2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Mune takvimleri göremiyoruz artık olmayacak mı ? Bir sorun mu oluştu yoksa?

Bende decavit kullaniyorum ama doktor ayriyetten yazdi. Artik yeterli gelmiyor magnezyum ve demir

canım ben 25.haftayı bitirdim bugün 7 kilo aldım.bebişler büyüsün de kilolar verilir :)
Aynen oyle canım senin yine iyiymis dikkat edersen ideal kiloda bitirirsin ben bugün karar aldım abartmıcam artık

Benımle aynıymıssın canım ben de bugün cok saglıklı ve hafif beslendım umarım senin gibi korumaya alırım ben de neler yaptın yazar mısın biraz.
Mesela ben bugün
Kahvaltı:1 haslanmıs yumurta biraz peynir ve ceviz yedim
Ogle:tavuk vardı yemekhanede salata ve cok az zeytınysglı ıspanak
Ara:kivi
18:00 ton balıklı salata
20:00 müsli icine muz dogradım
Nasıl sence

Kızlar benim doktorum henüz şeker yüklemesinden bahsetmedi ama kaç saat sürüyor? Ben öğleden sonra işe gidiyorum sabahtan olsa yetişebilecek bir şey mi? Tüm gün izin mi almalıyım?

Canım ben 10 yıldır düzenli olarak spor yapjyordum. Evlenince sehir değişikliğinden dolayı spora vaktim olmadı diyet değil ama kendime gore beslenme alışkanlığım vardi. Hamile kalınca bu alışkanlıkta gitmişti. Ama baktım çok kilo alıyorum eski alışkanlıklarıma geri dönmeye başladım. Kahvaltı da
1 bardak su ile kan hapımı iciyorum.
1 haşlanmış yumurta
(Hergün yumurta yiyemiyorum bazen 2 dilim ekmegin arasına kasar tost yapiyorum)
1 kupa süt
1 2 dilim kasar peynir
Salatalık domates
1 yemek kaşığı seker pancarı pekmezi
Yarım yeşil elma elimde evden çıkıyorum.
Servise kapının önünden biniyordum simdi 1 km uzaktan biniyorum.
Is yerinde 10 a kadar 2 3 bardak su iciyirum.
Is yerinde 9-10 gibi bir bardak sekersiz açık çayla 2-3 ceviz 2-3 kuru kayısı 4-5 tane kuru sarı üzüm (yani hepsi bir avucu gecmeyecek kadar) yiyorum. Sindirime iyi geliyor bence.
12ye kadar 2 3 bardak su içiyorum.
1 de yemek yiyorum 2 gün sebze 3 gün et yemeği cikiyor. Yanında cacık ayran hoşaf salata yogurt sutlac meyve vs. Çıkıyor bunlardan mutlaka yiyorum ama hergün ya bulgur ya makarna ya pilav ücünden biri mutlaka oluyor 2 haftadır yememeye çalışıyorum. 1 2 kaşık anca yeyip kalıyorum. Eger o gün yogurt yememissem 3 te 250 gr lik yogurt alıp onu yiyorum yemissem gerek duymuyorum.
1le 5 arası genelde bisi yemiyorum bazen cikolata yiyorum ama 5 bardak su iciyorum.
Eve gelince de akşam ne yemek istersem onu yapıyorum ama pilav makarna yapmıyorum genelde corba ve salatayla gecistiriyorum. Sonrasında evin icinde biraz hareket yapıyorum nefes egzersizleri ve ısınma esneme soguma hareketleri yapiyorum hic bişey yemeyip cay su soda meyve dondurma gibi şeylerle geciyor. Gece yatmadan süt içip yatıyorum.
Bunların hicbirini doktora sormadım ye yeme yap yapma dicekleri olabilir ama benim bunyemin alıştığı bir düzen vardı önceden mesela sindirim sistemim nasıl çalışır ne yersem dokunur kabızlık sorunu ishal sorunu mide yanması gaz sorunu nasıl kesilir kendime göre çözümlerim vardı bunları en iyi ben bildiğim için şimdi uyguluyorum. 5 ay boyunca sürekli bebeğime bişi olur diye uzak durduğum hangi hareket varsa şimdi onları yavas yavaş yapıyorum. Hareketlerimi kisitladikca kilo almaya başlamıştım. Hareketlerimi artırmaya başlayınca kilo alımım durdu.

Senin yediklerinde sana zarar vermiyorsa mideni zorlamıyorsa bence iyi ama şu iyi bu değil diyemem. Mesela ben her meyveyi yiyemem. Ceviz fındık aşırı yiyemem midemi rahatsız eder. Tatlı yiyemem. Zorla yediklerimi haftada bi kere anca yerim. Sirf bebek icin.

Cok güzel acıklamıssın canım bende düZenli spor yapıyordum ama hamilelik dolayısıyla sadece kosu bandıyla bititiyoruö artık sporu ki bir süredir ona bile gidememiştim.artık yürüyüs artı birkac harekete bende baslarım sanırım bebege bisey olur korkusuyla cekınıyor insan ama insanlar neler yapıyor

Sağol canım.burada zaten bizler birbirimize destek olmak için varız .deneyimli annelerden faydalanmak gerek.etrafta okadar çok bilmişler var ki.yok kesinlikle şunu yapma şöyle olur.yok bunu verme böyle olur.bizler çocuklarımıza göre hareket etmeliyiz.benim kızım öyle gazlı bi çocuktu ki anlatamam.sancı geldi mi deli gibi bağırırdı.kaç kez gece yarısı acillerde buldum kendimi.anne yüreği gel de emzik verme.verdiğim an hırsını emzikten çıkarır çakgıduk cukgıduk emerdi ve susardı kuzum.ben de rahatlardım oda rahatlardı.neymiş ağız yapısı bozulurmuş.eski emzikler Yok ki artık.her dönemin ayrı emziği var.agız büyüdükçe emziği de ayına göre alıyorsun.2 buçuk yaşına kadar da emdi.ona güven verdiğini de düşünüyorum ben emziğin.herşey onların mutluluğu için.vermeseydim de çocuk ağlaya ağlaya fıtık mı olsaydı.hatta ilk doğduğunda bende Yok biberon vermeyeceğim dedim çocuk iyi beslenemeyince sarılık oldu.sonra kendi kendime kızdım ve kafamdaki tabuları yıktım.ikincisinde daha rahattım.inanın çocuklarınıza da yansıyor bu durum.ikinci kızım daha rahat daha mutlu.stressiz bir çocuk.hiç panik yapmayın.bebeğinizi iyi tanıyın yeter

Bana cok uzak kaliyor oralar burda carsiya bakacagim insallah bulurum .. Nette var ama hepsi ayri sitede :) Sanada yaparim sen begendiklerini soyle
Ayy kuzum cok tesekkur ederim dusunmen yeter ozeniyorum bilsem o kecelerden bile yaparim yavas yavas..olsun yaptirdim bende sparis verdim bakalim nasil gelicek :))

Günaydın :) bugün artık kararlıyım tetanoz asisinin ilk dozunu olucam grip geçti şükür sesim de düzeldi az bi öksürük bişey olmaz herhalde

Ayy kuzum cok tesekkur ederim dusunmen yeter ozeniyorum bilsem o kecelerden bile yaparim yavas yavas..olsun yaptirdim bende sparis verdim bakalim nasil gelicek :))
Melissa o dediğin yere mi yaptırdın?Dün baktım çok güzeller.Neleri yaptırdın?Fiyat ne kadar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…