Ya öğlen yaptığım çorbadan veriyorum yada hippin iyi geceler muhallebisi yada tahıllısından canımHımm yatmadan önce mi veriyorsun ben hiçbirşey vermiyorum akşamları belki meyve olabilir ne veriyorsun o ögünde
Meyveleri küp küp doğruyodum mesela 1 elma 1 armut kabukları soyulmuş, 2.5su bardağı su koyup kaynatıyodum kaynayınca 1.5yemek kaşığı irmik koyuyodum. Meyveler ezilecek kıvama gelene kadar kısık ateşte pişiyo sonra blender ardından sıcak sıcak şişeleyip ağızlarını sıkıca kapatıp ters çeviriyodum. Soğuyuncada buzdolabına. 3 gün yedirebiliyorum. Ama ağzı açılan kavanoz o gün tüketilmediyse çöp
Meyve Çiğ olmaz ki kararır vitamin falan kalmaz, pişirmekte bana saçma geliyor en güzeli her defasında taze hazırlamak ama zor tabi :) minnacık porsiyonlar bebişe gerisi mideye:)Arkadaşlar, haftasonu zamanım varken ufak kavanozlara farklı sebze ve meyve püreleri yapacağım ama meyveleri nasıl yapıyorsunuz? Hangi türlü daha uzun süre bozulmadan kalır hazmı kolay olur veya besleyici olur? Elma ve armut ağırlıklı içine eser miktarda diğer meyvelerden karıştıracağım. Geçen ki sebze çorbamız çok iyi olmuştu . Teşekkürler tarif için.
Hergün çorba yapmaya gerek yok bence bir çorba yapıyorum üç gün yiyor onu benmari ısıtınca bozulmazki hemen et yok içindeYa öğlen yaptığım çorbadan veriyorum yada hippin iyi geceler muhallebisi yada tahıllısından canım
Ayy aynı valla çok yoruyor noldu ben de anlamadım nazar mı değdi noldu çocuğuma vızvız hiç durmuyor üst dişler mi geliyor noluyor bilmiyorumKizlar selam size birsey daniscam bebegim 2 gundur degisik bir sekilde aglama krizlerine giriyor, herhangi bir rahatsizlik yok, alti temiz, karni tok, gazi yok gorunurde hersey yolunda ama 2 gundur bir tuhaf agliyor..bu durumda ne yapmaliyim sicim sicim gozyasi dokuyor kucaga alinca susuyor bir de bogazini yirtarcasina bir aglama hem psikolojik hem bedensel cok yoruldum 2 gundur dis mi cikariyordur baska ne olabilir
Ya ben de bilmiyorym canim babasi da ben de kafayi yemek uzereyiz cocuk aci ceker gibi agliyor bir de baya gozyaslari akiyor icim aciyor onu oyle gorunce kucakta susuyor gezdirince onun disinda ciglik cigliga bogazini yirticak gibi agliyorAyy aynı valla çok yoruyor noldu ben de anlamadım nazar mı değdi noldu çocuğuma vızvız hiç durmuyor üst dişler mi geliyor noluyor bilmiyorum
Ben 2 günlük yaparım hep ısıtcağım zamanda cezvede ısıtırım tenceresini hiç ısıtmamHergün çorba yapmaya gerek yok bence bir çorba yapıyorum üç gün yiyor onu benmari ısıtınca bozulmazki hemen et yok içinde
Dişi çıkıyordur kesin ağzına herşeyi böyle hırsla sokmaya çalışıyor muYa ben de bilmiyorym canim babasi da ben de kafayi yemek uzereyiz cocuk aci ceker gibi agliyor bir de baya gozyaslari akiyor icim aciyor onu oyle gorunce kucakta susuyor gezdirince onun disinda ciglik cigliga bogazini yirticak gibi agliyorhic boyle degildi noldu 2 gunde ben anlamadim ilk aylar kolikti aglardi ama 3 aydan sonra gecmisti uslu bir cocuktu...insallah yarin gecer ne diyim
Kaç kez ictigini bilmiyorum ama dedigim gibi suan 4 saat arayla 150 iciyor hatta bazen 3 saat. Gecede bu aralar 4 saatte bir iciyo ama bitirmiyoPeki gunde kac kez iciyo mama canim benimki ortalama 3 3bucuk saatte bir 120 aliyo ama gecesine gore degisiyo kac kez alacagi gece bazen bir bazen iki kez kalkiyo acligi icin ama onda bitirmiyo mamalari
Bunlari biliyorum. Baldan anneyi takip ediyodum bende ama her bebekte uymuyo canımBebekler 45 dkdan sonra derin uykuya dalarmış. Memede ya da sallanarak uyumaya alıştıysa o dilimde uyanıyosa geri uykuya dalmayı beceremiyomuş ve anne beni tekrar uyut diye uyanıyomuş. Bizimde dün gecemiz fenaydı
Ya ben de bilmiyorym canim babasi da ben de kafayi yemek uzereyiz cocuk aci ceker gibi agliyor bir de baya gozyaslari akiyor icim aciyor onu oyle gorunce kucakta susuyor gezdirince onun disinda ciglik cigliga bogazini yirticak gibi agliyorhic boyle degildi noldu 2 gunde ben anlamadim ilk aylar kolikti aglardi ama 3 aydan sonra gecmisti uslu bir cocuktu...insallah yarin gecer ne diyim
Kilosu x 150 (alt sinir)yada 200 (ust sinir)Kilosuna göre ihtiyacını nasıl hesaplıyoruz? Benim oğlum her zaman fazla içiyor sanırım. Günde 1 kere öğlen ek öğün veriyoruz(sebze-et ve üstüne meyve) .3 kere 240, 1 kere de gece kalkıyor 225 ml içiyor. Doktoru doğduğundan beri büyümek istiyor diyip duruyor. Pre mama kullanmasak fazla kilolu olabilirdi.
Kızlar lazer epilasyon yaptıran var mı? Yaza kadar en azından koltuk altımı bitireyim diyorum. Yaptıran olduysa hangi makina kaç seans ve sonuç nasıldı? Deneyimlerinizden yararlanabilir miyim?
Pütürlü verme canım. Alışana kadar iyice ezilmiş ver. Zamanla geçersin puturluyeKilosu x 150 (alt sinir)yada 200 (ust sinir)
Cikan sonucu gunluk ogun sayisina bolerek bir ogunde icmesi gereken
Misal kizim icin
8kg x 200 = 1600
24 saatte 4 saatte bir beslenme için 6 kez beslenme olur
1600/6 = 266 ust sinir her beslenme icin
8 x 150= 1200
1200/6=200 alt sinir
Ama benim kizim alt sinirinda altinda iciyo :)
Her zaman aynı çocuğa da uymuyo canım. Bu gece de zor uyuduk nazar mı değdi anlmadım. Ama sanırım 2.diş geliyo dokundum deri incecik kalmış altında diş var resmenKaç kez ictigini bilmiyorum ama dedigim gibi suan 4 saat arayla 150 iciyor hatta bazen 3 saat. Gecede bu aralar 4 saatte bir iciyo ama bitirmiyo
Bunlari biliyorum. Baldan anneyi takip ediyodum bende ama her bebekte uymuyo canım
Evet baya kasiyor dis yerini surekli biseyleri agzona goturuyor isiriyor falanDişi çıkıyordur kesin ağzına herşeyi böyle hırsla sokmaya çalışıyor mu
Bayadir yoktu canim kakada da problemiz yok cok sukur ama bilemiyorym kiGaz problemi devam ediyor olabilir mi? Kizim birkac gece ard arda bu sekildeydi. En son fitil atinca rahatliyodu. Ve gaz damlasi kullaniyoduk daha cok sıkıştırıyodu muhtemelen biraktik rahatladi. Kabizligimiz hâla var malesef
Bizimki de sebzeyi hic sevmediBu aksam hosaf verdim. Yaninda yogurtlu corba. İlk kez de icmiyor ama cok ogurdu. Tam agzindaki pirincleri yutsun diye bir kasik daha verdimki cirpinmaya basladi esim kucagina alinca da kustu :/ cok moralim bozuk hic corbalari icmiyo. Sebze purelerini severek yemiyo napicam ben...
Bizimki altin yarisi kadar iciyor ama 3 saatte 1 yediriyoruz genelde belkide ondandir.Kilosu x 150 (alt sinir)yada 200 (ust sinir)
Cikan sonucu gunluk ogun sayisina bolerek bir ogunde icmesi gereken
Misal kizim icin
8kg x 200 = 1600
24 saatte 4 saatte bir beslenme için 6 kez beslenme olur
1600/6 = 266 ust sinir her beslenme icin
8 x 150= 1200
1200/6=200 alt sinir
Ama benim kizim alt sinirinda altinda iciyo :)
Benm oglan da aynı tarif ettigin gibi canım kucaktan inmeyecek hiç aglıyo sanırsın bişey oldu öksürüyo artık aglamaktan,bizimde uykumuz 2-2.5saatte bir geliyo uyutuyorum sallanarak uyuyor bu arada ama en fazla 30dkka uyuyor fazlası yok bu ara iyiyce aglak oldu influenza gecirdik ondan sonra cocuk tamamiyle değişti bilmiyorum napcam.Sabahları benim büyük oğlum okula gideceği için ben 7 de kalkıyorum ufaklık 15-20 dk içinde uyanıyor genelde emip geri uyuyor eğer gülüyorsa uyumayacaksa saat en erken 9:30 a kadar oynıyoruz sonra sallıyorum uyuyor 11:30 a kadar falan, bazen hiç uyanmıyor 10:30 da kalkıyoruz kahvaltıyı veriyorum 13:30 gibi mutlaka uykusu geliyor , uyumaya bazen direniyor gecikirse çok fena azıtıyor huysuzluk yapıyor , bu uyku 15:00 e kadar falan uzuyor bazen sonra çorba içiyor kalkınca aralarda hep emiyor ama , çorbadaki brokoli karnabahar çok gaz yapıyor onu anladım gece çocuğu rahatsız eden o, sonra akşam uykusunu uyuyor 19:00 gibi. Bu uykuz fazla sürmüyor sonrasında da hep kucakta gezecek hiç yere inmeyecek yatmayacak nasıl ıhhh diye bağırıyor boğazı tahriş oluyor öksürüyor o derece çok fena , hepimizin beli kopuyor 22:30 gibi uyutmaya çalışıyorumm artık ne Zman uyursa işte , alerji için zaditen damla vermişti doktor onu verirsem yarım saat içinde uyuyor çok rahat , araştırdım bu ilacı uyku düzeni oluşturmak veya kilo aldırmak iştah açmak için kullananlar varmış zararsız deniyor ama ben bir süre kullandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?