2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de hep çevremde iki ismi olanların zorluk yaşadığını gördüm. Oğluma da tek isim koydum.Esim vefat eden babasının ismini de koymak istedi, ben istemedim.Tabiki herkesin kendi tercihi ve düşüncesi.
Kız kardeşimin 3 ismi var fatma simru naz bir sıkıntı da yaşamıyor değişkenlik gösteriyor galiba böyle seyler

saol canım insallah bakalım cumaya bebegım hala saglıklıysa gorebılırım hem korkuyorum hem heyecanlıyım
Bende oyleydim canim malesef gecenli gebeligimi bu haftalarda kaybetmistim okumadıgîm dua kalmadı sıramı beklerken titredim resmen ellerim buz kesti ams cok sükür bebegim iyiymis insallah seninkide iyidir kalbini ferah tut bol bol dua et

Ben de hep çevremde iki ismi olanların zorluk yaşadığını gördüm. Oğluma da tek isim koydum.Esim vefat eden babasının ismini de koymak istedi, ben istemedim.Tabiki herkesin kendi tercihi ve düşüncesi.
Evet insanların olumsuz sözleri peygamber sünneti olmasindan daha onemlidir. Haklısınız. Tercih meselsi.
Bizde sünnet olduğu için koyduk kulağına okundu ama nüfusa yazdırmadık
Sizin yaptiginizda göbek adi canim oda sünnet peygamber efendimiz torunlarina yapmis. Tabiki koyulan isimde cok onemli herkes kuran da gecen isim ariyor fakat Peygamberimiz "çocuklarinizin isimlerini Sahabelerimden seçin" diyor. Ve en önemlisi günümüzde bircok kisi yasaklı isimleri arastirmiyor ve koyuyor. Cocuklarin anne ve babalari uzerindeki ilk hakki isimdir. Koydugumuz ismin hesabini verecegiz ahirette. Ya durum şudur ki herkesin kendi tercihi canim. ;-) Bildiklerimizi paylasmak boynumuzun borcu. Buda benm dusuncem.

Meryem ismini çok severim
Hifa ne demekmiş değişik geldi duymamıştım
Kizim olursa adini Meryem koyacagim hic aklima gelmezdi ama hamile kalinca bana bir kiz evlat verirsen ismini Meryem koyacagim demek geldi icimden. Hifa peygamber efendimiz zamaninda yasayan sabri sukru ve guzelligiyle bilinen kadin sahabenin adi. Hifa sultan ile hz. Suheyb in ask hikayesinden de cok etkilenmistim. Kizim olursa hz. Meryem gibi dindar, Hz. Hifa gibi guzel ve sabirli olsun diye :)

Insan ların olumsuz sözlerinden dolayı oldugundan da bahsetme dim. Kendi kendinize çıkarılarak yapmayın.

Insan ların olumsuz sözlerinden dolayı oldugundan da bahsetme dim. Kendi kendinize çıkarılarak yapmayın.
Herkes birbirinin düsüncesine saygi duymak zorunda .. Kimse kimseye koy yada koyma demiyor kendi düsüncesini söylüyor .. Sonucta benim koyacagim isim beni ilgilendiriyor günahida sevabida ..
Lütfen yorum yaparken birbirimizi kırmayalim ..

Iki isim meselesine sıcak bakmadığını sebepleriyle sizler de söylediniz. Bana niye taktı arkadaş anlamadım. Peygamberimizin sünneti ne karşı olduğumu söylemişim gibi laf sokuyor.Laf sokulmasından nefret ederim.Bu konuyu uzatan ve kırıcı olan o arkadaş canım.

Ben senin kirildigini anladigim icin ozellikle senin mesajini alintiladim ..
Bende iki isime karsiyim dedim ama kimseye koyma demedim buna hakkimda yok senin icin demedim genel olarak saygi duyalim fikirlere ve birbirimizi kirmayalim dedim ..
Hamileyiz ve strestliyiz sunneti de biliyoruz peygambere cok sukur inancimizda var ama isteyen koyar istemeyen koymaz bunu kimsenin yargilamaya hakki yok..

Söylersin düsünceni özgürsün bunda zaten .. Birbirinizi kirarak yorum yapmayin Bende bir arkadasin yorumuna cok kirildim ama bosver dedim uzatmayayim diye ..

Çok beğendim canım, hayırlı evlat olur inşAllah 3abili bir güzellik olur

Ben de kimseye koyma demedim canım, herkes gibi düşüncemi söyledim ama niye başka yerlere çekildi ona anlam veremedim.Ben de kimseyi kırmak istemem ama haksızlık yapılınca dayanamadım. Aynen canım biz de inancliyiz, biliyoruz sünneti, iki isim koymadik diye kimse yargılayamaz.Neyse uzatmayayim. Dediğin gibi stresliyiz, başka strese girmeye gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…