- 24 Ağustos 2012
- 12.441
- 28.881
- 798
- Konu Sahibi PembeHelvam
-
hangi marka aldin canim?Ben bir tane aldım benim işime çok yarıyor bı tanesi uyurken diğerini alıp mutfağa gidiyorum yemek yaparken yanımda duruyor,yatakodasina götürüyorum çamaşır falan katlıyoruz birlikte,nereye gitsem benimle geliyor:)ikinciye ihtiyaç duymadım ben gerek yok bence.
Kayısıları ikiye dildim.tepsiye dizdim üzerine streç çektim dolap kokusu sinmesin diye.buzlukta dondurdum sonra kalın dolap poşetlerine iki bebişin yiyebilecegi kadar poşetler yaptım.şeftalininde kapuğu soyulup yapulıyormuş aynı işlemMevsim meyvesi mi versem bende senin gibi atsam mi buzluğa.Ozellikle şeftali.Nasil attın poşetlere koyup mu?Doğradin mi tüm tüm mü?
Tayini çıkan adam göreve mi gönderilir ya.Var ev tarhanam kayınvalidem yapıyor hemde ondan yediririm diye dusunmustum bebek tarhanasıni ilk defa duydum vallahi:)Allah yardımcın olsun tek mi bakacaksın eşin gelene kadar?
Allah yardımcın olsun canım. Ama biz hep öyleyiz bu yüzden ben nasıl yalnız bakıcam diye düşünüp duruyorum. Allah kavuştursun bu arada.
Iyi geceler kizlar
Ana kucagi aldiniz mi sizce gerekli mi
Ben bebislere kismetse tek bakacagim cok ihtiyacim olur mu?
Aldiysaniz hangi marka ve kac adet aldiniz? Ikiser tane mi?
Ben mavili olanı beğendim
Agustosun birinden sonra başlayacagız iğnemiz var. Hemşire liste verecegim dedi. O zaman 4. Cü ayımızı doldurmuş oluyoruz.sen ne zaman düşünüyorsun.ben şimdiden kış için buzluğa biraz kayısı attım.bu hafta şeftali alıp atmayı düşünüyorum.
O patavatsızlara bendende selam.benim oğlan sürekli öyle uyanır acıkır ağlar(bağıra bağıra) sıkılır ağlar,uykusu gelir ağlarda ağlar....
Ayları ilerde olan hanımlar...mama sandalyesi aldınızmı başladınızmı oturtmalara 2 ay sonrası için düşünüyorum ama erkenmi 6 aylık olacagız.
Bir sorum daha var
Yürüteç almayı düşünüyormusunuz.
Kayısıları ikiye dildim.tepsiye dizdim üzerine streç çektim dolap kokusu sinmesin diye.buzlukta dondurdum sonra kalın dolap poşetlerine iki bebişin yiyebilecegi kadar poşetler yaptım.şeftalininde kapuğu soyulup yapulıyormuş aynı işlem
Geçicidir geçici sana şaka yapmışlardırkızlar bugun eşim gitti 15 gunlugune göreve
evde tek kaldım. normalde bebekler saat 8-9 gıbı uyuyor sallamıyorumda. hani istedıgım zaman dısarı cıkarım nebıleyım hırcın hırcın aglamazlar öyle binde bir olur. neyse eşim gitti yolculadık.
aman yarabbiii !!! çıldırdılar eskiden aynı anda emzırıyodum ama sımdı kocaman oldular aynı anda emzıremıyorumda ikisini yataga koydum nasıl bagırıyolarşoka girdim elim ayagıma dolaştı. mama yapmak için odadan mutfaga bir koşuşum var usain bolt halt yemiş yanımda
yatırdım ikisini sakinleşmiyolarki bıberonu emsınler biri fışkırtıyo biri eliyle itiyo sacım basım yolunmuş tavuk gıbızaaar zor yedirdim
koydum besıkelrıne uyudular. Allah sureklı aglayan bebegı olanlara yardım etsın. umarım bir kereye mahsus yasamısımdır. burdan “benim tek cocuk ama on cocuga bedel” ve “ikisi aynı anda büyüyor amaağğn nolcak” diyen patavatsızlarada selam olsun
Eyvah eyvah Allah kolaylık versin deseneMalesef kanmıyor bizimkiler zorlarsamda kusuyorlar. Biberon ucuyla emzik uçları çok farklı
Geçicidir geçici sana şaka yapmışlardır
Bu hastaneyi personeli şikayet etsene canım.Sinir oldum.Ne demek niye geldiniz ya.Aptal.aynen valla bızde şaştık kaldık. bebek tathanadını arkadas dedi bana ama gereklı bısede degıl bence. ev tarhanan cok cok acı degılse onu ver daha saglıklı hatta. tek bakıcam canım ustelık evı toplıycam boş kaldıkca
sagol canm Allah senınde yardımcın olsun cidden su aglama olayı insanın keyfını baya kacırıyomuş bunu anladım.
bence bebıslerın huylarına göre degısır mesela benımkıler aglayan bebek degıller ama bıtane titreşimli aldım. ağlayanı ona koyuyodum susuyodu. iki tanede puset var onlarada koyuyorum yemek yapacagım zaman mutfakta yanımda oluyolar aglamıyolar vs o aldıgım tıtresımlıde olmasa olurmuş yanı. pusetler işime yaradı daha cok
bende ona karar verdım
ya ben nası bı yerde yasıyorum ya vallahı yanı agzıma oyle seyler gelıyoki banlanırım. sızler boyle kınusuyosunuz ben soka gırıyorum. 5. ay asısı yok bılıyosunuz bu ay gıttım gerızekalı hemsıre nıye geldınızkı ası yok dedı. nedemek ası yok ılla asıyamı gelıcem kılo boy kontrolu yapıcaksınız dedım. hanfendı kendıde gelmedı zaten ogrencı yolladı bısey bıle soramadım. yanı ne doktor ne hemsıre bırak ek gıda listesini bahsetmedı ek gıdadan bile.
gebersek mudahale edecek doktor yok. Bi an once defolup gıtsem dıye dua eder oldum
Allah yardımcın olsun canım inşallah düzene girer
ben 1 ay sonra alıcam tasınınca 6 aylık olucaz yavas yavas baslarım dıye dusunuyorum. benım ıkızler erkek ve erkek cocuklar ıcın yurutec zararlı dıyolar ama ben bayılıyorum yaıkısını koyucam pıtır pıtır dolanıcaklar sanırım yurutecte alırım dıkkatlı olduktan ve uzun sure oturtmadıktan sonra bence bısı olmaz
bende aldım bu tarıfıcok mantıklı yapmıssın valla fıkır oldu
Casual canimhangi marka aldin canim?
Ben o yaşadığını son günlerde sürekli yaşar oldum avaz avaz ağlıyorlar gerçekten tek çocuk neymiş allah yardımcımız olsunkızlar bugun eşim gitti 15 gunlugune göreve
evde tek kaldım. normalde bebekler saat 8-9 gıbı uyuyor sallamıyorumda. hani istedıgım zaman dısarı cıkarım nebıleyım hırcın hırcın aglamazlar öyle binde bir olur. neyse eşim gitti yolculadık.
aman yarabbiii !!! çıldırdılar eskiden aynı anda emzırıyodum ama sımdı kocaman oldular aynı anda emzıremıyorumda ikisini yataga koydum nasıl bagırıyolarşoka girdim elim ayagıma dolaştı. mama yapmak için odadan mutfaga bir koşuşum var usain bolt halt yemiş yanımda
yatırdım ikisini sakinleşmiyolarki bıberonu emsınler biri fışkırtıyo biri eliyle itiyo sacım basım yolunmuş tavuk gıbızaaar zor yedirdim
koydum besıkelrıne uyudular. Allah sureklı aglayan bebegı olanlara yardım etsın. umarım bir kereye mahsus yasamısımdır. burdan “benim tek cocuk ama on cocuga bedel” ve “ikisi aynı anda büyüyor amaağğn nolcak” diyen patavatsızlarada selam olsun
Aynı benim oğlanlar gaz çıkaracak ona da ağlıyorlar...ben çok küvözde kaldılar ona bağlıyorum huysuz bebelerO patavatsızlara bendende selam.benim oğlan sürekli öyle uyanır acıkır ağlar(bağıra bağıra) sıkılır ağlar,uykusu gelir ağlarda ağlar....
Ben şeftaliyi dilimleyip koyuyorum kayısıyı da çekirdeğini çıkarıp koyuyorumMevsim meyvesi mi versem bende senin gibi atsam mi buzluğa.Ozellikle şeftali.Nasil attın poşetlere koyup mu?Doğradin mi tüm tüm mü?
Biliyorumki sıkıştığım yerde püre alırım ama ne kadar ev yapımı olursa elimde hazır sıkışmam.mevsiminde verin diyorlar ama dışardan almaktan iyidir diye düşünüyorum. Kendimize yemek yaparken bile bazen ne yapsam diye düşünürken onlar için daha zoraynen valla bızde şaştık kaldık. bebek tathanadını arkadas dedi bana ama gereklı bısede degıl bence. ev tarhanan cok cok acı degılse onu ver daha saglıklı hatta. tek bakıcam canım ustelık evı toplıycam boş kaldıkca
sagol canm Allah senınde yardımcın olsun cidden su aglama olayı insanın keyfını baya kacırıyomuş bunu anladım.
bence bebıslerın huylarına göre degısır mesela benımkıler aglayan bebek degıller ama bıtane titreşimli aldım. ağlayanı ona koyuyodum susuyodu. iki tanede puset var onlarada koyuyorum yemek yapacagım zaman mutfakta yanımda oluyolar aglamıyolar vs o aldıgım tıtresımlıde olmasa olurmuş yanı. pusetler işime yaradı daha cok
bende ona karar verdım
ya ben nası bı yerde yasıyorum ya vallahı yanı agzıma oyle seyler gelıyoki banlanırım. sızler boyle kınusuyosunuz ben soka gırıyorum. 5. ay asısı yok bılıyosunuz bu ay gıttım gerızekalı hemsıre nıye geldınızkı ası yok dedı. nedemek ası yok ılla asıyamı gelıcem kılo boy kontrolu yapıcaksınız dedım. hanfendı kendıde gelmedı zaten ogrencı yolladı bısey bıle soramadım. yanı ne doktor ne hemsıre bırak ek gıda listesini bahsetmedı ek gıdadan bile.
gebersek mudahale edecek doktor yok. Bi an once defolup gıtsem dıye dua eder oldum
Ben hemşiremi seviyorum ilgilide. Aşın olmadığı zaman boy, kiloya çağırıyor bir sorun olursada ararsın diyor.inşallah gittiğin yerde mesleğini güzel yapan insanlarla karşılaşırsın.batıya mı tayin
Allah yardımcın olsun canım inşallah düzene girer
ben 1 ay sonra alıcam tasınınca 6 aylık olucaz yavas yavas baslarım dıye dusunuyorum. benım ıkızler erkek ve erkek cocuklar ıcın yurutec zararlı dıyolar ama ben bayılıyorum yaıkısını koyucam pıtır pıtır dolanıcaklar sanırım yurutecte alırım dıkkatlı olduktan ve uzun sure oturtmadıktan sonra bence bısı olmaz
Benimde hoşuma gidiyor yürüteç arkamdan pıtır pıtır gelsinler istiyorum o sayede bende biraz iş yaparım.
bende aldım bu tarıfıcok mantıklı yapmıssın valla fıkır oldu
Canım ben o dönemde iyice açıktırıyordum erken kalkan olunca yada digeri uyanınca ikisine bir veriyordum daha düzenli oluyordu.mecburen uyum sağlamak zorunda kalıyordu.şimdi biri uyusa biri uyumuyor.kızım pek uykuyu sevmiyor sanırım nerdeyse gün içinde 1 kere 2 saatlik uykuya düşürdü.aslında o beni zorlamıyor asıl oğlum uyanıkken devamlı yanu başında olacagımSürekli aglayan,her seye aglayan bebek çok zor . Tüm yaşam enerjimi emiyor.uyutmak çok zor. İkisin aynı anda uyutamiyorum. Dinlenmeye yada başka bir şey yapmaya hiç vaktim yok. Nasıl duzene girecekler bilmiyorum. 35 günlük olduk. 40 tan sonra duzelecegine dair umudmda yok.
Benim biri de kusuyor ama seninki kadar değil beslenme harici de mi kusuyor senin ki günde 10/15 beslememi yapıyorsun?benim oğlanda kg almayınca aptamil eprotin anne sütü zenginleştirici aldık biz gerçekten işe yarıyor bebelac ilk defa duyuyorum fiyat olarak daha caziptir belki bir araştırayım bendeHanimlar ikizlerim 29 gunluk oldu. Mama olarak aptamil kullaniyoruz,sütüm az oldugu icin herögün mama takviyesiyle gidiyoduk. İkizlerimden biri bir haftadir surekli kusuyor,gunde 10 15i buluyordu.bir kismi kenardan sızma bir kismida cok kusma seklinde.surekli kustugu icin 1haftada cok az kilo alabilmis.2 gun once idrar ve kan tahlilleri yapildi hepsi temiz cikmis sükür. Oyle olunca reflü ihtimali olabilirmis,doktorum aptamilAR (antireflü) olanini kullanmami soyledi birde bebelac gold un anne sutune eklenen kivam artiricisi varmis,sagdigim sutu biberonla verirken o tozdan eklicekmisim. Boyle bir tedavi uygulayan bu mamalari kullanan fayda gören/görmeyen varmi
Benimki küvezdede kalmadı ama doğduğundan belliydi huysuzluğu.Aynı benim oğlanlar gaz çıkaracak ona da ağlıyorlar...ben çok küvözde kaldılar ona bağlıyorum huysuz bebeler
Hatta şimdi çok sinirleniyorum bazen ağlıyorum ağzına biberonu verince gülmeye başlıyor ben ağlarken.kızıyorum gülme diye şımarık şey iyice gülüyor.:)Aynı benim oğlanlar gaz çıkaracak ona da ağlıyorlar...ben çok küvözde kaldılar ona bağlıyorum huysuz bebeler
Bunları kullanmadım ama benim kız hala kusuyor. Bazende sızıntı gibi ama şükür eskisine göre iyi.doğurduktan sonra mümkün olduğunca ağızdan gazını çıkartana kadar uğraş ozaman kusması dahada azaldı benimkinin birde mümkün oldukça dik besleHanimlar ikizlerim 29 gunluk oldu. Mama olarak aptamil kullaniyoruz,sütüm az oldugu icin herögün mama takviyesiyle gidiyoduk. İkizlerimden biri bir haftadir surekli kusuyor,gunde 10 15i buluyordu.bir kismi kenardan sızma bir kismida cok kusma seklinde.surekli kustugu icin 1haftada cok az kilo alabilmis.2 gun once idrar ve kan tahlilleri yapildi hepsi temiz cikmis sükür. Oyle olunca reflü ihtimali olabilirmis,doktorum aptamilAR (antireflü) olanini kullanmami soyledi birde bebelac gold un anne sutune eklenen kivam artiricisi varmis,sagdigim sutu biberonla verirken o tozdan eklicekmisim. Boyle bir tedavi uygulayan bu mamalari kullanan fayda gören/görmeyen varmi
ilk üç ay böyle geçiyor canım iki çocuğu doyur gazlarını çıkar alt değiştir Yok küstü üstünü değiştir 1.5saat sürüyordu sonra sonra azalıyor zaman şimdi akşam uykusuna yatmadan önce akşam 7.5da bezlerini değiştiriyorum sabaha kadar ellemiyorum bidaha emzirmek yada mama vermekte toplam 15-20dk :) önceden 30cc sütü yada mamayı yarım saatte zor içiyorlardı sabret herşey geçecek senide tabiki daha tanımazlar ama herşey çabuk geçiyor keyfini çıkar 3. - 4. ayda eğlenceli olmaya başlıyor işHanimlar bugun miniklerim 24 gunluk oldular ama gunler benim icin cok yorucu geciyor. Yorgunluktan uykusuzluktan bazen kendimi tükenmis bile hissettigim oluyor2saat arayla beslemem gerekiyor,sirayla altlarini al emzir mamasini icir digerini emzir mama yedir, azıcık gelen sütünü sag derken diger besleme saati geliyor ben neredeyse hic dinlenememis oluyorum.kayinvalidem yanimda evisi yemek falan o hallediyor ama bebeklerin bakimini kendim yapmak istiyorum ama simdiden cok yiprandigimi hissediyorum. İlerleyen aylarda biraz daha kolaylasacakmi yoksa uzunca birsüre boylemi devam edecek birde bebeklerim henuz beni tanimiyolar gibi hissediyorum,göz temasida kurmuyolar nezaman onlarla iletisim kurabilicem:'(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?