2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ay resmen inadına yapmışlar. Ne insanlr var ya. Aman diyim bulaşmayın canım. Eski oturduğum ağartmanda gürültüden şikayet edilen şikayetçiyi yaralamıştı. Direk ev sahibi yönetici ne varsa onunla muhattap olun

Ben de bir kac saat ayakta kalinca hissediyorum.cok rahatsiz edici oluyor gerçekten.en erken yarina randevu alabildim doktoruma.gidince sorucam ben de

Günaydın kızlar. Be de çok halsizlik var yataktan kalkamiyorum. Az önce zorla kalktım. .Biberon bir tane olsun mutlaka yanınızda, benim sütüm hastanede gelmemişti, mama vermek zorunda kalmıştık.Evde geldi sütüm.Ben cam tercih ediyorum, chicco nun kini almıştım ben.yine onu kullanırım gerek olursa.

Günaydın tatlı annişler. Uykusuz geçen bir gecenin ardından anca uyanabildik kızımla. Benim kız çok nazlı olacak galiba şimdiden gece uyutmamaya başladı. Sağa veya sola dönünce tekme atmaya başlıyor uyutmuyor gece nasıl yatacağımı şaşırdım. Ben biberonu indirimden almıştım n11'den emzik ile birlikte, aventin cam biberonuydu. ikisi 55 tl gibi birşeye gelmişti. Oraya da bakabilirsiniz.Ayrıca yorgan konusunda uyku setinin içinde elyaf yorgan ve 2 yastığı çıktı benim. Annem de büyüklü küçüklü iki tane yün yorgan getirmiş. Yastık ilk aşamada ben de kullanmayacağım. Ama yorgan olarak yünün sağlıklı olduğunu duymuştum bende

Mama ne önerirsiniz mesala benimkiler doymaz kesin
Canım bebeğine göre değişiyor kimisine iyi gelen kimisine gaz yapıyo kimisine kilo aldırmıyo vs vs sen yine içerik olarak araştır sırala en doğalı en iyisini bebeğe göre değiştirirsin ben kullanmadım ama aklıma geldi golden bişeydi keçi sütünden filan die dıymuştum ama

Son düzenleme:
Kızlar çalışan bayanlar doğum izni konusunda neler yapıcaz. Ben 5 hafta daha uzatarak 37. haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum. Ancak daha sonrasında raporu doktordan alınca nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum. Doğum parası süt parası vs. alabilmek için nerelere gitmemiz gerek acaba. tecrübeli anneler veya tanıdıkları yeni bu süreçten geçmiş tanıdıkları olanlar var mıdır acaba?

Biberon ve emzik için ben de avent dusunuyorum ama acele etme diyorlar genelde ama bilemiyorum.hazirda dursun istiyorum ama ilk etapta en azindan en kalitelisini almali mıyız? Belki hiç gerek kalmayacak diyenler var.
Ben kızımda Dr brown diye Bi markanın cam biberonunu almıştım ama bir kez bile kullanmadımYani belli olmuyor bu minnakların huyu suyu

Canım bende birkaç gündür bu konuyu araştırıyorum. sağlık durumumuz son 3 haftaya kadar çalışmaya müsait olursa, kurumumuza doktor raporu sunacağız diye biliyorum. doğum öncesi analık izni olan 5 haftayla birlikte, doğum sonrası analık izni olan 8 hafta, yani toplamda 13 haftayı doğum sonrası analık izni olarak kullanıyoruz diye biliyorum.. ama bu süreden sonra yıllık izin kullabiliyormuyuz? rapor vs oluyormu bilgisi olanlar, bende merak ediyorum

Evet aynen öyle 5 haftayı çalışabilir raporuyla aktarabiliyoruz. 8+5=13 hafta izin oluyor. Sonrasında yıllık izniniz varsa kullanabilirsiniz tanıdık doktor varsa rapor alabilirsiniz ya da 2 yıl ücretsiz izin hakkımız var. Bunlar devlette geçerli, özel sektörü bilemiyorum.

Evet canım kamuda geçerli diye biliyorum bende.. analık izni sonrası yıllık izin filan geçen sene bir tebliğ ile artık olmuyor diyenler var... kafam karıştı..Bende o yüzden merak ediyorum. Evvelden öyleymiş, analık izni sonrası yıllık izin + rapor oluyormuş herhalde..

Ücretli doğum izni doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra da 8 hafta. Doğum öncesi kullanılmayan izinler doğum sonrasına eklenebiliyor. Bu süre bitince varsa yıllık izninizi de kullanabilirsiniz ama normal şartlarda izin tarihini belirleme yetkisi işverende olduğu için izin kullanmanıza müsaade etmezse işe dönmeniz ya da 6 aya kadar ücretsiz izin kullanmanız gerekir. Rapor da doktorunuz verirse tabii kullanabilirsiniz.

Teşekkürler canım..kafamı karıştıran bazı yerlerde analık izni sonrası yıllık iznin artık kullanılmadığı yazıyor...saçma değil mi??

Biberon ve emzik için ben de avent dusunuyorum ama acele etme diyorlar genelde ama bilemiyorum.hazirda dursun istiyorum ama ilk etapta en azindan en kalitelisini almali mıyız? Belki hiç gerek kalmayacak diyenler var.
Tatlım ben alicam kesin artık ucu bebeğin büyüdükçe değişebiliyomus ileriki zamanlarda da ucu değişir kullanırım hatta set alicam sanırım araba aldigim yerde de fiyatlar piyasa altı baktım bugün nete

Al_pi canım Benim dün alışveriş yaptığım yerde cam olanı 32 falan di hiç pazarlık olayı bile olmadı toplu alırsam ordan baya indirim olur listemi yapıp gidecem oraya yine ama hem cam hem normal olanlardan alicam set şeklinde var

Ondan haberim yok canım, ama bana da saçma geldi yanacak mıymış yani izin? Araştırmak lazım ki öncesinde bitirelim izinleri.

Bugun 1 saate yakin yurudum. Cok yoruldum. Biraz dinlenip yemege gececegim. Izni aktarma olayi bende olmuyor. Ogretmenim ve yaz tatiline denk geliyor. Ucretsiz izin alamiyorum maddi aciktan dolayi. 2 aylik bebemi birakip baslayacagim . o nedenle 32.haftada ayrilmayi dusunuyorum. Sonrasinda yok bari oncesinde sefasini sureyim degil mi :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…