2018 agustos tüp bebek yaptıranlar/yaptıracaklar sürecimizi birlikte geçirelim

Kızlar ben bugün o forumda yazdığım hamile olan arkadaşımın merkezine gittim. Bi kere transferden önce tahlil yapmamayı bi kenara koy, 2. gün embriyosu konmasına çok şaşırdı doktor. Bizim de ikinci gün koydugumuz oluyor ama tek veya iki tane az sayıda riske atamayacak embriyolarda yapıyoruz. Sizde 5 tane döllenme olmuş beklenebilirdi kaldi ki biri 5. gune de kalmıs dedi. Size hiç histeroskopi yapılmadı mı diye sordu. Yapılmadı dedim ona da ayrıca şaşırdı. Ben o tek embriyomu şu anki merkezden alıp taşıyacağım. Kesin karar verdim çünkü bu doktor çok güven verdi bana. Arkadaşımın en başından dilinde tüy bitmişti Kızım gel benim doktora herkese ilk seferinde tutturuyor diye ama ben orda başlamış bulunmuştum. Şimdi yarın eski merkezimde muayene günüm. Girip neden test yapılmadı neden 2. gün kondu soracağım ve smirnaya gittigimi ve embriyomu alacağımı söyleyeceğim. Cuma günü de yeni yerde başlayacağım. Aslında eski yerde kalsam 29 eylülde transferim olacaktı. Ama yeni doktor kesinlikle bu ay önce adet döngüsü ve histeroskopi, ondan sonraki ay uygun olursan transfer dedi. Yavas ama emin adımlarla ilerleyeceğiz dedi. Ben çok güvendim. Öbür tarafa güvenim sarsıldı. Geç olsun güç olmasın kızlar böyle içim daha rahat olacak. E elfs_35 canım özelden de sana aynılarını hatta yerin doktorun adını açık açık yazdım. Burdan da söyleyeyim hiç sıkılma ve kesinlikle git görüş. Önemli olan önce psikolojimiz ve rahatlığımız. Ben daha geç yapılacak ama buraya güvendim. İkinci tutmazsa da burda devam edeceğim.

Plm123 canım yanlış hatırlamıyorsam senin 4. gün transferiydi Di mi? Senin durumun da aklıma takıldı doktora sordum özellikle. "4. gün transferi neden az yapılıyor fazla tercih edilmiyor?" diye. Doktor 3 gün veya 5. günü tercih ediyoruz. Çünkü 4. gün ara bir dönem oluyor ama erken blastokist embriyosu diye bi embriyo var bazen embriyo erken olgunlaşıp 4. gün gelişmiş oluyor o zaman 4. gün transfer de yapılıyor dedi. Merak ediyordum. Bu da senin ve hepimizin aklında bulunsun

Ya dedim işte 2.gün çok saçma bide senin ilk denemen yani 5.güne kadar gelip gelmeyeceğini kimse bilmiyor ki sonuna kadar takip etmeleri lazımdı.. ha eğer 5.gün hepsinin gelişimi durmuş olsaydı ikinci denemende bunu göze alamayıp 3.gün dondururlardi eğer çok döllenen varsa bunun birazını 3.gün garantileyip dondurulup geri kalanları 5.güne kadar gidip gitmeyeceklerini takip ediyorlar diye biliyorum ben..
Canım en iyisi yavaş ve emin adımlarla ilerlemek inşallah bu ikinci de tutacak..

Bu arada histereskopiyi neye göre yapacakmış bende opuda histereskopi oldum ama benim rahim filmimde rahmimin kalp şeklinde olduğunu söylemişti doktorum hatta yumurtalar için kontrole her gittiğimde emin olmak için rahimdeki o sorunlu yerede bakıyordu not tutuyordu tamamen emin olunca opu'da histereskopi yapacam buna kendini hazırla demişti.. sende de böyle bir sorun mu gördü acaba yoksa embriyoyu bırakacağı yere mi bakacak..

Canim doktor içine sindiyse ona git tabiki. Embriyo taşıma işlemi nasıl olur bilmiyorum hakkında hayırlısı olsun. Ben histereskopi çekilmiştim temiz çıkmıştı ilk transferde. 2. Tedavide gerek görmedi doktorum. progesteron hormanuma 2. Tedavide bakilmadi. Ben de cumartesi gidecegim muayene icin tup bebek merkezine soracafim neden yapilmadi diye. Doktorum opu işlemini yapmıştı sonra izne ayrılmış transferi başka doktor yaptı ama hiç stres yapmadı kafam rahattı onu bile sert etmedim. teşekkür ederim benim için de sormussun. Benimki 4. Gün ile uyumluydu erken blastosist değildi. Morula asamasindaydi yani blastosistten önceki aşamada transfer oldu.

Yok canım zaten sadece gorustüm muayene olmadım. Benim rahim filmim vardı çok eski tarihli ona itibar edilerek transfer yapilmaması gerekirdi dedi. Sadece durumu görmek yapisiklik vb var mı görmek için anladığım kadarıyla. Valla bu kez hiiiç acelem yok doktora güvendim ne derse yapacağım. Öbür taraf ile ilişiği keseyim de bi hayırlısıyla:)

Hmm anladım canım.. rahim filmi 4 yılı doldurunca geçersiz sayılıyormuş.. histereskopi rahim filminden çok daha kolay anestezi olarak yapıyorlar hiç bişey hissetmiyorsun bile:)) ozaman yeni tedavin hayırlı olsun inşallah.. :):)

Canim normalde negatif denemelerden sonra 2 ay ara verir doktorlar.zaten senin doktorunun hemen transfer yapmak istemesi de kafami karistirmisti benim.omce rahmi dinlendirmek gerekiyor.en iyisi o arastirdigin merkeze git canim.

Ben de benim tedaviler aceleye mi geldi acaba diyorum. Ikisinde de tup bebek merkezine başvurduğu ay tedavi ve transfer yapıldı. Acaba 1 kaç ay takip yapıp sonra transfer yapsalardı pozitif olurmuydu? Sokakta hamile ve küçük bebekli birini görünce kafamı çeviriyorum göz göze gelmemek için. Içim sızlıyor. Eşime bahsedince: nasip degilmis, kapat artık bu konuyu diyor.konuşup dertlesemeyince rahatlayamiyorum. Doktora gidip sakinlestirici falan mi kullanarak napsam bilmiyorum. Kilo aldım canim ona da sıkıldı. Daha doğrusu diyeti bırakınca verdigim kilolari geri aldım.67 den 73 e çıktım. Moral bozulunca yemeğe vurdum.

Canim ayni durumu yasiyoruz psikolojik anlamda.kendini yalniz hissetme.Bi sure esine de anlatma.onun da rahatlamasina izin ver.o simdi kendi kendine bi sqvunma mekanizmasi olusturuop konusmaktan kaciyir.bence once sen bir psikologa git.sonra belki esini de goturursun.

Plm123 bu arada oyle yapsaydik olur muydu acaba diye hic dusunme.Zamani gelmediyse eger bizi pamuklara sarip sarmalasalar yine de olmaz.Elimizden gelen tek sey dua edip denemekten vazgecmemek :)

Tesekkur ederim önerilerin için. Esim sonuçtan O kadar emindi ki negatif duyunca telefonlarimi açmadı. Kısa cevapli mesaj yazdı o gün. Şimdi de konuyu kapattı. Istersen arabayı satıp 3.yi deneriz dedi. Ona da ben olmaz dedim. Olacak olsaydi olurdu. Ben artık kendiliğinden olursa olur diye bekleyeceğim. olacaksa vakti saati gelince olur. Millet 48 yaşında doğuruyor oluyorda bizim mi olmayacak canim. Eskiden amh mi varmış.
Işte böyleyim bir uzulup karamsarlığa kapılıyorum birde kendime gaz verip rahatlatmaya çalışıyorum. Cidden yiyecek ekmeği varsa olur napalim ölelim mi.

Canim normalde negatif denemelerden sonra 2 ay ara verir doktorlar.zaten senin doktorunun hemen transfer yapmak istemesi de kafami karistirmisti benim.omce rahmi dinlendirmek gerekiyor.en iyisi o arastirdigin merkeze git canim.
Kızlar merhaBa evet malesef bazı merkezler sadece para olarak görüyor seni yapıyor mu yapıyor benim negatife sonra da dondurulmuş için koşar adım gün verdi.Bugün gittiğim yerde ise doktor o kadar dingindi ki. Eşimle hayran kaldık. Adam diyor ki acele yok yavaş yavaş hazırlaya hazırlaya sonuç odaklı gideceğiz. Bu işin yüzde 70i embriyo kalitesi yüzde 30u rahim içi durumun embriyo ile uyumu. Embriyo kaliteli olsa da arastirilmadan genetik problemi olup olmadığını bilemeyiz. Burada bize düşen en büyük görev o yüzde 30luk rahim içi durumunu mükemmele yakın hale getirmek. Ve bu da acele ile olmaz. Ne kadar doğru hepimiz için değil mi arkadaşlar? Siz siz olun E elfs_35 ile bizim başımıza geldi. İnşallah sizin gelmesin. Lütfen transfer için acele eden merkezlerden uzak durun bu çok ama çok önemli!!!

Plm123 Canım eşine de çok takılma, üzülme tepkilerine. İnan bana onlar bizden daha zor atlatıyor çünkü malesef kadın olmadıkları için bizim kadar güçlü değiller. Biz kadınlar o kadar hormona, igneye, her şeyin bizim vücudumuzda oluşmasına rağmen inan psikolojik olarak daha kuvvetliyiz. Biz de bu süreçte o kadar çok gerildik ki evliligimiz boyunca etmediğimiz kavgayı iki haftaya sığdırdık. Bende önceden şöyle bir kanı vardı. Herşey benim vücudumda oluyor bu sıkıntıyı ben çekeceğim ona noluyor da gerilip beni de geriyor. diyordum. Ama öyle değil işte çünkü onlar da baba olmak istiyor ve sen birazcık sana noluyo desen hemen başlıyor kavga. Yani bizde böyle oldu en azından. Şimdi ise sana ne oluyor demekten ziyade onla empati kurmaya çalışıyorum. Erkektir yazıktır bizim kadar çelik gibi sinire sahip değil diyorum :) Sen de biraz onu da kendini de rahat bırak bak inan her şey yoluna girecek.. Vallahi çocuk gibiler önce onları pışpışlamayı öğreneceğiz ki sonra sıra bebelerimize gelsin :))

F fduag Yok canım zaten kesin taşıyorum embriyoyu :) Benim bebe daha anne karnına girmeden gezmelere başlayacak anası ve babası kılıklı olarakYeni merkez bi yazı ve bir soğuk tank veriyor ve onlarla gidip alıyorsun bebeni. O yazıyı alınca vermek zorundalarmıs embriyoyu. Ayrica yolda basina bisey gelir mi diye sorduk. "Degil bu 10 dakikalık yol, istersen Antalya'dan al getir o tanklarda hicbisey olmaz" dedı doktor. Bu da taşıma olayını bilmeyen arkadaşlarıma dipnot olsun:) Belki düşünen olur.

Merhaba herkese ben de 4. Denemenizi oldum diğer ucu de bu da pozitif . Sorun şu ki yedinci haftada düşük yaşıyorum ya da kalp atışı duruyor. Şu an beşinci haftadayim ve çok gerginim dua edin

Merhaba herkese ben de 4. Denemenizi oldum diğer ucu de bu da pozitif . Sorun şu ki yedinci haftada düşük yaşıyorum ya da kalp atışı duruyor. Şu an beşinci haftadayim ve çok gerginim dua edin
Allah yardımcınız olsun çok zor bir bekleyis sahiden. Doktorunuz ne diyor bu duruma? Bir sebep var mı? İnşallah bu sefer sağlıkla sürer gebeliginiz de sağlıkla alırsınız yavrunuzu kucağınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…