2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Iyi geceler kizlar. Düzenli kullandığınız ilaçlar neler? Doktorum bana sadece decavit kullanmamı söylüyor. Kan ilaci da kullanmamız gerekmiyor mu?

Iyi geceler kizlar. Düzenli kullandığınız ilaçlar neler? Doktorum bana sadece decavit kullanmamı söylüyor. Kan ilaci da kullanmamız gerekmiyor mu?
Her doktorun görüşü farkli oluyor canım. Benim kan degerim normal ama doktor 5.ayda yazacagim dedi. Bu gidisimde decavite ek olarak demir hapi yazdi.

Nerelere baktin devlette kuzum peki
Ben bakirkoye ve kanuniye gittim. Bakirkoyde gec kalmissin dediler randevu yoktu daha 10. Haftada falan gitmeliymişim.. kanuni de ise riskli gebeliklere bakiliyormuş. Cerrahpaşa, bezmi alem vakif hastanesine falan bana uzak hastaneler onerdiler ama zaten oralarda da randevu bulamazdim herhalde. Bu dedigim yeri kanuni hastanesi önerdi, sonra bir tanidiginda orada yaptirdigini ogrendim

Yanlış duymussun canim bence arkadaşım suleymaniye de yaptırdı ucretsiz
Devlette bile 200 tl para ödeniyormuş diye duydum ben de hiç uğraşmadım kanuni hastanesinde idi sanırım bu fiyat
Kanunide paralı değil. Vakıf hastanelerinde bir miktar alınıyor ama daha iyidir proflar bakar

Iyi geceler. .Ben düzenli olarak sabah aç olarak trioid ilacı, kahvaltıdan sonra folik asit ve decavit.igne de kullanıyorum kan sulandirici. Akşam yemekten sonra coraspin kullanıyorum. .Kan ilacı dr.um yazacaktı, bana dokunduğu için ben istemedim.Kan değerim iyi olduğu için çok gerek görmedi dr.um da.

iyi geceler kızlar bende 12. haftada bırakmıştım folik asiti şu an da da tiroid ilacı, vitamin olarak decavit, ayrıyeten d vitamini damlası devit3 ve demir ilacı kullanıyorum

Benim doktorum kan ilacı isteyince kırmız et yememi ve yanında portakal suyu içmemi istedi haftada üç gün. Ama yine de demir için maltofer yazdi.. annemde kanama sikintisinin cok oldugunu soyledim genetik olacagini sanmam dedi ama kan ilaci gerekmez mi ki yinede? Perşembe günü sağlık ocağında aşı için gittiğimde baktirayim bari degerlerede..

Amine Busra , benim gibi uykusu kacmis biri daha
Bugun kadin dogumdan sonra gogus hast. Druna gittim. Bronşit olmuşum. Ilerlese bebege zarari olabilir hemen tedaviye baslamamiz lazim dedi. Sabah tekrar gidecegim. Kan sonuclarına gore antibiyotik baslayabiliriz dedi. 2 gün rapor verdi(daha müdürume soyleyemedim,nasil soyleyecegimi de bilmiorum) cok sukur ben kendimi cok iyi hissediorum ama icime kedi kacmis gibi gogsum hiril hiril. Evdeki kediyle hiriltida yaris yapioruz:)) bir de surekli öksuruk var. Ayrintili esnasinda o kadar öksurdum ama bebegim hic orali degildi. Dr normalde rahatsiz olurlar ama seninki olmadi gonlunce öksür diye takıldı.
Neyse sonuç olarak en küçük rahatsizligimizda bile doktora gitmeyi ihmal etmeyelim. Ben bugun hastaneye kadin dogum icin gitmeseydim diger dr a da gitmezdim hic.nasilsa ilac kullanamioz diye. Belki daha kotu olacakti. Cunku cigerlerimiz kapaninca iltihaptan oksijen gitmeyebiliyormus bebege. Allah tüm bebeklerimizi ve annelerimizi korusun, amin.

Gecmis olsun canim. İlac kullanilabiliuor herhalde bu topikte en cok ilac alanlardan biride ben oldum diş bile çektirdim.. bebeğe daha çok zararı oluyor öbür türlü. Ama çokta üzme kendini dikkat et tabi yine, benim annem astımmış hatta doğumdan sonra astım krizine girmiş üşütüp. Biraz kendine dikkat et ilaçlarınıda gebeliğe uygun verirler hemen toparlarsın inşallah. Alerjin varsa baharda dikkatli ol bende buronşitim çocukluktan beri kavak ağaçlarındaki polen beni hasta eder mesela dikkat şart güzel anne :))

Günaydın güzel anneler
Ben hamileligimin ilk ayında bronsit oldum augmentin ve parol içtim dr lar ikisinindokunmayacagını soledi.icinizi ferah tutun.
Bu arada ben ilk 3 ay folık asşt ve coraspin
3 aydan sonra da elevit ve coraspin kullanıyorum
Bu arada sabah tartıldım 67 ile baslafıgım yolculugum 72 olarak devam ediyor 5 kilo almısım.normal mi kızlar?

bende 5-6 kilo aldım canım. doktor 12-13 kilonun normal olduğunu söyledi. son zamanlar daha hızlı alındığı için hakkımızı sona bırakalım dedi. yolu yarıladık artık, bence normal. ben ilk hamileliğimde 12 kilo almıştım, onda da bu şekilde ilerlemişti. ilk zamanlar malum bulantı olduğundan çok dikkat edemedim tost ekmek ne iyi geliyorsa onu yedim ama artık daha düzgün protein içerikli az karbonhidratlı yemeye dikkat edeceğim inşallah.

benim kullandığım ilaçlar sabah aç karna tiroid ilacım. gün içinde coraspin ve decavit. yatmadan önce de clexane iğne. 5.aydan itibaren kan için ilaca başlayacakmışız. şimdilik bu kadar.

Canim kac gundur yazicam sana unutup duruyorum.karaciger enzimlerin yukselmismiydi senin gebelik zehirlenmesi yasadiginda? Dr benimde gebelik zehirlenmesi olmamdan endiseleniyor..

Yok canım karaciğer enzimlerim doğuma girdiğimde bile normaldi, bendeki geç ve hafif preeklampsiydi çok şükür,

ama sen sıkıntı yapma, 21haftadan önce hiç bir belirti göstermiyor zaten, sonrasında da damarlarda direnç idrarda protein ve tansiyon hepsi birarada olunca gebelik zehirlenmesi sayılıyor, birde ön belirti olarak bende şiddetli ödem vardı

Kizlar iyi aksamlar istanbul avrupa yakasi devlet hastanelerinde ayrintili bakan yer varmi biliyormusunnz

Cerrahpaşa, online randevu ile gebe takipten randevu alıyorsunuz, ertesi güne veriyor, gidince detaylı usg yaptırmak istiyrm diyorsunuz sizi perinatolojiye yönlendiriyor, orada randevu oluşturuyorlar, yani direk gidilmiyor,
bir bayandan duydum 190₺ diye ama Prof Rıza Madazlı bakıyor, özel muayenehanesinde 650₺ olunca uygun gibi kalıyor, ben zaten Cerrahpaşa hastasıyım, haftaya salı randevum hayırlısıyla

Ben bunu haftasonu bir alıp deneyeyim çünkü içimden bir his derin çatlaklarım olacağını söylüyor

Bende de var canım, hatta burda da bir arkadaşta vardı,
1. Korkmana gerek yok, tek damarda olması beslenmesini etkilemediği sürece sıkıntı yaratmıyor hatta genelde 28li haftalarda kayboluyormuş, takipte olmalıyız, druna hatırlatmayı ihmaletme, devam eder direnç artarsa tansiyon yüksekliği yaratıp gebelik zehirlenmesine çevirme ihtimali olduğundan takip edilmeli,
2. Coraspirin kullanıyrm kan sulandırıcı olarak, yemeklerden sonra kısa yürüyüşler ve sol tarafa yatıp gün içinde sık sık dinlenme bana önerdikleri, fazla yorgunluk ve stress tetikliyormuş, arada tansiyon bakabilirsin, ben ilkte yaşadığım için herhün düzenli bakıyorum
3. Hormonlarla mantıklı düşünebilmek çok zor
4. Çok uzun yazmışım

Günaydın kızlar
ilaçlardan konu açılmısken bende bugün kan sonuçlarımı aldım HGB 10 çıktı. MCV , MHC düşük bende zaten öncesi kansızlık vardı. kan ilaçları kabız yaptıgı için bırakmıstım. şimdi tekrar başlayacagım GNYO ferro demir ilacı + vitamin folik asitli. Böyle düşerse iğne yazarız dedi doktor :/

Canım.benim endokrin doktorum troidi sabah aldigim icin vitaminlerini oglen alicaksin dedi gecen gittigimdede hatta sabah akmiyorsun vitaminleri dimi diye uyardi sende bir doktoruna sor istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…