2018 Aralık Anneleri-pratik yemek önerileri,menüler,püf noktaları..Mutfağa dair herşey..

İşe başladım. Artık öğlenleri size yemekhaneden fotoğraf paylaşacağım Çorba pilav makarna ana yemek salata yada tatlısıyla her gün 4 çeşit yemek çıkar. Belki size de fikir olur menüler :)

sen şu sekerparenn tarifini atarmisin canım yapmk istiyorum
İrmiksiz Şekerpare Tarifi'nin Malzemeleri
  • 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yumurta (1’nin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3-3. 5 su bardağı un
Şerbeti İçin:
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Bir kaç damla limon suyu
İrmiksiz Şekerpare Tarifi'nin Yapılışı
  1. Öncelikle şerbet için su ve şeker tencereye alınır.
  2. Şeker eriyene kadar karıştırılır.
  3. Şerbet kıvam alana kadar kaynatılır. (su kaynadıktan 15 dakika sonra)
  4. Ocaktan almadan 5 dakika önce birkaç damla limon suyu damlatılır.
  5. Şerbet ılınmaya bırakılır.
  6. Sıvı yağ ve yumurta karıştırma kabına alınıp çırpılır.
  7. Margarin eklenip karıştırılır.
  8. Pudra şekeri eklenip karıştırılır.
  9. Karbonat ve yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
  10. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak oval şekil verilip hafif yağlanmış tepsiye dizilir.
  11. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  12. Çatalla üzerine çizikler atılıp 180 derece fırında pişirilir. (iyice kızarması gerekir. )
  13. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ılınmış şerbet dökülür.
  14. Arada alt üst edilip şerbeti eşit şekilde çekmesi sağlanır.
  15. Şerbeti çekince üzerine hindistan cevizi ve çekilmiş yeşil fıstık serpilip servis edilir. (servis edilmeden önce 1 gece beklenirse daha lezzetli olur.
    Afiyet olsun

Ben limon koymam şerbetine ağda gibi sevmediğim için . Bi de ben evde irmik yoktu ondan bunu yaptım sonra çok beğendiğim için irmikliye dönmedim canım. Senin irmiğin varsa irmikli seviyorsan öyle yapabilirsin

ay bizde bugün menemen yiyoruz
Aaaaa nasıl da denk gelmiş. Benim eşim yumurta kılmayı bilmez yalnız kızlar geçen Doğum günümde o kadar parasız kalmıştık ki bana hediye alamamıştı. 3 tane düğün geldi aynı aya birine çeyrek taktık biri de gelin Benim arkadaşım damat halamın oğlu mecburen ikisine de çeyrek taktık aynı ay içinde 3 tane çeyrek olunca bitiklerdeydik ve canım kocam bana hediye alamadığı için manevi şeylere de daha çok önem verdiğimi bildiği için elleriyle pasta yapmıştı hayatımda aldığım en güzel hediyeydi. Mikserin mutfakta nerde durduğunu bilmez işten izin almış ben işteyken yapmış canım kocam her hatırlayışımda burnumun direği sızlar o kadar tedirgindi ki hiç param yoktu bunu yaptım beğenir misin bilmem diye onun o hali hep çok duygulandırır beni

Eklentiler

• C94BD44A-A0A7-4F2D-A403-02514E730DA2.webp
    546,5 KB · Görüntüleme: 30
Atlattın kiz beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…