- 19 Mayıs 2015
- 1.851
- 2.044
- 63
- 38
Olabilir kuzu. Sabah alerjisi olabilir eşimin hep öyle. Birde bahar geldiya polenler çıkmaya başladı oda etkilemiş olabilir. Ya da hiç parfümünü/duş jelini falan değiştirdin mi?
Aman boşwer elbet veririz ya :) ben son 1.5yılfır diyetteydim hamile kalınca özgürlük dedim daldım herşeye :) hergün makarna pilav oh almıyom derken 3-5haftada 2 kilo alıp toplamda 6 kilo olunca orda dur dedim :) beyaz ekmek yok simit falan hafta sonu anca pilav makarna ayda 1-2 okadar. Şimdilik kararlarım bunlar :) ha birde tatlıyı haftada 1-2 ye indirdim umarım yavaşlarım biraz
Herkese günaydın, dün karşılaşmadık demi ya? Ben çıkarken bakmayı unuttum bekleyenlere. Bence fuat bey gerek görmediyse yaptırmana gerek yok, çünkü doktorlar en ufak riski bile önemsiyorlar. Ama tabi rahatlarım diyorsan kan testi yaptırabilirsin ama bence amniyonsenteze hiç girmeBugun fuat akercan da ayrıntılı ultrasonumuz vardı.o kalptekı parlaklık yanı ekojenık odak varmıs gercekten ama baska hıcbıryerınde bırsey olmadıgı ıcın ve ıkılı testım cok ıyı oldugu ıcın bana gore bebek normal gerek yok amnıyosentez yaptırmaya dedı ıcıl rahatladı ama sonucta cok kucuk de olsa bır ıhtımal vr acaba yaptırmalımıyım bılemıorm
Canım bende başından beri demir ilacı kullanıyorum. Ne yaparsam yapayım yükselmiyor. Kanım çok az yükselmiş ama demirim yerlerde bebişler sömürüyor bizi. Doktor hergün çekirdekli kuru üzüm dedi ilacı günde 2 kez kullanıyorum başka yapacak birşey yok. Seninde en kötü 2 ye çıkarır canımselamlar kızlar
size birşey sormak istiyorum. ben 7. hafta civarında kan testi yaptırmıştım. ferritin değerim biraz düşük çıktığı için doktor demir ilacı verdi. ozamandan bu yana düzenli kullanıyorum. şuan 22. haftamdayım kan testini tekrar yaptırdım.
demir bağlama kapasitem 281 den 370 e çıkmış.
ferritin ise tam tersi 9.3 den 5.9 a düşmüş. demir depoları dolması gerekirken çok ciddi azalmış. sebebi ne olabilir. doktora gitmeme daha var. merak ettim. günde ikiye mi çıkartır dozu.
Canım bende başından beri demir ilacı kullanıyorum. Ne yaparsam yapayım yükselmiyor. Kanım çok az yükselmiş ama demirim yerlerde bebişler sömürüyor bizi. Doktor hergün çekirdekli kuru üzüm dedi ilacı günde 2 kez kullanıyorum başka yapacak birşey yok. Seninde en kötü 2 ye çıkarır canım
canım ben de geldıgımde kımse beklemıodu galıba karsılasmadık dedıgın gıbı amnoypsentezle rıske gırme kan testıne de gerek yok dusunme dedı senın nasıl gectıHerkese günaydın, dün karşılaşmadık demi ya? Ben çıkarken bakmayı unuttum bekleyenlere. Bence fuat bey gerek görmediyse yaptırmana gerek yok, çünkü doktorlar en ufak riski bile önemsiyorlar. Ama tabi rahatlarım diyorsan kan testi yaptırabilirsin ama bence amniyonsenteze hiç girme
Günaydın canım.Ebenin eve gelmesi doğum hizmetleri içinde mi,hangi hastaneye gidiyorsun,özel bir istekte bulunman gerekiyor mu?Benim hazırlık kursunda da benzer şeyler söylediler.Banyosunun son suyuna lavanta yağı koy,en iyi nemlendirme duştaymış.Bir de süt sağma makinesi önerdiler.Yeni doğan bebek preteince zengin süte ulaşamıyormuş.Her gün yıkayacak,haftada iki kere şampuanlayacakmışız,o da hacışakirle.Deterjan olarak da toz hacışakir dedi.Mümkün olduğunca geç kimyasallarla tanışacakmış.Slm kızlar nasılsınız?? Keyifleriniz hoş olsun.. bugün kızım yorucu bir gün yaşadık.. diyabet dr randevumuz vardı kaybolduk yanlış otobüse binmişiztaksiyle geri döndük.. şekerim gayet yolunda gidiyor şükür ama kontrollere devam..az öncede doğumdan sonra yardıma gelecek olan ebemiz evimize geldi tanıştık.. çok fazla bişey almamamızı söyledi. Bebeğin kaç kilo doğcanı bilmiyoruz ve çok çabuk büyüyorlar dedi ve büyüdükçe alınması taraftarı olduğunu belirtti.. ıslak mendil,şampuan, pudra, krem vs kesinlikle almıcakmışız, ne kadar bebek için olanlar bio da olda kimyasal içerdiğini ve ekosistemi, doğaya zarar verdiğini söyledi.. sadece saf zeytin yağı önerdi bebeğin bakımı ve duşu için... poposunuda pamuklu suyla temizlcekmişiz...gereksiz harcama için yapılacak paracıkları biriktirin.ilerde kızınızı kurslara gönderirsiniz dedi.. bakalım geldikce öğretcek bana..benim şanstan doktorlarım hep doğl yaşamı seven insanlar.. sonum hayrolaaa...
Ücretli doğum izni doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra da 8 hafta. Doğum öncesi kullanılmayan izinler doğum sonrasına eklenebiliyor. Bu süre bitince varsa yıllık izninizi de kullanabilirsiniz ama normal şartlarda izin tarihini belirleme yetkisi işverende olduğu için izin kullanmanıza müsaade etmezse işe dönmeniz ya da 6 aya kadar ücretsiz izin kullanmanız gerekir. Rapor da doktorunuz verirse tabii kullanabilirsiniz.
Canım zaten kalple ılgılı bı sorun deılmıs o leke demekmıs down da daha sık goruldugu ıcın bır ıhtımal sadece ama ıkılı test gayet ıyı ense kalınlıgıda cok ıyı oldugu ıcın baska yerındede hıcbısey olmadıgı ıcın bana gore normal bır bebek dedı parlaklık gecıcek dedı dedıgın gıbı tup bebek degerlı bebek ne gerek var rıske atmaya dedı hamılelıgın keyfını cıkar dedı ben yınede bılemedım senın zaten bı test yaptırmıstın dmı rıskın yoktu
Olabilir tatlım umarım düzelir en kısa zamanda. Bende hamileli kaldığımdan beri oje süremiyom vicdan azabı çekiyom. Ama doğumdan önce saçımı boyatcamhamıle olalı parfum cok nadır kullanıyorum canım. duş jeli mi de degıselı 2 ay olmustur. hava degısımı etkıletı sanırım.
canım benım negüzel benım ıkılı normaldi sadece bu parlaklık var ıste senınkı gıbı hersey cok normal muhtemelen ben de test yaptırmıycam karar verdim ama içim içimi yıyor gece hıc uyuyamadım insallah benım bebegım de sağllıklı dogarmerhaba canım, hiç kafana takma. Başka test de yaptırma. Benim ilk bebeğimde 2li 3lu hiçbir sey yaptirmamistim, detaylı ultrasonda bağırsaklarda parlaklık var dedi. Aynen bu da down sendromunun bi belirtisiymis ama tek basina bir anlami yok dedi, ense kalinligi falan da normaldi zaten ve bebegim çok şükür sapasağlam doğdu.
Sen de kafana takma ve keyfini çıkar doktorun dediği gibi :)
Ben tartıldım bu sabah 12 günde 600gram almışım iyi dedim valla. Toplamda 6.600gram oldu. Sonumuz iyi olsunda bana herkes takma diyoraynen canım ben de almıyordum 2 hafta da 2 kılo aldım. 4.5 aya kadar 2.5 kılo almıstım. benım de artık dur demem lazım ama pılavı makarnayı tatlıyı beyaz ekmeyı rahat tuketebıldıgım ıcın yıyorum :) porsıyonlarım aslında az ama cok fazla hareket edemedıgım ıcın kılo yapıyo.
Yani ne yaparsak yapalım çıkmıyor kuzuya. Bugün tezi yok kuru üzüm torbasıyla gezcem elimde hçte sewmemBende ikiye cikardim ama boyle giderse igneye geceriz cok dusuk olunca ben sallanmaya basliyorum resmen
Olabilir tatlım umarım düzelir en kısa zamanda. Bende hamileli kaldığımdan beri oje süremiyom vicdan azabı çekiyom. Ama doğumdan önce saçımı boyatcam
Bende hic oje sürmedim ama etlere degmedigi surece surulebilirmis. Sac boyatmaya gelince emzirme doneminde bile boyatmayin diyorlar bende dogumdan once boyatmayi cok istiyordum ama esim aslaa diyor :) Organik filanda kabul etmiyor :)Olabilir tatlım umarım düzelir en kısa zamanda. Bende hamileli kaldığımdan beri oje süremiyom vicdan azabı çekiyom. Ama doğumdan önce saçımı boyatcam
Ben perinatologa sordum özellikle saç derisinden direk bebeğe geçecek birşey oldupunu düşünmüyorum. Tabi abartmamak kaydıyla hamilelik boyunca 2-3 kez bıyanabilir ben ingiltere düşünce kuramına göre çalışıyorum her doktor böyle demeyebilir dediben dr uma danısarak sacımı dogumdan once boyatmayı dusunuyorum canım bebısıme guzel gorunmelıyım :) bı de aklımda fotograf cektırmek var o yuzden de boyatmalıyım.
Valla annemin mutluluğu bebeğin mutluluğu demek o yüzden eşimi dinlemeyeceğim. Çünkü çirkin hissediyorum kendimi. Komple bıyatıp uçlarına ombre yaptıracağım. Doğumda fotoğraf çekimi istiyorumçünkü. Belkide bir kez anne olacağım kızımla güzel fotolarımız olsun istiyorumBende hic oje sürmedim ama etlere degmedigi surece surulebilirmis. Sac boyatmaya gelince emzirme doneminde bile boyatmayin diyorlar bende dogumdan once boyatmayi cok istiyordum ama esim aslaa diyor :) Organik filanda kabul etmiyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?