Peki doğumdan sonra iznimiz bitti ve iş başı yaptık. Emzirme iznimiz 1,5 saat midir? Yarım gün çalışma sonrası izin değil miydi?
Yok canım zaten beş haftaya ek olmuyor ancak o beş haftadan kesinti oluyor mesela beş hafta aktarıldı ama sen orda bi hafta rapor kullandiysan dört hafta aktariliyor diye biliyorum kısaca 32 ve 37 hafta arasında ne kadar ise gittiysen o kadar aktarım yapılıyor erken doğum hariçdiyelim 37 haftaya kadar çalışır raporu aldınız. burada çalıştığınız 5 hafta doğum sonrasına aktarılır. ama diyelim ki bu 5 haftalık sürede bir hafta da yıllık izin kullandınız. 5 haftaya ek bu yıllık izin kullanımınıza karşılık 1 hafta daha ücretli doğum iznine eklenmez. olay bu tamamen.
yok mesela 32-37 arası çalışabilir raporu aldın. o arada diyeli 2 hafta yıllık izin kullandın. bu 2 haftayı kullanmana bir engel yok yani yine 5 hafta eklenir doğum sonrasına. çünkü yıllık izin çalışılan sürelerden sayılır. ancak gebelikle ilgili bir sıkıntı olur da rapor alman gerekirse o rapor süresi kadar süreyi doğum sonrasına ekleyemezsin doğru. ama diyelim grip oldun ya da iş kazası geçirdin bu sebeple aldığın rapor doğum sonrası süreden düşülmez. karışık işler biraz :)Yok canım zaten beş haftaya ek olmuyor ancak o beş haftadan kesinti oluyor mesela beş hafta aktarıldı ama sen orda bi hafta rapor kullandiysan dört hafta aktariliyor diye biliyorum kısaca 32 ve 37 hafta arasında ne kadar ise gittiysen o kadar aktarım yapılıyor erken doğum hariç
Yıllık izin konusu dediğin gibi mantıklı ama su raporu netlestirmek lazım resmi şekilde yani neden rapor aldığın önemli bu durumda zaten kimse hamilelikten çalışır raporu verip sonra şu sorun var çalışamaz diyemez celisir o zaman doğum iznine ayrılsın artık denebilir ama dediğin gibi grip oldu elini incitti vs raporları mi lazım :)yok mesela 32-37 arası çalışabilir raporu aldın. o arada diyeli 2 hafta yıllık izin kullandın. bu 2 haftayı kullanmana bir engel yok yani yine 5 hafta eklenir doğum sonrasına. çünkü yıllık izin çalışılan sürelerden sayılır. ancak gebelikle ilgili bir sıkıntı olur da rapor alman gerekirse o rapor süresi kadar süreyi doğum sonrasına ekleyemezsin doğru. ama diyelim grip oldun ya da iş kazası geçirdin bu sebeple aldığın rapor doğum sonrası süreden düşülmez. karışık işler biraz :)
sağol canım çok yardımcı oldun. Benim ilk çocuğum doğum izninden sonra 2 ay boyunca ücretsiz olmak kaydı ile yarım gün izin kullanabilicem. Tabii kabul ederlerse... Ama 1 yıl 1,5 saat süt iznimin olduğunu bilmek beni rahatlatıyor. En azından ya sabah geç gelirim yada akşam erken çıkarım. İnşallah özel sektörle anlaşabiliriz.süt izni günde çocuk 1 yaşına gelene kadar günde 1,5 saat. Bu 1,5 saat için herhangi bir ücret kesintisi yapılmaz.
yarım gün çalışma imkanı yeni getirilen bir uygulama. Doğum izninin bitiminden sonra ilk çocukta 60 ikinci çocukta 120 gün süreyle yarım gün ücretsiz izin alabiliyorsunuz. yani yarım gün çalışıp yarım maaş alıyorsunuz. ancak bu yarım çalışmada süt izni hakkı olmuyor.
sağol canım çok yardımcı oldun. Benim ilk çocuğum doğum izninden sonra 2 ay boyunca ücretsiz olmak kaydı ile yarım gün izin kullanabilicem. Tabii kabul ederlerse... Ama 1 yıl 1,5 saat süt iznimin olduğunu bilmek beni rahatlatıyor. En azından ya sabah geç gelirim yada akşam erken çıkarım. İnşallah özel sektörle anlaşabiliriz.
özeldeyim canım kurumsal falan değil tabikicanım sen özelde misin kamu da? özelde bu uygulamalara pek girmiyolar oldukca kurumsal bı işyeriyse o ayrı tabi..
özeldeyim canım kurumsal falan değil tabiki
aynen canım Maalesef o yüzden şimdiden peşine düştüm işte. Şimdiye kadar tam saat çalışıyordum. Bu aydan sonra konuşacam 7,5 saat çalışmamız gerekiyormuş. Bakalım ne dicekler. Artık gittikçe zorlanmaya başladım.anladım canım inş senin iş yerin hakların konusunda duyarlı davranır. özelde maalesef sen peşinden koşmadığın sürece kimse bu senin hakkın demiyo.
aynen canım Maalesef o yüzden şimdiden peşine düştüm işte. Şimdiye kadar tam saat çalışıyordum. Bu aydan sonra konuşacam 7,5 saat çalışmamız gerekiyormuş. Bakalım ne dicekler. Artık gittikçe zorlanmaya başladım.
canım bende aynı durumdayım. Servisim yok. Doğuma kolaylık olsun diye ve sabah saatlerinde minübüsler felaket olduğu için yürüyorum. Ama artık giderek zorlanmaya başladım. Bende oturarak çalışıyorum. Düşününce moralim bozuluyor. Kendi insiyatiflerini kullanmıyorlar. Kurallar ne ise onu uyguluyorlar. Özellikle zam konusunda. Canımı yaktılar o yüzden bende bu ayın sonunda konuşucam. Zaten her halukarda eve kendi imkanlarım ile gidiyorum. En azından 1,5 saat önce giderim. Tabii bakalım tepkileri ne olacak merak ediyorum. Allahtan işim eve yakın. Yarım saat sürüyor. Yürüyerek gitmem.Ben onu dıyemedım cunku Allahtan yogun ve yorucu bır ısım yok oturuyorum sureklı. erken cıksam eve kendım gıtmek zorunda kalıcam 1 saatım yollarda gecıcek daha yorucu benım ıcın :) 6 da cıkınca eşim alabiliyo Allah'tan
Ben kasımda ayrıldığım yere söyledim eşimin akrabasıydı patronum zamanı geçmiş başvuru için ama tekrar girş yaparsak 120günü doldurmalıki hak etsin demiş. 120günün sonuda doğumuna denk geliyor işyeri için sıkıntı olur çıkarmamız demiş. Ne sıkıntısı olur bilmiyorum ama çıkaramıyorlar sanırımYa ben özel sektördeyim ve doğum iznini kullanıp ayrılıcam biz de max 1 bılemedın 2 ay ücretsiz izne hak veriyolar. ben işten ayrılırken iş yerinden istifa ederek ayrılmak yerine iş yerinin beni çıkartmasını istiycem. en azından işsizlik maaşımı alabiliyim 10 ay diye ama aklımı kurcalayan doğum izninden sonra işten çıkartma yapabilir mi iş yeri? bu onlara bi sıkıntı oluşturur mu yani. bilgisi olan var mı?
Canım bende Chicco nun cam biberonunu kullanmıştım yine onu kullanırım tek damlacıklı kauçuk biberon başlığı kullanacağım çok memnundumgogus ucu satın alabılırısn ama pompa için bekle manual varmıs zaten bazen manuel olanlar her zaman etkili olmuyormus sanırım o lıstenın sonunda kalsın ben biberon ve emzık konusundayım aventın cam biberonunu alıcam ozellıle dıkkat edikmesi gereken baska bırseyı var mı bilmiyorum bıberon ucu falan
Canım benim sirkette cıkıslar aksam 18:00de ben iki haftadır 16:30da cıkıyorum.denetime gelirlerse cezası varmıs kesınlıkle sırkette durmamıza izin yok ik tarafından.sende yasal hakkını kullan lütfen sonucta zorunlı bir durum buaynen canım Maalesef o yüzden şimdiden peşine düştüm işte. Şimdiye kadar tam saat çalışıyordum. Bu aydan sonra konuşacam 7,5 saat çalışmamız gerekiyormuş. Bakalım ne dicekler. Artık gittikçe zorlanmaya başladım.
Canım çok güzel beğendim bende yün yorgan alıcam karar verdim sen ne kadara aldın yorganıEki Görüntüle 1963708 Eki Görüntüle 1963708 Eki Görüntüle 1963708 Kizlar bu gun english homedan siparis verdim dışı pamuk içi yun insallah iyi bisey cikar
Hazırlarda sıkıntı çıkmaz herhalde canım ben el yapımını kastetmiştimacaba hazır yün yorganlarında bakımı aynı mı yapılıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?