- 28 Ocak 2018
- 3.527
- 5.363
- 88
- 42
- Konu Sahibi Masal aden
-
- #1.121
Hayır canım benimde bakmadilar....hatta benimkide 2.gun embriyosu ...benimde aklımda soru işaretli var Su an.. .Kızlar hepinize merhaba, yeni arkadaşlar gelmiş bi hamile arkadaş gelmiş. Birkaç gündür yoktum ama tüm mesajlarinizi tek tek okudum. Geçen hafta raporumu kesip işe başladım iyi oldu kafam dağıldı. İnternete de ara verdim. Ama aklım da sizlerde. Herkes iyidir inşallah.
Bir de transferi ertelenen arkadaşlarıma bir sorum olacak. Benim isyerinden yine tüp bebek yaptıran ve bugün doğum iznine çıkacak bir arkadaşım var. Onunla uzun uzun konuştuk başımdan geçenleri. Benim opudan sonra ertesi gün döllenme oldu yarın transferiniz var diye aramışlar ve 2. gün embriyo transferi yapmışlardı. Burada arkadaşlara bakıyorum herkesten transfer öncesi kan tahlili isteyip ona göre erteleme veya transfer yapmışlar. Benim transfer öncesi hickimse rahmin ne durumda dur bi kanına bakayım falan demedi. Bugünkü arkadaşım da çok şaşırdı. "Nasıl yani senden kan almadan muayene etmeden direkt transfer mi yaptılar ? Benim kanıma baktılar ostrojenim çok artmıştı. Bu ay olmaz bi dahaki ay transfer deyip embriyolarimin hepsini dondurdular"dedi. Şaşırdım kaldım. Bi de benim transfer tam bayramın 2. günü yapılmıştı. Acaba bayram diye hickimse uğraşmak mı istemedi de salladilar beni diye düşündüm. Mutlaka kan veriliyor mu kızlar transferden önce? Hastaneye güvenim sarsılmak üzere ve donmus embriyomun transferine de bu güvensizlik ile gitmek istemiyorum. @elfs_35 canım bizim ayni hastane ya, senin kanına baktılar mi transferden önce? Kızlar bana yardııım!
Bilmiyorum sadece gelişimi iyi dedi...offf aklım karıştı.. .Sağlıklı olduğunu nasıl biliyor, ngs mi yapıldı?
Benimde opu dan 2 gün sonra transfer yapıldı ve hiçbir tahlil yapılmadı...zaten bizim aynı merkez...Opudan hemen sonra 2.gün transfer nasıl oluyor.. senin ilk tüp bebek denemen olduğu için 5.güne kadar beklemeleri gerekmiyor mu? Evet benden de opu öncesi kan aldılar hormonlara bakmak zorundalar.. benim transferim 20 kasımda ogünde sabah erkenden merkezde olmak zorundayım transferimde öğleden sonra olucak sanırım sabah orda olmamın nedeni tekrar test yapacaklar diye tahmin ediyorum..
Canım benim 8 eylul de oldu transferim ...bayram değildi.. .cumartesi gününe denk geliyordu...banada aynı şey oldu...hicbir tahlil istemediler...bugun benim 10.gunum bir kan vermek istiyorumBilmiyorum kızlar vallahi bugün de tüp bebek tedavisi ile doğum yapmak üzere olan arkadaşım öyle deyince çok canım sıkıldı. Resmen 20 ağustos opu , 22 ağustos bayramda apar topar transfer ile salladilar beni. Zaten geriye de 1 tane donmuş blastokist embriyom kaldı. Çarşamba kontrolüm var. Bu husustaki huzursuzluğumu doktoruma soyliycem ve neden benim kanima ve durumuma hic bakmadiniz diye soracağım. Bu husus açığa kavuşmadan transfer istemiyorum gerekirse embriyomu alıp arkadaşımın yaptırdığı Smirna arta gideceğim. Durduk yere çok canımı sıktı. Bi kan alıp bakmak ve embriyolari takıl etmek bu kadar mı zor. Kesin bayram tatili diye sallamislar beni
Anladım canım demekki sizinkin de döllendikten sonra genetikte hasarlı çıkıyor.. inşallah bu son olur canım güzel düşünelim güzel olsun2.denemeden sonra hep genetik (ngs) yapıldı. 8. denemeye kadar hiç sağlıklı embriyo bulunamadı, transferler iptal olduilk 4 deneme bir hastanede, sonra ki 4 baska bir hastanede oldu. 5. Deneme genetik yapılmadan transfer denendi, hamile kaldım ilk defa ama düşük oldu çünkü %80 o embriyo da sağlıksızdı. Her denemede 5. Güne 2-5 arası adette iyi kalite embriyo ulaştı. 10-18 arası yumurta toplandı. Eşim ve bende genetik dahil sorun yok, testler normal. Fsh, amh normal. 39 yaşındayım, 3 senedir uğraşıyorum.. Sagol canım
Bak canım diğeri 5.güne kadar takip edilmiş ama transfer olacak olan sadece 24 saat gözleniyor sonra sana yarın gel transfer var diyorlar.. seninki ozaman 3.gün embriyosu oluyor ama senin ilk denemen olduğu için 5.güne kadar bekleniyor diye biliyorum eğer ilkinde hiç 5.güne giden olmazsa 2.denemde 3.güne gelenlerin bir kaç tanesi dondurulup geri kalanlar 5.güne gidecek mi gidilmeyecek mi diye takip edilir diye biliyorum belki yanlış biliyorumdur ama bana hiç 3.gün embriyosundan bahsedilmedi 5.güne kadar arayıp bilgi verdiler.. 5.güne kalmama riskide vardı yani 5.güne kalmasaydı 2.denememde 3.gün embriyosu donduruldu riske atılmazdı.. neyse canım olay açığa bi kavuşsunda olmazsa başka merkeze taşırsın embriyonu..Yok işte hiç dondurulmadı ilk transferimde. Opu pazartesi yapıldı. Salı günü yarın gel transer var diye arandım. Çarşamba da transfer oldu. Zaten hic bu kadar hızlı transfer ben de gormedim. Birkaç gün sonra aradılar beni. 5. güne gelen bir adet embriyonuz var.dediler. dondurulsun dedik. Onun da dondurma ödemesini tam bir sonraki ptesi yaptık. Yani o kesin 5. Günde dondu. Hatta 5bb dedi doktor ama diğerinden bi huylandim şimdi. Hevesim kaçtı buradan.bugün kesin başka bir merkeze gitmem lazım. Kalktım sabahın köründe ayarlayıp görüşeceğim başka bir yerle. Bak senin opu taaa ne zaman yapildi transferin taa ne zaman. Demek ki bi bildikleri var ki bekliyorlar. Öyle lap diye koymuyorlar.
Allah hepimize sabır versin. Hepimizin başına türlü türlü şeyler geliyor.
Valla canım ben anlamadım yani sizin bu merkezi.. senin test günün ne zaman?B
Benimde opu dan 2 gün sonra transfer yapıldı ve hiçbir tahlil yapılmadı...zaten bizim aynı merkez...
Inşallah güzel haberlerle gel canım..Kızlar bugün 10.gunum şimdi kan verdim 2 saate çıkacak.. .dayanamadım cuma gününe kadar sonuçta varsa bugun de dusuk te olsa çıkması lazım.. ..insallah hakkımda en hayırlısı çıkar.. .
Benim test günüm cumaydi...ama ben bugün verdim 2 saat sonra sonuç çıkar.. .Valla canım ben anlamadım yani sizin bu merkezi.. senin test günün ne zaman?
şimdi böyle konuşmalar olunca bende anlayamadım.. .Valla canım ben anlamadım yani sizin bu merkezi.. senin test günün ne zaman?
Bu merkeze giden herkese böyle oluyor sanırım bende bişey anlamadım.. senin sonucunu da merak ettim inşallah pozitif çıkar haber ver bizede..B
şimdi böyle konuşmalar olunca bende anlayamadım.. .
Allah sabır versin canım yaşadığın duyguyu iyi bilirimŞimdi sonucumu aldım ne yazık ki negatif(( 1.49... insallah sizden güzel haberler duyarım ...
Ilk denememdiCanim çok geçmiş olsun ben yaşadım o duyguyu bir an once toparlanmaya çalış kaçıncı denemendi. Inşallah birdahakine olur. Hatta inşallah normal yoldan olur.
Şimdi sonucumu aldım ne yazık ki negatif(( 1.49... insallah sizden güzel haberler duyarım ...
Sağolun.. .şimdi doktorumla konuştum.. .2.gun embroyalarinda sonuç geç olabiliyor dedi...persembe bir daha kan testi yaptır o güne kadar da ilaclarina devam et dedi...ama 1.49 çok dusuk bir değer ben artık ihtimal vermiyorum...canım ne diyeceğimi bilemiyorum bu gibi durumlarda ama ilk denemenmiş bence daha iyi bir merkezde tekrar denemelisin..
Evet canım 5.gün embriyosu olanların 9.gün test günü oluyor senin testin çok erken olmuş oluyor.. doktorunun dediği gibi ilaçlarına devam et..Sağolun.. .şimdi doktorumla konuştum.. .2.gun embroyalarinda sonuç geç olabiliyor dedi...persembe bir daha kan testi yaptır o güne kadar da ilaclarina devam et dedi...ama 1.49 çok dusuk bir değer ben artık ihtimal vermiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?