2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Çığ olursa kararır diye düşünüyorum.

Ben hiç pişirmedim. Yellu irmikle pişiriyordu sanırım. Tarifin fotoğrafını çekip kaydetmiştim. Y Yellu irmikle meyveleri birlikte mi pisiriyordun?
Meyveleri küp küp doğruyodum mesela 1 elma 1 armut kabukları soyulmuş, 2.5su bardağı su koyup kaynatıyodum kaynayınca 1.5yemek kaşığı irmik koyuyodum. Meyveler ezilecek kıvama gelene kadar kısık ateşte pişiyo sonra blender ardından sıcak sıcak şişeleyip ağızlarını sıkıca kapatıp ters çeviriyodum. Soğuyuncada buzdolabına. 3 gün yedirebiliyorum. Ama ağzı açılan kavanoz o gün tüketilmediyse çöp

Meyve Çiğ olmaz ki kararır vitamin falan kalmaz, pişirmekte bana saçma geliyor en güzeli her defasında taze hazırlamak ama zor tabi :) minnacık porsiyonlar bebişe gerisi mideye:)

Kızlar lazer epilasyon yaptıran var mı? Yaza kadar en azından koltuk altımı bitireyim diyorum. Yaptıran olduysa hangi makina kaç seans ve sonuç nasıldı? Deneyimlerinizden yararlanabilir miyim?

Ya öğlen yaptığım çorbadan veriyorum yada hippin iyi geceler muhallebisi yada tahıllısından canım
Hergün çorba yapmaya gerek yok bence bir çorba yapıyorum üç gün yiyor onu benmari ısıtınca bozulmazki hemen et yok içinde

Kizlar selam size birsey daniscam bebegim 2 gundur degisik bir sekilde aglama krizlerine giriyor, herhangi bir rahatsizlik yok, alti temiz, karni tok, gazi yok gorunurde hersey yolunda ama 2 gundur bir tuhaf agliyor..bu durumda ne yapmaliyim sicim sicim gozyasi dokuyor kucaga alinca susuyor bir de bogazini yirtarcasina bir aglama hem psikolojik hem bedensel cok yoruldum 2 gundur dis mi cikariyordur baska ne olabilir

Ayy aynı valla çok yoruyor noldu ben de anlamadım nazar mı değdi noldu çocuğuma vızvız hiç durmuyor üst dişler mi geliyor noluyor bilmiyorum

Ayy aynı valla çok yoruyor noldu ben de anlamadım nazar mı değdi noldu çocuğuma vızvız hiç durmuyor üst dişler mi geliyor noluyor bilmiyorum
Ya ben de bilmiyorym canim babasi da ben de kafayi yemek uzereyiz cocuk aci ceker gibi agliyor bir de baya gozyaslari akiyor icim aciyor onu oyle gorunce kucakta susuyor gezdirince onun disinda ciglik cigliga bogazini yirticak gibi agliyor hic boyle degildi noldu 2 gunde ben anlamadim ilk aylar kolikti aglardi ama 3 aydan sonra gecmisti uslu bir cocuktu...insallah yarin gecer ne diyim

Her isitacagim seyi benmari usulu ilitirim sicak sicak kavanozlayinca bir kac gun yediriyorum ama tencerede yapmissam en fazla ertesi gune yediriyorum. Sonucta onlarin vitamine ihtiyaci var ve bekledikce vitamini kayboldugunu her yerde söyluyorlar.
Meyveleri bende pisirdim elma armut ayva az biraz irmik ve tarcin bayilarak yiyor onu yogurt corba puresi kaliyor ama meyvenin dibini siyiriyoruz :)
Avakoadoyu genelde sabah kahvaltisinda yumurtasina katiyorum az az veriyorum ince bir dilim kadar avakado bitene kadar hergun yediriyorum bitince yenisini alip onu olgunlastirana kadar 3-5 gun ara veriyoruz.

Dişi çıkıyordur kesin ağzına herşeyi böyle hırsla sokmaya çalışıyor mu

Peki gunde kac kez iciyo mama canim benimki ortalama 3 3bucuk saatte bir 120 aliyo ama gecesine gore degisiyo kac kez alacagi gece bazen bir bazen iki kez kalkiyo acligi icin ama onda bitirmiyo mamalari
Kaç kez ictigini bilmiyorum ama dedigim gibi suan 4 saat arayla 150 iciyor hatta bazen 3 saat. Gecede bu aralar 4 saatte bir iciyo ama bitirmiyo
Bebekler 45 dkdan sonra derin uykuya dalarmış. Memede ya da sallanarak uyumaya alıştıysa o dilimde uyanıyosa geri uykuya dalmayı beceremiyomuş ve anne beni tekrar uyut diye uyanıyomuş. Bizimde dün gecemiz fenaydı
Bunlari biliyorum. Baldan anneyi takip ediyodum bende ama her bebekte uymuyo canım

Gaz problemi devam ediyor olabilir mi? Kizim birkac gece ard arda bu sekildeydi. En son fitil atinca rahatliyodu. Ve gaz damlasi kullaniyoduk daha cok sıkıştırıyodu muhtemelen biraktik rahatladi. Kabizligimiz hâla var malesef

Bu aksam hosaf verdim. Yaninda yogurtlu corba. İlk kez de icmiyor ama cok ogurdu. Tam agzindaki pirincleri yutsun diye bir kasik daha verdimki cirpinmaya basladi esim kucagina alinca da kustu :/ cok moralim bozuk hic corbalari icmiyo. Sebze purelerini severek yemiyo napicam ben...

Kilosu x 150 (alt sinir)yada 200 (ust sinir)
Cikan sonucu gunluk ogun sayisina bolerek bir ogunde icmesi gereken

Misal kizim icin
8kg x 200 = 1600
24 saatte 4 saatte bir beslenme için 6 kez beslenme olur

1600/6 = 266 ust sinir her beslenme icin

8 x 150= 1200
1200/6=200 alt sinir
Ama benim kizim alt sinirinda altinda iciyo :)

Kızlar lazer epilasyon yaptıran var mı? Yaza kadar en azından koltuk altımı bitireyim diyorum. Yaptıran olduysa hangi makina kaç seans ve sonuç nasıldı? Deneyimlerinizden yararlanabilir miyim?

Daha önce lazere gitmiştim 6-7 seans ama hamilelik döneminde ağda yaptırınca lazerin pekte bir etkisi kalmadı. Lazerde de %100 bitmiyo zaten o yüzden philips lumea ya da braun alıcam 8-10 seans dan sonra 6 ayda bir falan anca çıkıyomuş, yorumlarda genellikle çok memnunlar, sende bir bak istersen. Defalarca güzellik merkezlerine para vericeğime bir kere kendim cihaz alırım, evimde temiz temiz kendim yaparım oh mis :) kafasındayım ama hadi hayırlısı bakalım.

Pütürlü verme canım. Alışana kadar iyice ezilmiş ver. Zamanla geçersin puturluye

Kaç kez ictigini bilmiyorum ama dedigim gibi suan 4 saat arayla 150 iciyor hatta bazen 3 saat. Gecede bu aralar 4 saatte bir iciyo ama bitirmiyo

Bunlari biliyorum. Baldan anneyi takip ediyodum bende ama her bebekte uymuyo canım
Her zaman aynı çocuğa da uymuyo canım. Bu gece de zor uyuduk nazar mı değdi anlmadım. Ama sanırım 2.diş geliyo dokundum deri incecik kalmış altında diş var resmen

Dişi çıkıyordur kesin ağzına herşeyi böyle hırsla sokmaya çalışıyor mu
Evet baya kasiyor dis yerini surekli biseyleri agzona goturuyor isiriyor falan
Gaz problemi devam ediyor olabilir mi? Kizim birkac gece ard arda bu sekildeydi. En son fitil atinca rahatliyodu. Ve gaz damlasi kullaniyoduk daha cok sıkıştırıyodu muhtemelen biraktik rahatladi. Kabizligimiz hâla var malesef
Bayadir yoktu canim kakada da problemiz yok cok sukur ama bilemiyorym ki
Bizimki de sebzeyi hic sevmedi
Bizimki altin yarisi kadar iciyor ama 3 saatte 1 yediriyoruz genelde belkide ondandir.
Ben pek takilmiyorum bu oranlara hicbirzaman benim bebegim bu oranlarda icmedi mamalarin arkasindada ucuk ml ler yaziyor her bebek farkli sonucta

Benm oglan da aynı tarif ettigin gibi canım kucaktan inmeyecek hiç aglıyo sanırsın bişey oldu öksürüyo artık aglamaktan,bizimde uykumuz 2-2.5saatte bir geliyo uyutuyorum sallanarak uyuyor bu arada ama en fazla 30dkka uyuyor fazlası yok bu ara iyiyce aglak oldu influenza gecirdik ondan sonra cocuk tamamiyle değişti bilmiyorum napcam.
Mama sandalyesine koyuyorum catlıyo aglicam diye hemen almak istemiyorum cünkü bu seferde aglayarak kucagıma gelmek istiyo ilkaki aglatmam gerekiyo cünkü bi evladım daha var onun işlerinide görmek zorundaym sadece bebegin etrafında dönemem ki umarm düzelirler bi an önce canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…