2018 Aralık Anneleri-pratik yemek önerileri,menüler,püf noktaları..Mutfağa dair herşey..

Bugün cuma; balık günümüzdü bizim doğumdan öncesine kadar
Mücver yapmayı düşünüyorum, çorba ne yaparım karar veremedim. Bıdık uyansın bir pazar yolunu tutmam lazım.
Buzlukta yeşil fasulyem, pırasam var ama eşim hiç sevmez

Canım benim eşimde pırasa hiç sevmez geçen hafta pişirirken içine 1 portakal suyu 1 limon sıktım baya ekşi oldu çok beğendi. Bide ben çok büyük doğramıyorum ufak ufak kıyıyorum. Az su koyuyorum neredeyse kupkuru oluyor. O zaman çok seviyor.

Aksama ne yapıyorsunuz kızlar? Ben daha karar veremedim.
Bensu durmuyor bugün. Eşim gelince yapicam.
Aklımda kuru patlıcan, kırmızı biber ve kabak dolması var. Yada taze fasulye

Taze fasulye yapmaya karar verdim kızlar. Çokta seviyorum zaten. Yanına bulgur pilavı, salata, yoğurt veya cacık yaparım.

Canm doğumdan sonra neden yapmadınız balık? Fırsat bulamadığın için mi? Teo’yu da yanına alıp yapabilirsin aslında. Düzenini bozma o sana ayak uydursun

Allahım neler neler yapmışsınız öyle . Kızlar kültürler mutfaklar ne kadar farklı demi. Herkesin mutfağı çok farklı. Mesela gördüğüm kadarıyla Sümeyye aşırı sağlıklı besleniyor aşırının aşırısı yanı . Ben ömrümde ne yedim ne de herhangi bir yakınımın evinde gördüm o karnabaharı bravo valla takdir ettim. Ben kızartma yapıp piştikten sonra yağına domates sarımsak sos yapıp kızartmanın üzerine döken bir aileden geliyorum o kızartmanın yağına ekmek banardık eşim asla o kadar yağlı yiyemez onla beraber ben de uzaklaştım ama hala bir çoğunuza göre ağır kalıyo yemeklerim. Mesela bi yerde kurufasulyeyi sucuklu ve patatesli gördüm. Şok. İlk defa gördüm . Bu arada şu yemek konservesi olayını kim çıkardıysa kucak dolusu sevgiler öpücükler kokulu kokulu 2 aylık kurufasulyeyi afiyetle indirdik mideye geçen gün

Canım kuru fasulyeyi sucuklu ve patatesli ben yaptım. Annem asla yapmazdı böyle. Bende nefis yemek tariflerinde gördüm de denedim.
Annem gibi yapsam bol sulu ve az pişmiş olur

Canım kuru fasulyeyi sucuklu ve patatesli ben yaptım. Annem asla yapmazdı böyle. Bende nefis yemek tariflerinde gördüm de denedim.
Annem gibi yapsam bol sulu ve az pişmiş olur
Canım herkesin kültürü yemek yapma şekli farklı. Mesela benim annem de etsiz nohut aşla yapmaz hiç yoksa kıyma koyar ben nefret ederim. Annem sen etlerini yeme derdi ne kızardım kokusu sinmiş yemeğe suyuna ekmek bile banmam derdim

Bizimkisi de etli hiç yapmazdı. Bende de et aşkı evlendikten sonra oldu. eşim adanalı olunca eksik olmadi. Adana kebabının tadını alınca da bağımlılık yaptı.

Bu yazdığını şimdi eşime okudum aynı ben diye ama bu ara sağlıklı beslenmeye çalışıyorum inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…