- 8 Kasım 2015
- 4.203
- 8.979
- 158
Kız kardeşimin 3 ismi var fatma simru naz bir sıkıntı da yaşamıyor değişkenlik gösteriyor galiba böyle seylerBen de hep çevremde iki ismi olanların zorluk yaşadığını gördüm. Oğluma da tek isim koydum.Esim vefat eden babasının ismini de koymak istedi, ben istemedim.Tabiki herkesin kendi tercihi ve düşüncesi.
Kızım 50 nın altıydı canım50 üstü kiz deniliyor canim
Olabilir canmKız kardeşimin 3 ismi var fatma simru naz bir sıkıntı da yaşamıyor değişkenlik gösteriyor galiba böyle seyler
Bende oyleydim canim malesef gecenli gebeligimi bu haftalarda kaybetmistim okumadıgîm dua kalmadı sıramı beklerken titredim resmen ellerim buz kesti ams cok sükür bebegim iyiymis insallah seninkide iyidir kalbini ferah tut bol bol dua etsaol canım insallah bakalım cumaya bebegım hala saglıklıysa gorebılırım hem korkuyorum hem heyecanlıyım
Ben de yaptırmayacağım büyüüüük ihtimalle:)Ikili test yaptirmayan var mi kizlar? Tek ben miyim yoksa yaptirmayan.
Ayy yerim onu bizdede buyuk yegenim kucuk yegenimin ismini bulmustu ablamda onu koydu :)Oo dr kız desin hemen yanındayım
Gerçi abi isim belirlemiş ama onu nasıl kandırıcaz bilmem
Canim kesin degil zaten teori belki tutar hesabi :) tutmayan cok :)Kızım 50 nın altıydı canım
Aynen oyle canımCanim kesin degil zaten teori belki tutar hesabi :) tutmayan cok :)
Evet insanların olumsuz sözleri peygamber sünneti olmasindan daha onemlidir. Haklısınız. Tercih meselsi.Ben de hep çevremde iki ismi olanların zorluk yaşadığını gördüm. Oğluma da tek isim koydum.Esim vefat eden babasının ismini de koymak istedi, ben istemedim.Tabiki herkesin kendi tercihi ve düşüncesi.
Sizin yaptiginizda göbek adi canim oda sünnet peygamber efendimiz torunlarina yapmis. Tabiki koyulan isimde cok onemli herkes kuran da gecen isim ariyor fakat Peygamberimiz "çocuklarinizin isimlerini Sahabelerimden seçin" diyor. Ve en önemlisi günümüzde bircok kisi yasaklı isimleri arastirmiyor ve koyuyor. Cocuklarin anne ve babalari uzerindeki ilk hakki isimdir. Koydugumuz ismin hesabini verecegiz ahirette. Ya durum şudur ki herkesin kendi tercihi canim. ;-) Bildiklerimizi paylasmak boynumuzun borcu. Buda benm dusuncem.Bizde sünnet olduğu için koyduk kulağına okundu ama nüfusa yazdırmadık
Kizim olursa adini Meryem koyacagim hic aklima gelmezdi ama hamile kalinca bana bir kiz evlat verirsen ismini Meryem koyacagim demek geldi icimden. Hifa peygamber efendimiz zamaninda yasayan sabri sukru ve guzelligiyle bilinen kadin sahabenin adi. Hifa sultan ile hz. Suheyb in ask hikayesinden de cok etkilenmistim. Kizim olursa hz. Meryem gibi dindar, Hz. Hifa gibi guzel ve sabirli olsun diye :)Meryem ismini çok severim
Hifa ne demekmiş değişik geldi duymamıştım
Evet insanların olumsuz sözleri peygamber sünneti olmasindan daha onemlidir. Haklısınız. Tercih meselsi.
Bu konuyu niye bu kadar uzattiniz anlamadım. Aynı şeyi söylüyoruz"tercih meselesi"
Sizin yaptiginizda göbek adi canim oda sünnet peygamber efendimiz torunlarina yapmis. Tabiki koyulan isimde cok onemli herkes kuran da gecen isim ariyor fakat Peygamberimiz "çocuklarinizin isimlerini Sahabelerimden seçin" diyor. Ve en önemlisi günümüzde bircok kisi yasaklı isimleri arastirmiyor ve koyuyor. Cocuklarin anne ve babalari uzerindeki ilk hakki isimdir. Koydugumuz ismin hesabini verecegiz ahirette. Ya durum şudur ki herkesin kendi tercihi canim. ;-) Bildiklerimizi paylasmak boynumuzun borcu. Buda benm dusuncem.
Herkes birbirinin düsüncesine saygi duymak zorunda .. Kimse kimseye koy yada koyma demiyor kendi düsüncesini söylüyor .. Sonucta benim koyacagim isim beni ilgilendiriyor günahida sevabida ..Insan ların olumsuz sözlerinden dolayı oldugundan da bahsetme dim. Kendi kendinize çıkarılarak yapmayın.
Iki isim meselesine sıcak bakmadığını sebepleriyle sizler de söylediniz. Bana niye taktı arkadaş anlamadım. Peygamberimizin sünneti ne karşı olduğumu söylemişim gibi laf sokuyor.Laf sokulmasından nefret ederim.Bu konuyu uzatan ve kırıcı olan o arkadaş canım.Herkes birbirinin düsüncesine saygi duymak zorunda .. Kimse kimseye koy yada koyma demiyor kendi düsüncesini söylüyor .. Sonucta benim koyacagim isim beni ilgilendiriyor günahida sevabida ..
Lütfen yorum yaparken birbirimizi kırmayalim ..
Ben senin kirildigini anladigim icin ozellikle senin mesajini alintiladim ..Iki isim meselesine sıcak bakmadığını sebepleriyle sizler de söylediniz. Bana niye taktı arkadaş anlamadım. Peygamberimizin sünneti ne karşı olduğumu söylemişim gibi laf sokuyor.Laf sokulmasından nefret ederim.Bu konuyu uzatan ve kırıcı olan o arkadaş canım.
Ayy yerim onu bizdede buyuk yegenim kucuk yegenimin ismini bulmustu ablamda onu koydu :)
Kizim olursa adini Meryem koyacagim hic aklima gelmezdi ama hamile kalinca bana bir kiz evlat verirsen ismini Meryem koyacagim demek geldi icimden. Hifa peygamber efendimiz zamaninda yasayan sabri sukru ve guzelligiyle bilinen kadin sahabenin adi. Hifa sultan ile hz. Suheyb in ask hikayesinden de cok etkilenmistim. Kizim olursa hz. Meryem gibi dindar, Hz. Hifa gibi guzel ve sabirli olsun diye :)
Ben de kimseye koyma demedim canım, herkes gibi düşüncemi söyledim ama niye başka yerlere çekildi ona anlam veremedim.Ben de kimseyi kırmak istemem ama haksızlık yapılınca dayanamadım. Aynen canım biz de inancliyiz, biliyoruz sünneti, iki isim koymadik diye kimse yargılayamaz.Neyse uzatmayayim. Dediğin gibi stresliyiz, başka strese girmeye gerek yok.Ben senin kirildigini anladigim icin ozellikle senin mesajini alintiladim ..
Bende iki isime karsiyim dedim ama kimseye koyma demedim buna hakkimda yok senin icin demedim genel olarak saygi duyalim fikirlere ve birbirimizi kirmayalim dedim ..
Hamileyiz ve strestliyiz sunneti de biliyoruz peygambere cok sukur inancimizda var ama isteyen koyar istemeyen koymaz bunu kimsenin yargilamaya hakki yok..
Söylersin düsünceni özgürsün bunda zaten .. Birbirinizi kirarak yorum yapmayin Bende bir arkadasin yorumuna cok kirildim ama bosver dedim uzatmayayim diye ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?