2018 Aralık Anneleri-pratik yemek önerileri,menüler,püf noktaları..Mutfağa dair herşey..

Vayyyy çok güzel yapmış bravo eşine

vay maşaAllah =) yapamam edemem diyenden korkacaksın

Yine bir cuma cumartesi akşamı ve yine eşim çalışıyor:) annem bana kıymalı şehriye çorbası yapmış. Onunla dünden kalan köfteleri yiyeceğim.
Eltim yemeğe davet etti alt katta oturuyor. Oraya gideceğim. Nohut yemeği varmış. Öğlen de kuru fasülye yemiştim. Sabaha kadar kızımla pırt pırt gaz çıkarırız artık

Ya yoğurt mayalıyor musunuz? Ben ilk evlendiğimizde bir heves mayalamaya başlamıştım. Sonra mayayı kaybettim tekrar yapmadım. Şimdi yeniden başlamak istiyorum. Nermin yazılıtaşta da gördüm özendim bakraça mayalamış taş gibi yoğurt var mı sizde öyle yoğurt mayalamak için tüyolar? Yada nasıl mayalıyorsunuz anlatır mısınız

Ben hiç mayalamadım ama başlamak istiyorum yavaştan 2-3 ay sonraya hazırlık olur. Ama maya falan yok bende nasıl olacak?

Canım güveç (toprak) tencerede çok katı oluyor. Hatta annem hazır bu diye inanmaz yemezdi. :) bir de 8 saat battaniye altında bekletirim ben. Sütü pişirince ılıklığını serçe parmağımla7 ye kadar sayarak anlarım. Tam 7 de acıtır. Yoğurdu sütle acar, bekletecegim yerde yavaş yavaş karıştırarak mayalarım. Olunca da 1 gece dolapta ağzı açık bekletirim.suyunu da üzerinden alabilirsin dolapta durduktan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…