2018 Aralık Anneleri-pratik yemek önerileri,menüler,püf noktaları..Mutfağa dair herşey..

Kızlar ilk defa buzluğa balkabağı atıcam.kabakları kesilmiş halde aldım şimdi yıkadım koydum süzgeç e. Süzgeci de poşetin içine koyup ağzını bağlayıp dolaba attım. Bu doğru bişey mi bilmiyorum tabi inşallah mahvetmem kabakları ıslak kabak poşetleyip hava almayacak şekilde dolaba konur mu yarın görücez. Size sorum dolaptan çıkan kabağı buzlu buzlu mu koycaz kuzuların çorbalarına pürelerine yoksa çözdürecek miyiz. Ona göre adam çok yeşilli bırakmış yeşillerini temizleyip de atcam buzlu buzlu pişireceksek

Bizde bitiremiyoruz o yüzden kek yapmayı bıraktım resmen kek buzluk kokusu almıyomu neyle koyuyosun buzdolabı poşetiylemi? Sulu köfte aklımda nermin yazılıtaştan patlıcanıda yapıym kızarmış patlıcan herşeye gider valla oh miss sağoll

Aynı gün arka arkaya kabak sormamız bence yıkamadan kaldırılır yıkayınca bozulmazmı bilemedimki bilenler söyleyince bende kaldırıcam buzluğa kabakları

Kızlar buzluğa neler koyuyosunuz pratik olması açısından? Mesela balkabağı kesip koyulurmu? Biber vs?
Herşeyi atabilirsin. Ekmek bile atıyorum ben. Attığın andaki tazeliğini koruyor. Balkabağı koydum. Karnıyarıklık patlıcanı da kızartıp koyuyorum. Patlıcan biber kabak kızartma, Fellah köfte, İçli köfte, yufka, poğaça, börek, kurabiye. Bezelye, haşlanmış börülce, nohut. Ayıklanmış nar ve mısır. Balık, soslu tavuk, etsote, haşlanıp didilmiş tavuk. Ezilmiş sarımsak be soyulmuş diş sarımsak. Daha vardır da aklıma ilk bunlar geldi:)

Son düzenleme:
Canım yıkadıktan sonra kurulayıp poşete koyup atabilirsin. Pişireceğimiz zaman çözdürüp pişireceğim ben.

Ooooo, evde hiç bir şeyin kalmasa bile buzluk seni 1 ay idare edecek gibi görünüyor canım maşallah

Aaa bu yazılanlardan bazılarının konulabildiğini hiç bilmiyodum mesela sarımsak falan Çok sağolll yufka da duruyo yani ay inanamadım

Aaa bu yazılanlardan bazılarının konulabildiğini hiç bilmiyodum mesela sarımsak falan Çok sağolll yufka da duruyo yani ay inanamadım
Sarımsak aşırı pratik oluyor. Bir kısmını ezip kapalı bir kaba koyup atıyorum. Kullanacağım zaman çıkarıp bıçağın ucuyla koparıp alıyorum. Kalan sarımsağı ayıklayıp diş diş kavanoza koyup atıyorum. Mutlaka denemelisin:) yufka da tek tek poşetleyip koyuyorum. Birarada koyarsan yapışabilir.

Kızlar buzluğa neler koyuyosunuz pratik olması açısından? Mesela balkabağı kesip koyulurmu? Biber vs?
biber domates maydanoz haslanmis bugday nohut fasulye mısır haslanmis yesil fasulye türlu karniyarik icin
kizartilmis patlican puaca. balik hazir kofte sulu kofte icli kofte etli manti sarma bunlar da pisirmeden konulur

biber domates maydanoz haslanmis bugday nohut fasulye mısır haslanmis yesil fasulye türlu karniyarik icin
kizartilmis patlican puaca. balik hazir kofte sulu kofte icli kofte etli manti sarma bunlar da pisirmeden konulur
Maydanoza çok şaşırdım hiç duymamıştım

teşekkür ederimm biber domates maydonoz nasıl koyuyoruz buzluğa?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…