızım en az 5,5-6 aylık olsun diye bekliyorum.. o siteyi okuyunca acaba geçmi kaldım diyede pimpirik yapıyorum..
Ben internetten emim mindan ın listesini uyhulamayi dusunuyorum.yarın 2 tatli kaşığı başlıcaz insallahEk gıdaya başlayan anneler ilk ölçünüz nasıl oldu?? İnternette 1-2 çay kaşığıyla başlayın artırarak devam edin diyor..ayin sonunda 5,5 aylik olacagiz bende sebzelerden tatdirmaya baslamak istiyorum.. dr kontrolümüz ocak ortadinda, henüz elimizde örnek bir menümüz yok.. elinde örnek menü olan anneler paylasabilir mi??
Acele etme eninde sonunda yiyecekler. Bugun ypgurt verdim sonra kustu fazla verdim o yuzden oldu
Bizimkine de babasi puf demeyi ogretmisTeyzeleri salyamız yetmiyodu baloncuk yaparak tükürmeye başladık
Ay evet bende bu saçma zevk sorf benim etrafımdakilerde var zannediyordum. Geçen son anda yakaladım kızıma çikolatalı pastanın çikolatasından veriyolardı. Ey Allah ım sebepse alışsın vaktiyle herseye bunuda öbürü gibi mıymıy yetiştirme demesinlermi ay delircemSürekli takipte kalcan canım.. büyükler çocukların ağzına bişey vermeye bayılıyorlar.. ben şuan yalnız olduğum için sıkıntı olmuyor..herşeyini ben veriyorum.. ama bende eşimden korkuyorum.. o da kucağına aldığımı hemen çocuğun dudağına bileyler sürüyor kızıyorum.. tadına baksın diyor..nerden öğrendi hiç bilmiyorum.. kahvaltıya gitmiştik kız ağladı o sıra ben wc ye gittim geldiğimde kızım susmuştu.. meğersem emziğine recel sürmüş ağzına vermiş.. kıyameti kopardım.. tehdit ediyorum şimdi benden habersiz çocuğa bişey verirsen şikayet ederim seni diyorum.. hahahaaa..yazık garibim kızının masada oturacağı günü dörtgözlw bekliyor
Canım ben aptamil veriyodum çok kaka yapınca sma vermeye başladım sütü emdiği gibi kaka yapıyordu ishal yapınca sma ya geçtim kakasını bi kez yapıyor ama şimdi de yeşil acaba neden kiBende sma kullandigimda hep kina gibi yemyeşil yapti. Aptamile geri döndük. Yaklasik 2 haftadir kasik mamasi gunde bir kez veriyorum. Bir kez havuç verdim. Bugünde 3 gün kuralıyla yoğurt vercem ana gaz yapar diye az vericem
İyi gunler arkadaslar kehribar kolyesi alanlar hangi siteden ve hangi modelini aldiniz acaba memnun kalanlar cevaplarsa cok sevinirim
Canım ben hep sma veriyorum kakasi hep yesil mamadanmi degilmi bilmiyorum ama doktor sorun yok dedi yesil yapmasinaSlm kızlar nasılsınız kızlar benm kız 4 buçuk aylık sütüm tam gitti zaten artık emmek de istemiyo aptamil veriyodum çok gaz yaptı bide ishal olunca sma ya geçtim şimdi onu veriyorum günde 2 kez yapıyor ama bugün kaka koyu yeşildi acaba mamadan mi disten mı bilemedim dışı çok kaşınıyor salyalı çok akıyor 4 buçuk aylıkken ek gıdaya başlayan var mı kaşık mamalar var acaba ondan mı başlasam
Of of anlamıyorlar benim annem yemek olayina karismiyor dogrusu neyse onu yap diyor ama demin aradi uyutmays calisiyorum diye cocugu al ayaginda salla diyip duruyor her geldigindede aynisi 5bucuk aydir sallamaya alismasin diye hic sallamadim cunku oglumda cok cektim sallama konusunda anlamiyor boyle dahami iyi diyor gecen eltim kizimin agzina pat diye pudra sekeri sürdü cocugun ilk tanistigi gida o oldu verme dedim guzel bir dille karsiyim ben dedim kırmak istemiyorum ah kızım anan sana birsey verdirmiyor yoksa ben neler yediririm sana diyo kendi 3aylikken bebegine herseyi veriyormis bir kere bile meyve puresi yapmamis hep marketten hazir kavanozlardan almis yogurt hic mayalamadim hazir yogurt aldim yedirdim kahvaltisini cayla karistirip yedirdim doktor sen bu cocugu neyle besledin cok iyi yapmissin hep boyle devam et demis şaka gibi gecende parmagini cocugumun agzina sokmus cocuk nasil emiyor bir bagirdim napiyorsun diye elim temiz diyor dislerine bakmak istemis dunde gelmis bu cocugun boyu kısa mı hic uzamiyor sanki diyor delirmemek elde degilİyi akşamlar kızlar , bugün anneme çok bozuldum. Malum eşim iş seyehatinde. Hem biz yalnız kalmayalım hem annem torunuyla zaman geçirsin diye anneme sürpriz gibi birşey yaptık yanınıza geldi ama çocuk büyütme konusunda hep bildiğini yapıyor, uyarırsam kötü, bilmiş oluyorum. Kucak, sallama, bez bağlama vs. herşeye karışıyor.Neyse hadi kırmayım dedim hep şimdiye kadar. O kadar anlattım ek gıda tatmaya sebzeyle, öğlen öğününden önce geçeceğimizi ama daha erken olduğunu vs. az önce çocuğunun ağzına gizlice portakal sıkarken yakaladım. Anne yapma falana kalmadı, sizi kim büyüttü? Sizin gibi çocuk büyütmekte ne var? Herşeyiniz hazır elinizin altında, biz böyle mi büyüttük, siz herşeyi biliyorsun, madem beni niye çağırdınız vs..
Alınganlık yaptı gözleri doldu , bu sefer üzüldüm ama geri adım atmak istemiyorum. Offff. Ama karışmasam düzenimize okuyacak, 10 gün sonra o gidince ben uğraşacağım. İçim şişti. Üstelik düşünüyorum başka neler denetti acaba. 3 gün kuralı bilmem ne hak getire...
bizimki de o şekilde gülümsüyor :)Bizimde bi donem oyle oldu. Hâlada sabahları pek konuşmaz gülümsüyor sadece. Her zaman sesle gülmüyor. Gülerkende utanır gibi başını çeviriyo :)
Of of anlamıyorlar benim annem yemek olayina karismiyor dogrusu neyse onu yap diyor ama demin aradi uyutmays calisiyorum diye cocugu al ayaginda salla diyip duruyor her geldigindede aynisi 5bucuk aydir sallamaya alismasin diye hic sallamadim cunku oglumda cok cektim sallama konusunda anlamiyor boyle dahami iyi diyor gecen eltim kizimin agzina pat diye pudra sekeri sürdü cocugun ilk tanistigi gida o oldu verme dedim guzel bir dille karsiyim ben dedim kırmak istemiyorum ah kızım anan sana birsey verdirmiyor yoksa ben neler yediririm sana diyo kendi 3aylikken bebegine herseyi veriyormis bir kere bile meyve puresi yapmamis hep marketten hazir kavanozlardan almis yogurt hic mayalamadim hazir yogurt aldim yedirdim kahvaltisini cayla karistirip yedirdim doktor sen bu cocugu neyle besledin cok iyi yapmissin hep boyle devam et demis şaka gibi gecende parmagini cocugumun agzina sokmus cocuk nasil emiyor bir bagirdim napiyorsun diye elim temiz diyor dislerine bakmak istemis dunde gelmis bu cocugun boyu kısa mı hic uzamiyor sanki diyor delirmemek elde degil
Yogurt denedin mi canim? Benim kiz pek sevmedi ya öğürdüBakicinin en güzel tarafı çocuğu yatırıp tv izlemiyor. Uyanık olduğu süre boyunca oyun oynuyorlar kucaginda gezdiriyor çocuk sarkilari dinletiyor konuşuyor. Kızım uyuyunca ev işlerini yapıyor. Uyanır uyanmaz elindeki işi bırakıyor. Telefonda uzun konuşuyordu o konuda uyardım sadece. Rabbim iyi insanlarla karşılaştırın. Inşallah hep böyle iyi gider.
Daha vermedim. Dedigim gb esim bekle diyor. Bu cuma doktora gideceğiz. Ek gıdaya geçelim derse vereceğim. Deneme amaclı yapıyorum şimdilik. Tutturmakta sorun yaşıyorum da. Kutu sütle olanı beğenmedim. Bugün köy sütü aldım onunla deneyecegim. Alacağım kişiye bebeğe vereceğim dedim. Gebe olmayan hayvanın sütünden getirmiş. Bu daha faydalı olurmuş dedi. Ben köy sütünden yaptığım yoğurdu vereceğim sanırım. Bu sütten buzluga atacağım bebiş için. Kendimize mayalayacağım kızı uyuyabilirsem. Iyice oyun bebesi oldular uykuyu unuttular:))Yogurt denedin mi canim? Benim kiz pek sevmedi ya öğürdü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?