2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Simdi kızlar takvime göre dedim ben normalde 21 haftalik olduk ama tıpta 22. Hafta diye geçiyor bu takvimdede böyle ve 22 hafta 5,5 ay yapmiyormu?
Hayır canım gün olarak saydığında daha 5 ayın bitmiş. Ben 23+1im mesela 3 gün sonra 5.5ayı bitireceğim.

ben de hep mesela 16 haftalık ya 4 aylık dıyolar genelde ben uzerıne 2 hafta ekleyıp 18 haftalıkta 4 aylık olarak hesapladım. ve uygulamaya baktıgımdada 18. haftaya geldgımde 4 ayınızı doldurdunuz yazıyodu. 22. haftada oyle. şuan ben de 22 + 6 gunlugum bugun 160. günümdeyim. senin hesabına göre 5 ay 10 gunluk oluyorum ama arada 31 gun ceken aylar da var. o yuzden gun sayılarında oynama olabılır.

Erkek kardeşimle eşi de karar verememişti.en beğendikleri 4 ismi yazıp kura çektiler.2 kardeşim 2 sini de eşi yazdı.

kuralarda benim hiç şansım yok o yüzden kızımın adını riske atamam kesin babasının istediği isim çıkar :)

Kızalar şu kimyasallar kokular katkı maddeli şeyler hatta organik diye satılan çocuklara sürülen bebek yağları elimizden geldiğince uzak durmamız gerek.günümüzde neden çoğaldı hastalıklar.ben iki kızımda da böyle şeyler ıslak mendiller bebe yağları kullanmadım.hatta gelenleri bile attım.takıntılıyım o konuda parfümü bile vücuduma yani derime sıkmam.kıyafetime sıkarım hep.bebişlerimizi evlatlarımızı korumalıyız hertürlü kötü maddelerden.onların kokusu herşeyden güzel.doğal ,organik denilenede itibar etmemek gerek.çünkü sonradan çıkıyor foyaları.tamamen uzak kalmak günümüzde mümkün değil ama elimizden geldiğince birşeyler yapmamız gerek.

canım amnıyosentez yaptırma bana kesınlıkle yaptırma dedıler sonucta az da olsa rıskı var onun yaptırcaksan dna yaptor ben vazgecmıstım ama bugub yıne aklıma geldı durdukyerw aglamaya basladm belkı yaptırabılırm testı yoksa gecmıycek bu 4ay bana

Yok canım amniyosentez yaptirmayi bende dusunmuyorum en dogru yontem o dedi doktor ama 100 kisiden 1kisi bebegini kaybedebiliyor dedi ben dna yida suanda yaptirmayi dusunmuyorum doktor 1bulguyla test istemiyoruz hicbir hastadan dedi yaninda baska seylerde olsaydi isterdim dedi yinedw hastaya birakiyoruz yaptirmak istiyorum dersen yapariz dedi bisey yoktur insallah hicbirimizde

Bende istedim zaten baştan söyleniyor bak iyice kızdım şimdi
Oylemi canim ozaman hepten haksizlik bana hem renkliyle bakti hem renksiz peki resimdeki ve cd deki goruntuyu nasil aldi onlaridami renksiz verdi sana benimkiler renkli cd nin bazilari renksiz goruntulerin bazilari renkli resimde renkli

Bende istedim zaten baştan söyleniyor bak iyice kızdım şimdi
Oylemi canim ozaman hepten haksizlik bana hem renkliyle bakti hem renksiz peki resimdeki ve cd deki goruntuyu nasil aldi onlaridami renksiz verdi sana benimkiler renkli cd nin bazilari renksiz goruntulerin bazilari renkli resimde renkli
Sen resim ve cd için kaç para ödedin cnm
40 tl yani toplam 390 tl odedim

Al_pi cim benim doğum tarihim 8 temmuz olarak değişti.
kızlar benim seyirmelerim bi haftadır çok fazla arttı. nerdeyse dakikada iki üç kez tekme atıyor kızım araklıkları da çok sık. Umarım normaldir.
Hemşire arkadaşım bebeğim için ıslak mendili hiç ama hiç önermiyor. saf su ile temizlememi istedi. onun da kolayı var dedi. Islak mendili alıp sıcak suya at. soğuduktan sonra temizliğini yapabilirsin bezleri yıkamakla uğraşma dedi. o yüzden ıslak mendil alıp sıcak suda bekletip öyle temizlemeyi düşünüyorum kızımın poposunu
Ben her ay uçakla annemlere gidiyorum şu ana kadar bi sıkıntı olmadı. Hamile olduğumu söylüyorum duyarlı kapıdan geçirmiyorlar ama sizi bayan memur kabine götürüp arama yapıyor. haftayada son kez uçucam. 6. aydan sonra riske girmek istemiyorum ama doktordan rapor alıp 32. haftaya kadar uçulabiliyormuş.
bu arada bebek odası almayacaktım kızıma ama son anda fikrim değişti ve almaya karar verdim. çünkü annemler dünyanın alışverişini yapmışlar ankadaradan. onları dolap olmadan sığdırmam mümkün değil. annemaldıklarımızı 20 derecede sabun tozu ile yıkayıp ütülememi söyledi. bu konularda annem ne derse onu yapıcam çünkü o bu konularda çok titizdir. birde terzi olduği için kumaşların her türlüsünden anlıyor. özellikle baskılı giysiler almamış tene tamas etmesin diye. Canım annem herşeyi ne güzel düşünüyor keşke yanımda olsa..

aynen canım tek bır bulgu rısk duşuk dedi ama ben bı turlu rahatlayamadım neden bılmıorm onlarda bana bıraktı insallah bırsey yoktur canım

Çoğu renksiz ya bir görüntü var o kadar yani hiçbir anlamı olmadı ve beni çık üzdü o gün dna testini geçersiz gibi sayıp amniyosentez yapalım dedi ben burada da yapıyorum dedi hatta çok sinir oldum nasıl arayacağım hakkımı ben şimdi bir akıl verin

Valla ne diyim bilemedimki canım ya niye boyle yaparlar hak geciyor test olayida bilmiyorum isi ticarete doktukleri icinde olabilir, doktorlar amniyosentezi daha kesin goruyorlar ondanda olabilir bana orada yapildigini soylemedi mesela test yaptirmak istersen doktor yaptirilacak yerlere seni yonlendirir dedi sadece

aynen canım tek bır bulgu rısk duşuk dedi ama ben bı turlu rahatlayamadım neden bılmıorm onlarda bana bıraktı insallah bırsey yoktur canım
Gonlumuzu ferah tutmaya calisalim ara ara benimde aklima takiliyor ama bugun doktorumlada konusunca daha bir rahatladim sanki

GEBELİK HAFTALARININ DENK GELDİĞİ AYLAR

4 hafta 2 günlük gebelik = 30 günlük = 1 aylık hamile oluyorsunuz.

5 haftalık gebelik kaç aylık oluyor = 35 günlük = 1 ay 5 günlük hamile oluyorsunuz.

6 haftalık gebelik kaç aylık oluyor = 42 günlük = 1 ay 12 günlük hamile oluyorsunuz.

7 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 49 günlük = 1 ay 19 günlük hamile oluyorsunuz.

8 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 56 günlük = 1 ay 26 günlük hamile oluyorsunuz.

8 hafta 4 günlük gebelik = 60 günlük = 2 aylık hamile oluyorsunuz.

9 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 63 günlük = 2 ay 3 günlük hamile oluyorsunuz.

10 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 70 günlük = 2 ay 10 günlük hamile oluyorsunuz.

11 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 77 günlük = 2 ay 17 günlük hamile oluyorsunuz.

12 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 84 günlük = 2 ay 24 günlük hamile oluyorsunuz.

12 hafta 6 günlük gebelik = 90 günlük = 3 aylık hamile oluyorsunuz.

13 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 91 günlük = 3 ay 1 günlük hamile oluyorsunuz.

14 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 98 günlük = 3 ay 8 günlük hamile oluyorsunuz.

15 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 105 günlük = 3 ay 15 günlük hamile oluyorsunuz.

16 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 112 günlük = 3 ay 22 günlük hamile oluyorsunuz.

17 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 119 günlük = 3 ay 29 günlük hamile oluyorsunuz.

17 hafta 1 günlük gebelik = 120 günlük = 4 aylık hamile oluyorsunuz.

18 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 126 günlük = 4 ay 6 günlük hamile oluyorsunuz.

19 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 133 günlük = 4 ay 13 günlük hamile oluyorsunuz.

20 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 140 günlük = 4 ay 20 günlük hamile oluyorsunuz.

21 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 147 günlük = 4 ay 27 günlük hamile oluyorsunuz.

21 hafta 3 günlük gebelik = 150 günlük = 5 aylık hamile oluyorsunuz.

22 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 154 günlük = 5 ay 4 günlük hamile oluyorsunuz.

23 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 161 günlük = 5 ay 11 günlük hamile oluyorsunuz.

24 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 168 günlük = 5 ay 18 günlük hamile oluyorsunuz.

25 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 175 günlük = 5 ay 25 günlük hamile oluyorsunuz.

25 hafta 5 günlük gebelik = 180 günlük = 6 aylık hamile oluyorsunuz.

26 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 182 günlük = 6 ay 2 günlük hamile oluyorsunuz.

27 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 189 günlük = 6 ay 9 günlük hamile oluyorsunuz.

28 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 196 günlük = 6 ay 16 günlük hamile oluyorsunuz.

29 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 203 günlük = 6 ay 23 günlük hamile oluyorsunuz.

30 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 210 günlük = 7 aylık hamile oluyorsunuz.

31 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 217 günlük =7 ay 7 günlük hamile oluyorsunuz.

32 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 224 günlük = 7 ay 14 günlük hamile oluyorsunuz.

33 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 231 günlük = 7 ay 21 günlük hamile oluyorsunuz.

34 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 238 günlük = 7 ay 28 günlük hamile oluyorsunuz.

34 hafta 2 günlük gebelik = 240 günlük = 8 aylık hamile oluyorsunuz.

35 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 245 günlük = 8 ay 5 günlük hamile oluyorsunuz.

36 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 252 günlük = 8 ay 12 günlük hamile oluyorsunuz.

37 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 259 günlük = 8 ay 19 günlük hamile oluyorsunuz.

38 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 266 günlük = 8 ay 26 günlük hamile oluyorsunuz.

38 hafta 4 günlük gebelik = 270 günlük = 9 aylık hamile oluyorsunuz.

39 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 273 günlük = 9 ay 3 günlük hamile oluyorsunuz.

40 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 280 günlük = 9 ay 10 günlük hamile oluyorsunuz.

22 hafta bes buçuk aylık olmuyormu canm benmi yanlış hesapladim

Canım her ay 4 hafta olmadıgı icin 5,5 aylık olmuyorsun ve günlerde aynı sayıda degil.sen sat tarıhını düsünerek o güne gelince 5 aylık oldugunu hesaplayabilirsin ayın 26sı falan olması lazım senin .senin hesabına gore 10aylıkken dogum yapmamız gerekir yoksa :)

Canım ben en kimyasalsızlardan unibayb i olduğunu duydum. Bizde unibaybi almıştık ama ablam hç kokusu olmadığı için memnun kalmadı johnson baybinin bedtime ını aldı harka kokuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…