Olmaz mı canım yazık gece ağlayarak uyanıyor bazen karnına masaj yapıyorum benim alerji Dr U tam bir embesildi sağlıklı olduğum için fazla pimpirikli davranıyormusum bana böyle teshis koydu kanda falan birsey bakılmadi bize persembe başkent e gidecem bakalım. Birde sizin kaka da köpük oluyor muyduAlerji dru degil canim normal cocuk dru bize damla verdi laktozsuz ürün tüketmemi söyledi oglum cok agri cekiyodu zaten anne sütü cok fazla iceriyo laktozu onu sindirsin diye damlada sizde agri olmuYo mu deri testi yapilmadi kanda bakti inek sütü alerjisi varmi diye
Doktorumuz bize dönemsel demişti. 4.ayda hiç ses çıkarmadı. 5.aya girdik bıcır bıcır maşallah. Emerken bile konusuyor, ustunuz başımız süt oluyor :))) güzel şeyler anlatıyor herhalde. Kendimce ceviriyorum:)kızlar bir aydir kizim ses cikarmiyor, sadece ciglik atma ve mizirdanma var. Gulusleri de pek sesli degil. Onceden ses cikartirdi
Oluyodu canim cok agrili oluyodu emmek istemiOdu cocuk sende bebegini götür bi an önce laktaz enzimi almalari gerekiyo her emmeden önce yoksa agrilari oluyo iste o nasil dr ben anlamadm yani bize teshis koyan dr dedi cok agri yapar diyeOlmaz mı canım yazık gece ağlayarak uyanıyor bazen karnına masaj yapıyorum benim alerji Dr U tam bir embesildi sağlıklı olduğum için fazla pimpirikli davranıyormusum bana böyle teshis koydu kanda falan birsey bakılmadi bize persembe başkent e gidecem bakalım. Birde sizin kaka da köpük oluyor muydu
insallah bizimki de öyledir, böyle evde sessiz sinema oynuyor gibiyiz. 5 aylik olmak uzereyizDoktorumuz bize dönemsel demişti. 4.ayda hiç ses çıkarmadı. 5.aya girdik bıcır bıcır maşallah. Emerken bile konusuyor, ustunuz başımız süt oluyor :))) güzel şeyler anlatıyor herhalde. Kendimce ceviriyorum:)
Slm kızlar nasılsınız kızlar benm kız 4 buçuk aylık sütüm tam gitti zaten artık emmek de istemiyo aptamil veriyodum çok gaz yaptı bide ishal olunca sma ya geçtim şimdi onu veriyorum günde 2 kez yapıyor ama bugün kaka koyu yeşildi acaba mamadan mi disten mı bilemedim dışı çok kaşınıyor salyalı çok akıyor 4 buçuk aylıkken ek gıdaya başlayan var mı kaşık mamalar var acaba ondan mı başlasam
Bizimde bi donem oyle oldu. Hâlada sabahları pek konuşmaz gülümsüyor sadece. Her zaman sesle gülmüyor. Gülerkende utanır gibi başını çeviriyo :)insallah bizimki de öyledir, böyle evde sessiz sinema oynuyor gibiyiz. 5 aylik olmak uzereyiz
Ya bu anneler kv ler neden her seye mudahale eder anlamiyorum. Sen zamaninda buyuttun ama simdi devir degisti, bebekler hep alerjik, dogal yiyecek kalmadi nerdeyse. Ne bu israr anlamiyorum. O portakali icse ne icmese ne hayret bisey. Portakala benim bile alerjim var yiyince egzama yapiyo, bebeklere de pisik yapiyo diye biliyorum belli bir aydan once. Insallah bisey olmaz.İyi akşamlar kızlar , bugün anneme çok bozuldum. Malum eşim iş seyehatinde. Hem biz yalnız kalmayalım hem annem torunuyla zaman geçirsin diye anneme sürpriz gibi birşey yaptık yanınıza geldi ama çocuk büyütme konusunda hep bildiğini yapıyor, uyarırsam kötü, bilmiş oluyorum. Kucak, sallama, bez bağlama vs. herşeye karışıyor.Neyse hadi kırmayım dedim hep şimdiye kadar. O kadar anlattım ek gıda tatmaya sebzeyle, öğlen öğününden önce geçeceğimizi ama daha erken olduğunu vs. az önce çocuğunun ağzına gizlice portakal sıkarken yakaladım. Anne yapma falana kalmadı, sizi kim büyüttü? Sizin gibi çocuk büyütmekte ne var? Herşeyiniz hazır elinizin altında, biz böyle mi büyüttük, siz herşeyi biliyorsun, madem beni niye çağırdınız vs..
Alınganlık yaptı gözleri doldu , bu sefer üzüldüm ama geri adım atmak istemiyorum. Offff. Ama karışmasam düzenimize okuyacak, 10 gün sonra o gidince ben uğraşacağım. İçim şişti. Üstelik düşünüyorum başka neler denetti acaba. 3 gün kuralı bilmem ne hak getire...
Canım onlar bizlerle kıyaslıyor.. sizi biz böyle büyütmedik diyorlar.. hepimizin farklı düzeni var Biz bu düzenden çıkmak istemiyoruz bu seferde çok bilmişlik oluyor.. 10 günden bişey olmaz herhalde sadece takip et ne yedirdiğine.. canım annem benim yanıma geldiğinde 2 kere bilmişlik yaptım ,aslında korktum ve korkumdan anneme sesim yükseldi..hala içim acıyor, aklıma geldikçe kızıyorum kendime o davranışım için.. defalarca özür diledim, annem önemli değil kızım, sen korktuğun için oldu falan diyor ama nafile hala affedemiyorum kendimi.. şuan yazarken bile gözlerim doldu...İyi akşamlar kızlar , bugün anneme çok bozuldum. Malum eşim iş seyehatinde. Hem biz yalnız kalmayalım hem annem torunuyla zaman geçirsin diye anneme sürpriz gibi birşey yaptık yanınıza geldi ama çocuk büyütme konusunda hep bildiğini yapıyor, uyarırsam kötü, bilmiş oluyorum. Kucak, sallama, bez bağlama vs. herşeye karışıyor.Neyse hadi kırmayım dedim hep şimdiye kadar. O kadar anlattım ek gıda tatmaya sebzeyle, öğlen öğününden önce geçeceğimizi ama daha erken olduğunu vs. az önce çocuğunun ağzına gizlice portakal sıkarken yakaladım. Anne yapma falana kalmadı, sizi kim büyüttü? Sizin gibi çocuk büyütmekte ne var? Herşeyiniz hazır elinizin altında, biz böyle mi büyüttük, siz herşeyi biliyorsun, madem beni niye çağırdınız vs..
Alınganlık yaptı gözleri doldu , bu sefer üzüldüm ama geri adım atmak istemiyorum. Offff. Ama karışmasam düzenimize okuyacak, 10 gün sonra o gidince ben uğraşacağım. İçim şişti. Üstelik düşünüyorum başka neler denetti acaba. 3 gün kuralı bilmem ne hak getire...
Ek gıdaya başlayan anneler ilk ölçünüz nasıl oldu?? İnternette 1-2 çay kaşığıyla başlayın artırarak devam edin diyor..ayin sonunda 5,5 aylik olacagiz bende sebzelerden tatdirmaya baslamak istiyorum.. dr kontrolümüz ocak ortadinda, henüz elimizde örnek bir menümüz yok.. elinde örnek menü olan anneler paylasabilir mi??
Ek gıdaya başlayan anneler ilk ölçünüz nasıl oldu?? İnternette 1-2 çay kaşığıyla başlayın artırarak devam edin diyor..ayin sonunda 5,5 aylik olacagiz bende sebzelerden tatdirmaya baslamak istiyorum.. dr kontrolümüz ocak ortadinda, henüz elimizde örnek bir menümüz yok.. elinde örnek menü olan anneler paylasabilir mi??
Gönlünü aldım dün Canım, dedim bak alerjik reaksiyon gösterse neye olduğunu anlayamayız böyle her meyveyi vs. vermesen daha doğru olur diye. Ama annemi tanıyorum pek takmışa benzemiyor beni. Dediğim dedik bir karakter, olayı anlamadığından değil, kendi bildiğini yapmak istiyor. “birşey olmaz ne olacak, yer yer sebzeyi de yer benim oğlum, oo sen limona bayılırdın vs. ”....Canım onlar bizlerle kıyaslıyor.. sizi biz böyle büyütmedik diyorlar.. hepimizin farklı düzeni var Biz bu düzenden çıkmak istemiyoruz bu seferde çok bilmişlik oluyor.. 10 günden bişey olmaz herhalde sadece takip et ne yedirdiğine.. canım annem benim yanıma geldiğinde 2 kere bilmişlik yaptım ,aslında korktum ve korkumdan anneme sesim yükseldi..hala içim acıyor, aklıma geldikçe kızıyorum kendime o davranışım için.. defalarca özür diledim, annem önemli değil kızım, sen korktuğun için oldu falan diyor ama nafile hala affedemiyorum kendimi.. şuan yazarken bile gözlerim doldu...
Malesef onune gecemiyosun. Benim annemde kv demde ayni. Artik gozlemliyorum neyden tattirdiklariniGönlünü aldım dün Canım, dedim bak alerjik reaksiyon gösterse neye olduğunu anlayamayız böyle her meyveyi vs. vermesen daha doğru olur diye. Ama annemi tanıyorum pek takmışa benzemiyor beni. Dediğim dedik bir karakter, olayı anlamadığından değil, kendi bildiğini yapmak istiyor. “birşey olmaz ne olacak, yer yer sebzeyi de yer benim oğlum, oo sen limona bayılırdın vs. ”....
Güya projeme odaklanırım o bebek bakarken diyordum şimdi gözüm arkada kalıyor. Hem bir yandan diyorum bizi o büyüttü haksızlık mı yapıyorum. Kafamda deli sorular
Güvenmek zor birilerine, annem bile arkamdan iş çeviriyor. Kv. oğlundan çekinir, cesaret edemez belki. Annem hm diyor bildiğini okuyor, gidene kadar gözlerimi kapayıp idare edeceğim artık.Ben de projemle uğraşamıyorum aklım bebekte hep. Ya bırakıcam ya ne yapacağım bilmiyorum . Annem varken kolaylarım diyordum olmadı. Bana sormadan gizli saklı yaptığı için daha panik oluyorum.Ya bu anneler kv ler neden her seye mudahale eder anlamiyorum. Sen zamaninda buyuttun ama simdi devir degisti, bebekler hep alerjik, dogal yiyecek kalmadi nerdeyse. Ne bu israr anlamiyorum. O portakali icse ne icmese ne hayret bisey. Portakala benim bile alerjim var yiyince egzama yapiyo, bebeklere de pisik yapiyo diye biliyorum belli bir aydan once. Insallah bisey olmaz.
Sirf bu yuzden ucretsiz izne ayrilip her seyi kendim yedirmek istiyorum ama maddi acidan yapamiyorum. Kim bilir ne savaslar vercez ek gidaya gecince. Kv simdiden diyo corba sularindan vercem, tarhana yedircem falan. Tuz seker yasak desen anlicak mi, yok. Susuyorum o yuzden.
Dertlendim ben de valla kusura bakma. Bence anneni uzdun diye dusunme o seni uzmus. Annesi sensin o bebegin, senin sozunu dinlemeli kafasina gore hareket etmemeli bence.
Maalesef bu durumu herkes bi nebze yaşıyor büyükler bizi buyuttukleri şekilde bebeklerimizin de büyüyecegini düşünüyorlar. Bebeğim 2 aylık ti ve kayın Peder kızımın ağzına aşure verdi eşimle donduk kaldık eşim baba napiyosun diyince sizi başkası büyüttü sizi leylek ler mi getirdi diye eşimi azarladi inanin kızımı bırakıp tuvalet e bile gitmemiştim arkami döndüğümde ağzına birsey vermeye çalışıyorlardi üstelik minnacik bebek kahvalti sofrasında ağzına sucuk göturmeye çalışti ve kızım eliyle vurdu sucuk yere düştü isteDigin kadar uyar aynı lardi şimdi kara kara düşünüyorum buraya gelecekler Allah bilir ağzına neler tikilacak herkesin çocuk büyütme usulü başka ben büyüklerimizin bize bu konuda anlayışlı olmasını annenin istemediği şeyleri yapmamalarini istiyorumİyi akşamlar kızlar , bugün anneme çok bozuldum. Malum eşim iş seyehatinde. Hem biz yalnız kalmayalım hem annem torunuyla zaman geçirsin diye anneme sürpriz gibi birşey yaptık yanınıza geldi ama çocuk büyütme konusunda hep bildiğini yapıyor, uyarırsam kötü, bilmiş oluyorum. Kucak, sallama, bez bağlama vs. herşeye karışıyor.Neyse hadi kırmayım dedim hep şimdiye kadar. O kadar anlattım ek gıda tatmaya sebzeyle, öğlen öğününden önce geçeceğimizi ama daha erken olduğunu vs. az önce çocuğunun ağzına gizlice portakal sıkarken yakaladım. Anne yapma falana kalmadı, sizi kim büyüttü? Sizin gibi çocuk büyütmekte ne var? Herşeyiniz hazır elinizin altında, biz böyle mi büyüttük, siz herşeyi biliyorsun, madem beni niye çağırdınız vs..
Canım çok takmamak gerek.onlar da bizi büyüttü sonuçta.alerjik reaksiyon gösterirse tekrar deneyip yine bulursun.hayat okadar kısa ki onları kırmaya değmez.emin ol onlar da kötü birşey olsun istemez torunlarına.bizler daha robotik davranıyoruz aslında.herşey kuralına uygun olacak.plan program dahilinde.bazen de en azından onların yanında hayatı akışına bırakıp çok kasmamak gerek.ben ilk kızımda okadar çok kavga ettim ki annemle ,kayınvalidemle.hem kendimi hem onları yıpratmışım.rahat büyüyen çocuklar psikolojik olarak hayata daha rahat uyum sağlayabiliyor.herşey moda mod olacak diye birşey yok.Gönlünü aldım dün Canım, dedim bak alerjik reaksiyon gösterse neye olduğunu anlayamayız böyle her meyveyi vs. vermesen daha doğru olur diye. Ama annemi tanıyorum pek takmışa benzemiyor beni. Dediğim dedik bir karakter, olayı anlamadığından değil, kendi bildiğini yapmak istiyor. “birşey olmaz ne olacak, yer yer sebzeyi de yer benim oğlum, oo sen limona bayılırdın vs. ”....
Güya projeme odaklanırım o bebek bakarken diyordum şimdi gözüm arkada kalıyor. Hem bir yandan diyorum bizi o büyüttü haksızlık mı yapıyorum. Kafamda deli sorular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?