2018 Aralık Anneleri-pratik yemek önerileri,menüler,püf noktaları..Mutfağa dair herşey..

Günaydın kızlar, bugün misafirim var akşama.
Tarhana çorbası
Kuzu gerdan
Sebzeli bulgur pilavı
Zeytinyağlı enginar
Salata
Ve kek yapmayı düşünüyorum. Çorba hazır,gerdan pişiyor, enginar hazir sayılır. Gerisi yetişme durumuna göre

Sabah 7’de uyandım o saatten bu yana dip köşe temizlik yaptım. Nevresimleri değiştirdim. 3 makina çamaşır yıkadım astım. Semizotu ve kabak yemeği yaptım. Haftaiçi börek yaparım diye düşündüm ıspanak haşladım kıymasını ve soğanını da kavurdum yanına koyup dolaba attım. Tabi bunların yanında bir de çocuk baktım gerçi sağolsun serroş 2 kere 3’er saat uyudu yavrum. Yarın da pazar keyfi yapmak istiyorum

Eklentiler

• D7A08011-83CC-4145-BD7A-68854E75C6AD.webp
    51,4 KB · Görüntüleme: 26
  • 0954701B-1250-4B99-8C0B-E54DCDDA113E.webp
    80,9 KB · Görüntüleme: 26
  • 757F23E2-87E7-4865-897D-34A7B775F4A9.webp
    75,2 KB · Görüntüleme: 29

Nefiss gerdanı nasıl pişiriyorsun canm fırında mı?

Aaa ilginç. Hiç denemedim semizotlu gözleme nasıl oluyor?
Canım bende kayinvalidemden öğrendim. Yağda soğanı kavurup salça koyuyorum. Elimle doğradigim semizotunuda koyup azıcık kavuruyorum. Tuz baharat falan.
Hamurunu da un, su, tuz karışımından yapıyorum. Tavada pişiriyoruz sonra.

Nefiss gerdanı nasıl pişiriyorsun canm fırında mı?
Yok canım tencerede. Hiç birşey koymadan direk etleri tek sıra halinde diziyorum. En kısık ayarda hiç açmadan kapağı 3-4 saat pisiriyorum. Arada suyunu kontrol ediyorum. Hiç su eklemedim kendi suyu yetti. Arada sadece ters düz yaptım. Servis öncesi ısıtırken az bi tereyağ ile harlı ateşte hafif kızartıyorum. Aynı tandir gibi oluyor. Akşam rsim çekerim unutmazsam

Off çok iyiymiş

Offf bayiliriiimm afiyet olsun kuzum. Özlemişsindir belki. Bende arada yapamayınca öyle oluyorum. Içim dolu doluveriyor.
Valla heralde özledim doğru diyorsun canm Mutfağı hep çok severdim çeşit çeşit yemekler tatlılar yapardım serroş doğduğundan beri o kadar yapamıyorum. Bugün acısını çıkardım

Valla heralde özledim doğru diyorsun canm Mutfağı hep çok severdim çeşit çeşit yemekler tatlılar yapardım serroş doğduğundan beri o kadar yapamıyorum. Bugün acısını çıkardım
Valla iyi yapmışsın canım. Benimki keşke uyusa da bende temizlik bulaşık halledip yapsam diyorum ama yok işlerin hepsi yarıda kalıyor. Babasında da çok durmaz oldu yaramaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…