- 19 Mayıs 2015
- 1.851
- 2.044
- 63
- 38
Slm kızlar ben Türkiyede SGK da çalışıyordum sonra istifa ettim gurbete geldim.. size doğum izinleri konusunda yardımcı olmayı çok isterdim ama ben emeklilik servisindeydin.. ama şunu söyleyebilirim ki "ssk"," bag-kur","emekli sandığı" aynı çatı altında birleşmil olsada ayrı ayrı işlem yapılıyor. Emekli sandığında işlemler genelde kişinin çalıştığı kurumda ki sorumlu bölüm işlemleri hallediyor.. ama kamu yada özel olsun hiç farketmez size en yakın Sgk kurumuna giderek detaylı bilgiler alın bazen yeterli bilğilere sahip olunmadığı zaman vatandaş mağdur durumda kalabiliyor, yada hakarı tam anlamıyla anlatılmıyor..ssk hamile bayanı ne olursa olsun işveren hamileliğinden dolayı işten çıkışunı veremez ya da tazminatını öder o şekilde çıkışunı verir.. ve işvernizle yapacağınız anlaşma sizin mağdur durumda kalmanıza beden olabilir.. bazı arkadaşlar işsizlik ödeneğiiçin işverenle anlaşmak istiyor ama işvereninizin sizin işten çıkış kodunu farklı kullanması sizin hiç bir hak talep edememenize neden olabilir , onun için önce kendinize işvereninize kadar güveniyorsunuz bu soruyu sorunve o na göre anlaşma masasına oturun..lütfen arkadaşlar haklarınızı öğrenin, haklarını bilmeden , haklı iken haksız olan o kadar çokmağdur durumda vatandaş geliyordu ki sgk ya içim parçalaniyordu..
canım işten çıkış kodunun farklı kullanması hıc bır hak talep edememenıze neden olur demıssın ya yani işsizlik maaşını da mı alamam ?
Canım Evet sigortadan çıkış kodları var mutlaka muhasebeden öğren ve uygun kodlarda çıkış yapılsın Örneğin 28. koddan çıkış sağlık nedenleriyle işsizlik maaşı alınıyor tazminatta ama 25. kod diğer nedenler onda hiç hakkın yokcanım işten çıkış kodunun farklı kullanması hıc bır hak talep edememenıze neden olur demıssın ya yani işsizlik maaşını da mı alamam ?
Günaydın kızlar kadınlar gününüz kutlu olsun. Kadının değerinin bilindiği bir yıl olur inş.
Günaydın canım dün kastettiğim şey buydu işyerinle ikili ilişkilerin iyiyse çıkarılma nedeninin işsizlik maaşı alabilecek şekilde yaparlarsa alabilirsin. Her tazminatlı çıkışta işsizlik maaşı hakkı doğmaz detaylı yani bende tam bilemediğim için yardımcı olamıyorum
Herkese günaydın kadınlar günümüz kutlu olsun darısı anneler günümüze
Canım Evet sigortadan çıkış kodları var mutlaka muhasebeden öğren ve uygun kodlarda çıkış yapılsın Örneğin 28. koddan çıkış sağlık nedenleriyle işsizlik maaşı alınıyor tazminatta ama 25. kod diğer nedenler onda hiç hakkın yok
Bak canım tablo buldumcanım işten çıkış kodunun farklı kullanması hıc bır hak talep edememenıze neden olur demıssın ya yani işsizlik maaşını da mı alamam ?
Bak canım tablo buldum
Rüyamda aldigim uyku seti eve geliyor bi aciyorum ki müslin battaniyeli aa diyorum bak ne güzel düsünmüsler :))) Bende ilk defa duydum ve arastirip alacagim :)güle güle kullansın bebeğin..walla daha evvel hiç duymamıştım müslin battaniye..ne çok şey öğrendım buradan ben ...bende bakacağım merak ettım nasıl birşey..hayırlı olsun canım
O zaman mantıklı tatlım. Ama işte işverenin insiyatifine kalmış ne yazık ki. Ah bu özel sektörüncanım normalde hamıleyken ve ya cocugun oldu dıye senı ısten cıkaramıyolar dava falan acarsam yuksek oranda tazmınat odemesı gerekıyo sanırım. ama ben tum haklarımı alarak cıktım dıye bı yazı ımzalarsam zaten dava acamam. yani onları sıkıntıya sokucak bı durum oluşmıycak aslında.
Evet canım yanlış bir kod girlmesi senin işsizlik maaşı almana engel olabilir.. sonra işin yoksa iş mahkesinde uğraş dur.. işsizlik maaşı için magdur durumda yani işveren tarafından haksız yere sözleşmenin feshedilmesi gerekiyor.. ama işveren tutar senin çıkış kodunu mesela "22" (bunun gibibir sürü kod var) gösterirse işsizlik ödeneği alamazsın.. onun için çok dikkatli olmalısın..canım işten çıkış kodunun farklı kullanması hıc bır hak talep edememenıze neden olur demıssın ya yani işsizlik maaşını da mı alamam ?
Evet canım yanlış bir kod girlmesi senin işsizlik maaşı almana engel olabilir.. sonra işin yoksa iş mahkesinde uğraş dur.. işsizlik maaşı için magdur durumda yani işveren tarafından haksız yere sözleşmenin feshedilmesi gerekiyor.. ama işveren tutar senin çıkış kodunu mesela "22" (bunun gibibir sürü kod var) gösterirse işsizlik ödeneği alamazsın.. onun için çok dikkatli olmalısın..
O zaman mantıklı tatlım. Ama işte işverenin insiyatifine kalmış ne yazık ki. Ah bu özel sektörün
Haftaya baslar bizlerin seker yuklemesi daha yaptiran yok sanirim önce yaptiran bir iki kisi haric.Selam herkese günaydın.kizlar aranizda şeker yuklemesini yaptiran var mi? Bugün kontrolumuz vardi.ve doktorum seker yuklemesi yaptırdı.sonuclari almadim henüz.
Bir de ayrıntılı ultrasonda bakılmıştı ama kendi doktorum da yarık dudak var mi diye bir de kalple ilgili bikac şeye daha bakacakmış.sonuçları bekliyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?