Doguma kadar kullanacagiz dedi doktor. Sanirim dogumdan sonra kullanmayacagim belki aspirin kullandirir dogumdan sonra gerci kanama daha cok olur onlari dogumdan sonra kullanirsak .Bir de kan sulandirici iğne kullananan arkadaşlara sorum var.igneye doğumdan sonra bi süre devam edecek misiniz? Dr.unuz bişey dedi mi? Bazıları bi süre daha kullandiriyomus, ben dr.uma sormadım, kontrole gidince unutmazsam sorcam..
Ben de Alya diyorum eşim kızım anan sana alyans diye isim bulmuş diyokendi bulacakmış güya Necmiye diye seslenip duruyo kızıma
canım bende doğumdan önce çalışabildiğim kadar çalışıcam. Özelde çalıştığım için şimdiden doğum bittikten sonra gelicem mi acaba diye söz alıyorlar. Özel sektör maalesef acıma yok.Benim annem var o bakacak kızıma. Ama şimdiden daha 3 aylık bırakıcağımı düşünürken içim daralıyorben 37. haftaya kadar çalışmak istiyorum valla. sonrasına nekadar aktarabilirsem okadar kar. benm bebeğime bakcak kimsem yok çünkü. işe mümkün olduğu kadar geç dönmem lazım. siz kamuda mı çalışıyorsunuz?
Kizlar ya saka maka geldik 6.aya ben hic hamileligimi yasayamamisim gibi geliyor zaman hizli geciyor yavas gecsin artik istiyorum herkes cabuk gecsin gelsin hemen diyor ben tam tersi :)
Sanirim soguklardan birde tasinma telasi vs hic tadini cikaramadim dogalgaz da gelmedi kalin kalin giymekten gobusumu goremiyorum yaz gelse hemen elbise filan giysem suslensem gezsem son 3 ayi dolu dolu gecirmem lazim :)
ay evet canım yaaa bende bitmesin istiyorum. Şöyle gerine gerine göbeğimi gösteremedim valla. Kış ayı olunca çıkamadım bir yerlere kimse görmedi hamileliğimiKizlar ya saka maka geldik 6.aya ben hic hamileligimi yasayamamisim gibi geliyor zaman hizli geciyor yavas gecsin artik istiyorum herkes cabuk gecsin gelsin hemen diyor ben tam tersi :)
Sanirim soguklardan birde tasinma telasi vs hic tadini cikaramadim dogalgaz da gelmedi kalin kalin giymekten gobusumu goremiyorum yaz gelse hemen elbise filan giysem suslensem gezsem son 3 ayi dolu dolu gecirmem lazim :)
bence kabul etme. zaten süt iznin olacak. yarım gün çalışırsan süt iznin de arada kaynicak. değmez bence gene de sen bilirsin.canım bende doğumdan önce çalışabildiğim kadar çalışıcam. Özelde çalıştığım için şimdiden doğum bittikten sonra gelicem mi acaba diye söz alıyorlar. Özel sektör maalesef acıma yok.Benim annem var o bakacak kızıma. Ama şimdiden daha 3 aylık bırakıcağımı düşünürken içim daralıyoro kadar üzülüyorum ki. Muhasebecim doğum iznin bittikten sonra ben konuşurum 2 ay kadar yarım gün çalışırsın. Sana yarım maaş vericekler yarısını da devletten alıcaksın dediler. Bana kabul ederler gibi geliyor. Çünkü çok cimriler bana yarım maaş vericekler diye havada takla atarlar valla
Sen de yaptığın yemeğe adisyon kes :)Temizlik,dadılık ücretlerini de ekle bence :)mantıklı neyseki direk ardahan koymamıs arda gayet guzel bı ısım. benım esım de oyle ne dersem dıyım ısmıne karısma dıyorum tamam o zaman masraflarına da karısmıyorum dıyo bana gülerek tabi benı sınırlendırmek ıcın :)
ben zaten ılk 4 ay hamılemıyım yoksa hastamıyım anlamadan gectı. hareketlerını hıssedınce keyıflı olmaya basladı ama hala tam anlamıyla balayı donemınde gıbı hıssetmıyorum. son aylarda da baska sıkıntılar cıkıcak keyfını suremeden gecıcek zaman
Ben rahat bi hamilelik gecirdim cok sukur ilk 3 ay korkudan keyifsizdim halsizdim ama sonra cok guzel gecti zaman hamile oldugumu bile unutuyorum cogu gunler.ay evet canım yaaa bende bitmesin istiyorum. Şöyle gerine gerine göbeğimi gösteremedim valla. Kış ayı olunca çıkamadım bir yerlere kimse görmedi hamileliğimi
bence kabul etme. zaten süt iznin olacak. yarım gün çalışırsan süt iznin de arada kaynicak. değmez bence gene de sen bilirsin.
Maşallah prensesine canım, ultrason fotoları çok güzel. .Kızlar dün detaylı ultrasonum vardı babası da bende kızımızı gördük. sağlık ile alakalı hiçbir sorunu yok herşey çok iyi dedi doktor
Eki Görüntüle 1967920
Sen de yaptığın yemeğe adisyon kes :)Temizlik,dadılık ücretlerini de ekle bence :)
canım süt izni günde sadece 1,5 saat ve bir yıl boyunca kullanıyorsun. Ben doğumdan sonra 2 ay yarım gün çalışıcam. Evim iş yerime çok yakın o yüzden çok kısa bir sürede evde olucam annem ile aramızda 1 sokak var sadece. O yüzden bana bu daha mantıklı geldi 2 aydan sonra da geriye 7 ay gibi bir süre kalıyor sanırım o zaman da 1,5 saat erken çıkarım inaşallah işten diye düşünüyorum. Ama tabi onu nasıl kabul edicekler bilmiyorum. Sabah saatlerinde pek yoğun olmuyoruz. belkide sabahları 1,5 saat geç gel de diyebilirler. Artık bilmiyorum.bence kabul etme. zaten süt iznin olacak. yarım gün çalışırsan süt iznin de arada kaynicak. değmez bence gene de sen bilirsin.
Akrabalarindan Arda Han koyan da var canım:)mantıklı neyseki direk ardahan koymamıs arda gayet guzel bı ısım. benım esım de oyle ne dersem dıyım ısmıne karısma dıyorum tamam o zaman masraflarına da karısmıyorum dıyo bana gülerek tabi benı sınırlendırmek ıcın :)
aynen öyle oluyor. ben de yarım gün çalışırım diyordum baktım süt iznim kaynicak arada. anında vazgeçtim. öğle arasında bi eve gider gelirim dedim sonra da 3de süt iznimi kullanırım. Allah hepimizin yardımcısı olsun çalışan anneye gerçekten zor..Bende bunu merak ediyorum şimdi yarım gün çalışıp yarım gün izin yaparsak maaş zaten yarım oluyorda peki 1 yıl geçerli olacak süt iznide mi araya kaynıyor bilginiz var mı
Aslında her kafadan bir ses cikmasin diye kendimiz sectik ama begenemediler birde soylemiyolardi neyseki alistilar :) sizde insallah kararlarsiniz esinle. Kuzenimde zeynep duru koyacakmis:) Her kafadan bi ses cıkmıs. ben acıkcası kımseye senın aklındakı ısım ne demedım. kendı aıleme ben sordum aklımdakı ısım nası dıye esım de kendı aılesıne sordu bu ısmı dusunuyoruz dıye. en son kayınvalıdem ne ısmıne karar verdınız dedıgınde sımdılık duru dedım. kv ın aklındaki isim de miray ama esımde basta sevmıstı koyalım falan dedı de ben pek bı anlamı yok dedım oyle vazgecırttım. ben esımle anlasabılsem zaten etrafın ne dedıgıne pek takmıycam da sorun esımle ortak bı ısımde bulusamayısımız. duru cepte bı tek.
Bende yaptırmadım benim doktorumda onermiyor aynı senin doktor gibi evde dogurmuycagina gore hic birsey olmaz diyor 21 yillik doktorum hic oyle birsey olmadi dior sonucta disaridan bebege birsey veriyorsun dogurduktan sonra istedigini yap diyorBen aşı yaptırmadım kızlar daha önceki hamileliğimde doktorum hiç önermiyordu bu aşı ve şeker yüklemesini , kendinden emin bir doktordu bana hayır gerek yok evdemi doğurcaksın demişti nu seferki doktor bana atıyor topu yaptır dedi ama yine de yaptırmadım sizde durumlar nasıl
aynen öyle oluyor. ben de yarım gün çalışırım diyordum baktım süt iznim kaynicak arada. anında vazgeçtim. öğle arasında bi eve gider gelirim dedim sonra da 3de süt iznimi kullanırım. Allah hepimizin yardımcısı olsun çalışan anneye gerçekten zor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?