2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Al_pi bana sampuani atesolcer aldigimizda eczaneden hediye verdiler. Uzerinde yenidogan sampuani yaziyor. Sac ve vicuy icin killanilabilir yaziyor. Deneyeyim cildine iyi gelirse ona gore devam ederim ya da degistiririm dedim.
Atesolcerimi cok onceden almistim kendim icin o yuzden baska ates olcer almam temazsizlara filan guvenmiyorum chicco'nun ben cok memnunum bu arada onu da soyleyeyim dedim :))
Ben kendi sacima dalin kullaniyorum ama kizima baska bakiyorum kimyasali az olan birsey o yuzden sac vucut olunca daha mi fazla kimyasal oluyor diye arastiriyorum hemde birbirimize bilgi vermis oluyoruz :)

Kızlar benim ebem kesinlikle şampuana karşı.. kesinlikle kullanılmasını önermiyor.. su ve zeytin yağıyla yıkayacakmışız..poposu içinde pamuk ve su ile yıkancak, ıslak mendil kullanmıcaz.. ilk hamileliğim olduğu için bilgim yok, sanırım bende tamamen ebeme güvencem.. 2-3 ay ebemiz hergün gelecek.. bakalım neler öğrencem ebemizden..

Hakli ama cocugu da tamamen kimyasaldan uzak yetistiremeyiz ki sonrasi daha kotu kiyafetlerini bile ayirmayin vucudu alissin diyorlar. Bende islak mendile karsiyim onda haklisin yaz nasil olsa yikariz pamukla sileriz . Annem sabun tozuyla yikardi bebek kiyafetlerini önceden hep o aklimda kalmis

Clexane kullanan arkadaşlar göbekten yapmaya devam ediyor musunuz? Ne zaman kol veya bacağa geçeceğiz acaba biraz tedirgin oluyorum ben yaparken.
Ben iki hafta kadar göbekten vurmustum cok iyi gelmişti kollarım biraz geçmişti doktoruma sordum göbekten nezamana kadar vurabilirim diye iyi tut iki parmağının arasında sallanıyorsa göbektir göbek yağıdır rahme denk gelmesin dedi korktuk cok malum havadan nem kapar olduk koldan vuruyorum yine ordada pek yer kalmadı ama olsun gecicek hepsi

Bende ıslak mendil kullanmıcam. Su ve özel pamuk gibi mendillerle silicem sonrasında da zeytinyağı ile yağlıcam. Ancak işte nereye kadar. O kadar masraflı organik şeyler. Çamaşır deterjanını ve yumuşatıcısını Mom's Green aldım. Bir dünya para. Şampuanı kıyafeti yemesi içmesi nasıl dikkat edicez ki. Hadi şimdi bir şey anlamıcaklar. Ancak 4-5 yaşına gelince arkadaşlarından görücekler zararlı kıyafetler yiyecekler bunun sonu yok yani

Anladim canım aynen ben de genelde mustela yada sebamed tavsiyesi okuyorum.muhtemelen sebamed kullanirim.deterjan için ne dusundun peki?

Alpi ben Ersag bebek şampuanı kullanıcam 6 7 senedir ailede ki tüm bebeklere kullanıyoruz kimyasal oranı dalın semabed den baya baya düşük tavsiye ederim. Birde ıslak havlusu var bebekler için çok iyi

Hacışakir sabun tozu var makinede bebek çamaşırlarını ayrı olarak bununla yıkıyoruz ayrıca sabun şampuan olmadan temizlenmez gibi geliyor bana sabun vucuduna başına da yine sebamed kullanırım ayrıca unı nin sadece ıslak pamuk mendili var ben ondan çok nemnunum yeni doğan için

Alpi ben Ersag bebek şampuanı kullanıcam 6 7 senedir ailede ki tüm bebeklere kullanıyoruz kimyasal oranı dalın semabed den baya baya düşük tavsiye ederim. Birde ıslak havlusu var bebekler için çok iyi
Evde hep onun urunlerini kullaniyorum ama hic bebek sampuanina bakmamistim bakarim canim onada . Islak havlu kullanmak istemedigimden arastirmadim disarda zor durumda kalirsam ancak kullanirim

Uni baby'nin deterjanini da cok kullanan var . Dalinde yine oyle.. yumusatici kullanmayi dusunmuyorum ben birde ..
Aman ne kadar teferruat var yahu :)) Sanki bizler boyle buyuduk bir dalin sampuan alinirdi birde sabun tozu elinde yikanirdi bezler kiyafetler bir sure sonrada ailecek yikanirdi camasirlar :)

Evde hep onun urunlerini kullaniyorum ama hic bebek sampuanina bakmamistim bakarim canim onada . Islak havlu kullanmak istemedigimden arastirmadim disarda zor durumda kalirsam ancak kullanirim
Bende kullanmayı düşünmüyorum ıslak havlu ama yine de bi paket alicam Ersag da ister istemez dışarı iken yada evin içinde iken başka ihtiyaçlar için kullanıliyor . Mesela deterjanı da Ersag kullanıyorum suan bebek içinde onu kullanıcam inşallah . Benim yumuşak doku romatizmam var kimyasal maddeler vücudum da yara yapıyor 7 senedir herseyim ersag.

bende önceden sizin gibi her şeyi hazırlamıştım kızıma amaaaaaaa kızımının vucüdu kabul etmedi ve sabun kullandık...ıslk mendilde hiç kallanmayı düşünmemiştim sadece dışarda kolaylık olsun diye uni baby almıştım...arkadaş ıslak mendil kullanmış 15 günlük bebek idrar yolu int oldu...ebenizin tavsiyeleri yerinde şimdi oğlumada su ve pamuk....ve sabuın düşünüyorum....2 _3 ay ebenizin gelmesi ne güzel siz hangi şehirdesiniz merak ettim....ben kızımda çok zorluk çektim ebemiz eşimin arkadaşının eşi idi 3 defa çağırdık ama utana sıkıla..şimdi eşi diyormuşki ne aceleniz var büyükte zaten zorlandınız.....yaaa sabır

İstanbul da havuzlu han var ya oraya bir gidiyosunuz ne var ne yok size öğretiyorlar bir dünya şey alıp çıkıyorsunuz a dan z ye kova su dökmeye tasından mendil artık aklına ne gelirse mevcut :)

Al_pi canım bak bu siteden istediğin ürüne bakıp içinde ki kimyasalları güvenilirgini öğrenebiliyorsun ve karşılaştırma yapabiliyorsun. Sebamed dalın ve Ersag karşılaştırınca Ersag daha güvenilir çıkıyor .

Eklentiler

• Screenshot_2017-03-16-13-13-03.webp
    9,6 KB · Görüntüleme: 55
  • Screenshot_2017-03-16-13-12-12.webp
    12 KB · Görüntüleme: 53
  • Screenshot_2017-03-16-13-11-35.webp
    7,9 KB · Görüntüleme: 52
Arkadaşlara bir sorayım canım

Zaten simdi atip tutuyoruz ama bebekler gelince kendi kullanacaklarini bazen kendileri seciyorlar :)
Alerji olabiliyor bazi seylerden belki kullandikca ogrenecegiz.

kızım 44 aylık halen çamaşırlarını tek yıkıyorum bence de kolaylık oluyor....
ve ayrıntılıya sadece 15 lira verdim sizden bi farkı cd olması çokta önemli değil....ama bende de idrar intihabı sorunu var kültür ii çıkmamış ile gidiyorum dra ve tekrar çağırdı 3 gün sonra kızım çokkkkk ama çok hastaydı zaten kont gitttiğimizde yorgunluktan hasta oldu sanırım...dün artık ilk defa kızımı bırakıp hasta haliyle gitttim...ve komşuya bıraktım ve kadar zormuş birine bırakıp çıkmak çalışan anneler ne kadr zor....ve kızım saolsun ne komşu teyzeyi üzdü ne de ağlayıp sızlayıp beni üzdü ilk defa ve hasta olarak bırakmamma rağmen....anne olmak ilk defa bu kadar ağır geldi ve karnımdaki bebişi hepten unuttum çok haksızlık yapıyorum sanırım oğluma bi parça çorap ve tulum aldım onun harici hiç bişey alamadım daha çok üzülüyorum
netten alacağım ama kararsızım ii bi marka ama fiyat olark uygun bişey isyiyorum...aziz bebe .idil baby ve gaye bebe marka olarak araştırdıklarım varsa ii malzemeli ama uygun fiyatlı hastane çıkışı bilgi verirseniz sevirim
....

Aynen canım şampuanı büyüyünce öğrendik.onun öncesi hacı şakir sabunuyla yıkandık.. çamaşırlarımızda elde ve toz sabunla yıkandı.. yada o an evde ne varsaa.. annem hep öyle anlatır.. nerde özel bezler, şampuanlar, kremler... yawwww İnşaAllah kızım bana çeker en zahmetsiz ben büyümüşüm.. annem beni yatırırmış, saaterce hiç sesim çıkmazmış.. hiç ağlamazmışım...o arada annem bütün işkerini yaparmış...ayyyyyy yerim ben kendimi yaaa,ne tatlı şeymişimmm... babasına çekerse yandık vallahi.. adamın dünyaya gelmesi bile ters olmuş.. sıkıntılı yaniiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…