- Konu Sahibi Ozgebalaban11
-
Bizde bitiremiyoruz o yüzden kek yapmayı bıraktım resmenSulu köftenin köftelerini yuvarlayıp koyabilirsin. Patlıcanı kızartıp koy çıkarıp üstüne kıymalı harç yallah fırınaçok lezzetli yemek ve buzluktan çıktığı hiç belli olmuyo patlıcanın. Keki ben her daim yarısını buzluğa atarım misafire yapmadıysam. Bir keki asla bitiremiyoruz çünkü.
Aynı gün arka arkaya kabak sormamızKızlar ilk defa buzluğa balkabağı atıcam.kabakları kesilmiş halde aldım şimdi yıkadım koydum süzgeç e. Süzgeci de poşetin içine koyup ağzını bağlayıp dolaba attım. Bu doğru bişey mi bilmiyorum tabi inşallah mahvetmem kabaklarııslak kabak poşetleyip hava almayacak şekilde dolaba konur mu yarın görücez. Size sorum dolaptan çıkan kabağı buzlu buzlu mu koycaz kuzuların çorbalarına pürelerine yoksa çözdürecek miyiz. Ona göre adam çok yeşilli bırakmış yeşillerini temizleyip de atcam buzlu buzlu pişireceksek
Herşeyi atabilirsin. Ekmek bile atıyorum ben. Attığın andaki tazeliğini koruyor. Balkabağı koydum. Karnıyarıklık patlıcanı da kızartıp koyuyorum. Patlıcan biber kabak kızartma, Fellah köfte, İçli köfte, yufka, poğaça, börek, kurabiye. Bezelye, haşlanmış börülce, nohut. Ayıklanmış nar ve mısır. Balık, soslu tavuk, etsote, haşlanıp didilmiş tavuk. Ezilmiş sarımsak be soyulmuş diş sarımsak. Daha vardır da aklıma ilk bunlar geldi:)Kızlar buzluğa neler koyuyosunuz pratik olması açısından? Mesela balkabağı kesip koyulurmu? Biber vs?
Canım yıkadıktan sonra kurulayıp poşete koyup atabilirsin. Pişireceğimiz zaman çözdürüp pişireceğim ben.Kızlar ilk defa buzluğa balkabağı atıcam.kabakları kesilmiş halde aldım şimdi yıkadım koydum süzgeç e. Süzgeci de poşetin içine koyup ağzını bağlayıp dolaba attım. Bu doğru bişey mi bilmiyorum tabi inşallah mahvetmem kabaklarııslak kabak poşetleyip hava almayacak şekilde dolaba konur mu yarın görücez. Size sorum dolaptan çıkan kabağı buzlu buzlu mu koycaz kuzuların çorbalarına pürelerine yoksa çözdürecek miyiz. Ona göre adam çok yeşilli bırakmış yeşillerini temizleyip de atcam buzlu buzlu pişireceksek
Ooooo,Herşeyi atabilirsin. Ekmek bile atıyorum ben. Attığın andaki tazeliğini koruyor. Balkabağı koydum. Karnıyarıklık patlıcanı da kızartıp koyuyorum. Patlıcan biber kabak kızartma, Fellah köfte, İçli köfte, yufka, poğaça, börek, kurabiye. Bezelye, haşlanmış börülce, nohut. Ayıklanmış nar ve mısır. Balık, soslu tavuk, etsote, haşlanıp didilmiş tavuk. Ezilmiş sarımsak be soyulmuş diş sarımsak. Daha vardır da aklıma ilk bunlar geldi:)
Aaa bu yazılanlardan bazılarının konulabildiğini hiç bilmiyodum mesela sarımsak falan Çok sağolll yufka da duruyo yani ay inanamadımHerşeyi atabilirsin. Ekmek bile atıyorum ben. Attığın andaki tazeliğini koruyor. Balkabağı koydum. Karnıyarıklık patlıcanı da kızartıp koyuyorum. Patlıcan biber kabak kızartma, Fellah köfte, İçli köfte, yufka, poğaça, börek, kurabiye. Bezelye, haşlanmış börülce, nohut. Ayıklanmış nar ve mısır. Balık, soslu tavuk, etsote, haşlanıp didilmiş tavuk. Ezilmiş sarımsak be soyulmuş diş sarımsak. Daha vardır da aklıma ilk bunlar geldi:)
Ooooo,evde hiç bir şeyin kalmasa bile buzluk seni 1 ay idare edecek gibi görünüyor canım maşallah
Sarımsak aşırı pratik oluyor. Bir kısmını ezip kapalı bir kaba koyup atıyorum. Kullanacağım zaman çıkarıp bıçağın ucuyla koparıp alıyorum. Kalan sarımsağı ayıklayıp diş diş kavanoza koyup atıyorum. Mutlaka denemelisin:) yufka da tek tek poşetleyip koyuyorum. Birarada koyarsan yapışabilir.Aaa bu yazılanlardan bazılarının konulabildiğini hiç bilmiyodum mesela sarımsak falan Çok sağolll yufka da duruyo yani ay inanamadım
dene istersen canımcanım ben pişirip koymuştum. Çiğ koyunca belki kırılmaz bilemedim. Deneyince bizimle de paylaşır mısın :)
bulgurlu hiç yemedim canım bilmiyorum ki. Pirinçli çok kötü oldu ama :)
Ne güzel kuzum bize de öğretmiş oldunkuzum valla çok rahat oluyor böyle. Ben evlendiğimden beri yani 3 yıldır misafir ağırlayan biri olduğum için tedarikli olmam şart
biber domates maydanoz haslanmis bugday nohut fasulye mısır haslanmis yesil fasulye türlu karniyarik icinKızlar buzluğa neler koyuyosunuz pratik olması açısından? Mesela balkabağı kesip koyulurmu? Biber vs?
Maydanoza çok şaşırdım hiç duymamıştımbiber domates maydanoz haslanmis bugday nohut fasulye mısır haslanmis yesil fasulye türlu karniyarik icin
kizartilmis patlican puaca. balik hazir kofte sulu kofte icli kofte etli manti sarma bunlar da pisirmeden konulur
çok pratik oluyor. doğrayıp koyuyorum poğaça veya başka birşeye koymak içinMaydanoza çok şaşırdım hiç duymamıştım
afiyet olsun canım. neden hiç yapmazmısın kahvaltı?Kahvaltı ediyorum uzun zaman sonra
teşekkür ederimm biber domates maydonoz nasıl koyuyoruz buzluğa?biber domates maydanoz haslanmis bugday nohut fasulye mısır haslanmis yesil fasulye türlu karniyarik icin
kizartilmis patlican puaca. balik hazir kofte sulu kofte icli kofte etli manti sarma bunlar da pisirmeden konulur
buzdolabın kokusu sinmiyor mu canım? neyin içine koyuyorsun? kap veya buzdolabı poşeti? ben koymuştum ve koku sinmişti birdaha koymam.Ben baklavada koyuyorum buzluga cikinca taze ile ayni oluyor.
Kaba cnm dondurucu kaplarina a101de satilanlardan. Hic kokmuyo benimki kendi halinde cozunuyo ayni tazelikte kaliyobuzdolabın kokusu sinmiyor mu canım? neyin içine koyuyorsun? kap veya buzdolabı poşeti? ben koymuştum ve koku sinmişti birdaha koymam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?