2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

İlk bebek mi sizin?
İlk oğlumu 16+larda hissetmiştim ilk kez pıt pıt şeklinde,
Bu 2. olduğu için 12.haftadan itibaren hissedebileceğimi söylemişti dr, usg ye göre 13e girdik, ve sanki bugün ilk defa hissettiğimi düşünüyorum, çok güzel çok özel bir his, Rabbim sağlıkla yaşatsın herkese

Bu nasil vicdansizlik hamile kadin hirpalanir mi..bence acile git bi bebegine baktir herseyden once..hata sende de olsa nedemek el jaldrmak ay cok sinirlendim bende
doktorluk bişeyim yok aslında sadece kolum ve kaburgam agırdı bide ağlamaktan ateşim cıktı.bebeğim için korktum ama çok şükür kanamam falan yok. sagol canım
hep böyle değil çok nadir oluruz böyle ama bu sefer durumu büyüttük
Ben de sinirlendim ama ondan daha fazla üzüldüm.. OxyGeN çalışıyor musun?
çalışıyorum arkadasım
neyin doğru olduğunu bilmiyorum
bende konusmak için ailesini aradım aslında ama uzak oturuyoruz sonra gelmeyin die aradım. zaten böyle kapanmaz konu hayırlısı
ben bebeğimi aldırmayı asla dusunemem aramız iyi degil evet ama benim tek varlıgım bebeğim çok mutsuzum suan ona bısey olursa yasayamam. biz topalanırız ama bu yasadıklarımı unutmam. aslında ne yapmam gerektiğini bilmiyorum

Bu arada durum rapor alacak kadar ciddi mi? Bir yerine bişey oldu mu?
olmadı aslında kolum agrıyo sadece
bu durumda hirpalanmasina

Evet canim bende uzuldum..ya Rabbim bizlere bahsetmis mucizesini anne olmak icin neler ceken insanlar var hamile kadinada vurulmaz ya
Bu nasil vicdansizlik hamile kadin hirpalanir mi..bence acile git bi bebegine baktir herseyden once..hata sende de olsa nedemek el jaldrmak ay cok sinirlendim bende

nadir oluyor böyle ama büyütüyoruz işte. bu sefer fazla sinirlendik hamile olmama ragmen beni çok hırpaladı. çalışıyorum canım.
[QUOE="yesilbalon, post: 49338435, member: 719242"]Ben de sinirlendim ama ondan daha fazla üzüldüm.. OxyGeN çalışıyor musun?[/QUOTE]

konusuruz sanıyorum zaten ailesini aradım o sınırle

Beni üzen hamile old halde bu kadar sinirlenebildi beni itip kaktı. Ciddi bir sorun yok. Uyuyodu kalk yemek yiyelim dedim mutfaga gittim geldim uyumus yine hızli seslendim mac var demistin hadi saat 7 oldu dedim. Ne bagriyosun gerizkali dedi. Sonra gitti masada kendine yemek koydu yedi. bende laf ettim ben seni kaldırıyorum sen kendin gelip yiyorsun die sacma sapan uzadı gitti. şuan daha sakinim yemek hazırladı. ama yicek tadım yok. ilgileniyor sözde ama bir özür bile duymadım.

Canim ne dicegimi bilemedim gecmis olsun..darp raporu alirsin acildende suan bebisini aglayip dahada uzme..istersen bi muayene ol..bu adam hicmi dr gelmedi seninle nekadar kiymetli birseye sahip oldugunun farkinda degil..
geldi ama hiç heyecanlanmadı diyebilirim. sadece kalp atıslarında hosuna gitti. onu da anlyorum erkekler kucagına alana kadar sahip olmazmıs ama bu kadar dusuncesızlıkte fazla

İlk canım Amiiin inşallah. seni sağlık ocağından çağırdılar mı? ben çarşamba gideceğim de neler yapılıyor merak ettim detaylı tahlil dedi de doktor

Bu nasil bir vicdansizliktir? Kimsenin baska bir insana (hatta tum canlilara) siddet uygulamaya hakki yoktur. Allah askina ikimiz de sucluyuz demeyin, konu ne olursa olsun ciglik cigliga kavga etseniz, hakaret etseniz vs bile yine de size kesinlikle elini kaldirmamaliydi. Kimseye bosan diyemem, haddime degil ama ben olsam bosanirdim. Lutfen once kendinize deger verin, ve kimsenin size kotu davranmasina izin vermeyin.

Gebelikteki degeri nedir tam bilemiyorum ama bir ara dahiliye dr yaninda calismistim 120den sonrasi seker icin riskli derdi..bakalim senin drun ne dicek bizimde bilgimiz olur canim..umarim sonuc iyidir..
Bilgilendirirm mutlaka canım umarım iyidir cok sağol
Görmeden tekar yazdım
Amiiiiin,
ben daha önce gebelik zehirlenmesi de yaşadığım için ekstra hassas yaklaşıyorlar, haftaya bir profesöre gidicem inşAllah, ondan aldığım bilgileri mutlaka paylaşıcam

Bekliyoruz canımm

OxyGeN işte kır parçala sonra tamir etmeye çalış. gerçekten çok gereksiz bir konuymuş. bu zamanlar duyma dediklerimi de. hormonlar tavan söylenip duruyoruz huysuz da olabiliyoruz çekilmez de olabiliyoruz. ama bu elimizde değil ki. benden sana tek bir tavsiye kendini ezdirme. baştan nasıl gitti bilmiyorum ama baştan nasıl giderse devamı da öyle gelir. sevgilerrr

İlk canım Amiiin inşallah. seni sağlık ocağından çağırdılar mı? ben çarşamba gideceğim de neler yapılıyor merak ettim detaylı tahlil dedi de doktor

Muhtemelen hissetmene birazcık daha vardır
Sağlık ocağına bir kaç hafta önce gittim ben, tam kan bakıldı, uzun uzun sohbet ettik ebemizle, çok bilgili sağolsun drumdan daha çok bilgi veriyor, yiyeceklerim yapacaklarım hakkıdinda

inşallah geç kalmamışımdır ben kızken yaşadığım yere gidip ıkametgah aldım bu tarafa falan anca gidebilcem..
gerçekten çok heyecanlı bi süreç :)

konusuruz sanıyorum zaten ailesini aradım o sınırle

Beni üzen hamile old halde bu kadar sinirlenebildi beni itip kaktı. Ciddi bir sorun yok. Uyuyodu kalk yemek yiyelim dedim mutfaga gittim geldim uyumus yine hızli seslendim mac var demistin hadi saat 7 oldu dedim. Ne bagriyosun gerizkali dedi. Sonra gitti masada kendine yemek koydu yedi. bende laf ettim ben seni kaldırıyorum sen kendin gelip yiyorsun die sacma sapan uzadı gitti. şuan daha sakinim yemek hazırladı. ama yicek tadım yok. ilgileniyor sözde ama bir özür bile duymadım.[/QUOTE]
Canım bu hamilelik döneminde annelerde sinirli gergin olabiliyor eed ne derece olduğunu bilemem kavganın sende üzerine gittim diyosun ikinizde de hata var sanırım ama eşin keşke el kaldırmasaymış hoş olmamış hamile olmanın dışında eşisin sakin zamanınızda konuşun her evde kavga olur polyanalık yapmaya gerek yok ama eşinde sende eğer kendinizi törpüleyemeyecekseniz eşin tutumuna devam eder mi die konuşun bebiş doğduğunda bebiş mutsuz olucaksa uzatmanın anlamı yok çünk bir meleği strese sokmaya hiç gerek yok sakinken konuşun inşallah hakkında hayırlısı olur canım

OxyGeN
Canım bu hamilelik döneminde annelerde sinirli gergin olabiliyor eed ne derece olduğunu bilemem kavganın sende üzerine gittim diyosun ikinizde de hata var sanırım ama eşin keşke el kaldırmasaymış hoş olmamış hamile olmanın dışında eşisin sakin zamanınızda konuşun her evde kavga olur polyanalık yapmaya gerek yok ama eşinde sende eğer kendinizi törpüleyemeyecekseniz eşin tutumuna devam eder mi die konuşun bebiş doğduğunda bebiş mutsuz olucaksa uzatmanın anlamı yok çünk bir meleği strese sokmaya hiç gerek yok sakinken konuşun inşallah hakkında hayırlısıolur canım

Ne denir, ne söylenir bilemiyorum. Eşinizi iletişimini bilen en iyi sizsiniz. Benim için "gerizekalı" kelimesi bile bir şiddet ve üstüne kapatabilecegim bişey değil. Buyuk bir saygi eksikligi. Sen bu fırsatı ona vermemelisin ve bir sınırın olmalı. Evliliğini saygı, sevgi çerçevesinde yurutebilmen için bu durumu çok çok abartan lazım. Bu bosan demek değil. Ama anlayacağı şekilde davran. Sesini çıkarmadığın üstünü kapattığın surece kabul etmiş olursun ve dahası gelecektir. Bu firsati bu izni ona vermemelisin. İnsAllah davranışlarını huylarını torpuleyebilecek bi kişiliktedir esin. Zor bir durum ve anlattığın sey, senin ve bebeğin için endişe verici bir durum. Allah yardimcin olsun insAllah.

OxyGeN cnm bebek için kendini topla.kesinlikle bidaha böyle bişi yaşamak istemiyrsan kesin sert bir tavır koy anlıcağı dilden yoksa bidaha basına gelir allah korusun

Sevgili OxyGeN
Evet eşler birbirlerini tolere etmeli. Çoğu zaman da bu misyon MAALESEF kadına düşüyor. Evet her evliliğin yapısı birbiriyle karşılaştırılamayacak derecede özeldir.
Ama hakaret şiddet yalan... Tolere edilmez hangi şartlarda olursa olsun bir haklılığı yok ..!! Yok sen de tepki vermişsin yok hamile gerginliğindeymişsin vs vs.. Sen iyiyken herkes iyi olur zaten ama sen kötüyken taşıyorsa adamdır o...
Hani Ar damarı çatlamışsa derler ya hani o yüz bir kere yırtılıp saygı sınırı aşılmazsa ufak çaplı şiddet başlamışsa bir süre sonra normalleşir. Tepki görmezse.. Bazı insanlar için tepki göstermek de yetmez. Tamamen kesip atmanız gerekir bence. Ama bu durum bebeğiniz olduktan sonra devam eder mi? Ben babası annesine şiddet uygulayan bir evladım. öyle durumlarda çocuk bedenimle annemin önüne geçerdim. Bu ne ağır bir psikolojidir bunu ancak yaşayan bilir. Babam bize hiç şiddet uygulamadı ama anneme eziyeti hakaretleri arada tartaklamaları... Hala kin duyarım babama üstelik mecburiyetten aynı evde yaşıyoruz. Anneme de öfkeliyim. Çünkü güçlü bir kadın olamayıp babama karşı duramadığından. Hee birde annem evladım için katlanıyorum derdi. Hiç kimse lütfen bir eziyete katlanmanın ağırlığını küçücük omuzlara yüklemesin. Çocuklar için hiç birşeye katlanmayın. Katlanıyorsanız susun.
Ben sana doğru bildiklerimi yazdım. Yolunu bulacak olan sensin... İnşallah herşeyden önce kendin için ve bebeğin mutluluğu için doğru adımları atarsın.

Benim 87gelmiş çok mu ki?
Yok canım benimde 103 tü 2 gün sonra 105 geldi doktorum 95 altı normal demişti 1 haftadır tatlı ve karbonhidrat pek tüketmedim dün tekrar baktırdım çok şükür 91 e düşmüş ama seninki normal

Canım açlık şekerinde sınır 100 diye biliyorum 100 ü 95 100ler cıkınca seker potansiyeli var demek diye biliyorum ki benim ailemde hem baba tarafı hem anne tarafinda hep seker var
Canım benimde geçen hafta 103 tü 2 gün sonrra 105 geldi 1 hafta boyunca tatlı ve karbonhidrat tüketmemeye dikkat ettim dün91 e. düşmüştü doktorum 95 in altında olmalı dedi biraz daha dikkatli olmalıyız

Günaydın herkese nasılsınız
Gittikçe afedersiniz ogurmelerim artiyo dun aksam yemeginden sonra bi hal oldum yaff bide çok afedersiniz tekrar ama canım öyle bi dondurma cekiyoki anlatamam bu mevsimde nerde bulcam bilmiyorm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…