2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Peki doğumdan sonra iznimiz bitti ve iş başı yaptık. Emzirme iznimiz 1,5 saat midir? Yarım gün çalışma sonrası izin değil miydi?

657 de geçen tabirler aşağıdaki gibi;
''Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda
günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır.''
Ayrıca, ''Doğum sonrası analık izni süresi sonunda kadın memur, isteği hâlinde çocuğun hayatta olması kaydıyla analık izni bitiminde başlamak üzere ayrıca süt izni verilmeksizin birinci doğumda iki ay, ikinci doğumda dört ay, sonraki doğumlarda ise altı ay süreyle günlük çalışma süresinin yarısı kadar çalışabilir.''

Yok canım zaten beş haftaya ek olmuyor ancak o beş haftadan kesinti oluyor mesela beş hafta aktarıldı ama sen orda bi hafta rapor kullandiysan dört hafta aktariliyor diye biliyorum kısaca 32 ve 37 hafta arasında ne kadar ise gittiysen o kadar aktarım yapılıyor erken doğum hariç

Al-pi benimde kızım olacak inşallah listeye kaydedebilirsen çok sevinirim. Çok sık takip edemiyorum burayı

yok mesela 32-37 arası çalışabilir raporu aldın. o arada diyeli 2 hafta yıllık izin kullandın. bu 2 haftayı kullanmana bir engel yok yani yine 5 hafta eklenir doğum sonrasına. çünkü yıllık izin çalışılan sürelerden sayılır. ancak gebelikle ilgili bir sıkıntı olur da rapor alman gerekirse o rapor süresi kadar süreyi doğum sonrasına ekleyemezsin doğru. ama diyelim grip oldun ya da iş kazası geçirdin bu sebeple aldığın rapor doğum sonrası süreden düşülmez. karışık işler biraz :)

Yıllık izin konusu dediğin gibi mantıklı ama su raporu netlestirmek lazım resmi şekilde yani neden rapor aldığın önemli bu durumda zaten kimse hamilelikten çalışır raporu verip sonra şu sorun var çalışamaz diyemez celisir o zaman doğum iznine ayrılsın artık denebilir ama dediğin gibi grip oldu elini incitti vs raporları mi lazım :)

sağol canım çok yardımcı oldun. Benim ilk çocuğum doğum izninden sonra 2 ay boyunca ücretsiz olmak kaydı ile yarım gün izin kullanabilicem. Tabii kabul ederlerse... Ama 1 yıl 1,5 saat süt iznimin olduğunu bilmek beni rahatlatıyor. En azından ya sabah geç gelirim yada akşam erken çıkarım. İnşallah özel sektörle anlaşabiliriz.

canım sen özelde misin kamu da? özelde bu uygulamalara pek girmiyolar oldukca kurumsal bı işyeriyse o ayrı tabi..

anladım canım inş senin iş yerin hakların konusunda duyarlı davranır. özelde maalesef sen peşinden koşmadığın sürece kimse bu senin hakkın demiyo.
aynen canım Maalesef o yüzden şimdiden peşine düştüm işte. Şimdiye kadar tam saat çalışıyordum. Bu aydan sonra konuşacam 7,5 saat çalışmamız gerekiyormuş. Bakalım ne dicekler. Artık gittikçe zorlanmaya başladım.

Ben onu dıyemedım cunku Allahtan yogun ve yorucu bır ısım yok oturuyorum sureklı. erken cıksam eve kendım gıtmek zorunda kalıcam 1 saatım yollarda gecıcek daha yorucu benım ıcın :) 6 da cıkınca eşim alabiliyo Allah'tan

canım bende aynı durumdayım. Servisim yok. Doğuma kolaylık olsun diye ve sabah saatlerinde minübüsler felaket olduğu için yürüyorum. Ama artık giderek zorlanmaya başladım. Bende oturarak çalışıyorum. Düşününce moralim bozuluyor. Kendi insiyatiflerini kullanmıyorlar. Kurallar ne ise onu uyguluyorlar. Özellikle zam konusunda. Canımı yaktılar o yüzden bende bu ayın sonunda konuşucam. Zaten her halukarda eve kendi imkanlarım ile gidiyorum. En azından 1,5 saat önce giderim. Tabii bakalım tepkileri ne olacak merak ediyorum. Allahtan işim eve yakın. Yarım saat sürüyor. Yürüyerek gitmem.

Ben kasımda ayrıldığım yere söyledim eşimin akrabasıydı patronum zamanı geçmiş başvuru için ama tekrar girş yaparsak 120günü doldurmalıki hak etsin demiş. 120günün sonuda doğumuna denk geliyor işyeri için sıkıntı olur çıkarmamız demiş. Ne sıkıntısı olur bilmiyorum ama çıkaramıyorlar sanırım

Canım bende Chicco nun cam biberonunu kullanmıştım yine onu kullanırım tek damlacıklı kauçuk biberon başlığı kullanacağım çok memnundum

Canım benim sirkette cıkıslar aksam 18:00de ben iki haftadır 16:30da cıkıyorum.denetime gelirlerse cezası varmıs kesınlıkle sırkette durmamıza izin yok ik tarafından.sende yasal hakkını kullan lütfen sonucta zorunlı bir durum bu

Slm kızlar ben Türkiyede SGK da çalışıyordum sonra istifa ettim gurbete geldim.. size doğum izinleri konusunda yardımcı olmayı çok isterdim ama ben emeklilik servisindeydin.. ama şunu söyleyebilirim ki "ssk"," bag-kur","emekli sandığı" aynı çatı altında birleşmil olsada ayrı ayrı işlem yapılıyor. Emekli sandığında işlemler genelde kişinin çalıştığı kurumda ki sorumlu bölüm işlemleri hallediyor.. ama kamu yada özel olsun hiç farketmez size en yakın Sgk kurumuna giderek detaylı bilgiler alın bazen yeterli bilğilere sahip olunmadığı zaman vatandaş mağdur durumda kalabiliyor, yada hakarı tam anlamıyla anlatılmıyor..ssk hamile bayanı ne olursa olsun işveren hamileliğinden dolayı işten çıkışunı veremez ya da tazminatını öder o şekilde çıkışunı verir.. ve işvernizle yapacağınız anlaşma sizin mağdur durumda kalmanıza beden olabilir.. bazı arkadaşlar işsizlik ödeneğiiçin işverenle anlaşmak istiyor ama işvereninizin sizin işten çıkış kodunu farklı kullanması sizin hiç bir hak talep edememenize neden olabilir , onun için önce kendinize işvereninize kadar güveniyorsunuz bu soruyu sorunve o na göre anlaşma masasına oturun..lütfen arkadaşlar haklarınızı öğrenin, haklarını bilmeden , haklı iken haksız olan o kadar çokmağdur durumda vatandaş geliyordu ki sgk ya içim parçalaniyordu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…