- 15 Aralık 2018
- 3.231
- 2.669
- 83
- Konu Sahibi Ozgebalaban11
-
- #1.281
Canım bu söylediklerin çok güzel şeyler. Aslında bebek olsun olmasın dikkat etmeliyiz.ama tabi bebekten sonra iki kat özen lazım. Inşallah hepsine alışır rahat edersin.darisi bizeArtık yemek yapamıyorum kızlar, Bensu dönmeye baslayaldan beri durmuyoruyku düzeni de bozulmuştu hala duzelemedi. Bakalım bu akşam ne yapabilicem 🍽
Bu arada artık hayatımızdaki çoğu şeyi değiştirmeye karar verdik.
Tavuk yemeyi bıraktık, sadece bildiğimiz köy tavuğu yetiştiren kişilerden almaya karar verdik. Margarin, ambalajlı gıda, kek, kurabiye, pasta işini de bıraktım. Sadece Bensunun özel günlerinde yapabilirim.
Süt almayı da kestik, köylerden alıcaz artık.
Ayçiçek yağı kullanımını en aza indircem.
Zeytinyağına alışkınım zaten, eşimi de alıştırmıştım o yüzden zorlanmam sanırım.
Yumurtayı da köy yumurtası kullanıyoruz, bildiğimiz yerlerden.
Artık aylık yemek listesi yapacağım. Ona göre alışveriş yapılacak.
Sağlıklı, doğal beslenmeye alışacağız Bensu bizimle yemek yemeye başlayana kadar.
Çayın yanina da kuruyemis ikram edicem. Misafir gelecegi zamanda hamur işi yapmayacagim(börek hariç).
Çikolatayı da kızımla en geç ne zaman tanistirirsam o kadar iyi, o yüzden onu da hiç sokmayacagim eve.
Büyünce zaten yiyecek, tutamayacağız. Bari hepsiyle geç tanışsın.
Çayda da 6-7 yildir şeker kullanmıyorum. Esime de alıştırdım. O da 3 aydır falan kullanmıyor. Şekerde çıkacak yani hayatımızdan mümkün olduğunca.
Reçel ve ayva, kabak tatlısı yaparken azıcık kullanırım.
Kimyasallari da en aza indiricem.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar kızlar ❤
Inşallah uygulayabilirim
Inşallah canım benim ❤ Ben canının kıymetini bilmeyenlerdenim. Kızım sayesinde kendime de dikkat edicemCanım bu söylediklerin çok güzel şeyler. Aslında bebek olsun olmasın dikkat etmeliyiz.ama tabi bebekten sonra iki kat özen lazım. Inşallah hepsine alışır rahat edersin.darisi bize
suan 20 yasindasin ve 7 yildir seker kullanmiomusn bravoooo..kendimden utandim 35 yildir kullaniyom.Artık yemek yapamıyorum kızlar, Bensu dönmeye baslayaldan beri durmuyoruyku düzeni de bozulmuştu hala duzelemedi. Bakalım bu akşam ne yapabilicem 🍽
Tavuk yemeyi bıraktık, sadece bildiğimiz köy tavuğu yetiştiren kişilerden almaya karar verdik. Margarin, ambalajlı gıda, kek, kurabiye, pasta işini de bıraktım. Sadece Bensunun özel günlerinde yapabilirim.
Zeytinyağına alışkınım zaten, eşimi de alıştırmıştım o yüzden zorlanmam sanırım.
Sağlıklı, doğal beslenmeye alışacağız Bensu bizimle yemek yemeye başlayana kadar.
Çayın yanina da kuruyemis ikram edicem. Misafir gelecegi zamanda hamur işi yapmayacagim(börek hariç).
Çikolatayı da kızımla en geç ne zaman tanistirirsam o kadar iyi, o yüzden onu da hiç sokmayacagim eve.
Çayda da 6-7 yildir şeker kullanmıyorum. Esime de alıştırdım. O da 3 aydır falan kullanmıyor. Şekerde çıkacak yani hayatımızdan mümkün olduğunca.
Inşallah uygulayabilirim
karalahana sarmasına bayılırız eşimle. Arada kayınvalideme sardırıyorum alıp pişiriyorum :) kıymayla değil etle yapıyor o. minicik doğruyor etleri biraz da kuyruk yağı koyuyor. Nefis oluyor :)Günaydın kızlar, benim sefa bugün son buluyor eve dönüyorumdün akşam annemle pazı ve kara lahana sarması yaptık. Giderken onlardan götürücem. Yanınada şehriye çorbası yaparım. Bide yogurt
çok güzel kararlar canım. Ben de bunların hepsini hamileyken uyguladım. Ama sonra yine kaçtı ipin ucuArtık yemek yapamıyorum kızlar, Bensu dönmeye baslayaldan beri durmuyoruyku düzeni de bozulmuştu hala duzelemedi. Bakalım bu akşam ne yapabilicem 🍽
Inşallah uygulayabilirim
Utanılacak bisey yok ki kuzum, şimdiden sonra da bırakabilirsin. Yeter ki iste. Ben evlendigimizden beri eşime de bıraktırmak istiyordum. Bi defa başladı ama bi gün dayanamadı. Asla yapamam ben dedi hep. 3 ay önce iyice konuştum, kilo da almaya başlamıştı. Tamam diyip kesti. O zaman dır kullanmıyor. Ilk hafta zorlandı ama pes etmedi. Şimdi istese de icemiyecek kıvamda. Inan şekersiz çay bi başka. Önce resmen şerbet içiyormuşum.suan 20 yasindasin ve 7 yildir seker kullanmiomusn bravoooo..kendimden utandim 35 yildir kullaniyom.
Demek ki yapabiliyosun canım, bence tekrardan kararlı bir şekilde başlamalısın.çok güzel kararlar canım. Ben de bunların hepsini hamileyken uyguladım. Ama sonra yine kaçtı ipin ucu
Demek ki yapabiliyosun canım, bence tekrardan kararlı bir şekilde başlamalısın.
Galiba ben kendime yoldaş arıyorum
Canım bu işler ilk önce eşleri ikna etmekte başlıyorya tavuk falan yemeyince çok zorlandık biz. yapacak başka birşey bulamadık. şuan haftada 2-3 gün tavuk yiyoruz neredeyse. paketli gıdalar işlenmiş gıdalar falan da 9 ay zor uzak durabildim. doğumdan sonra saldırdım :) pasta börek desen bizim evin vazgeçilmezi zaten. Şuan bunları uygulayacak kararlılığı göremiyorum kendimde. Çünkü eşim destek olmuyor gece saat 11'de soslu döner söyleyelim mi diyor ((((
aynı durumdayız kuzumya tavuk falan yemeyince çok zorlandık biz. yapacak başka birşey bulamadık. şuan haftada 2-3 gün tavuk yiyoruz neredeyse. paketli gıdalar işlenmiş gıdalar falan da 9 ay zor uzak durabildim. doğumdan sonra saldırdım :) pasta börek desen bizim evin vazgeçilmezi zaten. Şuan bunları uygulayacak kararlılığı göremiyorum kendimde. Çünkü eşim destek olmuyor gece saat 11'de soslu döner söyleyelim mi diyor ((((
evet tavuk çok çok zararlı gerçekten. Antibiyotiği basıp büyütüyorlar hayvanları. O yüzden hamileyken minnoş kızıma kıyamadım. Şimdi de zaten çok az emzirdiğim için kaçırdım ipin ucunu.Canım bu işler ilk önce eşleri ikna etmekte başlıyorbizimkisi tavuğa deli olur, bizde sizin gibi çok sık tüketiriz. O yüzden iyi bi yazı bulup eşime okuttum, bi daha almayalım dedi. Ondan sonra başladık biz inşallah böyle devam eder. Çünkü içerikleri gerçekten çok kötü tavuk yerine et, balık tüketiriz artık. Ayda bir de köy tavuğu alırız.
bize kalsa sağlıklı besleneceğiz de eşlerimiz yoldan çıkarıyoraynı durumdayız kuzum
Çok haklısın kuzum, onu yeme bunu yeme. Ne yiyecegimizi şaşırdık.evet tavuk çok çok zararlı gerçekten. Antibiyotiği basıp büyütüyorlar hayvanları. O yüzden hamileyken minnoş kızıma kıyamadım. Şimdi de zaten çok az emzirdiğim için kaçırdım ipin ucunu.
birde kabak tatlisi yapmıştım onu yazmayı unutmusumaksama ispanak yemeği yaptim makarna yoğurt ve uzum hoşafı eşliğinde yiyeceğiz.
Evet onu biliyorum ablamın eşi rizeli onun kayınvalidesi yapar. Parça etli mısırlı falan. Ama biz annemle zeytinyağlı sardık pazi ile karışık. Buda çok güzel oluyor.karalahana sarmasına bayılırız eşimle. Arada kayınvalideme sardırıyorum alıp pişiriyorum :) kıymayla değil etle yapıyor o. minicik doğruyor etleri biraz da kuyruk yağı koyuyor. Nefis oluyor :)
Canım ben kabak hiç yapmadım ama annem çiğden koyar. Zeytinyağlı yaparız genelde annem kıymalı sevmez.Canlar ilk kez kabak dolması yapıcam bana yardım eder misiniz. Kabakları oydum iç malzemelerden emin değilim kimi pişirmiş kimi çiğ koymuş nasıl yapayım
Az pişirmiş yaparım canim benCanlar ilk kez kabak dolması yapıcam bana yardım eder misiniz. Kabakları oydum iç malzemelerden emin değilim kimi pişirmiş kimi çiğ koymuş nasıl yapayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?