2018 Aralık Anneleri-pratik yemek önerileri,menüler,püf noktaları..Mutfağa dair herşey..

Kizlar gunaydin mutlu pazarlar pazar kahwaltisi icin ne hazirliyorsunuz
Biz bugün kahvaltıda zeynoyla ikimiziz. Eşim esnaf hergun gider dükkana. Ama mutlaka tum personel geldiğinde isler biraz sakinlediginde 10-12 arasi gelir hem kahvaltı yaparız hemde kızını cok özlüyormuş sevmeden duramıyor ama bugün gelemeyecek ekstra yoğunluğu var. Belki supriz yapar kızımla biz gideriz yanına kahvaltıya

Artık işe başladığım için pazar günleri haftaiçine yemek yapmam gerekiyor. Doğumdan önce yapardım hep çok rahat olurdu. Bugün birkaç çeşit yemek yapacağım. Şimdilik pırasa yemeği var aklımda.

Bizde kahvaltı olayı olmadığı için bu sabah erkenden akşam yemeği hazırladım kızımla şimdi babasının yanına gidicez. Sebzeli tavuk yaptım. Normalde fırında yaparım ama bu sefer tencerede yaptım. Yuvarlak ve biraz kalın doğranmış patates, üstüne yuvarlak doğranmış soğan, tavuk parcalari(ben kemiksiz but kullandım),5-6 diş sarımsak, tuz,karabiber,kırmızı biber, sivri biber ve domates. 1kaşık salça az suda açıp üstüne döktüm. Kısık ateşte pişiyor. Nermin değiliz belki ama tarif vermeyi biliriz

Eklentiler

• 20190310_102148.webp
    144,1 KB · Görüntüleme: 33
Ne guzel canım git tabiki esraf esi olmak cok zor allah kolaylik versin sabir versin

Ben de haftaiçine pırasa yemeğimi yaptım. Kalan pırasayı da temizleyip buzluğa attım.

Eklentiler

• 042AF3EF-73D9-483A-A57B-8B35E5E5C99B.webp
    519,7 KB · Görüntüleme: 47
  • 49733C7B-748D-4208-A1C5-32C635B159FA.webp
    321,9 KB · Görüntüleme: 37
Döktürdüm bugün
süper valla benimde oğlum sünnet oldu diye annem burada yiyebildiğim kadar yiyorum bu haftasonu gidecekler depolarımı doldurayım..keşke annem hep yanımda olsa valla insan olduğumu hatırladım.. yediğim önümde yemediğim annemin elinde peşimden koşuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…