- 30 Ağustos 2009
- 1.025
- 691
- 358
- Konu Sahibi Masal aden
-
Hayırlısı canım ya, bazen çok şey bilmekte iyi değil diyorum kendimce, ianan bana olacağı varsa oluyor, kısmetimizde anne olmak varsa olacak bence, ben bu konuda allah a tam teslimiyet içindeyim, elimden geleni yapıyorum, baksana geçici menapoza bile evwt dedim, nasıl riskler alıyorum, vücudumla oynanıyor ama gıkım çıkmıyor! Annelik bunu gerektirir diyerek... olmazsada ben de artık denemeyeceğim, maddi manevi gücümüz kalmadıGerçekten çok sistematikmis canım baksana. Benimkinde işlemlerden sonra ilaçlar için bir cıktı verdiler ama embriyo hakkinda ne harf bilgisi ne hucre bilgisi verdiler. Inşallah tutar da hayırlısıyla. Çok cesaretim kırıldı benim iğnelerden dolayı pihtilasmam olduğu için. Tekrar cesaret edemem heralde.
Hayırlısı canım ya, bazen çok şey bilmekte iyi değil diyorum kendimce, ianan bana olacağı varsa oluyor, kısmetimizde anne olmak varsa olacak bence, ben bu konuda allah a tam teslimiyet içindeyim, elimden geleni yapıyorum, baksana geçici menapoza bile evwt dedim, nasıl riskler alıyorum, vücudumla oynanıyor ama gıkım çıkmıyor! Annelik bunu gerektirir diyerek... olmazsada ben de artık denemeyeceğim, maddi manevi gücümüz kalmadı
Ben baya tevrübelendim bu konuda artık, bir alılama ve bu 3. Tüp denemem, aralarda laparoskopi ve histereskopi derken, etrafta kimseyi takmamayı öğrendim, ilk amanlarda canım çok acıyırdu, insanlar sanki bile bile içim kanırtıyolardı!!! Etrafımda hamile kalmayan kalmadı desem yeridir, bu benim sınavım oldu!!! İnan sabır işi cidden, sakin kalmak, sağlıklı düşünebilmek, eş olarak dayanışma sanırım bu süreçte evlilikler bile sınanıyor!!! Çok şükür biz bu süreci güzel atlattık, artık çocuk sahibi olamıyor olmamızla bile eğleniyoruz dalga geçebiliyoruzInşallah olur canım bu sefer hayırlısıyla. Hem maddi hem manevi bisürü sorun yaşıyoruz ki bu süreçte. Üstelik çevremizde süreci zorlaştıran, bizi yıldıran ve bunaltan o kadar çok insan var ki. Ben canımla mı uğraşayım bu insanlarla mı diyorum çoğu zaman. Tüp bebek çok büyük sabir istiyormuş bunu anladım. Her anında ne olup ne bitecek diye tedirgin oluyorsun çünkü dediğin gibi vücudunun dengesiyle oynanıyor.
Benim ilk denemem aslında ama vücudum el vermez bidahakine. Kendiliğinden olursa olsun diye düşünüyorum.
Inşallah bunda sağlıkla olurda.
Ben baya tevrübelendim bu konuda artık, bir alılama ve bu 3. Tüp denemem, aralarda laparoskopi ve histereskopi derken, etrafta kimseyi takmamayı öğrendim, ilk amanlarda canım çok acıyırdu, insanlar sanki bile bile içim kanırtıyolardı!!! Etrafımda hamile kalmayan kalmadı desem yeridir, bu benim sınavım oldu!!! İnan sabır işi cidden, sakin kalmak, sağlıklı düşünebilmek, eş olarak dayanışma sanırım bu süreçte evlilikler bile sınanıyor!!! Çok şükür biz bu süreci güzel atlattık, artık çocuk sahibi olamıyor olmamızla bile eğleniyoruz dalga geçebiliyoruzbizden önemli değil hiçbirşey bunu anladım, hayatta daha önemli konular var, olmuyorsa olmuyordur zorlamanın anlamı yoktur, herkes gücü yettiği kadarını kaldırabilir, herkes anne baba olacak diye de birşey yok, mühim olan daha çok ne kadar insan kalabildiğimizle ilgili... bu son denemeyi de sırf ileriki yaşlarımda bir daha deneseydim olurmuydu acabayı kafamdan silmek için yaptım, şans bizden yana olsun
Evet canım ya çok şükür inşallah yarın bir an önce dondururlar..Benbirdost Canım bak gördünmü en az 5 tane garanti gibi. Stres yapma insallah olacak. Benim 5 yumurtam vardı toplamda düşün. 1 tane yumurtayla ikiz doğuranlar var. Biraz rahat bırak kendini. Çok sevindim ama haberine
M Mavialin Canım çok teşekkür ederim. Allah en kısa vakitte sanada bebislerini versin. Tanışmıyoruz ama pozitif enerjini hissediyorum ve dualarımda buradaki derdimle dertlenen arkadaşlar
galadriel80 merkezinizin kıymetini bilin kızlar güya medicalparkta yaptırıyorum bende hiç doğru düzgün bilgi vermediler bana bu süreçte. Neyseki bugün kısmen daha ilgililerdi.
Inşallah hayırlısıyla olur bebislerimiz
Aynen canım ben gidiş geliş toplam 8 saatlik yol çektim normalde ücretsiz konuk evleride var çok rahat herşeyi sorabiliyorsun herkes güler yüzlü ben 2yıl öncede ivf'ye gitmiştim tüp bebek tedavisi olmadım ama eşime hep tüp bebek olacaksa orda olacak dedim.. ali fuata geçen yıl gittik çok yoğun olunca bide bana kanalların dar dedi ama hasan bey öyle bişey yok dedi bana ali fuat yanlış teşhis koydu ama onunda çok adını duydum zaten oyüzden adamın kapısının önü devlet hastanesi gibi:))))) keşke hamilelere bari bakmasa bizim gibi hamile olamayanlara baksa daha verimli olabilirdi... sanırım bu 2 merkezde ortakmış..Murat bey ilgilenmişti, bu seferde şansıma yine kendisi opumumu yaptı, çok hoş bir insandır, doktor olarak da çok başarılı buluyorum kendini ama benim ana kısırlık teşhisimi Ali Fuat hoca koydu onunla devam ettim, ona da güveniyorum, çok daha pahalı merkeLerde gördüm inan yüzüne bakmıyo kimse oralarda!
Ben de 2.denememi sırf ilerde acaba denesemiydim dememek içi yaptırdım ama olmadı. Dua ederken hiç bir zaman olsun demedim. Hep hayirliysa, hayırlı sağlıklı olsun diye dua ettim. Olmayınca da hayırlısı buymuş dedim. Ama insan ister istemez milletin oluyor benim neden olmuyor diyor elde değil. Zamanla psikolojiler de düzelir inşallah.Ben baya tevrübelendim bu konuda artık, bir alılama ve bu 3. Tüp denemem, aralarda laparoskopi ve histereskopi derken, etrafta kimseyi takmamayı öğrendim, ilk amanlarda canım çok acıyırdu, insanlar sanki bile bile içim kanırtıyolardı!!! Etrafımda hamile kalmayan kalmadı desem yeridir, bu benim sınavım oldu!!! İnan sabır işi cidden, sakin kalmak, sağlıklı düşünebilmek, eş olarak dayanışma sanırım bu süreçte evlilikler bile sınanıyor!!! Çok şükür biz bu süreci güzel atlattık, artık çocuk sahibi olamıyor olmamızla bile eğleniyoruz dalga geçebiliyoruzbizden önemli değil hiçbirşey bunu anladım, hayatta daha önemli konular var, olmuyorsa olmuyordur zorlamanın anlamı yoktur, herkes gücü yettiği kadarını kaldırabilir, herkes anne baba olacak diye de birşey yok, mühim olan daha çok ne kadar insan kalabildiğimizle ilgili... bu son denemeyi de sırf ileriki yaşlarımda bir daha deneseydim olurmuydu acabayı kafamdan silmek için yaptım, şans bizden yana olsun
Düzeliyor inanın bana, çevrede sağlıksız yavrucaklar, engelli evlatlar görüyorum ve hep allahım hayırlısını ver diyorum, yanlış birşey dilemekten hep korktum şindiye kadar, hayatımda birkez bile hamile kalamadım, inanın o kadar çok kez isyan aşamasına geldim ki ama dedim ya zaman en büyük ilaç! Zamanla alılıyırsun ve Allahın bizler için wn iyisini istediğini düşünüyorsun!!!Ben de 2.denememi sırf ilerde acaba denesemiydim dememek içi yaptırdım ama olmadı. Dua ederken hiç bir zaman olsun demedim. Hep hayirliysa, hayırlı sağlıklı olsun diye dua ettim. Olmayınca da hayırlısı buymuş dedim. Ama insan ister istemez milletin oluyor benim neden olmuyor diyor elde değil. Zamanla psikolojiler de düzelir inşallah.
Yok ortak değiller, vitale ali fuat hocanın, anladığım kadarıyla ali fuat hoca oranın labaratuarını kullanıyor aşılama ve tüp tedavilerinde, paslaşıyorlar, ben Murat hocayada durumumu anlattım o da Ali Fuat hoca ile aynı paralelde şeyler söyledi, içim rahatladı ikinci bir gözden de aynı reaksiyonu alınca, Ali Fuat hoca çok yoğun ama ben inanılmaz güveniyor ve inanıyorum, en son gittiğinde önünde iki aile sevinç gözyqşlarına boğuldular, satesinde evlatlarına kavuşmuşlar çok mutluydular, darısı bize olsun ne diyelim...Aynen canım ben gidiş geliş toplam 8 saatlik yol çektim normalde ücretsiz konuk evleride var çok rahat herşeyi sorabiliyorsun herkes güler yüzlü ben 2yıl öncede ivf'ye gitmiştim tüp bebek tedavisi olmadım ama eşime hep tüp bebek olacaksa orda olacak dedim.. ali fuata geçen yıl gittik çok yoğun olunca bide bana kanalların dar dedi ama hasan bey öyle bişey yok dedi bana ali fuat yanlış teşhis koydu ama onunda çok adını duydum zaten oyüzden adamın kapısının önü devlet hastanesi gibi:))))) keşke hamilelere bari bakmasa bizim gibi hamile olamayanlara baksa daha verimli olabilirdi... sanırım bu 2 merkezde ortakmış..
Ben de keske sizin gibi pozitif olabilseydim.. sizin yaşınız kac?Ben baya tevrübelendim bu konuda artık, bir alılama ve bu 3. Tüp denemem, aralarda laparoskopi ve histereskopi derken, etrafta kimseyi takmamayı öğrendim, ilk amanlarda canım çok acıyırdu, insanlar sanki bile bile içim kanırtıyolardı!!! Etrafımda hamile kalmayan kalmadı desem yeridir, bu benim sınavım oldu!!! İnan sabır işi cidden, sakin kalmak, sağlıklı düşünebilmek, eş olarak dayanışma sanırım bu süreçte evlilikler bile sınanıyor!!! Çok şükür biz bu süreci güzel atlattık, artık çocuk sahibi olamıyor olmamızla bile eğleniyoruz dalga geçebiliyoruzbizden önemli değil hiçbirşey bunu anladım, hayatta daha önemli konular var, olmuyorsa olmuyordur zorlamanın anlamı yoktur, herkes gücü yettiği kadarını kaldırabilir, herkes anne baba olacak diye de birşey yok, mühim olan daha çok ne kadar insan kalabildiğimizle ilgili... bu son denemeyi de sırf ileriki yaşlarımda bir daha deneseydim olurmuydu acabayı kafamdan silmek için yaptım, şans bizden yana olsun
Ben bizim merkezde bekleme salonunda otururken yan tarafımda oturan kadınların konuşmasını duymuştum da onlardan biride ali fuat beye gidiyorum ben ama yumurtalarımı burda topladılar falan ikisi ortakmış diye konuşuyorlardı.. bende ortak değillerdir diye düşünmüştüm... inşallah bizede nasip olur o sevinç gözyazları :)Yok ortak değiller, vitale ali fuat hocanın, anladığım kadarıyla ali fuat hoca oranın labaratuarını kullanıyor aşılama ve tüp tedavilerinde, paslaşıyorlar, ben Murat hocayada durumumu anlattım o da Ali Fuat hoca ile aynı paralelde şeyler söyledi, içim rahatladı ikinci bir gözden de aynı reaksiyonu alınca, Ali Fuat hoca çok yoğun ama ben inanılmaz güveniyor ve inanıyorum, en son gittiğinde önünde iki aile sevinç gözyqşlarına boğuldular, satesinde evlatlarına kavuşmuşlar çok mutluydular, darısı bize olsun ne diyelim...
Canım ne güzel yazmışsın. Ne kadar doğru olacağı varsa zaten oluyor,biz kendimizi dinleyerek, internetteki bir yığın safsatayla endişelenip stres dolarak vakit geçiriyoruz. Kendine dikkat et, burda hepimiz dert ortağı olduk paylaşıyoruz ama dışarda en yakınların hariç kimselere de söyleme. Allah bebeğini sağlıklı ve rahat geçen bir gebelikle sağlıklı ve tombik tombik versin kucağına inşallah. Hamilelerin duaları kabul olurmuş sen de bizden dualarını eksik etme.Sevgili arkadaşlar, transfer olacaklara şimdiden bol şans ve stressiz bekleyiş diliyorum , transfer olmuş ve sonuç bekleyenlere ise gerçekten tavsiye edebileceğim tek şey belirti aramamak . Benim transferden sonra birebir adet belirtilerim var , ekstra adetten farklı hiç bir belirtim olmadı. Ama bu herkeste farklıdır , vücudunuzu dinlemeyin ister istemez stres yapıyor insan. Ben transfer sonrası 2 gün dinlendim 3.gün işe başladım . Ananas suyu içtim . Allah’a çok şükür pozitifi gördüm . Ama bununla bitmiyor , ilk kan sonucumda(31 Ağustos) hcg 98 çıktı diye o kadar panik yapmıştım ki bazıları daha yüksek değerler oluyor diye , daha önce adını bile duymadığım burda öğrendiğim kimyasal gebelik vs . Kafamın içi kazan gibiydi , ya yükselmezse , ya şöyle ya böyle . Birde Türkiye’deki gibi kan almıyorlar burda bir defa aldılar 2 hafta sonraya randevu verdiler . O 2 hafta o kadar stresli geçti ki , hala inanmadım, her gün sadece hcg olaylarını araştırdım. Dün dr. Randevum vardı neredeyse ağlaya ağlaya gittim ya kimyasal ise diye diye ...
Allah’a çok şükür minik kurabiyenin kesesini gördük . Herşey olması gerektiği gibi ..
yani şunu demek istiyorum , bizler çok zorlu süreçten geçerek gebe kalıyoruz , baştan beri ; ay yumurta olacak mı ? Döllenecek mi ? Döllendi, tutacak mı? Vs.vs. Gerçekten bu kadar çok şeyi bilmek güzel değil , sayılara rakamlara çok takılmayın , olacağı varsa olacak ,dua edin ne biliyim inanın ama mümkün olduğu kadar herşeyi en ince ayrıntısına kadar araştırmayın . Yani açıkçası ben öyle yaptığım için pişman oldum ,2 hafta bebeğime ve kendime hatta eşime stres yaşattım .
Allah hepinize yardım etsin , dualarımda hep varsınız , siz de bana edin bebeğimi sağlıkla kucağıma alayım
Canım ne güzel yazmışsın. Ne kadar doğru olacağı varsa zaten oluyor,biz kendimizi dinleyerek, internetteki bir yığın safsatayla endişelenip stres dolarak vakit geçiriyoruz. Kendine dikkat et, burda hepimiz dert ortağı olduk paylaşıyoruz ama dışarda en yakınların hariç kimselere de söyleme. Allah bebeğini sağlıklı ve rahat geçen bir gebelikle sağlıklı ve tombik tombik versin kucağına inşallah. Hamilelerin duaları kabul olurmuş sen de bizden dualarını eksik etme.
Canım benim ne garip değil mi birbirimizi hiç tanımıyoruz. Sokakta yan yana geçsek aklımıza gelmez yazışan o kişiler olduğumuz. Kim der ki bu kadınlar birbirlerini hiç tanımıyor ama en özel sırlarını, dertlerini paylaşıyorlar. Burası bana o kadar terapi alanı oldu ki yeri geliyor en yakınına bile içinde bulunduğun derdi tam anlatamıyosun. Mesela benim annem şeker hastası bi üzülse 500 lere fırlıyor şekeri. Hele ona endişelerimi ve üzüldüğüm an üzüntümü hiç belli edemedim.Gülerek aman anne bi dahaki sefere olacak zaten genel olarak ilkinde olmuyor diye geçistirdim. Tabi bu da yalan.ilkinde olan birçok insan var da ben annemi kandırdım:) Daha işe de başlayamadım çünkü eskiden 3 günde biten adetim 4. gunünde hala ilk gün performansı ve ağrısı ile devam ediyor. Sizinle yazışmak acaba kızlar bugün naptı diye bakmak yalnız olmadığın hissini yaşamak o kadar özel ve o kadar rahatlatıcı bir duygu ki.. Hele de güzel haberler okuyunca.. Hep güzel haberler paylaşalım inşallah arkadaşlar.Benbirdost Canım bak gördünmü en az 5 tane garanti gibi. Stres yapma insallah olacak. Benim 5 yumurtam vardı toplamda düşün. 1 tane yumurtayla ikiz doğuranlar var. Biraz rahat bırak kendini. Çok sevindim ama haberine
M Mavialin Canım çok teşekkür ederim. Allah en kısa vakitte sanada bebislerini versin. Tanışmıyoruz ama pozitif enerjini hissediyorum ve dualarımda buradaki derdimle dertlenen arkadaşlar
galadriel80 merkezinizin kıymetini bilin kızlar güya medicalparkta yaptırıyorum bende hiç doğru düzgün bilgi vermediler bana bu süreçte. Neyseki bugün kısmen daha ilgililerdi.
Inşallah hayırlısıyla olur bebislerimiz
En güzelini yapmışsın tebrik ediyorum. Benim malesef 80 kişilik iş yerime birkaç kişi yüzünden yayıldı ve raporum bitince yapılacak densizliklere katlanmak zorundayım. İşe gidesim bile yok o yüzden ama kendimi motive ediyorum her şey güzel olacak kimse bişey sormayacak diye. Gebelik belirtin çok bombaymış :) Al işte hamileler çok uyur efsanesi yıkıldı gitti:) Bunu bebeği öğrenmeden önce sen bile ne çok düşünüp dert edindin belki de kendine. Demek ki belirtilerin tam tersi bile belirti olabiliyor. Bunu da öğrendiğimiz iyi oldu. Aklımızın bi köşesinde bulunsun:)Annem dahil hiç kimse bilmiyor tüp bebek ile olduğunu, asla art niyet değiller ama insanlar merak ediyorlar onlar sordukca insan daha çok stres oluyor . Halbuki normal yol ile hamile kalanlardan tek farkımız hamile kalma şeklimiz , gebelik oluştuktan sonra hiç bir fark olmasa da insanlar bilmedikleri için (ki bundan 1 sene önce ben de bilmiyordum ) soruyorlar,insan ister istemez stres yapıyor . Bunu çevremde çok kez gördüğüm için eşimle böyle bir karar aldık, bundan sonra da kimseye söylemeyi düşünmüyorum.
Inan bana dua ediyorum , her aklıma geldikçe . Allahım isteyen herkese nasip etsin . Kimseyi aratmasin. Dediğim gibi, konuşması kolay diye düsünmeyin, sizi en iyi ben anlarım ben de yaptım aynılarını ama stresten başka bir işe yaramadi .herkesin belirtisi başka olur , kimseyle kıyaslamayın kendinizi . Mesela benim en büyük belirtim geceleri 3-4 civarı (hamile kaldigim ilk günden beri ) cin gibi ayağa dikilmek.gozume damla uyku girmiyor, her gece kurulu saat gibi tekrarlıyor bu durum. Ama bu dediğim gibi herkeste başka. Belirti aramak insanı olumsuz etkiliyor ...
ay ne çok konuştum . Malum 3'ten beri ayaktayım, çeneme vurmuş
En güzelini yapmışsın tebrik ediyorum. Benim malesef 80 kişilik iş yerime birkaç kişi yüzünden yayıldı ve raporum bitince yapılacak densizliklere katlanmak zorundayım. İşe gidesim bile yok o yüzden ama kendimi motive ediyorum her şey güzel olacak kimse bişey sormayacak diye. Gebelik belirtin çok bombaymış :) Al işte hamileler çok uyur efsanesi yıkıldı gitti:) Bunu bebeği öğrenmeden önce sen bile ne çok düşünüp dert edindin belki de kendine. Demek ki belirtilerin tam tersi bile belirti olabiliyor. Bunu da öğrendiğimiz iyi oldu. Aklımızın bi köşesinde bulunsun:)
Canım benim ne garip değil mi birbirimizi hiç tanımıyoruz. Sokakta yan yana geçsek aklımıza gelmez yazışan o kişiler olduğumuz. Kim der ki bu kadınlar birbirlerini hiç tanımıyor ama en özel sırlarını, dertlerini paylaşıyorlar. Burası bana o kadar terapi alanı oldu ki yeri geliyor en yakınına bile içinde bulunduğun derdi tam anlatamıyosun. Mesela benim annem şeker hastası bi üzülse 500 lere fırlıyor şekeri. Hele ona endişelerimi ve üzüldüğüm an üzüntümü hiç belli edemedim.Gülerek aman anne bi dahaki sefere olacak zaten genel olarak ilkinde olmuyor diye geçistirdim. Tabi bu da yalan.ilkinde olan birçok insan var da ben annemi kandırdım:) Daha işe de başlayamadım çünkü eskiden 3 günde biten adetim 4. gunünde hala ilk gün performansı ve ağrısı ile devam ediyor. Sizinle yazışmak acaba kızlar bugün naptı diye bakmak yalnız olmadığın hissini yaşamak o kadar özel ve o kadar rahatlatıcı bir duygu ki.. Hele de güzel haberler okuyunca.. Hep güzel haberler paylaşalım inşallah arkadaşlar.
Sevgili arkadaşlar, transfer olacaklara şimdiden bol şans ve stressiz bekleyiş diliyorum , transfer olmuş ve sonuç bekleyenlere ise gerçekten tavsiye edebileceğim tek şey belirti aramamak . Benim transferden sonra birebir adet belirtilerim var , ekstra adetten farklı hiç bir belirtim olmadı. Ama bu herkeste farklıdır , vücudunuzu dinlemeyin ister istemez stres yapıyor insan. Ben transfer sonrası 2 gün dinlendim 3.gün işe başladım . Ananas suyu içtim . Allah’a çok şükür pozitifi gördüm . Ama bununla bitmiyor , ilk kan sonucumda(31 Ağustos) hcg 98 çıktı diye o kadar panik yapmıştım ki bazıları daha yüksek değerler oluyor diye , daha önce adını bile duymadığım burda öğrendiğim kimyasal gebelik vs . Kafamın içi kazan gibiydi , ya yükselmezse , ya şöyle ya böyle . Birde Türkiye’deki gibi kan almıyorlar burda bir defa aldılar 2 hafta sonraya randevu verdiler . O 2 hafta o kadar stresli geçti ki , hala inanmadım, her gün sadece hcg olaylarını araştırdım. Dün dr. Randevum vardı neredeyse ağlaya ağlaya gittim ya kimyasal ise diye diye ...
Allah’a çok şükür minik kurabiyenin kesesini gördük . Herşey olması gerektiği gibi ..
yani şunu demek istiyorum , bizler çok zorlu süreçten geçerek gebe kalıyoruz , baştan beri ; ay yumurta olacak mı ? Döllenecek mi ? Döllendi, tutacak mı? Vs.vs. Gerçekten bu kadar çok şeyi bilmek güzel değil , sayılara rakamlara çok takılmayın , olacağı varsa olacak ,dua edin ne biliyim inanın ama mümkün olduğu kadar herşeyi en ince ayrıntısına kadar araştırmayın . Yani açıkçası ben öyle yaptığım için pişman oldum ,2 hafta bebeğime ve kendime hatta eşime stres yaşattım .
Allah hepinize yardım etsin , dualarımda hep varsınız , siz de bana edin bebeğimi sağlıkla kucağıma alayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?