Ben yaptırmayı düşünmüyorum kesinlikle. Şu an 36.haftasında olan bi arkadaşıma %90 down sendromlu dendi. Allahtan bizim orda çabuk ulaştığımız iyi bi dr var. Aynı gün ona gitti. Adam 2.5saat ultrasonda bakmış. Burunda bi kemik olmazmış downlı çocuklarda. Sonunda sapasağlam bebek buna nasıl öyle derler demiş. Aynı şey görümcemin de başına geldi. Şu an 4 yaşında müthiş bir oğlu var. Ben hiçbir taramayı yaptırmıcam. Şeker yüklemesi falan dahil. Sadece aşılarımı yaptırırım o kadar.Günaydın hanımlar bende nasip olursa temmuz annesi olacağım.. ikili test hakkında bilgi verebilirmisiniz?? Bir sonraki randevuma kadar karar vermem gerektiğini söyledi drum.. ben ilk istemiyorum dedim ama dr bir sonraki randevuya kadar düşünün diye zaman tanıdı.. kafamda deli sorular..
Amin hepimiz sağlıklı bebişlerimize kavuşuruz İnşaAllah.. drum ikili testi açıkladı ve down sendromu için yapılacagını söyledi ve sorun olursa hemen gebeliğe müdahale ederiz deyince benim akıl uçtu gitti ve ben hemen istemiyorum dedim.. bu mucizeyi veren ben değilim ki yaşamasını sonlandırıyım.. yaptırmadamda pişman mı olurum acaba diye düşüno duruyorum..Ben yaptirmicam canım bir çok konu da okuyorum sonuç kötü çıkıp da hamileliği berbat olan daha sonra çocukları sağlıklı doğan insanlar . Ben Allaha Emanet bırakıyorum Bebeğimi bir sıkıntı olsa da aldırmam çevremdeki bir çok tanıdığım yaptırmadi yaptırmiyor. Rabbim hayırlısıni nasip etsin inşallah .
Ablam da hiç bir yeğenimde ikili test yaptırmamış.. son çocugunu 35 yaşında doğurdu.. Aklımı bulandırmak istemedim ve Allaha emanet ettim dedi..küçük bir sorun olsaydı 9 ayın tadını çukaramayacaktım dedi.. sanırım benim tercihte yaptırmamak yönünde olacak.. birtarafım istiyor bir tarafım istemiyor..Rabbim hepimizin hakkinda hayirlisini ve en güzelini versin.. tsk ederim cvp lariniz icin..Ben yaptırmayı düşünmüyorum kesinlikle. Şu an 36.haftasında olan bi arkadaşıma %90 down sendromlu dendi. Allahtan bizim orda çabuk ulaştığımız iyi bi dr var. Aynı gün ona gitti. Adam 2.5saat ultrasonda bakmış. Burunda bi kemik olmazmış downlı çocuklarda. Sonunda sapasağlam bebek buna nasıl öyle derler demiş. Aynı şey görümcemin de başına geldi. Şu an 4 yaşında müthiş bir oğlu var. Ben hiçbir taramayı yaptırmıcam. Şeker yüklemesi falan dahil. Sadece aşılarımı yaptırırım o kadar.
Benım hep solum agrıyo bebegımde solumda rahım buyudugu ıcın de agrın oluyo olabılır. Cok nadır sag tarafıma da agrı gırıyo ama kasık agrısı olsun butun agrılarımı solumdan hıssedıyorumRahmin sağ tarafında arada ağrı oluyo tek taraflı ağrı yaşayan var mı böyle kızlar gitsem mi dr a ?
Benım hep solum agrıyo bebegımde solumda rahım buyudugu ıcın de agrın oluyo olabılır. Cok nadır sag tarafıma da agrı gırıyo ama kasık agrısı olsun butun agrılarımı solumdan hıssedıyorum
Benimde oluyo canim ozellikle uzaninca normalde doktorlar sol tarafa dogru yatin derler bebegin gelisimi icin ama uzandigim gibi batmalar oluyoRahmin sağ tarafında arada ağrı oluyo tek taraflı ağrı yaşayan var mı böyle kızlar gitsem mi dr a ?
Ben kendimi biliyorum canım en ufak bir olumsuzluk olsa allah korusun ben hamileliğim de kendimi toparlayamam nu şekilde içim rahat benimAmin hepimiz sağlıklı bebişlerimize kavuşuruz İnşaAllah.. drum ikili testi açıkladı ve down sendromu için yapılacagını söyledi ve sorun olursa hemen gebeliğe müdahale ederiz deyince benim akıl uçtu gitti ve ben hemen istemiyorum dedim.. bu mucizeyi veren ben değilim ki yaşamasını sonlandırıyım.. yaptırmadamda pişman mı olurum acaba diye düşüno duruyorum..
gördüm canım onları da araştırdım sorucam eczaneye bu dramamine iyi geldi en azından çalışabiliyorum :)elmol bak canim belki iyi gelir sanada
aynen öyle hele eşim kalabalık ortamda yapınca çok utanırdım şimdi benim başımdaMeraba arkdaslar.. Bel kalca agrisi bendede oluyor zaten belimde fitik var . gegirme flnda oluyor normalde en giciknoldugum seydir esim yapimca bile kizardim simdi bende engel olamiyorum .
Benim de sol tarafta bi ağrı sürekli. Merdiven falan çıkarsam şiddetleniyor hatta. Ama normal diye biliyorum. Yer açıyor kuzular kendilerineRahmin sağ tarafında arada ağrı oluyo tek taraflı ağrı yaşayan var mı böyle kızlar gitsem mi dr a ?
En güzeli gerçekten. Ama eğer olumsuz bir durumda gebeliği sonlandırma düşüncen varsa o zaman yaptır. Diğer durumda zaten tedavisi yok yaptırsan ne yaptırmasan ne. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşaallahAblam da hiç bir yeğenimde ikili test yaptırmamış.. son çocugunu 35 yaşında doğurdu.. Aklımı bulandırmak istemedim ve Allaha emanet ettim dedi..küçük bir sorun olsaydı 9 ayın tadını çukaramayacaktım dedi.. sanırım benim tercihte yaptırmamak yönünde olacak.. birtarafım istiyor bir tarafım istemiyor..Rabbim hepimizin hakkinda hayirlisini ve en güzelini versin.. tsk ederim cvp lariniz icin..
ben bilerek fazla merdiven çıkmıyorum. illa olacak diye kaide yok ama görümcem daha tüp bebek yaptırdı tuttuğunu öğrendi misafirliğe gitmiş 6 kat merdiven çıkmış birkaç gün sonra düşük yaptı..Benim de sol tarafta bi ağrı sürekli. Merdiven falan çıkarsam şiddetleniyor hatta. Ama normal diye biliyorum. Yer açıyor kuzular kendilerine
Yaa çok geçmiş olsun çok üzüldüm. Tabi çok çıkmamak lazım. Ben zaten evden pek çıkmıyorum da kayınvalidemlere gidince mecburiyet oluyorben bilerek fazla merdiven çıkmıyorum. illa olacak diye kaide yok ama görümcem daha tüp bebek yaptırdı tuttuğunu öğrendi misafirliğe gitmiş 6 kat merdiven çıkmış birkaç gün sonra düşük yaptı..
benimde annem 4. katta oturuyo ama öğrendikten sonra 2 hafta gitmedim 3. haftada gittimYaa çok geçmiş olsun çok üzüldüm. Tabi çok çıkmamak lazım. Ben zaten evden pek çıkmıyorum da kayınvalidemlere gidince mecburiyet oluyor
Devlet yazdı cnm.ihmal etme. Lejelenmn normal olmayabilirCanım raporu hangi hastaneden çıkarttın? Özel hastane mi, devlet hastanesi mi, araştırma mı? Devlet hastanesindeki doktor bana eğitim araştırmalardan çıkartıcaksın dedi. Ta oraya gitmek zor geliyor. Dün akşam da nokta şeklinde kırmızı leke oldu. Ayağa kalkmıyorum şuan endişeliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?