2017ağustos analarının diyeti- to be fitmom ;)

Hamilelikten sonra 18 kilo vererek ideal kilosuna dönen biri olarak küçük tavsiyeler vermek için geldim arkadaşlar. Arada okuyordum ama bu ara kayıplar olunca yazmak istedim. Diyete gerek yok aslında sadece beslenme düzeni ve hareketle gidebilir kilolarınız. Şimdilik süt diyetine girdiğim için kilo verdiğim düzeni yazacağım. Dikkat ettiğim şeyleri yazayım, belki gaz verir.

Kahvaltıda 2 ya da 3 dilim tam tahıllı ekmek yiyorum. Peynir zeytin kaşar peynir de oluyor menümde. Bazen de 2 yumurta.
Öğlen meyve ve ceviz yiyorum. Karnım acıktığında sütüme destek olsun diye tahin helvası. Bir de çorba içiyorum gün içinde ama bunu her gün yapamıyorum maalesef çorba yoksa yoğurt ya da süt de icebiliyorum. Akşam yemeği her gün uğrasamadigim için mükemmel olmuyor ama sebze veya et tüketmeye çalışıyorum bazen de mecbur makarna. Ama ekmek yemiyorum. Günde en az 2 litre su içiyorum. Bir de haftada 3 gün falan kızımı slinge koyup 1 saat yürüyüş yapıyorum hızlı tempo.

Hamur işi yemiyorum, tatlı da sütlü tatlı veya hafif şeyler yiyorum. Kinder Country çok hoşuma gitti mesela. Hamur işi ya da ağır tatlı yiyeceksem haftada bir izin verdim kendime, fazlasını yemiyorum.
Yemeklerde kızartma yapılması gerekiyorsa firinliyorum. Patlıcan Musakka mesela patlıcanı Kızartmak yerine suyla karistirilmis sıvıyağ içine tuz koyup patlıcanları buna bulayıp fırına atıyorum. Hem çok hafif oluyor hem kilo yapmıyor. Patates kizartacaksam da aynı mantıkla gidiyorum, elma dilim kesip kekikli tuzlu yağlı sulu karışıma bulayıp firinliyorum.
Bu şekilde sütünüz azalmadan kilo verebilirsiniz.
67 kilodan 59 kiloya düştüm. Süt diyeti çıkınca tam tahıllı ekmeğimi kesmek zorunda kaldım içinde süt var diye 60 kiloya çıktım tekrar ama onu da vereceğim. İyi şanslar. Pes etmeyin, emzirirken vermek daha kolay, ek gıdaya geçince emmesi azaldığı için kilo kaybı da azalacak.

Not: Sağlık problemi olanları dahil etmiyorum, sağlık her şeyden önemli. Kolay gelsin

Masalla cbm darısı bizim başımıza

Çok teşekkür ederim canım motive edici konuşman için

Merhaba kızlar uzun zamandır giremedim bugün tartıldım daha evime tartı alamadımen son 86.5 dum 85.5 çıktım annemin evinden gelmek yaradı bana hızla kilo vermek istiyorum aç kalmıyorum bu arada yemeğe fırsat bulamasam da bebekle ilgilenmekten hızlı hızlı yiyemiyorum sonra da tadı kaçıyor yemeğin... sabah yiyorum bide akşam eşimle ekmeksiz yiyorum pilavı bırakamıyorum maalesef ah bir bırakabilsem

Belki burası uygun değil ama buraya yazdığın için ben de burdan sorayım dedim Yazdıklarınla ilgili iki şeyi merak ettim birincisi fırına sebze atarken neden su ile yağı karıştırıyorsun, ben fırçayla yağlayıp koyuyordum suyu ilk defa duydum , ikincisi ben de süt diyetine başladım tam tahıllı ekmek yerine ne yiyorsun, ben tam buğday ekmeği yiyordum yememem mi lazım. Başka dikkat etmemiz gereken bir besin var mı?

Bir kez sebzelerden süzülen ve kapta kalan su ile yağı karıştırdım ve cok daha az yağ kullanıldığını fark ettim. O yüzden artık hep öyle yapıyorum. Lezzeti değişmiyor çok. Ben fırça kullanmıyorum bulayıp yapıyorum o yüzden çok yağ koyuyordum hepsine yetsin diye..
Benim ekmeğim Uno tam tahıllıydı, etiketinde süt içeren bir madde vardı bıraktım o yüzden. Sen fırından alıyorsan fırına sor istersen içeriğini. Ben beyaz ekmeğe döndüm yine. Diyet uzarsa daha iyi bir çözüm bulacağım.

Kızlar regl olmadım o da etkiler mi kilo verme hızını.regl olan ve olmayanlar ilgisi var mi

Kızlar ya grup çok koptu, disiplinden çıktık iyice, tekrar başlamaya ne dersiniz? Düzenli kilo takip edecekler başlamak isteyenler benim adımın altına kendi adını yazarak paylaşsın öyle öyle uzaksan bir liste oluşturalım yarın sabah tekrar başlayalım

inciitanesi bende katılıyorum canım belli bi listeye uyamam ama tatlı abur cubur cıkartırım hayatımdan saglıklı beslenme seklinde ilerleyebilirim inşallah

Ay ben de kilo vermek istiyorum. 81 le doğuma girdim. Bir ara 72 ye düşmüştüm. Anne yanı mağduru oldum. Şu an 76 yım. İştahım çok açık . Tatlıya düşkünümdür ama doğumdan sonra yemekten kalkar kalkmaz karnım acıkıyor. Kış dolayısıyla hareketim de azaldı. Ama vericem kararlıyım

Merhaba kizlar.bende katilmk istiyorm..
6o ile hamile kaldim 82 e kadar ciktm simdi 79 kiloyum24 eylulde dogurdum.basenler gogusler aldi basini gidiyor.karnimda ayva gibi.bacaklarimda cok yirtik var heryeri mor mor aynaya bakmiyorm artik.kis evdende cikamiyorm tam lohusa sendromumlugm.ilk hedefim 60 sonra 55 e dusmek istiyorm.

Bende ayniyim yaa insan sofradan kalktiktan 10dk sonra acikir mi ben acikiyorum

69 yazacaktm pardon

Burda da faydalı bilgiler var Kızlar okuyalım buna uyalım, sütümüzü de azaltmamamız lazım, en önemlisi o

Eklentiler

• 0892534E-A717-4736-B879-1E8E71A27EAA.webp
    43,8 KB · Görüntüleme: 44
  • 20ECFA09-9F8B-4AAA-8235-4DEFD5EDA22C.webp
    43,9 KB · Görüntüleme: 58
  • E55526A5-3E3F-45CE-A2DF-17176392B6EE.webp
    39,7 KB · Görüntüleme: 39
  • F9DBC415-F27B-451D-9EED-554B56311775.webp
    43,4 KB · Görüntüleme: 55
  • D08AF4BC-8EE3-4E9F-8F0D-73DE301A3319.webp
    42,3 KB · Görüntüleme: 51
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…