2018 Aralık Anneleri-pratik yemek önerileri,menüler,püf noktaları..Mutfağa dair herşey..

Ben de misafire hazır çıkarmayı pek sevmem

Yarın akşam arkadaşlarımız bebek görmeye gelecekmiş. Karı koca 2 kişiler. Ama eltimlerle ortak arkadaşımız olduklarından onları da davet ettik. Zaten eltimlerle aynı binada oturuyoruz biz. Toplam 6 kişiyiz. Çaya geleceklermiş. Buzlukta gül böreğim ve tırtıl kurabiyem vardı onları çıkardım. Hemen tavuk koydum haşlanıyor. Tavuklu yoğurtlu doritoslu salata yapacağım. Annem bugün zeytinyağlı yaprak sarma yapmış ondan vermişti. Onu çıkaracağım. Bir de bugün balkabağı almıştım kabak tatlısı yapacağım. Yeter galiba. Sürekli misafir ağırlamaktan otomatiğe bağladım resmen:)

Kızlar bu kez de ben kaka fotoğrafı paylaşıcam uyarıyorum midesi bulanan bakmasın fotoya:) bugün 5.günde kaka yaptı kızım. Biliyorsunuz hep 5-6.günde bir yapıyor. Doğduğundan beri ufak tefek yeşillikler olurdu genelde kakasında. Ama bu kez tamamen yemyeşil. Çamur gibi. Bana pek normal gelmedi. Sizin fikriniz ne? Buarada ben sizin fikirlerinize çok güveniyorum. Doğum zamanı size sormuştum suyunun gelmesi nasıl oluyor sürekli bir akıntım var diye. Siz de doktora git diye ısrar etmiştiniz bir gittim 3-4 cm açılmam varmış. Siz git demeseniz gitmeyecektim valla. O yüzden burayı çok seviyorum ben.

Eklentiler

• AFA3F073-43A0-4C74-94F5-C1C5921BD67D.webp
    47,8 KB · Görüntüleme: 33
Bunu yanlış gruba atmışım yaaa hem de yemek grubuna. Özür dilerim kızlar

Canın sadece anne sütü mü veriyorsun mama da veriyo muydun

Canım su böreğini nasıl yapiyosun, ben hiç yapmadım, mercimek köftesi yapicam bide
5 yufkayla yapiyorum cnm. Peynirli maydonoz ici hazirliyoruz. Ben goz karari yapiyorum ama sen istersen 1 cay bardagi siviyag 1 cay b.sut 3 yumurta 1 maden suyunu cirp. Yuvarlak tepsiye ilk yufkayi dose duz sekilde degil marul gibi biliyosundur zaten tepsinin disinda yufka kalsin biraz sonra her kata sivi harcimizi bolca döküyoruz 3.katta peyniri koyuyoruz. Son katida yaptiktan sonra tepsinin disinda kalan yufkayida ustune ortup sivi harcimizi dokuyoruz. Bu sivi karisim belki az gelirse gozune 1 su bardagiyla yap ben goz karari yapinca tam olcu veremedim sana. Cok pratik oluyor bir gun dene mutlaka.

O corbayi bende denemek istiyorum baya moda oldu ama kis domateslerine guvenip yapamadim
Aynen bende eşime dedim mevsimi değil güzel olmaz diye de bi tatlı kaşığı kadar salça da koydum tadını tutturdum canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…