2018 Aralık Anneleri-pratik yemek önerileri,menüler,püf noktaları..Mutfağa dair herşey..

Yaa bunları nasıl yaptın benim böreklerim misafir geliceği zaman hiç tutmaz.Normal zamanda güzel olur çözemedim farkı. Ozgebalaban11 yaptıklarının yanına patates çanağı yerine havuç tarator yapabilirsin bence bu saatte kafam bu kadar çalışıyo daha fikir vermek isterdim ama hala uykusuzum

Canım tarif bu geçen sene yapmıştım valla eski fotolardan buldum yanlız fark ettim de benimkiler daha güzel görünüyor kadininkilerden

bugün ne yapacaksınız? benim hazırda yemeğim yok, akşam eve 5 gibi gideceğim ve buzluktan da bir şey çıkarmadım. Bana fikir verin pratik ne yapabilirim.

Ozgebalaban11 özgecim senin tatlın kremşantili olanı sade olarak yapılsa nasıl olur acaba sade petibör ve sade şanti ama üzerine çikolatalı sos?

dün ben foto çekemedim malum mızmızlarımız çoğaldı hastalıktan. öğlen makarna salatası yedik akşam pilav ve tavuk pirzola vardı.

Pratik deyince aklıma ilk mantarlı tavuk sote geliyor
evet canm ya olabilir aslında ama buzluğunda tavuk vardı onu çıkarmadım. ne yapsam ki marketten mi alsam.

patates graten ve şnitzel yapabilirsin canım
canım şinitzeli geçen gün yedik ama patates graten çok mantıklı. tavuk sote ve patates graten yapabilirim sanki :)

Alabilirsin canım, biz her yapacagimizda marketten alıyoruz. Buzlukta saklamiyoruz

Tavuk bir çoğumuz için kurtarıcı bir yemek ama piyasada ki bir çok tavugada güvenmiyorum. Hamileyken hep köy tavuğu aldık doğumdan sonra da organik aldık bir iki kere ama çokta pahalı. Siz nelere dikkat ediyorsunuz alırken hangi marka alıyorsunuz yada tanıdık birinden falan mı alıyorsunuz?
Bide yumurta meselesi var.biliyorsunuz 0 1 2 3 diye numaralı hepsi. Ben 0 eğer onu bulamazsam 1 alıyorum. 2 zaten hiç görmedim ama 3 hiç almıyorum. Evet sorularım bu kadar öperim

Köy tavuğu getirirler annemler 2 haftada bir pişirip canım. Et, tavuk, balık işleri eşimindir. Buralarda çoğu şey organik, güvenilir yerleri falan biliyoruz. Yumurtayı da köy yumurtası bildiğimiz yerlerden alıyoruz. teyzem, anneannem de gönderir annemle organik yumurta. Tavugu marketten alacağımız zaman da eşim BİM in sattığı bi markaya güvenir, sadece ondan alır.

ben hamileyken hiç tavuk yemedim canım. Çok dikkat etmiştim. Ama doğumdan sonra ipin ucu kaçtı en pratik ve lezzetli yemekler hep tavukla yapılıyor ne yazık ki. Köy tavuğu almayı denedim ama hem pahalı hem de çok geç pişiyor. Göğüs, baget, pirzola, nugget, şinitzel gibi seçeneklerin de yok. Biz hindi çok tüketiyoruz. Tavuğun yerine güzel bir alternatif ve daha sağlıklı. Hem de lezzetli. Yumurtayı da organik yumurta olarak satılanlardan alıyoruz ama ne kadar organik tartışılır tabi.

Sen şanslısın valla canım biz büyük şehirde malesef ulaşamıyoruz her istediğimize veya bir dünya para veriyoruz.
Hindi bizde son 1-2 yıldır yemeye başladık tavuğu azalttigimizdan beri. Köy tavukları evet geç pişiyor ama suyu çok güzel yağlı oluyor çorbası falan coj güzel. Ama dediğin gibi diğer çeşitleri malesef yok. Doğumdan sonra 1 kere migrostan orvital marka organik tavuk aldık 105tl tuttu o son oldu. Artık ayda bir falan alıyorum. Yunurtada hep aynı markayi alıyorum migrostan floty yada green ranch yanlış hatırlamıyorsam. Ama ekstra baya masraflı oluyor dikkat etmeye kalkınca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…