2018 Aralık Anneleri-pratik yemek önerileri,menüler,püf noktaları..Mutfağa dair herşey..

Yoğurtlu bişey yapabilirsin canım sen de.
Makarna salatası yapcaklarmış kısır da yapmak istemiyorum daha dün arkadaş geldi ona yaptım ve en son onlar geldiğinde mercimek köftesi de yapmıştım değişik bişey bakıyorum şu mermin Yazılıtaş bakıyorum

Ben olsam bi çeşit de ben tatlı yapardım. Kızlar size çok pratik bir pasta tarifi vereyim.yalnız pasta nın 1 gün beklemesi gerekiyor. Ertesi gün gelecek olan haberli misafirinize yapabilirsiniz.
1 paket kakaolu petibör bisküviye 1 paket kakaolu krem şanti olacak şekilde istediğiniz kadar çok yapabilirsiniz. Ben genelde 3 e 3 yapıyorum. 1 paket kremşantiye çok dolu olmayan 1 bardak süt olacak şekilde çırpıyorum. İçine bisküvileri 4 e bölüp atıyorum. Bisküvileri daha küçük kırmayın bu sefer hamur oluyo 4 e bölmek yeterli. Hangi şekilde olmasını isterseniz o kabın içerisine temiz bir poşet yayıyosunuz kremşanti ve bisküvi karışımını poşetin içine döküp kalıbın şeklini alacak şekilde bi kaşıkla bastırıyorsunuz. Sonra kalıbın dışında kalan poşetlerle pastayı kapatıp 3 saat buzlukta bekletiyoruz. 3 saat sonra. Normal soğutucu kısma alıp 1 gün bekletiyoruz. Dolaptan çıkarınca pastayı servis tabağına ters çevirip poşeti çıkarıyoruz. Üstüne çikolata sosuyla Harika oluyo. Çok çok lezzetli . Normalde hazır satılan yaş pastaların krem şantilerini hiç sevmem yağ tabakası gibi ağzımda . Ama bu hiç öyle olmuyo. Özendim akşam misafirliğe gidicem kuzenime gelince yapıcam atarım foto

kiloya dert etme canım her bünye farklı verirsin sen azimlisin can boğazdan gelir süt şerbetli tatlıdan gelir ye gitsin

Cumartesi gibi misafirim gelecek kızlar . Bir gün önceden çikolata soslu bisküvili tatlı yapıcam sabadan da kısır ve poğaça yapıcam .. kısır ve poğaça yı anca yetiştiririm. O yüzden bir gün önceden yapılacak bir çeşit daha eklemek istiyorum . Yanına bir gün önce yapılacak bir çeşit söyler misiniz fikirlere açığım

Bir gün deneyeceğim güzele benziyor malzemelerden :)

Bence kurabiye yap

Ay o kadını görünce hemen mutfağa giresim geliyor

Çörekotlu pul biberli kuru pasta:) o tarz bişey yapmak istersen tarif verebilirim. Hiç bayatlamıyor ve nefis birşey:)

Off bu nefismişş

Çörekotlu pul biberli kuru pasta:) o tarz bişey yapmak istersen tarif verebilirim. Hiç bayatlamıyor ve nefis birşey:)
Olur canım tarifi alayım senden .. küçük misket şeklinde yuvarlananlardan mı ?

Olur canım tarifi alayım senden .. küçük misket şeklinde yuvarlananlardan mı ?
Bu malzemelerin hepsini karıştırıp düz bir zemine yayıyorsun. Yaklaşık 1-2 cm kalınlığında aç. Kalıplarla yada bıçakla kesiyorsun. Fırın tepsisine diz üzerine yumurta ve çörek otu

Eklentiler

• 15D44FCA-F099-4F62-8E24-BE81346C7861.webp
    35,7 KB · Görüntüleme: 38
  • 81AC96A3-1ED5-466D-8A2C-8388B4C5945C.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 36
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…