2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ya ben özel sektördeyim ve doğum iznini kullanıp ayrılıcam biz de max 1 bılemedın 2 ay ücretsiz izne hak veriyolar. ben işten ayrılırken iş yerinden istifa ederek ayrılmak yerine iş yerinin beni çıkartmasını istiycem. en azından işsizlik maaşımı alabiliyim 10 ay diye ama aklımı kurcalayan doğum izninden sonra işten çıkartma yapabilir mi iş yeri? bu onlara bi sıkıntı oluşturur mu yani. bilgisi olan var mı?

Teşekkürler canım..kafamı karıştıran bazı yerlerde analık izni sonrası yıllık iznin artık kullanılmadığı yazıyor...saçma değil mi??

Ondan haberim yok canım, ama bana da saçma geldi yanacak mıymış yani izin? Araştırmak lazım ki öncesinde bitirelim izinleri.

Yıllık izinlerin yandığını sanmıyorum çünkü ben mevcut izinlerimi kullanmadım doğum sonrası rapora eklemek için. Geçersiz olacak olsaydı mutlaka uyarırlardı kullan diye. Özel sektörde doğum izni falan dinlemez varsa kesilecek bir yer sağolsun hemen keserler

Doğum sonrası süt iznin içerisinde seni çıkarmaya kalkarsa dava açman halinde kazanırsın. Çünkü hiç bir haklı gerekçe gösteremez.

maalesef bende
bende özel sektörde çalışıyorum. Günden güne bebeğimi 3 aylık bırakmak o kadar zoruma gidiyor ki. Bu nasıl adalet anlamıyorum. Her yerde ilk 6 ay anne sütü diye bas bas bağırıyorlar. Madem o zaman doğumdan sonra 6 ay ücretli izin olsun. Daha üç ayda anne bebek birbirine alışıyor düzen oturuyor hop iş başı. Benim çalıştığım yerde mırın kırın etti doğumdan sonraya sarkıtıcam diye ama allahtan pek üstünde durmadılar. Ama üstüne basa basa sonrasında iş başı yapacaksın dimi diye deyip duruyorlar.

Doğum sonrası süt iznin içerisinde seni çıkarmaya kalkarsa dava açman halinde kazanırsın. Çünkü hiç bir haklı gerekçe gösteremez.

Yok zaten ben cıkmayı ıstıyorum bebegıme bakıcak kımse yok benım gonlum el vermıyo zaten ayrılmaya. beni işten çıkarın ki işsizlik maaşını alabiliyim diycem. ama iş yeri kabul eder mi onda şüpheliyim.

O zaman ikili ilişkilerin iyiyse şunu teklif edebilirsin siz beni işsizlik maaşı alacak şekilde taziminatlı işten çıkarın ben tazminatı size geri iade edeyim işsizliğe başvurayım.. buda bir fikir ama işverenin iyi niyetine ikili ilişkinize bağlı bir durum çok açık yani ucu

Kızlar peki böyle birşey buldum internette... 13 nisan 2016 tarih ve 29683 sayılı Kamu personeli genel tebliği NO:6 DİYOR....oradan alıntıladım..lütfen sizde okuyun..

ç) Memurun sadece tabip raporuna dayanarak doğumdan önce Kurumunda fiilen çalıştığı süreler (tekil gebeliklerde azami beş hafta, çoğul gebeliklerde azami yedi hafta) doğum sonrası analık izni süresine eklenecektir. Sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmeden bu süre içinde Kurumunda çalışmaya devam eden memurun fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenmeyecektir.

d) Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabileceği tabip raporuyla onaylanan memurun bu süre içinde kanuni izinlerini (hastalık izni, mazeret izni, yıllık izin vb.) kullanması mümkündür. Ancak, bu kanuni izin süreleri doğum sonrası analık izni süresine ilave edilmeyecektir.

koyu olarak belirtiğim cümleden ne anlaşılıyor?

aynen canım senın dedıgınde mantıklı tazmınatımı aldım cıktım dıye de ımzalarım gerekırse sorun degıl. zamanı gelınce konusucam bakalım

aynen canım senın dedıgınde mantıklı tazmınatımı aldım cıktım dıye de ımzalarım gerekırse sorun degıl. zamanı gelınce konusucam bakalım

İşverenle orta noktayı bulmak için özel sektörde resmen takla atıyoruz. Bende raporu olduğum dönemde maaşım yatsın rapor parasıyla kapatıcam diyeceğim inş. yardımcı olurlar yoksa 4 aylık rapor dönemi bile sarsacak bizi allah yardımcımız olsun

Bence siz şimdi bir mağazadan beğenin ihtiyaç olduğunda eşinizi yollayıp aldırabilirsiniz.malum bebekle çıkamayacağız

Yani üç hafta kalaya kadar çalışır raporu alıp çalışır raporu alınca beş hafta doğum sonrasına atılıyor ya o sürede yıllık izin rapor falan kullanılabilir ancak izin kullanılan günler doğum sonrasına atilamaz diyor benim anladığım böyle

Ben mi eksik yada yanlış mı anlıyorum acaba bu cümleyi? elmol yasmer C cadolozkiz_07 Bademimbenim , kızlar siz okudunuzmu ne anlıyosunuz bu cümleden?

Canım ikisinde çok sağlıklı sadece yünün temizliği zahmetli

sizin dava açmayacağınıza emin olurlarsa onlar çıkardı gibi gösterebilirler tabii. Bir yazı isterler büyük ihtimalle sizden..

Bende kundak düşünüyorum ama o sıcakta nasıl olcak bilmem

Aynen ya onu ben de istiycem. bızım maası asgarıden gosterdıklerı ıcın bı kısmını elden alıyoruz en azından hesabıma yatırmaya devam edebılırlerse oyle yapmalarını ıstıycem.

Eğer doktordan 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alır da çalışmaya devam ederseniz ve buarada hastalanırsanız ya da yıllık izin kullanırsanız bu kullandığınız izinler doğum sonrası izne eklenmez diyor. Mesela 37. haftaya kadar çalışacaksınız ama bir sıkıntı oldu ve doktordan 1 haftalık rapor alıp izne çıktınız. o 1 haftayı doğum sonrası izninize ekleyemiyorsunuz. Bunu demeye çalışıyor koyu renkli yer..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…