2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Canım geç oldu ama unu su ile çok az kavur başka bi yerde o arada minik minik doğradığın sebzeleri haşla. Haşlanınca kavurduğun unun içine suyuyla koy 5-10dk öyle pişir. Sonra blenderdan geçir ilk sefer olduğu için. İlk etapta zeytinyağı konur mu bilemiyorum ama aklıma şu takıldı 3 gün kuralına uymadan 2 sebzeyi birlikte vermeni neden önerdi doktor. Birde bugün okudum beyaz un bebeklerin yemeklerinde kullanılmamalıdır diye

Anneler bebeğinizi ne ile örtüyorsunuz? Battaniye ince geliyor diye uyku setini kullanmaya başladım. Uyku seti elyaf ya arada terletiyor. Bazen örme battaniye örtüyorum.
Kalın battaniye almıştım english home dan onj örtüyorum bayadır. Gündüzleri sıcaksa peluş battaniyesi var ince onlardan örtüyorum.

Direk açken vermemeni önererim. Doyurduktan 1 saat sonra dene. Ve ara öğün olduğu için açken dokunur belki
Sagol canim yarinda oyle veririm. Ama bence sevmediği için kusuyor..
Anneler bebeğinizi ne ile örtüyorsunuz? Battaniye ince geliyor diye uyku setini kullanmaya başladım. Uyku seti elyaf ya arada terletiyor. Bazen örme battaniye örtüyorum.
Gece uyku seti ortuyorum sicaklik düşüyor cunku. Gunduz orme battaniye ortuyorum

Sebzeleri buharda haslayarak 3er gun az az ver. Sonra corba yaparak ver. Meyvede verebilirsin sanirim elma rendesi, armut rendesi verebilirsin

Aynısı canım 1haftadır tam dönüyor hic tek bırakamıyorum kafamı cevirdigim an dönmüs oluyor bugün uyuttum koltukta bıraktım battaniyeyi koltugun yanına sıkıştırdım diger tarafınada yastıklar koydum mutfakta yemek yapıyordum biryandan abiye ders yaptırıyorum gittim baktım uyuyor 5dk sonra sesini duydum normalde hic acele etmem hemen gittim yanına ne göreyim battaniyeyi ustunden atmis yastiklari yere dusurmus yuz ustu donmus ayaklar boslukta belki 10sn gec kalsam asagı düsücekmis ve dahada korkuncu ya bogulsaydı cunku kafayı bikac dk fazla tutamiyor cok korktum bidaha besiginden baska yere yatirmam evde dün onu oynatirken parmagımı şıklattım bi baktım oda benim taklidimi yapıyor cok tatlı oldular yogurdu agzından püskürtüyor heryeri batıyor istemedigi zaman agzini kitliyor nefes alıp veriyor sık sık gözlerini kapatıyor :)

Canım benim nasıl mutlu oldum inşallah bu bebegini saglıkla kucagına almak nasip olur dualarım seninle

Günaydın kızlar oğlum yatmıyor kızımda ona çekecek sanırım kaçgündür uyumuyor sürekli uyanıyor mıkır mıkır 6 da ayaktayız..artık gücüm kalmadı ayakta uyur oldum dün esimle azcık sohbet edelim dedik benim gözler kayıyordu ..
yüretece koyanınız varmı oğlumu koymamıştım 13 aylıktı yürüdü. Kızımı koymak istiyorum belki biraz rahat ederim ama vicdan yapıyorum. Ekgıdaya başladık bi tatlı kaşıgı kadar veriyorum ilk üçgün yoğurt verdim bugünde havuç haşlayıp vericem

Kabak ve havucu anladım ama un çorbasına anlam veremedim, ben olsam un çorbası vermezdim. bir de ne kadar almış bebeğiniz?bu aylarda zaten fazla almıyorlar. Sebzeleri de buharda pişirip çatalla ezerek emdikten veya mamasını içtikten 1 saat kadar sonra vermenizi tavsiye ederim. Sonuçta bu ayda yiyecekler tadımlık doyumluk değil

Ben kendi bebekliğimden kalma pamuk yorgan ile örtüyorum hiç terletmiyor. Hatta büyük kızıma da ince pamuk yorgan yaptırdım. Yaşadığınız yerde var mı bilmiyorum ama burda pamuk yorgan yapan yerler var, elinizde pamuk yastık falan varsa verirseniz kaloriferli evler için ince yorgana dönüştürüyorlar.

Ben doktora sordum geçen gün destekli oturana kadar yürüteç yasak dedi. 7-7.5aydan sonra koyacaksanız koyarsınız dedi

Ahh kuzular bende dedigin gibi yaptim yastik koydum uyanik mutfaga gittim mutfakla salonda karsilikli goruyorum yani bi bakarim ki yastigin ustune çık sen tam uca kadar gel :) Kostum yetistim ama icim gecti resmen.
Ben daha hic ek gidaya baslamadim :/ Doktor da izinliymis kontrole gidemiyoruz hafta ici firsat bulunca artik şaka maka 6. Ayimiza girecegiz artik zor donem basliyor.

Benimde sutum artik yok gibi gunduzleri o yuzden mamayi cogalttim. Gecen eline dilimlenmis elma verdim bi yaladi bi yaladi elinden aldim arkamdan nerdeyse ayaga kalkacak nereye goturuyorsun der gibi :)

Yürütece karşıyım ben kullanmayacagım. Mama sandalyesini yürütec niyetine kullanirim yürümez ama sabit yanimda kalir :)
Artik almam lazim mama sandalyesinide bir haftadır esim sehir disindaydi sabah aksam ögle gece gunduz kizimla ben ilgilenince az daha kafayı sıyıracaktim ki esim geldi cok zormus yalnizlık..

Y Yellu Pamuk ananemi kaybettik ama ben gidemedim :'(

Başın sağolsun canım
Bende mama sandalyesi bakiyorum ne düşünüyorsun

Oyy kuzum başın saolsun Rabbim mekanını cennet etsin, sizede sabırlar versin.

Başın sağolsun cnm.. oğlumda öyle yapmıştım mama sandelyesine koyuyordum hep şimdi ikitane ve ikiside bebek.. mama sandelyemizde ebebekten almıştım 60 lira falandı gayette memnunum.arada kızımı koyuyorum..

Başın sağolsun canım
Bende mama sandalyesi bakiyorum ne düşünüyorsun
sagol canim. E bebekteki gibi basit birsey alacagim bende hatta baktim önunde oyuncagi var markasini unuttum simdi.

Oyy kuzum başın saolsun Rabbim mekanını cennet etsin, sizede sabırlar versin.
amin canim. Sagol

Sagol canim. Bende e bebekteki gibi basit bisi alacagim zaten. Evet senin ikiside bebek :-/ hayat cok zor olmali ama ikisi birden buyuyecek rahat edeceksin oda var.

Eki Görüntüle 2076211 Eki Görüntüle 2076212 kirmizi olan saglam gibi durmuyor birincisi daha saglam duruyor ayni ondan alacagim ben. Amine Busra
Inceledin mi canim sağlamlığı nasil bir de fiyatı nedir.
Geçen hafta sonu sobede ve english home da baktım.fiyatlari cok uygundu.ama cok sağlam gelmedi bana.devrilme riski korkutuyor beni.kizimda cok sağlamdı mama sandalyeniz ama şimdi öyle bir sey almaya kalksam cok pahalı.kararsizim ben de.cunku kimi cocuk hic mama sandalyesinde oturmak istemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…